![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Minunat ai vorbit, surioară Nastya. Să stai ortodoxă, draga mea, că e singura Biserică Creștină rămasă pe pămînt. Iar dacă nu ești, să devii, și să ai inimă curată, ca să poți vedea pe Dumnezeu și cele la care mintea nu s-a suit. Cu adevărat, spurcăciunea pămîntului, și șarpele cel vechi, leagă mințile oamenilor la ucidere, în ultima sută de ani din 1900 anul mîntuirii, ne-am ucis între noi, toți oamenii, mai mult decît toate uciderile de la întemeierea lumii de 8000 de ani. Și cele ce vor fi în vremurile din urmă, va fi cea mai mare prigoană a Bisericii Creștine, cum nu a mai fost și nu va mai fi. Semnele sfîrșitului. Așa, și ce vrei să arăți frate "antiecumenism"? Că părintele Dumitru Stăniloaie, în cartea sa, creștinism și naționalism îndeamnă creștinul la uciderea altor oameni pentru a "apăra" o bucată de pămînt? Să-și dea viața nu pentru Hristos, ci pentru a ucide alte vieți, apărînd niște granițe teritoriale? Te înseli amarnic, dragul meu. Amarnic. Reconsideră cuvintele părintelui Dumitru Stăniloaie. Da, creștinul, iubitor de Hristos trebuie (!) să-și iubească neamul, pentru că neamul e compus din oameni, deci iubește oamenii, mîntuirea e împreună și prin oameni, prin celălalt, prin aproapele gol și flămînd. Deci, iubim neamul, dar pînă la o limită. Cînd neamul se ridică împotriva cuvintelor, poruncilor lui Dumnezeu, ca și Israel, de nenumărate ori, acel neam NU mai trebuie iubit, (în sensul păcatului neamului, că chiar și oamenii răi trebi iubiți) pînă leapădă nebunia în care vrea să intre sau a intrat. Păcatul NU trebuie iubit. Patima NU trebuie iubită. Dacă neamul te obligă să-l aperi, ucigînd alt om, îți faci băgăjelul și ai plecat din acel neam, ca să încalci cuvîntul lui Dumnezeu, ca să nu ucizi un alt om. Deci mai citește odată, cu multă atenție, multă, ce spune părintele Dumitru Stăniloaie acolo. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit aproape tot, doua mesaje mari in care e doar invatatura lui Daniel. Eventual talcuiesti si cate un pasaj din Sfanta Scriptura, ca asa fac si neoprotestantii. Cand vei dori sa vorbim si despre invatatura ortodoxa, nu numai despre a ta, sunt deschis la dialog. Adica sfantul spune, doua puncte, citat. Catehismul spune, doua puncte citat. Pana acum ai scris doar Daniel spune, daniel talcuieste Sfanta Scriptura asa, catehismul si sfintii se insala, pentru ca il contrazic pe Daniel. Daca aveai smerenie te intrebai macar daca e posibil sa nu se fi inselat toti si numai tu sa ai dreptate. Dar ai scris si un lucru bun, ca iti vei intreba duhovnicul. Sper sa faci asta. Nu cred ca are rost sa iti raspund la mesaj, pentru ca oricum nu vei dori sa accepti nimic, as scrie doar pierzand timpul. Raspund doar la cateva neintelegeri, pentru ca am vazut ca nu ai citit cu atentie mesajul meu. Eu am scris ca exista botezul dorintei, nu ca nu exista. Citat:
Eu la inceput am crezut ca tu spui invatatura ortodoxa, parca dupa ce ai revenit ai inceput sa spui tot felul de alte invataturi, in contrast cu ce spuneai la inceput. Acum ai o imbinare intre zelotism si ecumenism. Citat:
Am scris un mesaj mai aspru pentru ca celelalte nu au avut efect. Dar sa nu crezi ca am ceva cu tine sau as pastra vreun resentiment maine. Doar ca astept sa scrii si ceva din invatatura ortodoxa ca sa mai raspund la mesaje. Ca o completare, desi nu cred ca te va interesa pentru ca e vorba de invatatura ortodoxa, hotararea unui Sfant Sinod. Si vei vedea numite acolo cateva erezii, ca sa vezi care sunt de fapt ereziile in cazul acesta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14964 |
|
|||
|
|||
![]()
De ce sa vina, ca tu spui ca tot in Rai ajunge. Ca n-o sa aiba slava unui sfant e normal, nici noi n-o sa avem toti, ci mai jos.
|
|
|||
|
|||
![]()
@Cezar
1. Crestinii au uitat un lucru esential: rugaciunea. 2. Si au mai uitat un cuvant al Mantuitorului Hristos: <<Așadar, mergeți și învățați-vă ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n'am venit să-i chem pe cei drepți la pocăință, ci pe cei păcătoși“.>>(Matei 9,13) 3. <<Și să-L iubești pe El din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul și din toată puterea și să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți este mai mult decât toate arderile-de-tot și decât toate jertfele“.>> (Matei 12,33) 4. <<Porunca noua dau voua, sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu" >> (Ioan 13, 34) <<A face ce e drept și a vorbi adevăr Îi sunt mai plăcute lui Dumnezeu decât sângele jertfelor>> (Proverbe 21,3) <<Nu ți s'a spus, o, omule, ce este bun? sau ce anume cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate și mila s'o iubești și să fii gata să ții pasul cu Domnul, Dumnezeul tău?>> (Mi 6,8) <<Se cunosc mai multe minuni înfaptuite de moaștele Sfântului Ioan cel nou de la Suceava. Una dintre ele este amintită de Petru Movilă al Kievului: La 2 iunie 1622 Suceava era amenințată să fie cotropită de tătari. Locuitorii se refugiau în toate părțile. Preoții slujitori la biserica în care erau adăpostite moșstele au voit să ia racla să o ducă în cetatea Suceava, dar n-au putut să o ridice. Au ințeles că Sfântul nu voia să fie dus în altă parte și că-i va ocroti, încât au continuat să se roage ca orașul să nu cadă în mâna cotropitorilor. Într-adevar, o ploaie torențiala a împiedicat pe tătari să mai asedieze orașul.>> http://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Ioan_cel_Nou <<"Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea" (Luca 6, 31). Iata ceea ce toti comentatorii Noului Testament au numit "Legea de aur a moralei crestine". Textul este inclus in "Predica de pe munte" — ea insasi un rezumat mai larg al invataturii Sale si se afla exact asa si in Evanghelia dupa Matei (7, 12). Vrem sa ne urasca? Vrem sa ne faca rau? Vrem sa ne vorbeasca de rau? Vrem sa ne parasca? Vrem sa ne tarasca prin tribunale? Niciodata! Toti vrem ca oamenii sa ne faca numai bine. Vrem sa fim iubiti. Vrem sa fim ajutati. Cuvantul Mantuitorului are in vedere atat de mult interesele noastre, incat nu e posibil sa nu le intelegem si pe ale altora, asa cum le intelegem pe ale noastre. Ne ia pe noi insine drept masura a modului cum trebuie sa ne purtam cu altul. Cum vrem sa se poarte altii cu noi, asa sa ne purtam si noi cu dansii. Mantuitorul a adus in lume noutatea iubirii. Sfatul acesta e de fapt o alta forma de exprimare a unui alt principiu: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" (Matei 19, 19; 22, 39; Romani 13, 9; Gal. 5, 14). De aceea a zis: "Porunca noua va dau voua: sa va iubiti unii pe altii, precum V-am iubit si Eu pe voi" (Ioan 13, 34). Dar de ce era porunca aceasta noua? Era noua fiindca in Vechiul Testament nu era tot asa. Mantuitorul insusi precizeaza: "Ati auzit ca s-a zis: sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau" (Matei 5, 43). Mantuitorul face un pas mai departe decat preceptul din Vechiul Testament, ridicandu-l cu o treapta mai sus, caci zice: nu numai sa iubiti pe cei ce va iubesc, dar "sa iubiti chiar pe vrajmasii vostri, sa binecuvantati pe cei ce va blestema, sa faceti bine celor ce va urasc, si sa va rugati pentru cei ce va nedreptatesc si va prigonesc" (Matei 5, 44).>> <<Se povesteste ca unul din marii presedinti ai Statelor Unite, Abraham Lincoln, in momentul cand trebuia sa fie ales presedinte, avea un opozant foarte puternic care mergea din oras in oras si tinea cuvantari impotriva lui, vorbindu-l de rau, asa cum se obisnuieste in confruntarile electorale. Lincoln a reusit totusi sa capete cele mai multe voturi si sa fie ales presedinte. Cand si-a alcatuit guvernul, pe cine credeti ca a ales ministru de razboi in cabinetul sau? Tocmai pe acest om care il blamase in chip infam in tot timpul campaniei electorale. Prietenii l-au intrebat: "De ce ai facut aceasta?" El a raspuns: "Cum poti sa-ti biruiesti un dusman altfel, decat facandu-l prieten?" Intr-adevar, daca stam si ne gandim bine, cea mai mare biruinta pe care poate s-o obtina cineva in relatiile cu oamenii, e ca dintr-un dusman sa-si faca un prieten. Incercati! Nu e usor, dar e cu adevarat o mare victorie. Acum stim care e mijlocul prin care poti face dintr-un dusman prieten. Nu e altul, decat tralandu-l cu iubire, cu iertare, cu intelegere, cu speranta ca se va indrepta, acordandu-i un avans de incredere. Caci dragostea pe care o investim in altii, si mai ales in cei care ne voiesc si ne fac raul, nu este altceva decat o investitie de speranta, ca vom transforma sufletul facatorului de rau intr-un suflet facator de bine.>> IPS Antonie Plamadeala http://www.crestinortodox.ro/predici...or-121389.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Rusinea e un sentiment omenesc. Deci: inca n-ati pierdut nimic. 2. Aveati acelasi sentiment de rusine si atunci cand pe topicul „Sa ramane ortodocsi pana la capat..” vorbeati in termeni neortodocsi (ca sa nu spun altfel; dar puteti sa recititi si poate va mai indulciti putin tonul)despre Biserica Ortodxa Romana? Era vorba despre aceeasi credinta la care va referiti acum? 3. Cred ca trebuie sa fiti ceva mai atent cand vorbiti despre dusmanii tarii si ai neamului. Poate reformulati. Sa analizam mai atent cam cine ar putea fi dusmanii despre care vorbiti? Sa va amintesc cam ce spunea parintele Gheorghe Calciu despre Biserica lui Hristos si cand ne aflam in Biserica lui Hristos? (Va dau citatul in postarea urmatoare). 4. Eu am facut „armata” (pregatire militara) ca studenta, in anul IV si V de facultate. Mi s-a parut o mare tampenie si o uriasa pierdere de timp. 5. N-am fost participant la Revolutie; am mai spus: n-am veleitati de erou, martir sau mucenic. Dar stiu cum a fost; si stiu numele a 4 persoane care au murit atunci; pe unul dintre ei l-am vazut cand a fost impuscat in strada, in plina zi. Si aveam si o mare responsabilitate: eram(sunt) mama a doi copii. Cred ca o dovada a patriotsimului despre care faceti parada (pentru ca acum nimeni nu va/ne cere sa trecem la arme) este sa-ti cresti copiii crestineste si sa devina oameni de folos tarii lor. Nu neaparat cu pusca de gat. Cred ca ar trebui sa revedeti (acum e simplu, va ajuta Google) diferenta dintre patriot si patriotard. 6. Stiu ce inseamna razboiul din ce mi-au povestit parintii mei si alti oameni pe care i-am cunoscut si au trait aceasta experienta cumplita. Nu va doresc sa aveti prilejul sa va dovediti curajul si patriotismul despre care e usor sa vorbiti. Dar daca ar trebui sa-l si probati? Sora mea s-a nascut in anul 1942; la razboi avea doi ani. Casa noastra era in Bucuresti (spun era pentru ca ne-au demolat-o comunistii in anul 1980) in cartierul Ghencea unde, pe atunci, era cea mai mare unitate militara anti-aeriana din Bucuresti. Stiti ce insemna asta? Ca de fiecare data cand se anunta la Radio:”avioane americane se indreapta spre Serbia>>” mama, femeie tanara, trebuia sa-si ia copilul de doi ani in brate, si o geanta cu o sticla de lapte, paine si biscuiti si actele si sa plece cu niste camioane care ii evacuau pe oameni in afara Bucurestiului, mai sus de linia de centura, la Domnesti. Asta pentru ca, aproape sistematic, unitatea anti-aeriana cu pricina (cu care ne invecinam) era bombardata. Tata era pe front; intr-un razboi pe care nu si l-a dorit. Dar l-au dorit altii. Poate tot patrioti ca dvs. V-a povestit cineva ce inseamna sa stai cu un copil de doi ani in brate cand zboara si suiera pe langa tine gloantele si schijele? Daca nu, lasati parada cu dragostea de tara. Sa va spuna aceia care au trait razboiul. Din fata calculatorului poti sa te aventurezi si pe Luna. Asta seara e chiar mai aproape. Poate incercati! 7. Tata a venit din razboi; dar a fost ranit; avea diabet si rana nu i s-a mai vindecat niciodata. Comunistii il chemau la comisariat sa-l intrebe de ce a luptat DOAR in razboiul criminal anti- sovietic. De ce n-a luptat si impotriva nemtilor. N-a mai avut serviciu pana a trecut la Domnul(in anul 1953). Nu l-a mai angajat nimeni. In schimb, le intocmea rapoartele si tot felul de acte unor ofiteri, ridicati”pe puncte” care nici macar nu stiau sa scrie si sa citeasca, dar luptasera doar in partea de vest, sa-i duca pe nemti acasa. Aceiasi militari care acum, sunt mari eroi. Si asa se mai fac eroii, domnule. De-asta nu cred ca eroismul este o rezolvare. O mama care a simtit pulsand viata in trupul ei, nu poate sa fie de acord cu razboiul si tot ce decurge din asta. 8. Acum vad ca iar vorbiti despre Biserica. De cand accesul in Biserica lui Hristos se face pe baza faptelor de eroism? Oare nu ati auzit ca Mantuitorul Hristos ne spune: <<Mila voiesc, nu jertfa?>> Noi trebuie sa ne jertfim doar pacatele; aici cred ca trebuie sa mai lucrati. 9. Cine schingiuieste patria noastra domnule si cine o batjocoreste? Dvs. cum o onorati? In afara de supararea din timp in timp pe forum, cum se reflecta in viata noastra de zi cu zi patriotismul dvs. despre care vorbiti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dușmanii oricărui neam sunt demonii și lucrările lor, împotriva cărora orice creștin trebuie să lupte. Nicidecum oamenii. "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12) Că și mințile acelor oameni, tot întunericul le luptă. Nu ei sunt atît de vinovați, cît e diavolul. Spun Părinții, cînd te superi pe un om, nu uita că diavolul e cel care l-a făcut să te supere și nu uita că în el, acel om, trebuie să vezi pe Hristos. Cum și Hristos a iubit pe cei ce Îl răstigneau, așa și noi să iubim și pe vrăjmașii noștrii, chiar și pe diavoli, de ajungem la măsura aia. CE E GREȘIT AICI, sufletelor înșelate ? Modalitățile de făptui ca patriot, trebuie să fie toate, DAR pînă acolo cînd trebuie, ca patriot, să încalci porunca lui Dumnezeu. Aici, porunca să nu ucizi, să-ți iubești aproapele, să-ți iubești vrăjmașii. Nu există limită extremă pentru un creștin. limită extremă a ce? A încălcării lui poruncii lui Dumnezeu? Să nu fie! Trebui să urîm păcatul și pricina care aduce păcatul. Aici, armata. Armata nu e creștinească. Îndeamnă la ucidere. Instigă la ură. Încalcă cuvîntul lui Dumnezeu. Trebuie să urmezi ordinele unor oameni care îți spun să omori un alt om. Să nu fie ! Personal, nu m-am dus în armată, n-aveau decît să mă și aresteze, să mă și omoare, mîna pe armă nu o pun, decît la vînătoarea unei căprioare poate, peste care Dumnezeu m-a pus stăpîn. Atît. În rest, e nebunie. Țesătura neamului romînesc, atunci cînd se face superioară și întunecă țesătura neamului creștinesc, țesătura neamului romînesc devine o țesătură putrezită, schimonosită de demoni și lucrările lor vîscoase. Să nu fie. SĂ NU FIE ! Și cînd ești tată și soț, dacă a fi tată și soț, este înainte de a fi creștin, numai suntem demni de Domnul. Cum El însuți spune: " Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. " Matei 10, 37 "Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă." Matei 5, 21 Ioane, numești aceste cuvinte ale lui Dumnezeu "literatură ieftină, sentimentală" ??? Atunci cu durere și spre a mea osîndă îți spun că ești nebun, ești în înșelare și pierzanie. Și Cuvîntul lui Dumnezeu nu se află întru tine, te împărtășești cu nevrednicie la fiecare Sfîntă Euharistie, cînd te împărtășești, și Domnul Dumnezeu va cerceta cu încercări familia ta, după cuvîntul Său. NU e Biserică Romînă, înainte de-a fi Biserică Creștină a lui Hristos ! Ține minte asta, Ioane ! Teme-te de asta, Ioane. Să-ți fie rușine că te numești creștin și spui că vrei să aperi o bucată de pămînt. Să-ți fie ! Mare rușine să-ți fie. Iertare. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]()
@Cezar si altor colegi forumisti care au dat navala sa traga concluzii: adventisti etc.
Credeti ca si Parintele Gheorghe Calciu o fi trecut la adventisti? A uitat Parintele sa ne aduca aminte ca suntem in Biserica lui Hristos doar daca mergem la razboi? A uitat Parintele Serphim Rose, care-l citeaza pe Parintele Calciu, sa vorbeasca despre eroismul crestinului cu arma la piept? <<Biserica lui Hristos traieste si este libera. In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: <<Doamne, iarta-l.>> Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: „Cine e el?” Mai degraba zi: „Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine”. >> (Parintele Gheorghe Calciu, citat de Serafim Rose in conferinta cu tema: "Perspectiva ortodoxa asupra lumii"Aparut in „The Orthodox Word” Vol. 18, Nr. 4 (105) iulie-august, 1982 (Traducerea: Radu Hagiu) http://www.apologeticum.ro/2012/09/3...ilele-noastre/ Domnule Cezar, Cand va spune Parintele Calciu <<Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: „Cine e el?” Mai degraba zi: „Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine”. >> Va mai rusinati ca aveti ghinionul sa convietuiti cu niste oameni, poate tradatori de neam si de tara? Credeti ca Mantuitorul Hristos S-a rusinat cand a intrat in casa Vamesului? Credeti ca Mantuitorul Hristos S-a rusinat cand femeia pacatoasa i-a spalat picioarele cu lacrimile ei si cu parul ei le-a sters? Ati citit undeva ca Mantuitorul Hristos a venit in lume doar pentru o Elita? Daca nu, cum de v-a apucat rusinea doar privind la pacatele altora? La pacatele dvs. cand o sa priviti? Vedeti ca astazi acum suntem deja in Marea Sarbatoare a Pogorarii Duhului Sfant peste Apostoli sub chipul unor limbi de foc. Ziua intemeierii Bisericii lui Hristos. Maine, cand o sa spuneti Crezul, o sa va mai fie rusine ca nu traiti intr-u neam perfect? Poate ati uitat ca doar un singur Om este Om Adevarat, Desavarsit: Mantuitorul Hristos. Dumnezeu sa ne ierte pe toti! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am spus și nu cred că nu pot greși. Greșesc. Dar nu aici, cînd spun să nu ucizi nici un om și cînd spun că și păgînii "din fire făcînd ale legii" se vor mîntui, prin harul și milostivirea lui Dumnezeu. Asta este învățătura creștină. Nicidecum părerile tale teologice. După cuvîntul Scripturii, nu este om care să fie viu și să nu greșească. Și după cuvîntul că suntem supuși păcatului. Nu cred că am ajuns la măsura sfinților și a părinților. Am ajuns la măsura care mi-a dat-o Dumnezeu, care mi-o poate lua oricînd voiește. Slavă lui pentru toate. El dă și El ia, după mare mila Lui. Pardon? Să spui mereu că ești păcătos e falsă smerenie ??? NU frate. Greșit! E rugăciunea inimii. DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEȘTE-MĂ PE MINE -PĂCĂTOSUL-. Pare-se că arhimandritul Serafim Alexiev, de unde ai dat citatul, e greșit. Nu-i bai îl iartă Domnul, dar mai grav că smintește și pe alții, căci a publicat o carte cu o opinie teologică greșită, ce contrazice pe Sfinții Părinți. Uite așa ia dracu mințile chiar și celor aleși, cum spune Scriptura. Și o susține cu inovații, ca fratele Cătălin. Of, vai. Nu am spus tot timpul că sunt păcătos, și chiar de aș spune Sfinții Părinți spun că e bine pururea să avem în față neputința noastră. Dar așa este precum spui, am o falsă smerenie, roagă pe Domnul pentru mine și neputința mea. Dar să ținem cont, dragul meu, că Sfîntul Apostol Pavel s-a numit pe sine cel mai mic, ce suntem noi? Să nu spunem că suntem păcătoși? Cine spune asta? Serafim Alexiev? Smerește-te, frate. Nu căuta să răspunzi împotriva Adevărului. Împotriva mea poți răspunde, dar nu împotriva Adevărului, că va da Domnul cu tine de pămînt. Să nu te miri de ce îți merge rău în viață. Tot ce ți-am scris e Adevărul. Spre a ta îndreptare. Nu eu să mă îndrept. Că eu îți mărturisesc Adevărul, ci tu să te îndrepți din exclusivități și înșelări. Of, vai nouă, creștini cu numele. Nu caut slava omenească. Mă lepăd de toată slava omenească. N-am nevoie de așa ceva. Da, spun eu nevrednicul. Dacă nu mă mîntuiesc, să te rogi și pentru sufletul meu din iad, cînd vei merge în Rai. Nu știu ce smerenie am, nici nu vreau să aflu, ca nu cumva să fiu ispitit cu mîndria, îmi știu doar neputințele și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate. Nici iubire nu am. Nimic nu am. Vai și-amar sunt. Dar vreau să se mîntuiască cît mai mulți. Toți! Nu oricine mă contrazice spun că greșește, atîta vreme cît spune și învață Adevărul, în învățătura creștinească, a Iubirii lui Dumnezeu, mă înclin în fața lui și îi spăl și picioarele și i le sărut apoi, cu sărutare sfîntă, cum spune Sfîntul Apostol Pavel. Iar în legătură cu mîntuirea celor ce nu sunt ortodocși. Cătăline, nu frate. Să fi deschis la dialog, cînd ai să vrei să iubești. Și cînd ai să ieși din carapacea de broască țestoasă, de mîntuire exclusivistă și egoistă doar pentru ortodocși. Așteaptă. Deși sunt singurii creștini de pe pămînt, mîntuirea nu e doar a lor. Cum Dumnezeu a arătat că nu e doar a lui Israel, ci a tuturor. Iar dacă tu ai înțeles că noi, cei ce vrem să nu ucidem și credem în Iubirea lui Dumnezeu, suntem luptători împotriva Adevărului, fie ca Domnul Dumnezeu să te ierte pentru neputința ta. Multe prostii ai scris frate, multe prostii. Și mai și crezi că ai scris bine, și eu sunt eretic și sperie-ciori și etc. Of, măi suflete, of. Să știi! Nu voi lăsa Adevărul să fie călcat în picioare pentru nimic în lume ! De ideile tale sau a nimănui, că tu susții că spui părerea bisericii și eu sunt nu știu cum. Sunt, eu sunt în orice fel vrei tu să mă numești, dar Adevărul nu e, pentru El îmi dau și viața. Pentru Iubire. Părerea ta NU e părerea Bisericii Creștine. Și ce am vorbit pînă acum, NU este învățătura mea, ci a Bisericii lui Hristos. Nu a nebuniei în care te aflii tu și ce e mai grav mai și crezi că spui bine. Fi mai atent la ce am spus, că e plin de citate în ce am spus. Nu frate drag, să nu răspunzi la mesaj, că numai prostii spui. Mergi tu cu a ta și nu mă judeca prea aspru pentru că eu merg cu a mea și Judecata lui Dumnezeu ne va arăta frate, că Dumnezeu este Iubire. Să nu uiți asta. Și voi toți, care susțineți că e bine să ucizi un alt om, pentru apărarea unei bucăți de pămînt, vă spun cu durere, aveți toate șansele, să NU mășteniți Împărăția Cerurilor. E suficient că gîndești numai să ucizi un alt om, că ți-e socotit drept păcat. "Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui." Matei 5, 28. SĂ NU UCIDEȚI, fraților pe nimeni, niciodată. Niciodată. Și nici în gînd să nu aveți așa ceva. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 23.06.2013 at 03:36:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Iată o alternativă la dilema noastră: http://www.youtube.com/watch?v=g-7jdbj0Lgg
Teribil personaj! Last edited by cezar_ioan; 23.06.2013 at 04:46:15. |
|