![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 01.03.2013 at 20:16:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata un model de "incredintare a celor nadajduite": lacrimile de pocainta si sentimentul de culpabilitate nu sunt prin ele insele pricina de nadejde - caci fara o pricina de nadejde acestea pot duce la depresie si nihilism -, ci tocmai Sf.Botez primit a fost "incredintarea nadejdii mantuitoare, de iertare a pacatelor". Vezi, toate acestea se petrec in subconstient. Diferenta dintre un matur ce se boteaza si un prunc care se boteaza eu cred ca este tocmai capacitatea adultului de a constientiza pacatele savarsite, pe cand pruncul nesavarsind pacate normal ca nu poate sa le constientizeze. Dar in rest, bucuria botezului, sentimentul de nadejde - care la prunc, fie spus, se transforma intr-unul de certitudine a mantuirii - ce vine din apa Sf.Botez, si usurarea ce izvoraste din curatirea de pacatul originar sunt toate sentimente pe care un prunc le traieste la o intensitate de nedescris, in comparatie cu un adult. Ce crezi, faptul ca un copil isi traieste copilaria lipsit de haina impovaratoare a pacatului originar se dezvolta mai liber sau nu fata de un prunc nebotezat? Eu unul cred ca da!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai crezut intr-o dogma si nu in Domnul Iisus Hristos. Ai crezut intr-un Iisus Hristos dogmatizat, zugravit intr-o simpla acumulare de cunostinte mai mult sau mai putin legate intre ele - logice -, ai crezut intr-un personaj si nu in Persoana. Ai crezut intr-o poveste cu happy-end in care te-ai si vazut gata mantuit. E ca un film de hollywood cu happy-end, adica de prost gust. Ori tocmai faptul ca erai convins de finalitatea happy-end a propovaduirii te-ai "botezat": dar credinta este "incredintare a celor nadajduite", ori dta.erai deja incredintat de cele viitoare, ti s-a vandut o "idee de botez" prin care primeai o certitudine - ca de te vei "boteza" la ei te vei mantui. Dta.te-ai "botezat" din certitudine, deci NU DIN CREDINTA! Imi pare rau! In aceste circumstante botezul pruncilor este mult mai de folos decat cel al adultilor pentru simplul motiv ca pruncii sunt atat de curati CA NU POT FI INSELATI CA OAMENII MARI, lor nu poti sa le vinzi certitudini de mantuire pentru ca, in curatia lor, ei ii descopera dintr-o privire pe escroci.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 01.03.2013 at 20:49:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reiau (copiez) cazul botezului lui Corneliu: 1. Botezul lui Corneliu: "Atunci Petru a zis:"se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfant, ca si noi?" Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Iisus Hristos" (Fapte 10:46-48) . Cine au fost cei peste care S-a pogorat Duhul Sfant (si au fost botezati)? O spune vers. 44: "Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul". Intrebare: cati bebelusi ascultau Cuvantul rostit de Sfantul Apostol Petru, pentru ca apoi sa se pogoare Duhul Sfant peste ei? Stiu. Am inteles de la dvs. O discutie cu argumente din principiu este acea discutie in care ceea ce "este scris" si aratat clar, se tratateaza "principial", in asa fel incat sa iasa altceva decat "este scris". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau cati pasi crezi dta.ca poate o vrabie sa faca in scurta sa viata?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am crezut si cred in Dumnezeu si in fagaduintele Sale. Imi doream din toata inima sa fac un legamant cu Dumnezeu. Atunci am inceput sa caut o biserica a carei doctrina sa fie cat mai apropiata de Sfanta Scriptura. Am gasit acea biserica si am facut legamant cu Dumnezeu, prin botez crestin.
P.S. Nu ati nimerito cu niciuna din nascocirile dvs. despre mine. Nu m-a inselat nimeni. Eu am cautat prin mai multe locuri pana am gasit ceea ce trebuia sa gasesc. M-am rugat pentru aceasta si Dumnezeu M-a ajutat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin intrebarile formulate si cu cat scrieti mai mult pe forum alatur de fratii adventisti, constientizam mai bine cum "litera ucide", deci pe mine cuvintele d-voastra ma intaresc mai mult ca in Biserica Ortodoxa sunt in Adevar si nu in ne-adevar, cum va straduiti sa ne aratati. Ortodoxia pastreaza taina cuvantului inepuizabil, ce face din Sfanta Scriptura un izvor de viata si nu un set explicativ perfect, ce limiteaza cunoasterea la continutul ei. Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 11:07:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|