Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2012, 15:04:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Din punct de vedere al AZ7, Babilonul (sau tarfa Babilonului) este Biserica Romano Catolica.
O mică corectură foarte necesară: Biserica-Stat a Romei.
Desigur, această formulare poate avea mai multe conotații, dar e bine să reținem că nu se referă strict la Biserica Romano Catolică.
Vechi 26.04.2012, 15:18:53
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
O mică corectură foarte necesară: Biserica-Stat a Romei.
Desigur, această formulare poate avea mai multe conotații, dar e bine să reținem că nu se referă strict la Biserica Romano Catolică.
Cam confuză exprimarea. Puteți detalia ?
Vechi 26.04.2012, 16:02:32
Banned

Implicit

Citat:
Cam confuză exprimarea. Puteți detalia ?
Poate că așa se și vrea
Acum, serios vorbind, trebuie să avem în vedere perspectiva din care apostolul Ioan a văzut evenimentele descrise în Apocalipsa. Incontestabil, mediul din care se deschidea această perspectivă era Imperiului Roman - cea de-a IV-a "fiară" în profeția lui Daniel. Pentru noi, care avem o altă percepție asupra Imperiului Roman (anume dezvoltarea, declinul, diviziunea și apoi continuarea în alte forme a celor două diviziuni prăbușite), poate e mai ușor să ne pronunțăm; dar nu e corect să culpabilizăm o întreagă Biserică în care incontestabil există milioane de creștini sinceri și devotați lui Hristos.

Aceasta e de fapt atitudinea lui Dumnezeu, care prin glasul îngerului (în Apoc.14 și 18) cheamă pe cei sinceri să iasă afară [din Babilon]. Remarcați vă rog cum se exprimă Dumnezeu cu privire la aceștia:

"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul Meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei; " (Apoc.18,4 - versiunea Sinodală)

Pentru același motiv, nu-mi pot permite să-i numesc eretici, păgâni, ne-oameni (lupi, vulpi, etc... știți dv. la ce mă refer), antihriști. Deși aceștia sunt în mijlocul Babilonului... Ei totuși formează "poporul lui Dumnezeu"!
Vechi 26.04.2012, 16:07:49
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

ce discutati aici nu are legatura nici pe departe cu focul iadului !

haideti sa ne intoarcem la subiect si sa vedem cam ce semnificatii are termenul "foc" folosit atat de mult mai ales in Vechiul testament ! poti sa ne faci o mica disertatie asupra acestei idei, 99 ?
Vechi 26.04.2012, 16:10:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Bine, dar această viziune este tributară unui anumit tip de interpretare a cărții Apocalipsei.

În interpretare praeteristă, orice paralelă cu o instituție actuală este neavenită.

Pe de altă parte, plecând de la "noi, care avem o altă percepție asupra Imperiului Roman (anume dezvoltarea, declinul, diviziunea și apoi continuarea în alte forme a celor două diviziuni prăbușite)", să înțeleg că vedeți un piculeț de Babilon apocaliptic și în instituțiile continuatoare din punct de vedere politic sau eclesial a Imperiului Bizantin ?
Vechi 26.04.2012, 16:39:59
Banned

Implicit

Citat:
Bine, dar această viziune este tributară unui anumit tip de interpretare a cărții Apocalipsei.

În interpretare praeteristă, orice paralelă cu o instituție actuală este neavenită.
Cartea Apocalipsei este prin excelență o carte eschatologică, cum puteți afirma că e "neavenită" paralela? Eu îndrăznesc să afirm nu numai că e o paralelă (datorită simbolisticii), ci de-a dreptul o descoperire (asta și înseamnă de fapt apocalypsis) a lucrurilor viitoare. "Viitor" în care am intrat deja până-n gât - ca să mă exprim mai colocvial.

Citat:
Pe de altă parte, plecând de la "noi, care avem o altă percepție asupra Imperiului Roman (anume dezvoltarea, declinul, diviziunea și apoi continuarea în alte forme a celor două diviziuni prăbușite)", să înțeleg că vedeți un piculeț de Babilon apocaliptic și în instituțiile continuatoare din punct de vedere politic sau eclesial a Imperiului Bizantin ?
Doar în segmentele ce se suprapun imaginii ioanine. Desigur e greu să decelez care anume pentru că au de-a face atât cu trecutul [medieval], cât și cu viitorul apropiat; de aceea nici nu mă hazardez să le nominalizez (plus că e o opinie a mea personală). Ceea ce pot să afirm cu toată tăria, e că atunci când Biserica se unește cu Statul, nu miroase a bine...
Vechi 26.04.2012, 16:42:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
ce discutati aici nu are legatura nici pe departe cu focul iadului !
Sau poate că are... vedem deja prefigurându-se primele flăcări de Iad...

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
haideti sa ne intoarcem la subiect si sa vedem cam ce semnificatii are termenul "foc" folosit atat de mult mai ales in Vechiul testament ! poti sa ne faci o mica disertatie asupra acestei idei, 99 ?
Grea temă de casă-mi dai! Unde mai pui că sunt puțintel ocupat... Dar mai arunc câte un ochi și aici dacă ai ceva de spus la acest subiect. Succes!
Vechi 26.04.2012, 16:53:45
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
Dar mai arunc câte un ochi și aici dacă ai ceva de spus la acest subiect. Succes!
stiai ca Moloh din Vechiul testament era zeul focului?

leremia 32:35 Au zidit înălțimi lui Baal în Valea Ben-Hinom, ca să treacă prin focul lui Moloh pe fiii și fiicele lor: lucru pe care nu l-il poruncisem; și nici nu-mi trecuse prin gînd că au să facă asemenea grozăvii, ca să ducă pe luda în păcat.

deci cine agreeaza atat de mult ideea focului care chinuie? zeii pagani; uite acolo zice ca Dumnezeu nu se gandeste la asa ceva !
Vechi 26.04.2012, 17:23:43
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cartea Apocalipsei este prin excelență o carte eschatologică, cum puteți afirma că e "neavenită" paralela? Eu îndrăznesc să afirm nu numai că e o paralelă (datorită simbolisticii), ci de-a dreptul o descoperire (asta și înseamnă de fapt apocalypsis) a lucrurilor viitoare. "Viitor" în care am intrat deja până-n gât - ca să mă exprim mai colocvial.

Doar în segmentele ce se suprapun imaginii ioanine. Desigur e greu să decelez care anume pentru că au de-a face atât cu trecutul [medieval], cât și cu viitorul apropiat; de aceea nici nu mă hazardez să le nominalizez (plus că e o opinie a mea personală). Ceea ce pot să afirm cu toată tăria, e că atunci când Biserica se unește cu Statul, nu miroase a bine...
Revin cu întrebarea la care aș aprecia un răspuns cât mai clar.

Apreciați că Biserica Romano-Catolică, condusă de Papa Benedict al XVI-lea, este Babilonul din Apocalipsă ?
Vechi 26.04.2012, 17:45:29
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Repetarea mecanică a unei poezii nu înseamnă nimic, mai ales când nu e însoțită de trăirea zilnică a acelei mărturisiri. În schimb, dacă e însoțită de batjocorirea așteptătorilor, anulează efectul acelei mărturisiri, transformând-o nu în "pamflet", ci într-o adevărată blasfemie.
O.K.!
Uite ca, incet-incet te arati la fata, 666.
1. Ne acuzi pe toti ca repetam mecanic crezul in Biserica si nu intarim prin faptele noastre marturisirea de credinta. Deci, suntem cu totii "ciupiti de molii", nu-i asa?
Orice psiholog iti va putea confirma ca asta este un simptom de dereglare cerebrala (sau mintala, cum vrei tu sa interpretezi).

2. Deci, daca rostim Crezul si radem de ereticii ca tine comitem blasfemie. Mai, esti tare, te crezi cumva Dumnezeu? Simti uneori nevoia sa fi apreciat si sa ti se confirme ceea ce spui? Simti uneori nevoia sa fi adulat? Daca da, consulta pe cineva din afara, din "Babilon", ca in interiorul sectei tale toti vor spune despre tine ca esti nebun pentru Hristos. Si nu cred ca va fi eficient tratamentul lor.

Citat:
Pentru copiii lui Dumnezeu care așteaptă revenirea Domnului, acest eveniment reprezintă suprema bucurie și împlinirea nădejdii de veacuri. Anxietate e pentru batjocoritorii din Babilon care în evenimentele premergătoare Revenirii, vor:
"Iar oamenii vor muri de frică și de așteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina." (Luca 21,26 - versiunea Sinodală)
iar în momentul Revenirii, vor:
"Strigând munților și stâncilor: Cădeți peste noi și ne ascundeți pe noi de fața Celui ce șade pe tron și de mânia Mielului" (Apoc.6,16 - versiunea Sinodală)
Si vor fi tunete si traznetele ii vor lovi pe toti cei care nu au ascultat de tine si nu ti s-au inchinat tie, ereticului.
Voi Il asteptati pe Mantuitorul Hristos ca si cum ar veni prima data pe acest pamant. Alo!Turnul de veghe, trezirea! Mantuitorul Iisus Hristos a venit, S-a rastignit si A INVIAT DIN MORTI! Chiar nu stii lucrul asta? A 2-a Sa venire va fi la Judecata. Voi asa Il asteptati pe Domnul Iisus Hristos de parca SUNTETI deja mantuiti: El va veni si va aduce fiecaruia dintre sectarii sambetisti cununa mantuirii. Asa crezi?

Tu chiar nu-ti vezi propria anxietate in ceea ce numesti tu "propovaduire"?
Mai, tu chiar iti doresti sa fiu traznit de Dumnezeu, asa-i?

MEDICAMENTE, MEDICAMENTE!

Iti dau, totusi o veste buna: se poate iesi din starea aceasta de pacat impotriva Duhului Sfant! Daca te pocaiesti de minciuna si de propovaduirea minciunii.

Last edited by Illuminatu; 26.04.2012 at 18:53:46.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01