Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2009, 11:15:40
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Asa sunt aceste afirmatii. Nu stiu cu cati preoti ai stat tu de vorba.
Cu mai multi. Uneori in adunari publice (fara ca eu sa provoc acest lucru).

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Scripturile se cerceteaza numai cu binecuvantarea lui Dumnezeu.
Sa poti cerceta Sfanta Scriptura, este deja o binecuvantare a lui Dumnezeu. In vremurile acestea de inselatorie teribila, putem spune ca doar Cuvantul lui Dumnezeu ne poate feri de amagiri. Sfintii Apostoli ne-au avertizat de acest lucru:

"Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am spus, o spun si acum; daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (Galateni 1:8,9)

A intuit Sfantul Apostol (inspirat de Duhul Sfant) pericolul care va veni sau care incepuse sa se simta. De aceea insista sa ramanem Evanghelia propovaduita de Sfintii Apostoli. Si aceasta Evanghelie o gasim numai in Sfanta Scriptura si ne vorbeste numai despre Hristos si Crucea Lui.

Ce parere aveti de "evangheliile" care ne ofera salvare prin inchinare la fecioare, sfinti, moaste, prin diferite ritualuri, etc?

"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele vorbesc despre Mine." (Evanghelia dupa Ioan 5:39)
Reply With Quote
Vechi 06.09.2009, 12:06:49
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit Fara sectanti!

Va rog nu-i mai bagati in seama pe inaintemergatori lui antihrist lasati in pace pe sectanti astia pur si simplu nu mai vorbiti cu ei,caci nu merita degeaba le arati ALB EI VAD NEGREU sunt intunecati rau de diavol,doar Dumnezeu ii poate intoarce ne facem mult rau doar vorbind cu ei.
EI AU VENIT AICI CA SA NE SMINTEASCA SI SA NE INVETE PE NOI AUZI RELIGIE.ROLUL LOR E CLAR SA PROVOACE CEARTA,NERVI SI DEZBINARE.
De acum rog toti frati mei intr-un credinta si in Hristos sa-i lasam in pace in ratacirea lor,ca nu cumva sa ne ratacim si noi cu ei,ca de-ar fi dispusi sa invete sau sa asculte ce credinta noastra are de oferit atuncea da,dar in halul cum se prezinta sectanti astia sa-i lasam in pace.
ASA CA VA ROG NUMAI II BAGATI IN SEAMA ORICE AR ZICE NE VEDEM DE RELIGIA NOASTRA SFANTA SI STRAVECHE,NU DE CULTELE LOR DIAVOLESTI.
DOAMNE AJUTA!

"PE CEI CE TE-AU URAT PE TINE DOAMNE,PE ACEEA I-AM URAT SI EU."
Vechi 06.09.2009, 12:22:27
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

[quote=condor]Sa poti cerceta Sfanta Scriptura, este deja o binecuvantare a lui Dumnezeu. In vremurile acestea de inselatorie teribila, putem spune ca doar Cuvantul lui Dumnezeu ne poate feri de amagiri. Sfintii Apostoli ne-au avertizat de acest lucru:
"Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am spus, o spun si acum; daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (Galateni 1:8,9)[/guote]
Exact, exact, iar Adevărul nu a început cu Hristos ci a început cu secta adventistă în urmă cu un secol în America.

Citat:
În prealabil postat de condor
"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele vorbesc despre Mine." (Evanghelia dupa Ioan 5:39)
Citatul acesta nu are nici o relevanță pentru ceea ce susține secta adventistă. Acolo Hristos incerca sa le explice evreilor ca el este Mesia despre care se vorbeste in Vechiul Testament. La momentul respectiv nici nu exista Noul Testament. Acesta a fost ebaborat mult mai tarziu de Biserică.
Are oricine autoritatea de a tălmăci Scriptura asa cum se intampla la miile de secte occidentale? CE spune Scriptura?

2 Petru 1.20 "Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia"
La fel o face și sf Pavel:
2 Cor 3.6 “Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu”
2 Petru 3.16 " Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."

Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.

Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Vechi 06.09.2009, 14:26:29
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Hristos a purtat de grija bisericii Sale, tot timpul. Dar aceasta biserica nu s-a numit nici ortodoxa, nici catolica, nici protestanta. Este biserica formata din oamenii care au avut dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni. Nu denumirea ci credinta pe care o ai, te indreptateste sa faci parte din Biserica lui Hristos.

Cultele noi aparute (ma refer la cele serioase - nu la gruparile de zapaciti spirituali), fac si ele parte din planul lui Dumnezeu. Era nevoie de o trezire si intoarcere la invataturile sanatoase ale Sfintei Scripturi.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2009, 21:11:32
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit

Cred ca necunoasterea propriei credinte ii face victime usoare ale celor de alte credinte. Respectivii nu traiesc in Ortodoxie, nu au simtit bucuria Duhului Sfant, bucuria postului, a rugaciunii, a spovedaniei si mai ales a Sfintei Impartasanii. Aceia se ghideaza dupa logica omeneasca, intunecata de caderea protoparintilor. Si cei de alte credinte tot asta fac: incearca sa explice Biblia si pe Dumnezeu dupa logica omeneasca. TOATE EREZIILE AU AVUT IZVORUL IN INCERCAREA DE A EXPLICA DUPA LOGICA UMANA CELE MAI PRESUS DE FIRE!

Asadar, comoditatea de a accepta ceva logic, desi gresit, ii face pe unii oameni sa nu experimenteze supranaturalul. In Biserica Ortodoxa, Sfintele Taine sunt darurile lui Dumnezeu care ii sfintesc pe credinciosi. Numai cei impietriti nu simt nimic!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2009, 21:46:09
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florina_drossu Vezi mesajul
Cred ca necunoasterea propriei credinte ii face victime usoare ale celor de alte credinte.
Dati-mi voie sa va contrazic. Daca ortodocsii ar sti cum si cand a patruns ortodoxia in Romania (vezi scrierile istoricilor A.D. Xenopol, Nicolae Iorga si altii), cum s-au desfasurat slujbele in biserica ortodoxa pana la sfarsitul secolului 19 sau cand s-a infiintat B.O.R. ar fi victime ale dezamagirii.

Ignoranta si nestiinta ii imbrobodeste si ii leaga pe oameni.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2009, 22:23:07
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor
Cultele noi aparute (ma refer la cele serioase - nu la gruparile de zapaciti spirituali), fac si ele parte din planul lui Dumnezeu. Era nevoie de o trezire si intoarcere la invataturile sanatoase ale Sfintei Scripturi.
Foarte bine, daca era nevoie de o trezire spirituală inseamnă că Biserica pe care a intemeiat-o Hristos in sec I, era adormită.
Pentru aceasta va trebui sa explicati urmatoarele versete:
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Sfanta Scriptura nu vorbeste nicaieri despre "culte". Ea nu vorbeste decat despre o Biserica si de o marturisire a aceluiasi Adevar:
Efeseni 4.5 "Exista un Domn, o credinta, un botez"
Vechi 07.09.2009, 15:28:38
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Foarte bine, daca era nevoie de o trezire spirituală inseamnă că Biserica pe care a intemeiat-o Hristos in sec I, era adormită.
Pentru aceasta va trebui sa explicati urmatoarele versete:
Nu este nevoie de explicatie, deoarece puneti gresit problema. Hristos a intemeiat o Biserica pura si curata. Ereziile si practicile pagane au patruns in ea mai tarziu, dupa moartea sfintilor apostoli. Iar starea de adormire a aparut odata cu oficializarea ei, cand Biserica a ajuns sa fie unita cu Statul. Abia dupa aceea era nevoie de trezire spirituala, respectiv Reforma.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 18:11:59
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit

Si atunci cum explicati minunile Ortodoxiei? Si nu ale protestantilor?

http://florina.toateblogurile.ro/200...a-lui-hristos/
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 19:16:56
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Hristos a intemeiat o Biserica pura si curata. Ereziile si practicile pagane au patruns in ea mai tarziu, dupa moartea sfintilor apostoli. Iar starea de adormire a aparut odata cu oficializarea ei, cand Biserica a ajuns sa fie unita cu Statul. Abia dupa aceea era nevoie de trezire spirituala, respectiv Reforma.
Reforma a adus omenirii cele mai mari atrocități din istoria rasei albe. Odată cu proclamarea principiului Sola Scriuptura fiecare protestant credea ca are dreptul sa interpreteze Biblia după bunul său plac și după dorințele lui.
Războaiele civile și masacrele dintre protestanți și catolici au dus la o inapoiere a Europei de cel puțin un secol. Protestanții s-au folosit de principiul egalitarismului ca să își atingă scopurile materiale și să jefuiasca bunurile Bisericii Catolice. Si asa a aparut noile clase de imbogatiti burghezi in tarile protestante.
Si tot nu mi-a raspuns nimeni legat ne "necesitatea Reformei":

În privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe ioanna Arta bisericeasca in general 2 20.03.2014 17:05:04
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? faniela Secte si culte 439 20.01.2012 13:35:47
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 20.01.2011 13:59:30
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07