Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2012, 13:58:35
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Întucât oricum fiecare face ce vrea și se îmbracă cum vrea, nu văd unde ne este limitată libertatea. Că apoi suportăm consecințele pentru faptele și alegerile noastre, este normal.
Să ne aducem aminte de unitatea în diversitate, de dragul respectului între oameni...
exact ceea ce spuneam si eu.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:03:02
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
de unde ai tras concluzia ca as dori eu sa limitez libertatea cuiva? Fiecare este liber sa traisca asa cum ii place si cum considera.
Libertatea asta a fost acordata tuturor oamenilor de catre Creatorul. Cine as fi eu sa o limitez?
Din judecata pe care ati formulat-o. Nu trebuie sa aruncati cu vitriol pe chipul unei femei care poarta pantalon (asa cum s-a intamplat cu cele ce nu purtau capul acoperit in unele zone arabe) pentru a putea spune ca limitati libertatea altuia, ci doar simpla judecata ajunge.
Sa va dau un exemplu concret: barbatii le judeca mereu pe femei ca nu ar fi bune la matematica (fals, eu am fost mereu printre cei mai buni din clasa la mate, fizica, chimie si info, eram preferata profilor in liceu si am luat Bacul cu 10 la mate si cu 10 la chimie in liceu de mate-fizica transformat dupa revolutie in liceu de informatica) deci imi permit sa privesc problema detasat. S-a facut un studiu recent pe femeile asiatice, li s-au dat ceva teste de matematica dupa care cercetatorii au inceput sa le spuna ca ele sunt mai bune ca restul femeilor pentru ca sunt asiatice iar asiaticii sunt mai buni decat restul lumii. Dupa care le-au dat din nou teste de aceeasi dificultate ca primele. Rezultatele au fost net superioare fara nici o pregatire prealabila intre cele doua serii de teste.

Deci Domnul nu a vorbit in vant atunci cand a spus ca si o simpla vorba rea poate ucide, in cazul de fata uciderea libertatii altuia prin judecata...

Last edited by Tartaruga; 07.08.2012 at 14:09:19.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:05:10
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Din judecata pe care ati formulat-o. Nu trebuie sa aruncati cu vitriol pe chipul unei femei care poarta pantalon (asa cum s-a intamplat cu cele ce nu purtau capul acoperit in unele zone arabe) pentru a putea spune ca limitati libertatea altuia, ci doar simpla judecata ajunge.
Sa va dau un exemplu concret: barbatii le judeca mereu pe femei ca nu ar fi bune la matematica (fals, eu am fost mereu printre cei mai buni din clasa la mate, fizica, chimie si info, eram preferata profilor in liceu si am luat Bacul cu 10 la mate si cu 10 la chimie), deci imi permit sa privesc problema detasat. S-a facut un studiu recent pe femeile asiatice, li s-au dat ceva teste de matematica dupa care cercetatorii au inceput sa le spuna ca ele sunt mai bune ca restul femeilor pentru ca sunt asiatice iar asiaticii sunt mai buni decat restul lumii. Dupa care le-au dat din nou teste de aceeasi dificultate ca primele. Rezultatele au fost net superioare fara nici o pregatire prealabila intre cele doua serii de teste.

Deci Domnul nu a vorbit in vant atunci cand a spus ca si o simpla vorba rea poate ucide, in cazul de fata uciderea libertatii altuia prin judecata...
am spus doar ca estetic vorbind o femeie arata mult mai frumos in fusta decat pantaloni. nu consider ca a spune ceva ce se vede cu ochiul liber se cheama a judeca.
despre cunostintele de matematica nu comentez. Mie una nu mi-a placut niciodata matematica insa nici nu m-a criticat vreodata vreun barbat din cauza ca nu cunosc foarte bine aceasta stiinta a matematicii. Consider ca fiecare are talantii sai. Unii sau unele cu matematica, altii sau altele cu alte stiinte.
Si nu cred ca barbatii judeca femeile ca fiind slabe la matematica atata vreme cat unii dintre cei mai buni matematicieni ai lumii au fost femei.
La fel cum cei mai buni bucatari sunt barbati.

Last edited by maria32; 07.08.2012 at 14:08:52.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:07:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@Maria: tu încerci să discuți normal cu Adriana. Dar n-ai înțeles până acum că dacă nu ești de acord cu ce scrie/zice/gândește ea, o judeci?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:09:06
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Iarasi vorbiti din ceea ce stiti despre dvs. si credeti ca toate femeile sunt asa. Si eu sunt femeie si sunt foarte diferita de dvs. in toate cele enumerate. De aceea este bine ca femeile sa vorbeasca cu alte femei, sa isi mai deschida ochii si asupra altora ca altfel sunt manipulate cu prejudecati facute de altii.
Nevoia de comunicare pe anumite teme poate să existe sau nu pentru o anumită persoană, sau apare mai devreme sau mai târziu. Deocamdată se pare că tu încerci să-ți impui un punct de vedere despre discriminarea și manipularea femeii.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:09:50
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
@Maria: tu încerci să discuți normal cu Adriana. Dar n-ai înțeles până acum că dacă nu ești de acord cu ce scrie/zice/gândește ea, o judeci?
are libertatea sa interpreteze cum vrea ea spusele mele.

Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:12:57
Banned

Implicit

Citat:
eu nu am constatat ca aceasta sa fie realitatea (cea descrisa de tine). Deci nu pot fi de acord.
Consider ca vedem lumea diferit. Adevarul sta in ochii privitorului. Lumea nu e in mai multe feluri, doar oamenii sunt diferiti si modul in care o percep.

Sunt de acord doar cu ultima parte a mesajului. Intr-adevar trebuie tinut cont de ambii (barbati si femei). Si asta consider ca se face. Eu nu am vazut altceva.
La ce anume va referiti cand spuneti ca ati vazut altceva?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:13:59
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
La ce anume va referiti cand spuneti ca ati vazut altceva?
la faptul ca lumea vazuta de mine nu este asa cum o descrieti dvs.

Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:16:27
Banned

Implicit

Citat:
Bineinteles ca vorbesc din punctul meu de vedere. Cum as putea sa vorbesc din punctul de vedere al altcuiva cand eu nu pot trai decat propria viata nu pe a altuia. Si pot judeca doar cu propria minte nu cu a altuia. Nici nu am afirmat ca toate femeile ar fi la fel ca mine sau ar gandi la fel.
Spuneam doar despre mine ca nu mi s-a intamplat sa incerce vreun barbat sa ma influenteze in modul de a ma imbraca. Nici macar duhovnicul. Care este barbat. Si nici sotul, tata sau vreo ruda sau prieten de sex masculin.
Nu traiesc intr-o tara araba si consider ca femeile de acolo daca au o problema cu modul in care sunt tratate pot face ceva in acest sens. Daca de-a lungul timpului toate femeile arabe ar fi incercat sa faca ceva ar fi reusit pana acum.
Bun. Deci considerati ca acest topic este absolut neutru si nu incearca influentarea in nici un fel? Si toate discursurile prin care se critica imbracamintea femeilor sunt neutre?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 14:19:17
Banned

Implicit

Citat:
am spus doar ca estetic vorbind o femeie arata mult mai frumos in fusta decat pantaloni. nu consider ca a spune ceva ce se vede cu ochiul liber se cheama a judeca.
despre cunostintele de matematica nu comentez. Mie una nu mi-a placut niciodata matematica insa nici nu m-a criticat vreodata vreun barbat din cauza ca nu cunosc foarte bine aceasta stiinta a matematicii. Consider ca fiecare are talantii sai. Unii sau unele cu matematica, altii sau altele cu alte stiinte.
Si nu cred ca barbatii judeca femeile ca fiind slabe la matematica atata vreme cat unii dintre cei mai buni matematicieni ai lumii au fost femei.
La fel cum cei mai buni bucatari sunt barbati.
In cazul asta ok., daca era legat numai de estetica. La estetica gusturile nu se discuta. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42
Imbracaminte modesta Smila1 Generalitati 144 19.05.2011 12:36:51
Despre podoabe si machiaj ortodox4life Generalitati 117 24.09.2009 12:21:11
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30