Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2010, 03:51:56
ingerul_pazitor ingerul_pazitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Unii cred ca deja o fac, am simtit eu prin metrouri, mai ales vara
Reply With Quote
Vechi 09.09.2010, 14:48:05
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Insusi Dumnezeu ne spala in apa Botezului, ne inoieste si ne imbraca
intru Hristos si ne sfinteste in Duhul cu frumos miros de mir.
Da, trupul este templu al Duhului Sfant.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2010, 15:14:31
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Daca totusi cineva este contrariat cu privire la aceasta problema, are libertatea sa nu se spele.
Da ... dar sa nu intre in contradictie cu libertatea mea de a respira un aer curat ...
Reply With Quote
Vechi 09.09.2010, 15:54:31
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Cand omul ajunge sa miroasa urat, sa se spele, insa daca nu miroase, sa faca ce vrea, sa se spele sau nu !
Spalatul poate ajunge sa il preocupe pe om mai mult decat rugaciunea, mai mult decat privegherea, etc. Atunci e rau.
Cand insa el se spala spre a nu mirosi, atunci e lucru bun.

Intr'o seara, pe cand eram frant de oboseala, aveam de ales: sa imi fac baie, ori sa imi fac rugaciunile.
Am ales rugaciunile, amanand spalatul pentru a doua zi.

Last edited by windorin; 09.09.2010 at 15:57:39.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2010, 16:27:43
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Cand omul ajunge sa miroasa urat, sa se spele, insa daca nu miroase, sa faca ce vrea, sa se spele sau nu !
Spalatul poate ajunge sa il preocupe pe om mai mult decat rugaciunea, mai mult decat privegherea, etc. Atunci e rau.
Cand insa el se spala spre a nu mirosi, atunci e lucru bun.

Intr'o seara, pe cand eram frant de oboseala, aveam de ales: sa imi fac baie, ori sa imi fac rugaciunile.
Am ales rugaciunile, amanand spalatul pentru a doua zi.
Cred ca cel mai important este sa-si spele hainele.
Mai ales barbatii (de obicei cei in varsta), dupa ce ajung acasa isi pun camasa pe umeras, in loc s-o bage in masina de spalat. Si o mai poarta de 5-6 ori.
Aceasta, combinata cu lipsa totala a unui deodorant, duce la niste mirosuri insuportabile.
Asta chiar daca face dus in fiecare zi.

PS: dar te-ai spalat a doua zi, nu te-ai dus la serviciu nespalat.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2010, 16:41:50
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ostasul Vezi mesajul
cu aproximatie" ...tu cand postesti spala fata ta si capul tau il unge..."
Noua, celor din orasul nostru ne-a lipsit apa calda cateva zile si am fost disperati...
Cred ca acest text, pt cei care au nevoie de permisiune, este suficient:
" Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își smolesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor.
Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală,
Ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. "
Reply With Quote
Vechi 30.11.2010, 22:18:44
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Sunt persoane care din cauza oboselii seara nu se mai spală, iar dimineața nu își mai rezervă timp pentru aceasta. Și amână spălatul considerând că nu este chiar așa important.
Mai mult decât atât, am întâlnit cazuri de creștini care nu spală rufe și nici corpul nu îl spală vinerea, pentru că este ziua Răstignirii lui Hristos; și nici sâmbăta nu spală pentru că este ziua morților, și asta știe de la bunici că este păcat, deci trebuie să respecte.

Last edited by Carmen FUNIERU; 30.11.2010 at 22:47:12.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2010, 09:04:45
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Sunt persoane care din cauza oboselii seara nu se mai spală, iar dimineața nu își mai rezervă timp pentru aceasta. Și amână spălatul considerând că nu este chiar așa important.
Mai mult decât atât, am întâlnit cazuri de creștini care nu spală rufe și nici corpul nu îl spală vinerea, pentru că este ziua Răstignirii lui Hristos; și nici sâmbăta nu spală pentru că este ziua morților, și asta știe de la bunici că este păcat, deci trebuie să respecte.
mai demult cind omul se descurca in gospodariea lui, si uneori mirosea de ii era ciuda calului ca miroase mai tare decit el, poate era valabila nespalarea dar in conditii de naveta, serviciu in intreprindere e cazul sa ne spalam de cite ori e necesar sa nu ispitim aproapele cu mirosul nostru.oare daca esti surprins in cimp deschiis in acele zile[vineri,simbata], de o torentiala puternica care isi face treaba, intr-o zi de vara a cui e pacatul?.mi-e greu sa cred ca: nu Dumnezeu da ploaia si peste cei drepti si peste cei nedrepti.noi mirenii cei de trei ori pacatosi se cuvine sa ne curatim prin spalarea trupului de cite ori e nevoie,caci inca nu am ajuns la masura sfintilor.dar un lucru este sigur nu in public unde in special femeile stirnesc [invirtirea rotilor dintate]din capul barbatilor cunoscuti si necunoscuti.caci vai de cel prin care vine prilejul de ispita.
ispitica,ispitoi nu ai ce cauta la noi.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 22:08:30
anatolie
Guest

Implicit

Suntem oameni, trebuie sa ne spalam.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 23:20:21
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Din pacate, exista oameni ce cred ca igiena precara face casa buna cu sfintenia. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
spalam miercurea si vinerea? steliana-steli Postul 2 12.08.2011 11:18:29
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27