Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2013, 18:17:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar pana sa devina gradinita obligatorie de la 3 ani, sunt sanse sa existe si gradinite particulare, ortodoxe si poate accesibile, pentru cei care vor asta.
Există, dar și aici pot apărea probleme. Adică dacă nu-ți selectezi ”clientela”, duhul grădiniție (ortodox) se poate altera.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2013, 18:24:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Se pedaleaza prea mult pe ideea de coruptibilitate ca si cand acasa ar primi o educatie perfecta dar vezi Doamne, contactul cu colegii fac praf cei 7 (3 la gradnita?) ani de acasa.

Mie asta mi se pare scuza unor parinti care de fapt, au fost/sunt incapabili sa ofere o educatie corecta.

Sau daca e vorba de parinti in devenire, cei care se tem prea mult, n-au incredere in capacitatea lor de a oferi o educatie rezistenta in fata incercarilor vietii.

Sigur, incidente vor fi, si e poaet chiar bine sa fie, pentru a exista o platforma pentru o educatie practica, nu doar teoretica, important este ca alunecarea sa nu devina un obicei sau copilul sa se confrunte cu ea la modul practic si mult mai serios la varste inaintate, cand nu mai este de fapt copil si nici sub girul parintilor care l-au crescut sub un clopot de sticla.

Asa cum am mai spus, trebuie identificat momentul in care copilul simte nevoia sa se plieze mai mult pe asteptarile societatii decat cele ale familiei si lucrat in acest sens.

Am cunoscut un caz sa zicem mai ciudat, de parinte foarte sever dar care confruntat cu nevoia copilului de a se plia pe asteptarile sociale (binenteles superficiale) nu doar ca a luat cunostinta de fenomen ci l-a si incuviintat, ajutat chiar, cel putin sub aspectele sale aparent inofensive, ignorand practic faptul ca fenomenul poate avea si dimensiuni mai grave, in contradictie cu sistemul de valori care incearca sa-l promoveze in viata copilului.

Last edited by AlinB; 21.10.2013 at 18:30:36.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2013, 19:12:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Am impresia ca ultra-ordocsii privesc cu cu ochi rai absolut orice in existenta omului fiind foarte probabil sa nasca o noua secta pe langa BO.

Gradinitele sunt rele,scoala si informarea este rea,cultura la fel,literatura s.a.m.d.

Si care ar mai fi diferenta dintre calugari si crestini in lume?Unii vor sa traiasca in lume ca niste monahi,izolati de toate cerintele societatii,de scoli,de institutii,de absolut tot.
Fratilor si surorilor,daca aveti gand de duca la calugarie,apoi va doresc mult success,dar lasati-i pe alti sa urmeze gradinitele si scolile care sunt obligatorii pt timpul curent.

Inteleg,viata de monah are caracteristicile ei dure.Totusi,ni se spune ca mantuirea vine fie prin urmarea Domnului ca monah fie prin viata de crestin familist.
Ei bine,in cea din urma posibilitate,ca si crestin in lume esti dator sa urmezi scolile(clasele)care sunt obligatorii in societatea prezenta.
Ba chiar si calugarii au trecut prin gradinita si scoli si apoi au luat decizia monahiei.

Ce inseamna toata aceasta autonomie a ultra elitelor ortodoxe?
Nu am citit inca ca Sfintii,monahii si toate fetele preotesti au ajuns la aceasta treapta inalta a spiritualitatii deoarece au urmat scoli si gradinite speciale,unde le-a fost predata Psaltirea si Patericul inca de pe vremea cand mergeau de-a busilea!
Hai fiti seriosi cu prostiile astea!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2013, 19:17:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu am citit inca ca Sfintii,monahii si toate fetele preotesti au ajuns la aceasta treapta inalta a spiritualitatii deoarece au urmat scoli si gradinite speciale,unde le-a fost predata Psaltirea si Patericul inca de pe vremea cand mergeau de-a busilea!
Foarte la obiect :)
Vechi 21.10.2013, 23:47:34
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
Bazele viitoare indoctrinari din scutece.
Nu stiu daca asta e problema, ci poate ca e vorba de faptul ca parintii care nu au cu cine sa isi lase copilul vor avea tendinta sa lucreze mai putin ca sa poata sta cu copilul mic => mai multe concedii, mai putini care lucreaza efectiv => angajatorilor nu le convine => se doreste sa se faca ceva ref la aceasta problema => daca ar incepe gradinita de la 3 ani atunci parintii s-ar intoarce in campul muncii => mai multa productivitate, mai multa forta de lucru efectiva => daca treaba asta ajunge sa fie obligatorie, atunci si parintii care altfel ar fi avut cu cine sa-si lase copilul dar se zbat sa faca in asa fel incat sa stea si sa aiba grija (unul din) ei, vor fi pusi la munca fara menajamente.
si de aici, o luuunga lista de implicatii... inclusiv legate de orele suplimentare lucrate versus situatii speciale (gen copil) care sa defavorizeze acest obicei
etc
nu uita ca in trecut, niste destepti s-au gandit ei asa cum ca o mama nu ar avea nevoie decat de cateva luni de concediu pt ala micu'... deci...

iar ca bonus, ce zici tu

Last edited by adam000; 21.10.2013 at 23:59:51.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 00:09:41
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

@adam000

Daca ne gandim la rata somajului nu prea cred ca acestea sunt motivele, cel putin nu in momentul de fata. Nici gradinite nu sunt suficiente, ca sa iti inscrii copilul la gradinita trebuie sa ai pile, sa dai spaga... Vor sa faca gradinita obligatorie in conditiile in care nu au locuri suficiente nici in aceasta situatie (in care nu este obligatorie). O mare zapaceala si toate acestea in detrimentul calitatii. Mie personal mi se pare o mare tampenie sa obligi printr-o lege parintii sa-si dea copiii la gradinita de la o varsta asa mica.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 00:21:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Concediul de crestere a copilului e pana la 2 ani, max 3 pt cei care isi declara copilul handicapat, pe bunesau nu, concediile de odihna oricum se iau, ca nu se platesc, concediu neplatit nu-si permit prea multi, este ori/ori.
Conditii pt gradinita obligatorie nu sunt nici de la 5 ani, gradinite nu vad sa se construiasca, deci probabil respectivul vrea sa se dea rotund, ca uite ce viitor luminos au tinerele generatii, pentru vremea cand promovabilitatea la bac in procente o sa egaleze varsta gradinitei obligatorii.
Vechi 22.10.2013, 01:49:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Am impresia ca ultra-ordocsii privesc cu cu ochi rai absolut orice in existenta omului fiind foarte probabil sa nasca o noua secta pe langa BO.
Nu cu ochi răi, ci cu ochii deschiși.

Citat:
Gradinitele sunt rele,scoala si informarea este rea,cultura la fel,literatura s.a.m.d.
Nu cred că îi este de folos copilului să știe toate prostiile de care unii părinți nu-și feresc copilul, prostii pe care implicit și copilul tău le va copia. Un măr bun pus într-o ladă cu mere stricate la un moment dat se va strica și el. Nu neg că îți poți educa copilul astfel încât să poate discerne binele de rău.
Nu spun să nu ne dăm copiii la grădiniță, dar trebuie să căutăm ceea ce e mai bun pentru ei în materie de educație, adică grădinița potrivită cu cerințele noastre de părinți creștini.

Citat:
Si care ar mai fi diferenta dintre calugari si crestini in lume?
Unii vor sa traiasca in lume ca niste monahi,izolati de toate cerintele societatii,de scoli,de institutii,de absolut tot.
Ținta mirenilor sunt monahii, iar a monahilor sunt îngerii. Prea ne-am obișnuit să punem cam tot în cârca călugărilor și noi să ne vedem de orice, mai puțin de credință. Creștinismul nu e numai o afacere de Duminică, ci e o strădanie de toată zilele.

Last edited by ovidiu b.; 22.10.2013 at 01:51:50.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 04:11:33
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:

Si care ar mai fi diferenta dintre calugari si crestini in lume?Unii vor sa traiasca in lume ca niste monahi,izolati de toate cerintele societatii,de scoli,de institutii,de absolut tot.
Fratilor si surorilor,daca aveti gand de duca la calugarie,apoi va doresc mult success,dar lasati-i pe alti sa urmeze gradinitele si scolile care sunt obligatorii pt timpul curent.

Inteleg,viata de monah are caracteristicile ei dure.Totusi,ni se spune ca mantuirea vine fie prin urmarea Domnului ca monah fie prin viata de crestin familist.
Ei bine,in cea din urma posibilitate,ca si crestin in lume esti dator sa urmezi scolile(clasele)care sunt obligatorii in societatea prezenta.
Ba chiar si calugarii au trecut prin gradinita si scoli si apoi au luat decizia monahiei.

Ce inseamna toata aceasta autonomie a ultra elitelor ortodoxe?
Hai fiti seriosi cu prostiile astea!
Nu e vorba despre mersul la gradinita, ci despre obligativitate. Nu are nimeni nimic cu gradinita in sine.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 04:18:20
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Se pedaleaza prea mult pe ideea de coruptibilitate ca si cand acasa ar primi o educatie perfecta dar vezi Doamne, contactul cu colegii fac praf cei 7 (3 la gradnita?) ani de acasa.

Mie asta mi se pare scuza unor parinti care de fapt, au fost/sunt incapabili sa ofere o educatie corecta.

Sau daca e vorba de parinti in devenire, cei care se tem prea mult, n-au incredere in capacitatea lor de a oferi o educatie rezistenta in fata incercarilor vietii.

Sigur, incidente vor fi, si e poaet chiar bine sa fie, pentru a exista o platforma pentru o educatie practica, nu doar teoretica, important este ca alunecarea sa nu devina un obicei sau copilul sa se confrunte cu ea la modul practic si mult mai serios la varste inaintate, cand nu mai este de fapt copil si nici sub girul parintilor care l-au crescut sub un clopot de sticla.

Asa cum am mai spus, trebuie identificat momentul in care copilul simte nevoia sa se plieze mai mult pe asteptarile societatii decat cele ale familiei si lucrat in acest sens.

Am cunoscut un caz sa zicem mai ciudat, de parinte foarte sever dar care confruntat cu nevoia copilului de a se plia pe asteptarile sociale (binenteles superficiale) nu doar ca a luat cunostinta de fenomen ci l-a si incuviintat, ajutat chiar, cel putin sub aspectele sale aparent inofensive, ignorand practic faptul ca fenomenul poate avea si dimensiuni mai grave, in contradictie cu sistemul de valori care incearca sa-l promoveze in viata copilului.
Nu ceilalti copiii sunt problema, caci ei sunt mici, nu au ce rau sa faca. Problema poate sa vina de sus, cum este in unele tari din Vest, gen Suedia. Programa gradinitei poate sa fie tacanita rau si sa corupa, nu copiii si parintii lor necredinciosi. Nu iti vei da copilul la o gradinita unde se preda educatie sexuala(exista gradinite de acest gen), ci la una normala la cap.

(Articolele, doua la numar, nu sunt scrise de cei de la razboi, sunt preluate de pe evz.ro.)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42