Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2009, 00:57:49
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Uite sa ne imaginam putin,pentru ca asa putem intelege mai bine.
Sa zicem ca niste evrei pleaca la Lazar sa il intrebe "ce a vazut dincolo".Toti asteapta entuziasmati sa afle ce va spune Lazar.Lazar in schimb,calm le spune sa plece acasa ca nu a vazut nimic:).Ce crezi ca ar fi facut evreii?Eu cred ca ar fi fost toti dezamagiti.
Oare daca Lazar le spunea ca nu a vazut nimic,ce ii putea pe evrei sa ii determine sa creada in Isus?Ei isi puteau spune simplu ca dincolo e nimic asa cum cred ei si deci ce rost are sa mai traiasca dupa voia Lui Dumnezeu,daca dincolo nu ii mai asteapta nimic?In schimb imi imaginez eu(nu stiu cum gandesti tu lucrurile,as fi curios sa aflu)ca daca Lazar le spunea ca dupa moarte a fost intr-un loc plin de pace,l-a intalnit pe Avraam,pe cei neprihaniti,a fost atat de fericit cum nu a mai fost niciodata pe pamant,atunci eu cred cu adevarat ca multi ar fi crezut in Isus.Multi si-ar fi zis ca intr-adevar viata aceasta merita traita dupa voia Lui Dumnezeu.Multi si-ar fi zis ca da,lumea aceasta nu se termina odata cu moartea lor trupeasca,ca Isus are dreptate cu adevarat cand vorbeste despre viata vesnica si prin urmare ar fi crezut in El.
Nu ti se pare plauzibil?
Ar trebui să înțeleg că o minciună frumoasă e de dorit în locul unui adevăr crud?
Vechi 19.11.2009, 00:57:57
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Citeam azi din Numeri 19
ma gindeam la pelerinajele de azi. cum vedeti asta?

citeste si altceva:
"21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale. " 4 Regi 13, 21
Trupul lui Iosif (mort ) nu la spurcat pe moise. De ce ?:" 19. Atunci a luat Moise cu sine oasele lui Iosif; căci Iosif legase pe fiii lui Israel cu jurământ, zicând: "Are să vă cerceteze Dumnezeu și atunci să luați cu voi și oasele mele de aici!" Iesire cap 13 ,19

In VT mai existau si alte lucruri "necurate" care necurateau pe om prin atingerea de ele vezi Levitic cap 15
Si animalele cele considerate necurate spurcau pe om , vezi Levitic 11, 24-25 s.u.
DE CE NU VA MAI SPURCA SI AZI PE VOI ACESTEA?

In NT trupurile crestinilor nu mai sunt spurcate, pt ca ele sunt locasuri ale Sfantului Duh:"19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?
20. Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. " I Cor cap 6
"16. Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
17. De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi. " I Cor cap 3

Vezi ce inseamna sa te lasi indoctrinat de sectari...ps ai grija cu nevasta sa nu te spurce , ca a trebui sa faci pe ritualuri vechi-testamentare.
Vechi 19.11.2009, 09:42:41
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maranatha
daca nu poti intelege asa ,atunci sa spunem altfel
moartea intr-un fel te intepeneste ,nu te lasa sa mai faci ceva –e ca si cum sufletul se simte incorsetat,nu poate trai dupa cum era obisnuit
intelegi acest sens al metaforei . Un suflet viu sa stea inchis acolo ,ca intr-o sticla cu dop.
E vorba doar de o exprimare ,nu de ceva real .Sufletul de fapt e mort,nu stie nimic. Trupul e in mortmint,sufletul isi pierde sensul,duhul sau principiul de viata se intoarce la Dumnezeu care l-a dat la nastere. Ce o fi asa greu de inteles.
Duh si suflet +trup vine din credinta greaca si egipteana .Biblia spune altceva.
Adică? Îți prezint mai jos ce spune Biblia în legătură cu "sufletele închise ca un dop cum spuneți voi".
Maranatha, poveștile astea le-am mai auzit de la vasinec/litanu și tricesimusseptimus/quintus de zeci de ori înaintea ta. Ce ar fi să ne dovedești că tu ai mai multă prezență de spirit și să ne explici logic din perspectivă sâmbetisto-adventistă versetele următoare. Succes!

1. Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOAREcare fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”
Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.
4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”.
Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista?
De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:
Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.”
Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?
Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :
„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”.
Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta!
Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:
Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.
Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.
Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului:
Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”
Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?
Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"
Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu.
2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.”
Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat”
Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul? Nu era mai simplu sa le spuna D-zeu ca sufletul nu mai exista pur si simplu?
(Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.”

Dacă vă feriți să răspundeți, o să le reiau.
Vechi 19.11.2009, 12:52:46
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Maranatha nu ai dreptate,exista pasaje biblice in care Locuinta mortilor nu are sensul de mormant pur si simplu.Acum am vazut ca tricesimusseptimus a admis asta si le-a catologat "basme evreiesti".Ele exista totusi,iar Isus nu le neaga ci le intareste printr-o pilda.Nu inteleg de ce nu le neaga,daca sunt "basme".Eu inca mai astept explicatii de la tine sau tricesimusseptimus,cu privire la versetele din :
Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în INIMA PAMANTULUI.
Efeseni 4:9 Și acest: "S-a suit", ce înseamnă decât că înainte Se pogorâse în PARTILE MAI DE JOS ale pământului?
La ce se referea Matei si Pavel aici,daca nu la Locuinta mortilor?Cum va explicati lucrurile?
Explicatia ta cu privire la invierea celor nedrepti nu este credibila.Am mai discutat despre ea,am mai adus explicatii,as plictisi daca le mai repet.Pai fiindca exista o moarte "a doua",inseamna ca e diferita de prima,e logic aceasta.Oare sentinta se da inainte de judecata?Dar voi spuneti ca ei vor muri a doua oara la fel ca prima data,atat trup,duh si suflet.Pai daca e asa,atunci de ce au mai inviat?Doar ca sa li se spuna ca merita sa moara pentru pacatele lor?Cine invie un om,doar ca sa il omoare din nou?
Nu,pentru ca pedeapsa lor este vesnica,nu este disparitia lor pentru totdeauna,si biblia de fapt asa spune.Iar cand au murit ei au murit,doar trupesc.In biblie nu veti gasi nicaieri ca sufletul in sensul in care il intelegem noi moare,duhul tu insuti ai spus "ca se intoarce la Dumnezeu care l-a dat",deci nu moare.
Ai spus:"Logic ,pt ca e doar o clipa pt cel mort. Principiul vietii e doar la Dumnezeu nu la creaturi. Cum ar putea trai in continuare ceva pacatos?La asta cum raspunzi?"
Ce bine ar fi daca ai aduce argumente biblice la ce spui,dar se pare ca ele nu exista.Ceva pacatos nu poate "trai in continuare",si cand traieste fizic un pacatos,biblia vorbeste despre el ca "este mort in pacate",dar el vedem ca traieste,insa moartea are un alt sens,nici biblia nu spune ca vor muri in sensul in care vreti voi sa aratati,ci se vorbeste despre o moarte vesnica.Pentru Dumnezeu cineva poate fi considerat mort chiar daca el este in viata.Asa si aici,oare "chinul vesnic" se mai cheama viata?Nu ,ci este precum o moarte continua.Pentru ca biblia spune ca oamenii vor fi judecati dupa faptele pe care le-au facut in trup.Acum ma intreb eu:cum vor fi judecati astfel,daca toti vor disparea pentru totdeauna cum spui tu,indiferent daca unul a avut un singur pacat,iar altii mii si mii?Oare este asta o judecata dreapta?In lumea noastra cine fura o paine este condamnat asemeni unui criminal in serie?Nu,pentru ca nu este drept.Asa si aici,privind din perspectiva vesnica,oricat de pueril ar suna,s-ar putea vorbi despre chinuri mai mari sau mai mici,dar vesnice.Pentru ca spune Ioan:
Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.
Deci este clar aici,si nu uita ca "fiara si proorocul mincinos"vor fi oameni.
Daca tu nu atribui acest sens mortii vesnice,atunci "vietii vesnice" ce sens ii atribui?

Last edited by Totpeetor; 19.11.2009 at 12:57:42.
Vechi 19.11.2009, 13:08:47
Senior Member

Implicit

tricesimusseptimus,eu ti-am cerut un exercitiu intelectual,nu este vorba aici de minciuni,ci de pareri.Pai tu cum vezi lucrurile,ce le-a spus Lazar incat evreii sa creada in Isus?
Pai eu gandesc ca daca ar fi spus ca dincolo nu este nimic,unii dintre ei ar fi zis ca Isus minte cand vorbeste despre "iazul de foc",despre viata vesnica,despre focul vesnic s.a.m.d.,asta pentru ca cineva s-a intors din morti si nu a cunoscut nimic din toate acestea.
Te intreb acum ce crezi ca i-ar fi determinat pe evrei sa creada in Isus,daca Lazar le spunea ca "nu a vazut nimic"?
In schimb daca Lazar le spunea ca a fost in "Sanul lui Avraam",ca a existat ca si suflet si duh dupa ce a fost ingropat ca trup,atunci cred si eu ca multi ar fi crezut in Isus,pentru ca Isus vorbea despre viata vesnica iar acum vorbele sale erau demonstrate de ce a vazut Lazar.Si in zilele noastre datorita unor marturii ale unora care au fost in moarte clinica multi au crezut in Isus.Pai spune-i tu care sa zicem ca ai trecut printr-o asemenea experienta "a mortii clinice" unui ateu ca nu ai vazut nimic,atunci ateul acela va spune:"stiam eu ca viata de dincolo este un basm,iar dupa nimic nu mai exista",iar el nu va crede in Isus,in schimb daca ii vei spune ca dincolo,totusi este ceva,fiindca tu insuti ai vazut,ateul acela va sta pe ganduri si poate va crede in Isus.Si intr-adevar eu nu am auzit de marturii ale celor aflati in "moarte clinica"care sa spuna ca nu au vazut nimic.
Sa vedem ce parere ai.

Last edited by Totpeetor; 19.11.2009 at 14:17:44.
Vechi 19.11.2009, 14:23:33
Banned

Implicit

Citat:
tricesimusseptimus,eu ti-am cerut un exercitiu intelectual,nu este vorba aici de minciuni,ci de pareri.Pai tu cum vezi lucrurile,ce le-a spus Lazar incat evreii sa creada in Isus?
Pai eu gandesc ca daca ar fi spus ca dincolo nu este nimic,unii dintre ei ar fi zis ca Isus minte cand vorbeste despre "iazul de foc",despre viata vesnica,despre focul vesnic s.a.m.d.,asta pentru ca cineva s-a intors din morti si nu a cunoscut nimic din toate acestea.
Te intreb acum ce crezi ca i-ar fi determinat pe evrei sa creada in Isus,daca Lazar le spunea ca "nu a vazut nimic"?
In schimb daca Lazar le spunea ca a fost in "Sanul lui Avraam",ca a existat ca si suflet si duh dupa ce a fost ingropat ca trup,atunci cred si eu ca multi ar fi crezut in Isus,pentru ca Isus vorbea despre viata vesnica iar acum vorbele sale erau demonstrate de ce a vazut Lazar.Si in zilele noastre datorita unor marturii ale unora care au fost in moarte clinica multi au crezut in Isus.Pai spune-i tu care sa zicem ca ai trecut printr-o asemenea experienta "a mortii clinice" unui ateu ca nu ai vazut nimic,atunci ateul acela va spune:"stiam eu ca viata de dincolo sunt basme",iar el nu va crede in Isus,in schimb daca ii vei spune ca dincolo,totusi este ceva,fiindca tu insuti ai vazut,ateul acela va sta pe ganduri si poate va crede in Isus.Si intr-adevar eu nu am auzit de marturii ale celor aflati in "moarte clinica"care sa spuna ca nu au vazut nimic.
Sa vedem ce parere ai.
- Argumentul că a fost înviat de Isus nu era suficient? Pentru cei ce nu cred în "Moise și prooroci", e adevărat că nu e suficientă nici învierea din morți...
- Viața veșnică și iazul de foc vor fi doar după revenirea lui Isus și înviere, așa scrie în Scriptură.
- Ateii vor avea totdeauna dovada contrară: acele stări pot fi induse și prin administrare de droguri ori prin ischemie cerebrală (cazul spânzuraților ori innecaților salvați). Aceste reveniri (reanimări)nu înseamnă învieri.
Vechi 19.11.2009, 15:19:19
Senior Member

Implicit

tricesimusseptimus tot tu ai intrebat si tot tu ai raspuns:"Argumentul că a fost înviat de Isus nu era suficient? Pentru cei ce nu cred în "Moise și prooroci", e adevărat că nu e suficientă nici învierea din morți..."
Vezi prea bine ca pentru unii nu era suficient,Isus a mai inviat si pe altii,dar totusi despre Lazar se amplifica ideea ca oamenii veneau la el si credeau in Isus.Tu insuti ai adus presupunerea ca Lazar le-ar fi spus ca "sufletul nu este nemuritor":"În schimb găsim scris că preoții vroiau să-l omoare. Oare de ce? Oare nu chiar pentru că le răsturna toată filosofia lor legată de viața din moarte"Asa ai spus nu?In schimb eu iti arat ca daca Lazar le-ar fi spus oamenilor ca "dincolo nu a vazut nimic" nu vad motivele de care unii sa creada in Isus,in afara faptului ca Isus l-a inviat pe Lazar.In biblie vedem ca Lazar este un caz special,de vreme ce "preoții vroiau să-l omoare".
Iar in ceea ce priveste:"Viața veșnică și iazul de foc vor fi doar după revenirea lui Isus și înviere, așa scrie în Scriptură.",ai dreptate,eu nu aceasta am vrut sa spun,ci faptul ca intre moartea trupeasca si inviere,sufletul mai continua sa existe fie in Locuinta mortilor,care seamana cu iadul,dar nu este,fie in "Sanul lui Avraam",un loc de odihna.Isus a zis:
"Ioan 11:25 Isus i-a zis: "Eu sunt învierea și viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Ioan 11:26 Și oricine trăiește, și crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?"
Unii,daca Lazar le-ar fi spus ca "dincolo nu este nimic",ar fi zis ca Isus nu are dreptate si mai ales l-ar fi intrebat pe Isus despre pilda bogatului nemilostiv despre care vorbeste Isus acolo,pentru ca Lazar a plecat "in Locuinta mortilor"(careia voi ii dati sensul de mormant) si nu a vazut nici un loc gen "Sanul lui Avraam".
Pe multi nu ii interesa ca Isus vorbeste in pilde,ei cautau "sa-l prinda cu vorba" si cred ca nu le scapa nimic din ceea ce spunea Isus.Aminteste-ti despre acuzele care i-au fost aduse lui Isus,ca de exemplu cea conform careia Isus a zis ca va darama templul si il va ridica in 3 zile.Noi stim ca aceasta era o pilda,ceva metaforic,intrucat Isus se referea la "templul trupului Lui".Insa nu se aduce ca acuze ca Isus a vorbit despre Avraam,despre Lazar,despre suflete dupa moarte(intr-o pilda),stii de ce?Eu am ajuns la concluzia ca si evreii credeau aceste lucruri.Tu ai spus ca sunt "basme".Isus insa nu neaga existenta acestor locuri si ar trebui sa iti dea de gandit asta.
Acum tu ai spus:"acele stări pot fi induse și prin administrare de droguri ori prin ischemie cerebrală (cazul spânzuraților ori innecaților salvați). Aceste reveniri (reanimări)nu înseamnă învieri."
Esti subiectiv.Nu poti generaliza si asa sa fie cum spui tu,de ce unii au experiente placute in acest timp,iar altii tragice,unii simt ca au ajuns intr-un loc plin de pace,iar altii intr-un loc asemeni iadului(si aceasta,"curios lucru",se intampla celor care au dus o viata buna=pace si celor care au adus o viata nu dupa voia Lui Dumnezeu=panica)?
Acum insa lasand la o parte fenomenul "mortii clinice",sa luam situatia muribunzilor.Unii au parte de o moarte linistita,iar altii ii inspaimanta pe cei din jur intrand in panica si spunand ca vad lucruri pe care ceilalti nu le vad.Si asta tot asa se intampla : pace pentru cei care trait dupa voia lui Dumnezeu,panica pentru cei care nu au trait dupa voia lui Dumnezeu.De ce se intampla toate aceste lucruri,daca intre moartea trupeasca si inviere voi spuneti ca nu exista nimic?
Daca esti interesat de aceste lucruri si ca sa vezi ca nu vorbesc de la mine,citeste despre moartea lui Voltaire,cel care se declara toata viata a fi un ateu convins.Citeste si apoi sa vad cum judeci aceste fenomene din perspectiva ta.
Acum cu privire la pilda bogatului nemilostiv,vedem ca bogatul ii cere lui Avraam ca Lazar sa invie:
Luca 16:27 Bogatul a zis: ,Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimiți pe Lazăr în casa tatălui meu;
Luca 16:28 căci am cinci frați, și să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.'
De ce sa invie Lazar?Sa le adevereasca "aceste lucruri",adica faptul ca el isi petrece vesnicia in chinuri,in Locuinta mortilor,asta sa le spuna,ca ei sa faca voia lui Dumnezeu si sa nu ajunga in locul in care a ajuns el.
Dar Avraam ce spune:
"Luca 16:29 Avraam a răspuns: ,Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.'
Luca 16:30 ,Nu, părinte Avraame', a zis el; ,ci dacă se va duce la ei cineva din morți, se vor pocăi.'
Luca 16:31 Și Avraam i-a răspuns: ,Dacă nu ascultă pe Moise și pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți."
Daca acum ar invia cineva din morti si ar spune ca dincolo exista ceva si trebuie sa avem grija cum traim,tu l-ai crede?Sper sa nu te incadrezi in categoria despre care vorbea si Avraam: "nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți."
Daca stai si te gandesti obiectiv,trebuie sa admiti ca "dincolo mai exista totusi ceva".Chiar nu poti sa dai la o parte orice prejudecati si sa gandesti macar pentru putine clipe obiectiv?

Last edited by Totpeetor; 19.11.2009 at 15:28:33.
Vechi 19.11.2009, 21:56:09
Banned

Implicit

Citat:
intre moartea trupeasca si inviere,sufletul mai continua sa existe fie in Locuinta mortilor,care seamana cu iadul,dar nu este,fie in "Sanul lui Avraam",un loc de odihna.
Dacă după deces, sufletul merge în locul de chin "care seamănă cu iadul, dar nu este" ori în sânul lui Avraam care seamănă cu Raiul-dar nu este; mă întreb ce rost mai are învierea drepților și apoi învierea nedrepților din moment ce aceștia și-au primit deja răsplata respectiv pedeapsa?
Ce sens mai are revenirea lui Hristos dacă drepții au mers deja la El, ce sens mai are învierea dacă ei sunt vii? Toate adevărurile biblice legate de mântuire sunt date peste cap, doar din pricina acestei nefericite idei străine pătrunsă în creștinism!

Citat:
Isus a zis:
"Ioan 11:25 Isus i-a zis: "Eu sunt învierea și viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Ioan 11:26 Și oricine trăiește, și crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?"
Cuvintele acestea le-a rostit Iisus Martei înainte de a merge la mormântul lui Lazăr și înainte de a-l învia. Pun întrebarea: la acel moment, Lazăr era mort sau trăia?
Scena aceasta este o demonstrație la scară mică a ce se va întâmpla la revenirea lui Hristos când îi va învia pe cei ce au crezut în El. Aceia, "chiar dacă ar fi murit"- și cu siguranță vor fi fost morți, vor trăi- pentru că vor fi înviați. Lucrurile sunt atât de simple când ni le explică Hristos, nu înțeleg ce treabă au avut teologii să le complice...

Hristos explică familiei îndoliate că Lazăr doarme, aceștia nu înțeleg și le spune pe șleau: "Lazăr a murit". Cât de absurdă pare scena, de parcă familia nu știa că Lazăr a murit! Au plâns atâta lângă trupul lui inert... Cuvintele acestea au fost spuse parcă anume pentru altcineva...
Înțeleg că unii ar fi dorit ca Iisus să spună: "Sufletul lui Lazăr trăiește, va pleca imediat spre sânul lui Avraam! Puneți apă la streașină că tare-i mai este sete, faceți parastase așa cum se cade, rugați-vă să treacă cu bine de vămi..." Nimic din toate acestea! Lazăr e mort și va învia doar la ziua de apoi! Teologia aceasta simplă o știe și Marta și Iisus n-o contrazice, așa este!

Citat:
Daca acum ar invia cineva din morti si ar spune ca dincolo exista ceva si trebuie sa avem grija cum traim,tu l-ai crede?Sper sa nu te incadrezi in categoria despre care vorbea si Avraam: "nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți."
Daca stai si te gandesti obiectiv,trebuie sa admiti ca "dincolo mai exista totusi ceva".Chiar nu poti sa dai la o parte orice prejudecati si sa gandesti macar pentru putine clipe obiectiv?
Poate ai observat deja, eu sunt ceva mai precaut cu privire la fenomenele paranormale (am exclus din start toate cazurile de moarte clinică, nu mă interesează fenomenele spiritiste, nu cred în viața din timpul morții și nici în conștiența înainte de înviere). Cred că m-aș încadra în categoria celor ce consultă pe "Moise și prooroci" (AKA Biblia). Eu nu am nevoie de semne și minuni ca să cred. Și nu uita: Satana e capabil să facă semne și minuni. Celor ce cred în spiritele celor morți, asta le va da! Asta i-a dat și lui Saul, iar viața lui n-a fost prea roză după momentul acela...
Vechi 20.11.2009, 13:44:01
Senior Member

Implicit

tricesimusseptimus ai spus:
"Dacă după deces, sufletul merge în locul de chin "care seamănă cu iadul, dar nu este" ori în sânul lui Avraam care seamănă cu Raiul-dar nu este; mă întreb ce rost mai are învierea drepților și apoi învierea nedrepților din moment ce aceștia și-au primit deja răsplata respectiv pedeapsa?
Ce sens mai are revenirea lui Hristos dacă drepții au mers deja la El, ce sens mai are învierea dacă ei sunt vii? Toate adevărurile biblice legate de mântuire sunt date peste cap, doar din pricina acestei nefericite idei străine pătrunsă în creștinism!"

Ma interpretezi gresit.Eu nu am spus ca cei drepti merg dupa moarte deja la Hristos.Unde vezi tu in pilda bogatului nemilostiv ca in acel loc in care erau cei drepti era si Dumnezeu sau Isus?Isus insa povesteste aceste lucruri,dar asta nu inseamna ca trebuia sa fie numaidecat acolo.Putea vedea lucrurile fara sa fie acolo."Sanul lui Avraam" este un loc distinct,nu face parte din Rai,pentru ca logic,raiul a inceput sa fie pregatit dupa ce Isus s-a inaltat la cer,dupa cum a spus inainte de inaltarea Sa.Acestia insa nu si-au primit deja rasplata.Cei nedrepti si-ar fi primit-o daca ar fi cum spui tu,si anume sa dispara cu totul la fel cum va mai disparea o data prin "moartea a doua".Vezi bine ca este lipsit total de logica.Te-am mai intrebat si te mai intreb:cine l-ar invia pe cineva doar ca sa il omoare din nou?
Pai sa ne gandim cum decurge o judecata in lumea noastra.Unde asteapta cel acuzat de fapte grave judecata?In inchisoare o asteapta,dar asta inseamna ca si-a primit sentinta?Nu,asta nu inseamna.Dar cel care nu este acuzat dar trebuie sa se prezinte la judecata,unde asteapta?Intr-un loc care poate semana cu locul in care va trai si dupa judecata. Exact asa stau lucrurile si in cazul nostru.Ce e asa greu de inteles?
Acestea nu rastoarna nici un adevar biblic,pentru ca oare biblia nu spune ceea ce eu spun acum?Ti-am adus versete biblice nu ti le mai aduc,pentru ca le vei interpreta iar,dupa cum ai facut pana acum.
Ti-am pus multe intrebari.Oare de ce nu capat raspunsuri?Daca tu zici ca ai dreptate,pai arata-mi.Dar vad prea bine ca nu poti demonstra asta si te legi din postarile mele doar de acele lucruri la care ti se pare ca gasesti "portite".
Ai spus ca "Poate ai observat deja, eu sunt ceva mai precaut cu privire la fenomenele paranormale".Normal ca esti precaut.Daca vei cauta sa vezi ce inseamna cuvantul paranormal vei vedea ca desemneaza "Care se află în afară de ceea ce este normal.".Prin urmare unii ar zice ca tot despre ce vorbim noi aici este "paranormal".Si intr-adevar intr-o masura ar avea dreptate pentru ca tot ce tine din afara lumii in care traim noi,nu este "normal",adica obisnuit.Daca tu intelegi ceea ce vorbim noi ca fiind paranormale,atunci sa inteleg ca si viata vesnica,vesnicia celor drepti,Raiul,Iadul,fac parte din paranormal si te feresti de ele?
Eu totusi mai astept sa iti vad opiniile daca nu fata de moartea clinica,fata de acele aspecte despre care ti-am vorbit si anume despre moartea fireasca,naturala.De ce este linistita pentru unii si inspaimantatoare pentru altii,si "curios lucru" este linistita pentru cei care au facut voia lui Dumnezeu si "nelinistita" ca sa ma exprim astfel pentru cei care nu au facut voia lui Dumnezeu.Am auzit multe cazuri de acest gen si poate cel mai celebru este cazul mortii lui Voltaire.De ce aceste lucruri,daca intre moartea trupeasca si inviere nu exista nimic?De ce?
Evident ca te retragi,te eschivezi,pentru ca pur si simplu nu ai explicatii privind din perspectiva ta.
Acum nu imi mai veni cu paranoia spiritismului.M-am saturat sa il tot aduceti in discutie.
Voi toti care nu credeti in suflet nepieritor veniti cu argumentul spiritismului,desi stim prea bine ca el nu are a face cu discutia noastra.
tricesimusseptimus tu ai prejudecati fata de aceste lucruri.Ce bine ar fi daca am avea o discutie,pe baza scripturii,dar obiectiva.

Last edited by Totpeetor; 20.11.2009 at 14:18:13.
Vechi 20.11.2009, 15:05:27
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
In schimb daca Lazar le spunea ca a fost in "Sanul lui Avraam",ca a existat ca si suflet si duh dupa ce a fost ingropat ca trup,atunci cred si eu ca multi ar fi crezut in Isus,pentru ca Isus vorbea despre viata vesnica iar acum vorbele sale erau demonstrate de ce a vazut Lazar.Si in zilele noastre datorita unor marturii ale unora care au fost in moarte clinica multi au crezut in Isus.Pai spune-i tu care sa zicem ca ai trecut printr-o asemenea experienta "a mortii clinice" unui ateu ca nu ai vazut nimic,atunci ateul acela va spune:"stiam eu ca viata de dincolo este un basm,iar dupa nimic nu mai exista",iar el nu va crede in Isus,in schimb daca ii vei spune ca dincolo,totusi este ceva,fiindca tu insuti ai vazut,ateul acela va sta pe ganduri si poate va crede in Isus.Si intr-adevar eu nu am auzit de marturii ale celor aflati in "moarte clinica"care sa spuna ca nu au vazut nimic.
Sa vedem ce parere ai.
........................
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17