![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Apoi daca legatorul tau este Luther se nasc alte intrebari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot psalmul 113 este o paralela intre cei morti sufleteste si cei vii sufleteste, spiritual. Ar insemna sa rupem de context ultimele 2 versete (25 si 26). Ar insemna sa taiem psalmul in doua parti, ceea ce e totuna cu flasificarea lui, nu-i asa? Citat:
Rog din nou abtinere de la invective. Cum interpretezi tu versetele: "18.Că și Hristos o singură dată a suferit moartea pentru păcate, El, Cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât în trup, dar viu făcut în duh, 19.întru care [duh] pogorându-Se, le-a propovăduit și duhurilor ținute'n închisoare..." 1 Petru 3??? |
|
|||
|
|||
![]()
Slavă Domnului că ne-am reîntors la topic!
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa revenim la topic...ti-am postat 3 trimiteri biblibe pe care nu le-ai luat in seama |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Apropo: ai verificat parabola? Apare undeva termenul "suflet", ori "nemuritor"? ![]() Și acum să vedem ce te doare: Isaia 14:9-17 se referă la împăratul Babilonului, dar în același timp la căderea lui Lucifer, întregul capitol fiind presărat cu metafore, deci un limbaj poetic. Dacă folosești acest argument spre a demonstra că în Sheol există activitate, va trebui să explici cum de chiparoșii și cedrii din Liban declamă poezii (v.8). Va trebui de asemenea să numeri de câte ori apare aici termenul "suflet", ori "nemurirea sufletului". După ce ne vei lămuri, voi trece la următoarele două pasaje biblice. Nu te grăbi, ia-o meticulos că-ți acord suficient timp (nu o să mai postez o vreme căci am ceva de făcut). Last edited by osutafaraunu; 31.05.2012 at 10:34:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Aici, 1 Petru 3, 19 cuvantul grec este chiar mai "curajos" decat traducerea in romana, si anume "πορεύομαι" ceea ce inseamna "a(-i) conduce, a(-i) duce spre". Dupa traducerea mea Mantuitorul Hristos le-a condus pe duhurile tinute in inchisoare spre slobozenie. Citat:
19.întru care [duh] pogorându-Se, le-a propovăduit și duhurilor ținute'n închisoare..." 1 Petru 3. Pogorarea la iad survine in urma mortii in trup a Mantuitorului, sunt 2 evenimente care se succed temporal si vorbim de aceeasi persoana a Sf.Treimi. Nu se poate spune ca Hristos ca ipostas al Sf.Treimi s-a ascuns intr-un alt ipostas al Sf.Treimi pentru a propovadui slobozirea. Asta ar insemna ca ipostasul, Persoana Mantuitorului ar suferi o pierdere prin moartea Sa in trup din moment ce ar avea nevoie de o alta Parsoana a Sf.Treimi pentru a se pogora la iad. Citat:
De aceea, S-a pogorat Mantuitorul la iad pentru a le propovadui celor din vremea lui Moise slobozenia: este un act just de dreptate iertatoare, nu crezi? Iar faptul ca Dumnezeu pedepseste pe oameni pentru pacatele lor inca din momentul vietii este un adevar relatat in multe locuri din Sf.Scriptura. Insa pedeapsa trebuie inteleasa ca fiind una spre indreptare. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Dar, hai, fie de la mine... Așa este ce? Că n-am acuzat filosofia, ci premisa. OK, dar aștept să-mi confirmi și partea a II-a a frazei: Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
"Căci și Cristos a suferit o dată pentru totdeauna pentru păcate – El, Cel Drept, pentru cei nedrepți – ca să vă aducă la Dumnezeu. El a fost dat la moarte în trup, dar a fost făcut viu prin Duhul, în Care, de asemenea, S-a dus și le-a predicat duhurilor din închisoare," (1 Petru 3,18.19 - versiunea NTR) Observi sensul frazei? Hristos de asemenea le-a propovăduit antediluvienilor prin Același Duh (Duhul Sfânt) prin Care a fost înviat. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca Sheol-ul "populat" de sufletele celor morti a fost luminat de propovaduirea Mantuitorului Hristos atunci cand S-a pogorat la iad - de fapt Sheol, locuinta mortilor. A nu se confunda cu iadul apocaliptic. Tu spui: "Încă o dată amintesc: faptul că versetul face referire la mormânt (de fapt, în originalul ebraic, sugestivul termen este [דוּמה] "locul tăcerii") indică faptul că e vorba de morții-morți, nu de morții în sens spiritual (metaforic)." Ce te face sa crezi ca mortii-morti din Sheol sunt vii d.p.d.v.spiritual? Cele 2 idei se pot impaca foarte bine, si anume: mortii-morti din Sheol sunt si morti spiritual, dar sunt constienti si mustrarea lor de constiinta ii osandeste. Dar, vorbim acum de perioada de dinaintea Mortii Mantuitorului Hristos. Cand insa Hristos S-a pogorat la iad - adica in acest locas al mortilor, in acest Sheol mortii-morti locuitori ai Sheol-ului I-au ascultat propovaduirea. Aceasta este ipoteza mea in deplina concordanta cu 1 Petru 3, 18-19. Si mai mult, ipoteza aceasta nu despica Ps.113 in doua, ci rezoneaza cu ideea ca "noi, cei vii" ii reprezinta pe cei care Il cunosc si binecuvinteaza pe Domnul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar dacă cei din Sheol erau morți-morți-morți, cum mai puteau ei să fie "conștienți" și să mai aibă și mustrări de conștiință adică să rezoneze la o predică? Citat:
Deci când Hristos S-a pogorât în mormânt (Sheol), nu avea cui să-i predice, nu avea ce să le predice (ei au avut timpul lor de ascultat predici) și mai ales cum să le predice. Asupra ultimei sublinieri nu mai insist, există un topic special dedicat acestui subiect. Aștept în continuare răspuns la postarea mea anterioară. Dacă e nevoie, îți acord timp cîteva zile să te poți documenta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 09:58:29 |
Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 11:52:43 |
Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 18:43:52 |
|