Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2009, 23:49:41
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
ca un prost este si rau,si se crede destept si drept. Uneori face propaganda antisemita si la urma declara ca nu este antisemit.Curios der eu il cred ca find prost si rau nici nu distinge ca este asa.
Gandestete la asta Anita.Mantuitorul tau a fost contra urii si razbunarii.A fast pentru cinste si iubirea aproapelui. Nu lasa pe Lucifer sa te duca tragandute de nas ca sti tu unde vei ajunge la sfarsit.
Bine, si daca e plin de antisemiti pe aici, ce faci tu pe acest site, in afara de a imparti cu darnicie jigniri?
Noi incercam sa ne cultivam smerenia si ni se par ciudate toate laudele tale.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 11:42:23
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Ce este scris in NT DESPRE rASTIGNIRE?

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Atunci cine L-a rastignit pe Iisus Hristos, ca tot nu ne-ai spus, Moshe?
Este scris ca evreii l`au judecat sau Pontius Pilatus ?
Este scris ca evreii l`au rastignit sau soldatii romani?
Poate evreii l`au judecat si au ordonat romanilor sa`l rastigneasca?
Sau poate acei soldati romani erau de fapt evrei deghizati?

Ai face bine sa citesti NT ca poate din gresala ai citit Mein Kampf ?
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 11:55:30
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Asculta.

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Bine, si daca e plin de antisemiti pe aici, ce faci tu pe acest site, in afara de a imparti cu darnicie jigniri?
Noi incercam sa ne cultivam smerenia si ni se par ciudate toate laudele tale.
Subiectul aci este Judaismul si nu antisemitismul. Tu ai gresit la subiect.Totus, in loc sa aprinzi firele aci si dupa aia sa te plangi ca te-ai jignit,dute cauta cearta in alt subiect care sa-te cultiveze ca se pare ca asta cauti.

Daca o jigodie antisemita scrie ca poporul meu a rastignit pe Mantuitorul Crestinilor numai ca sa ponegreasca evreii mai mult ca sigur ca i se "falfaie" de cine a rastignit dar cand e vorba de evrei,nu pierde asa o ocazie.
Ca singurul reprezentant a evreilor aci,simt ca sunt dator sa apar reputatia poporului meu aci,daca iti place sau nu.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 11:57:12
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
Este scris ca evreii l`au judecat sau Pontius Pilatus ?
Este scris ca evreii l`au rastignit sau soldatii romani?
Poate evreii l`au judecat si au ordonat romanilor sa`l rastigneasca?
Sau poate acei soldati romani erau de fapt evrei deghizati?

Ai face bine sa citesti NT ca poate din gresala ai citit Mein Kampf ?
Si ce motiv aveau romanii sa-L rastigneasca? Ce le facuse lor Iisus?
Cine a strigat "sa moara!"?
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 12:00:40
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Cine a strigat "sa moara!"?
Aceste cuvinte le'a strigat diavolul salasluit in inima celor lipsiti de cunoasterea lui Dumnezeu.

Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 12:23:21
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Subiectul aci este Judaismul si nu antisemitismul. Tu ai gresit la subiect.Totus, in loc sa aprinzi firele aci si dupa aia sa te plangi ca te-ai jignit,dute cauta cearta in alt subiect care sa-te cultiveze ca se pare ca asta cauti.

Daca o jigodie antisemita scrie ca poporul meu a rastignit pe Mantuitorul Crestinilor numai ca sa ponegreasca evreii mai mult ca sigur ca i se "falfaie" de cine a rastignit dar cand e vorba de evrei,nu pierde asa o ocazie.
Ca singurul reprezentant a evreilor aci,simt ca sunt dator sa apar reputatia poporului meu aci,daca iti place sau nu.
Ma asteptam la mai multa obiectivitate.

17. Deci adunați fiind ei, Pilat le-a zis: Pe cine voiți să vi-l eliberez, pe Baraba sau pe Iisus, care se zice Hristos?
18. Că știa că din invidie L-au dat în mâna lui.
19. Și pe când stătea Pilat în scaunul de judecată, femeia lui i-a trimis acest cuvânt: Nimic să nu-I faci Dreptului aceluia, că mult am suferit azi, în vis, pentru El.
20. Însă arhiereii și bătrânii au ațâțat mulțimile ca să ceară pe Baraba, iar pe Iisus să-L piardă.
21. Iar dregătorul, răspunzând, le-a zis: Pe cine din cei doi voiți să vă eliberez? Iar ei au răspuns: Pe Baraba.
22. Și Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheamă Hristos? Toți au răspuns: Să fie răstignit!
23. A zis iarăși Pilat: Dar ce rău a făcut? Ei însă mai tare strigau și ziceau: Să fie răstignit!
24. Și văzând Pilat că nimic nu folosește, ci mai mare tulburare se face, luând apă și-a spălat mâinile înaintea mulțimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veți vedea.
25. Iar tot poporul a răspuns și a zis: Sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri!
Matei, 27)
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 12:33:13
Anca-Miha
Guest

Implicit

29. Iar îngrămădindu-se mulțimile, El a început a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decât semnul proorocului Iona.
30. Căci precum a fost Iona un semn pentru Niniviteni așa va fi și Fiul Omului semn pentru acest neam.
31. Regina de la miazăzi se va ridica la judecată cu bărbații neamului acestuia și-i va osândi, pentru că a venit de la marginile pământului, ca să asculte înțelepciunea lui Solomon; și, iată, mai mult decât Solomon este aici.
32. Bărbații din Ninive se vor scula la judecată cu neamul acesta și-l vor osândi, pentru că s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; și, iată, mai mult decât Iona este aici.
33. Nimeni, aprinzând făclie, nu o pune în loc ascuns, nici sub obroc, ci în sfeșnic, ca aceia care intră să vadă lumina.
34. Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci și trupul tău e întunecat.
35. Ia seama deci ca lumina din tine să nu fie întuneric.
36. Așadar, dacă tot trupul tău e luminat, neavând nici o parte întunecată, luminat va fi în întregime, ca și când te luminează făclia cu strălucirea ei.
37. Și pe când Iisus vorbea, un fariseu Îl ruga să prânzească la el; și, intrând, a șezut la masă.
38. Iar fariseul s-a mirat văzând că El nu S-a spălat înainte de masă.
39. Și Domnul a zis către el: Acum, voi fariseilor, curățiți partea din afară a paharului și a blidului, dar lăuntrul vostru este plin de răpire și de viclenie.
40. Nebunilor! Oare, cel ce a făcut partea din afară n-a făcut și partea dinăuntru?
41. Dați mai întâi milostenie cele ce sunt înlăuntrul vostru și, iată, toate vă vor fi curate.
42. Dar vai vouă, fariseilor! Că dați zeciuială din izmă și din untariță și din toate legumele și lăsați la o parte dreptatea și iubirea de Dumnezeu; pe acestea se cuvenea să le faceți și pe acelea să nu le lăsați.
43. Vai vouă, fariseilor! Că iubiți scaunele din față în sinagogi și în închinăciunile din piețe.
44. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că sunteți ca mormintele ce nu se văd, și oamenii, care umblă peste ele, nu le știu.
45. Și răspunzând, unul dintre învățătorii de Lege I-a zis: Învățătorule, acestea zicând, ne mustri și pe noi!
46. Iar El a zis: Vai și vouă, învățătorilor de Lege! Că împovărați pe oameni cu sarcini anevoie de purtat, iar voi nu atingeți sarcinile nici cel puțin cu un deget.
47. Vai vouă! Că zidiți mormintele proorocilor pe care părinții voștri i-au ucis.
48. Așadar, mărturisiți și încuviințați faptele părinților voștri, pentru că ei i-au ucis, iar voi le clădiți mormintele.
49. De aceea și înțelepciunea lui Dumnezeu a zis: "Voi trimite la ei prooroci și apostoli și dintre ei vor ucide și vor prigoni";
50. Ca să se ceară de la neamul acesta sângele tuturor proorocilor, care s-a vărsat de la facerea lumii,
51. De la sângele lui Abel până la sângele lui Zaharia, care a pierit între altar și templu. Adevărat vă spun: Se va cere de la neamul acesta.
52. Vai vouă, învățătorilor de Lege! Că ați luat cheia cunoștinței; voi înșivă n-ați intrat, iar pe cei ce voiau să intre i-ați împiedecat.
53. Iar ieșind El de acolo, cărturarii și fariseii au început să-L urască groaznic și să-L silească să vorbească despre multe,
54. Pândindu-L și căutând să prindă ceva din gura Lui, ca să-I găsească vină.
(Luca 11)
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 14:02:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
ca un prost este si rau,si se crede destept si drept. Uneori face propaganda antisemita si la urma declara ca nu este antisemit.Curios der eu il cred ca find prost si rau nici nu distinge ca este asa.
Gandestete la asta Anita.Mantuitorul tau a fost contra urii si razbunarii.A fast pentru cinste si iubirea aproapelui. Nu lasa pe Lucifer sa te duca tragandute de nas ca sti tu unde vei ajunge la sfarsit.
De unde ati dedus ca ma cred desteapta si dreapta ?
E adevarat ca am gresit ,nu trebuia sa pun acele intrebari tendentioase.
Dar indiferent ca ma credeti sau nu ,nu sunt antisemita nici anti tigani ,etc.
De unde vedeti in mine ura si razbunare?
Vedeti ca Hristos Dumnezeu a spus ca daca ochii tai (adica vederea ta ,cum vezi lumea) sunt curati si sufletul iti este curat ,deci sa ne rugam si spovedi ca sa ne curatim sufletul ca sa ii vedem pe ceilalti buni.
Domnule Moise ,locuiti intr-o tara pe care nu cred ca voi apuca sa o vad in aceasta viata .
Va sfatuiesc sa mergeti in ianuarie la Iordan ,acolo vin multi confrati ai d-voastra sa vada o minune.
Mergeti si pe muntele Tabor in august ,dar mai inainte cititi aici:
http://www.crestinortodox.ro/biseric...mbarea-la-fata
Mai mergeti de inviere la Ierusalim.
Pentru Anca :
Polemica asta nu ne e de nici un folos.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 14:09:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

draga Anca-Miha, acolo unde scrie evreii sau romanii lui cezar sau paganii care l-au rastignit, potzi sa pui linishtita, sa inlocuieshti cu ideea ca noi cu totzi l-am rastignit shi-l mai rastignim shi astazi cu pacatele pe care le savarshim mereu impotriva Lui Dumnezeu shi a lui Hristos shi a Duhului Sfant shi impotriva sfintzilor shi impotriva sfintei Cruci shi impotriva noastra inshine...

asha sunt evreii de vina cum suntem fiecare dintre noi... sau Iuda Iscarioteanul, sau sf. Ap. Petru sau sf. Ap. Pavel sau totzi ceilaltzi in afara de catziva printre care shi sf. Ioan Botezatorul respectiv ucenicul sf. Ap. Ioan Evanghelistul, deci crezi ca ceilaltzi nu l-au rastignit? prin purtarea lor? nu il rastignim shi noi iar shi iar pe Hristos luandu-ne la cearta cu musafirii ce-shi spun punctul lor de vedere?

deci eu l-am intrebat pe evreulcelales cine era tatal lui Avram devenit apoi Avraam shi al celei sterpe, Serai, devenita apoi Sarra shi de ce nu a mai ajuns in Canaan Tatal lui Avram shi unde s-a oprit shi pentru ce? shi il mai intreb daca s-a lamurit cine este Eber? ... dar shi de ce anume erau trei oameni, Cel care s-a oprit la Avraam shi Sarra sub stejarul Mamvri cand le-a dat vestea ca Sarra va nashte fiu iar Sarra a ras caci cum era sa mai creada ca o femeie stearpa shi un mosh-batran vor avea un fiu pe care o sa-l numeasca Isaac? iar apoi de rushine a negat Sarra ca a ras iar Domnul a marturisit ca a ras shi a iertat shi apoi asha s-a plinit cum le vestise mai dinainte.

Last edited by vsovi; 23.07.2009 at 14:50:10.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 15:41:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Asa e, Ovidiu, ca si noi Il rastignim noua prin pacatele pe care le facem. Exista totusi un factor care se numeste "timp", altul se numeste "loc" si care ne scot din cauza atunci cand fapta a fost comisa prima oara, si anume simplul fapt ca eram la o distanta de 2000 de ani...
Si apoi mai exista si autori morali...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
Talmudul Babilonian- cel recunoscut de Sinagogile evreiesti podolski_2 Generalitati 27 03.07.2011 13:44:15
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
divort recunoscut de biserica? alex190 Nunta 48 05.10.2009 20:54:05
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27