Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 20:01:50
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e normal ca unii are se pretind ortodocsi sa atace in permanenta BOR pentru probleme care exista doar in capul lor.
Unii ca acestia fac servicii satanei, sustinand ca le face in numele ortodoxiei.

De acord. De aia nu inteleg de ce toate se sparg pana la urma in capul BOR, a preotilor, ierarhilor si chiar mirenilor care nu vor sa le impartaseasca ideile pseudo-ortodoxe.

Binenteles ca intotdeuna problemele adevarate ale Bisericii au fost de natura duhovniceasca. Cu proprii credinciosi.

Dar atunci de ce incearca de catre unii sa se politizeze problemele duhovnicesti?
De ce se ajunge la anti-comunism (desi comunismul a disparut de pe scena politica), la anti-UE, pro-legionarism, etc.

Tu ai vazut smerenie la Danion? Eu n-am vazut. Daca ar avea si chair ar trebui sa aiba dupa gafele din ultima vreme, ar fi un om tacut. Dar nu este.
"aspecte perfectibile"?
Glumet termen. Care ar fi?
Intoarcerea la calendarul vechi?
Sa dam anatemei pasaportulcucip si permisuldeconducerecaredefaptnuarecip ca el stie din surse sigure ca o sa ne transforme in zombi?

Iar daca nu o sa ne transforme in zombi in mod sigur acceptarea lor este o infractiune teologica majora ca asa zice un pretins teolog ortodox care confunda clonarea cu biometria asa cum confunda protestantul idolul cu icoana?
Si daca ar fi singura nazbatie care s-a facut auzita cu ocazia cruciadei anticip..

Sa strigam "eretici" la catolici cand 80% din cei declarati ortodocsi manifesta o erezie mult mai rea si mai perversa si risca sa moara nemantuiti?
Sa dam vina pentru toate problemele noastre pe masoni si sa strigam "moarte evreilor" sau daca nu macar sa-i spurcam de cate ori este ocazia, eventual sub pretexte duhovnicesti?
Sigur ca da, foarte constructiva si crestineaca atitudine.

Hm, dar nu stiu cum se face ca tocmai ala care vinde detergentul face si rufele negre..

Sigur ca nu. Toate oile ar trebui sa mearga dupa oaia neagra care o capiat si de indreapta spre prapastie.

Am vrea sa-l ajutam pe Danion, dar nu stiu daca se poate..

Si cum stim cand cade un ierarh in masonerie ? de la Dumitreasca de pe blog?

Hm, pardon dar nu retin sa fi zis cineva pe aici ceva bun despre masonerie.

"Invatatura ortodoxa" a ajuns in ultima vreme datorita unora ca Danion sa fie la fel de controversata in BO cat este Scriptura in lumea crestina.

Atat timp cat iti respecti Biserica din care sustii ca faci parte.
Daca te apuci sa faci afirmatii gratuite cum ca cutare ierarh e mason, comunist, etc. atunci ti-ai pierdut dreptul de a vorbi din aceasta postura.

Tot pacat este si daca vorbesti dar spui o prostie.
Si nu cred ca Dumnezeu te va invinui daca ai tacut de teama sa nu spui o prostie.

Am scris deja tot ce aveam de scris referitor la acest subiect. Uite ca mai sunt cativa cu care ai putea sa te certi pe aceasta tema. Eu nu am scris numai pentru tine, asa ca, daca ai alte pareri, nu e nicio suparare. Ma umfla rasul cand vad atata ,,modestie'' si ,,smerenie''.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 10:00:03
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Adevarul va iesi la lumina - de asta se si tem unii

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Toti am sarit repede cu acuzatii fara sa asteptam lamuririle lui Danion care a clarificat totul. Imediat s-au sesizat si aparatorii calendarului vechi sa starneasca iar cearta. Fratilor problema este clara! Schimbarea calendarului a fost un lucru rau dar mai rau a fost schisma ce a urmat! Nu vorbesc de cei ce tin calendarul vechi, vorbesc de cei ce s-au rupt de comuniunea cu biserica ortodoxa! Citi si lamuriti-va! (a mai fost postat de cineva dar se pare ca nimeni nu a citit)

http://www.scribd.com/doc/36146/Arhi...ul-i-stilismul

Chestia ce a urmat conferintei este o diversiune ecumenista ca sa mai produca o dezbinare. Repede s-au simtit atacati ecumenistii pentru ca pana si pe catolicii ii tinem la distanta. Ma bucur ca Danion a punctat chiar si in deplasare, pe teren unde se face propaganda la slujirea impreuna cu catolicii.
Danion pana acum a aparat bine ortodoxia si normal ca trebuia discreditat! Au sarit toti in capul lui dar iau apararea preotilor care s-au impartasit la catolici!
Hai sa ne vedem de treaba... adevarul oricum iese la lumina.
Tocmai pentru ca Danion A MARTURISIT trebuie discreditat - nu vezi ce multi s-au simtit atinsi, jigniti, infuriati? Nu vezi ce multi s-au repezit sa sfasie, cu vorbe mari, acuzandu-i pe ceilalti ca folosesc lozinci etc etc? Vin unii si te iau pe puncte, ca la sedintele de partid, ca la anchete securiste, dar, bineinteles, rastalmacindu-ti vorbele, dandu-le o nuanta putin altfel decat ai avut-o tu... si gata, de aici... stim urmarea.
Adevarul iese la lumina oricum, si asta si e frica unora: ca va iesi! Si observ ca deja cineva, pe acest forum, sterge unele postari. Asta pentru ca ne putem spune liber parerile, dar numai intr-o singura directie, nu?
Danion face ceea ce trebuie. Zice cineva: Pai, Danion doar vorbeste, ce mare lucru?
Pai, nu? Gandire usurica sau tot denigrare, minimalizare cu tot dinadinsul? Tehnici, tehnici binecunoscute!
Vechi 14.04.2010, 10:42:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ce a marturisit? Crezul stilist?
Nu cred ca are nici un merit pentru asta.
Cel putin noi din BOR nu avem de ce sa-l apreciem pentru asta.

Tu si echipa ta stilista, fara doar si poate da.

Iar securist este cel care foloseste apelativul "securist" pentru cei care nu stie si nu e in stare sa-i combata altfel.

Asta arata o lipsa de verticalitate ca de altfel si a ideilor pe care incerci sa le aperi in acest mod pervers.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 10:52:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu vad in ce fel s-ar sfasia unitatea Bisericii. Odata revenita la calendarul vechi, pe care il respecta majoritatea dintre Bisericile ortodoxe (Ierusalim, Rusia, Macedonia, Serbia, Georgia etc) mai degraba s-ar reface unitatea.
Dar care ar fi urmarea schimbarii calendarului, in afara sarbatoririi Craciunului mai tarziu de 25. Decembrie?
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 10:59:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.
De unde stii lucrul asta?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 11:06:32
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
De unde stii lucrul asta?
Din unele "presiuni" pe care le-a facut domnul Danion Vasile fata de anumiti preoti. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu se intample.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 11:20:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Din unele "presiuni" pe care le-a facut domnul Danion Vasile fata de anumiti preoti. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu se intample.
Nici o sansa. In ciuda parerii de sine care fara doar si poate este extrem de umflata, din exterior privind, Danion este un individ minuscul.
Si perfect dispensabil pentru BOR.

Si-a facut cat de cat o imagine pentru ca a fost sustinut de la Petru Voda si lasat sa foloseasca in propaganda care s-a dovedit a fi in scopuri strict personale martirajul celor care au suferit sub prigoana comunista.

Par. Iustin nu va fi niciodata convins sa i se alature, ba chiar din cate au zis cei de la ASTRADROM il dezaproba total, mai ales prin prisma ultimelor iesiri si nu e singura marturie in acest sens.

Mai mult chiar, o data ce va face respectivul pas, oprobiul public il va trimite acolo de unde nu va mai reusi niciodata sa iasa.

Sa dea Dumnezeu sa nu cada in deznadejde atunci cand realitatea ii va deschide (fortat) ochii si va vedea ce a facut si cine este de fapt.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 19:17:50
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Deocamdata, fara motive de ingrijorare

Citat:
Nici o sansa. In ciuda parerii de sine care fara doar si poate este extrem de umflata, din exterior privind, Danion este un individ minuscul.
Si perfect dispensabil pentru BOR.

Si-a facut cat de cat o imagine pentru ca a fost sustinut de la Petru Voda si lasat sa foloseasca in propaganda care s-a dovedit a fi in scopuri strict personale martirajul celor care au suferit sub prigoana comunista.

Par. Iustin nu va fi niciodata convins sa i se alature, ba chiar din cate au zis cei de la ASTRADROM il dezaproba total, mai ales prin prisma ultimelor iesiri si nu e singura marturie in acest sens.

Mai mult chiar, o data ce va face respectivul pas, oprobiul public il va trimite acolo de unde nu va mai reusi niciodata sa iasa.

Sa dea Dumnezeu sa nu cada in deznadejde atunci cand realitatea ii va deschide (fortat) ochii si va vedea ce a facut si cine este de fapt.
O, maretule.... Ce mai plange Danion cand isi da seama ca nu-l ai la inima... tu si ASTRADROM si cei asemenea...

Uite asa se aleg apele! Iar fratelui Danion nu-i pot spune decat atat:
"Neputand sa te ajunga, / Crezi c-o vrea sa te admire?"

Asta este. Cei care nu pot decat atat, cu atat raman. Plecati-va, oameni buni, plecati-va in fata cui vreti voi, pupati ce vreti voi! Danion v-a intins o mana, in care voi ati gasit de cuviinta sa scuipati. Daca atata puteti, foarte tare!

Tu, domnule (tovaraselule?) Alin, m-ai acuzat de perversiune, de multe pacate - nu stau sa le insir, nici sa te contrazic. Nu stau sa te contrazic! Ai dreptate, am gramezi de pacate.
Dar daca e sa vorbim de oprobriul public, nu uita ca acest oprobriu public a fost si cel care a cerut rastignirea Domnului - asa ca, pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, ... oprobriul public este de fapt o CUNUNA ! Pe care tu nu ai de unde sa o cunosti, domnule! Si chiar ma bucur ca esti impotriva mea, crede-ma! Am sa ma ingrijorez atunci cand ai sa fii de acord cu mine - atunci, intr-adevar, voi avea motive de ingrijorare. Pana atunci, Doamne ajuta!
Vechi 14.04.2010, 19:28:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
O, maretule.... Ce mai plange Danion cand isi da seama ca nu-l ai la inima... tu si ASTRADROM si cei asemenea...
Ai impresia ca scopul ar fi sa-l impresionam pe Maria Sa Danion?
Te inseli mititelule.
Danion la ora actuala e un mai-nimeni si e in scadere.
Inainte sa apuce pe drumul asta, era un posibil teolog in devenire, avea cateva carti pe care tinerii de la periferia Bisericii le simpatizau, fiind undeva mai aproape de nivelul lor, avea conferinte care cu ingaduinta puteau fi de un oarecare folos, avea sansa de a fi cineva..la un moment dat.
Dar probabil i-au placut mai mult scurtaturile si a luat-o pe drumul cu hartoape.
Si din cum evolueaza lucrurile nu e departe momentul in care o sa pice intr-o groapa din care nu o sa se mai ridice.
Pe care singur si-a sapat-o.

Citat:
Uite asa se aleg apele! Iar fratelui Danion nu-i pot spune decat atat:
"Neputand sa te ajunga, / Crezi c-o vrea sa te admire?"
Wau. Ce gandire modelata pe ambitie carieristica
Sa inteleg ca asta va propulseaza pe voi? Ambitia de a fi "cineva"?
Nici nu e de mirare in cazul asta ca va comportati asa.
Dar nu va inchipuiti ca sunt toti la fel.

Citat:
Asta este. Cei care nu pot decat atat, cu atat raman.
Ti-ai pus bine eticheta.

Citat:
Plecati-va, oameni buni, plecati-va in fata cui vreti voi, pupati ce vreti voi! Danion v-a intins o mana, in care voi ati gasit de cuviinta sa scuipati. Daca atata puteti, foarte tare!
Aha, ar fi trebuit sa pupam mana domnului Danion?
Sau pe Sfintia Sa Calendarul la care ii face reclama Danion Marturisitorul?

Citat:
Tu, domnule (tovaraselule?) Alin, m-ai acuzat de perversiune, de multe pacate - nu stau sa le insir, nici sa te contrazic. Nu stau sa te contrazic! Ai dreptate, am gramezi de pacate.
Chiar nu ma intereseaza asta.

Capul principal de acuzare este ca vorbesti fara sa argumentezi, preferand sa injuri adversarul cu etichete gen "securist".

Restul nu ti le cunosc si nu ma privesc si faptul ca nu poti sa-l recunosti tocmai pe asta care ti l-ai plimbat pe aici arata ca pocainta ta in privinta celorlalte este nitel (sau mai mult) cam ipocrita.

Citat:
Dar daca e sa vorbim de oprobriul public, nu uita ca acest oprobriu public a fost si cel care a cerut rastignirea Domnului - asa ca, pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, ... oprobriul public este de fapt o CUNUNA!
Scoate ochelarii de cal si vezi mataluta ca oprobiul public a condamnat in multe randuri erezia si devierea de la dreapta credinta.
Asa ca treaba asta n-are doar coloratura care iti place matale.

Citat:
Pe care tu nu ai de unde sa o cunosti, domnule!
Dar stii ce, chiar nu astept cununi din partea ta. Ba chiar daca te-as vedea venind cu una spre mine as rupe-o la fuga.

Citat:
Si chiar ma bucur ca esti impotriva mea, crede-ma! Am sa ma ingrijorez atunci cand ai sa fii de acord cu mine - atunci, intr-adevar, voi avea motive de ingrijorare. Pana atunci, Doamne ajuta!
Pai chiar ar trebui sa-ti fie teama de propriile idei. Si faptul ca tu esti de acord cu tine ar trebui sa te ingrijoereze

Last edited by AlinB; 14.04.2010 at 19:33:20.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 19:33:40
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

O schisma poate fi si buna (atunci cand motivele sunt intemeiate) dar si rea (atunci cand motivele nu sunt intemeiate). Daca in cazul de fata sunt intemeiate sau nu, cred ca doar marii duhovnici pot judeca asta.

Si daca tot ai atatea informatii, spune-ne si noua, ce se va intampla dupa schisma? Se vor duce cei plecati din BOR in BOSV? Sau isi vor face un sinod nou?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04