![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green][SIZE=3]Scumpirile[/SIZE]
![]() [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Au scumpit ăștia cafeaua și țigările!… A câta oară? Cică-s produse de lux! Ca să vezi! Nici n-aș fi știut dacă nu se spunea pe TV-uri… Salariul nu l-au mărit. A rămas așa, un involuat, de multe luni… Cică suntem în criză… Asta-i ultima găselniță a guvernului… Da’ noi, românii, suntem în criză de vreo 20 de ani… Pâinea nu, nu s-a scumpit, dar a scăzut în gramaj… Kilogramul are 800 de grame și ștrudelele s-au subțiat… Nici ștrudelele nu s-au scumpit, dar abia trei la un loc de fac cât unul normal, de altădată… Da, da’ ce mai este normal la noi? Și eu care-mi propusesem să mănânc o tavă de ștrudele… Amân propunerea… Hârtia igienică - producție internă - a suferit, la fel, modificări. Au tăiat din lățime și au scurtat-o… din lungime… Prețul - e neschimbat… Riscul maxim… Despre cărți și fructe nici nu mai pomenesc! Acestea da, produse de lux… Aici prețurile cresc precum un bebeluș bine îngrijit… Și președintele ne mai aruncă așa, din când în când, câte un “Să trăiți bine!” O să trăim bine, de ce nu? Prin reprezentanții noștri. Cei cu pensii și salarii de sute de milioane… O-ho, și încă ce-o să mai trăiesc eu bine dac-o să reușesc și luna asta să-i fentez cu plata la întreținere!… Da’ când n-o să mai reușesc, ce-o să se întâmple? Cum o să mai trăiesc? Tot bine, nu-i așa, Domnule Președinte?[/COLOR] ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Scumpirile s-au inventat in alta parte, nu in Romania. In vest de mult timp preturile sunt pentru 1/2 kg, pe bucata; de mult nu se mai cumpara 1 kg, indiferent ce cumperi.
Am vazut in Germania um doi tineri au cumparat 150g carne tocata. A fost un soc pentru mine. Dar la cati bani au unii romani, ma intreb cam ce eschibitii trebuie sa faca pentru a face fata ... |
|
|||
|
|||
![]()
Tigara este un drog...dupa mine ar trebui scumpita la peste 10 lei pachetul,asa nu ar mai fi atatia dependenti de tutun.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Multumesc frumos.[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Ce pacat ca norisorii Moldovei (republicii) sunt desprinsi.Vreiam sa vad un Eminescu mai mare...stiti la ce vreau sa ma refer...
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest cuvant "tara mea" este egal cu "inima mea". Si nu spun asta dintr-un patriotism ieftin sau habotnic, ci o spun cu inima celui ce a simtit bucuria si pacea acolo in locul unde e.. Fericirea fratii mei, nu sta in locul unde ma aflu ci in starea in care ma aflu. Soarele imi va parea la fel de frumos chiar daca sunt in balconul casei mele sau in Apli. Copacul lovit de trasnet, hidos si negru mi se va parea frumos daca il voi privi si pe el ca pe "creatia Lui Dumnezeu". Saracia, neajunsurile, le voi primi cu pace si tristete (ca nu pot face mai mult ptr copii mei) dar nu voi da vina pe locul in care sunt. Ne-am obisnuit sa privim critic...dar ce facem noi ptr a schimba ceva? Nimic..stam pe margine si ori scuipam cu dispret..ori radem..ori acuzam...ori trecem mai departe.. Cati oare se aseaza in genunchi si ii deplnag pe cei ce nu au? Din punctul meu de vedere nu locul ma va face pe mine, fericita sau nefericita ci starea inimii mele. Pentru ca asa cum frumos spunea un parinte, daca pleci in pustie nelinistea vine dupa tine.. Cineva spunea pe undeva, mergeti in lume si vedeti cum traiesc oamneii...am fost dar inima nu mi-au schimbat-o! Bucuria lor au refuzat sa o imparta cu mine (sau poate nici ei nu o aveau...era doar o masca), averea lor i-a determinat sa ma priveasca superior, inteligenta lor i-a facut sa ma priveasca de sus..Mergi si mai citeste...apoi revii... Unde e omenia? Unde e bucuria?? pe care eu am gasit-o Acasa? Unde e tihna si pacea pe care am simtit-o pe patul de scanduri din chilia sihastriei> Unde e bucuria prvegherii ce am gustat-o la Sihla? Unde e lumina ce am vazut-o pe chipul atator si atator parinti? la ce imi foloseste "lumea civilizata" daca nu am acestea?? Ma puteti afce habotnica, neinvatata, neumblata, nu conteaza..atata timp cat am in inima cuavntul parintelui Iusitn pe care atat il blamati..
Jenica, nu mi-a trebuit nimic..nu mi-am facut chilie speciala, nu mi-am facut trapeza separata, nu mi-am cuparat masina, nu mi-am facut nicio inlesnire caci am inteles ca acestea toate desetaciune sunt!!!Am privit in jurul meu si am inteles ca sunt desertaciunea desertaciunilor...Am lasat totul simplu, pentru a lasa portita deschisa sa vina omul la mine ..si cel sarac si cel bogat.. Tara mea pentru mine personal sunt eu, romanul, sunt eu jenica asa in nimicnicia mea. Tara mea este a fost si va fi inima mea. Daca ea va fi frumoasa si in pace, toate le voi vedea bune daca va fi in nemultumire, voi alerga vesnic dupa frumusetea occidentului si a civlizatiei.. dar ce sunt acestea toata daca nu am "tara" (inima)??? |
|
|||
|
|||
![]()
Si...daca imi veti spune, vorbesti fara sa stii cum e de frumos sa traiesti in civilizatie..va spun ca de Paste a venit si niste prieteni de ai nostri din diaspora. Ea lucreaza in cercetare ( om cu 2 facultati) iar el este neamt, deci oamnei civilizati
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tara Sfanta | Lyllyana | Pelerinaje la locuri Sfinte | 24 | 04.09.2015 05:42:19 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
vacanta la tara | lore86 | Generalitati | 2 | 26.01.2011 15:24:43 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
|