Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 19:09:00
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Domnule gras in primul rand eu nu am mintit. Sa vedem cine minte. Daca eu spun ca dupa cate stiu eu ... nu inseamna ca afirm ceva categoric. Deci cine e mincinos? Apoi dovedeste ca mint dupa formula :la 5 vorbe spui 10 minciuni. Apoi eu stiu ca acel profet care a profetit anul acesta era adventist de nu stiu ce ramura! Ai uitat cand ti-am adus dovezi ca exista o biserica adventista homosexuala? Apoi i-ai intrebat tu pe toti adventii din lume daca nu cumva au profetit asa ceva? Uite eu stiu un adventist care acum e probabil la Balaceanca . L-ai intrebat si pe el?!?
Nu stiu ce e cu numarul mistic 14... Presupun ce e :) Dar mai bine il lasi pe osutafaraunu sa explice versetul care l-am prezentat 1Ioa.2:19 Deoarece tu vad ca nu ai raspuns sau il eviti.
Deci cine minte? Cred ca tu deoarece ma faci mincinos cand eu doar presupun ceva! Apoi eu stiu mai mult ca sigur ca e ceva de genul acesta in biserica adventa dar nu am chef sa mai caut. Aveti profetii actuali? Episcopii? Aratati-mi unul :)))
Uite penticostali au. Unul zicea ca Dumnezeu i-a spus ca le-a dat neoprotestantilor , America. Da si acestia au facut ce nu au facut catolicii in sute de ani prin inchizitie. Au macelarit indienii !!!
P.s Nu mai caut in urma dar nu ai spus ca miscarea sau cultul adventist s-a nascut din profetia data de Miler? Eu am inteles ca acesti oameni au parasit unele culte si au asteptat Venirea Domnului apoi dupa 14 ani? au format biserica adventa. E ceva rau aici spus?!? Spune cum a fost dupa parerea ta daca nu am spus corect!

Last edited by bairstow; 17.12.2011 at 20:06:11.
Vechi 17.12.2011, 21:13:47
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Asa sa fie oare? ma indoiesc...
Aveti tot dreptul. Este doar o constatare a mea.
Vechi 17.12.2011, 21:18:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
voi si cu martorii ce le mai deslusiti.
Mihai, vino si tu cu afirmatii concrete (nu doar cu pastile de smecher). Da un exemplu de interpretare adventista a profetiilor, care ti se pare nelalocul ei. Faptul ca ortodoxia nu este preocupata de profetiile din Daniel si Apocalipsa, nu-ti da dreptul sa-i iei in zeflemea (fara nici un argument) pe cei care sunt interesati de aceste profetii.

Ca sa-ti vin in ajutor, cerceteaza acest link (http://apocalipsa.intercer.net/article.php?id=3) cu explicarea profetiilor din Daniel si Apocalipsa. Sau, si mai interesant, vizioneaza din aceste 20 de prelegeri video (cu titluri semnificative) despre profetii: http://www.revelatia.ro/docs/db_cp.htmlApoi. Apoi, vino cu comentarii pe subiect (ca un adevarat teolog). Nu-ti fac cinste doar remarcile rautacioase si evazive (caracteristice tzatzelor).

Last edited by grasu77; 17.12.2011 at 21:25:28.
Vechi 17.12.2011, 21:31:46
Banned

Implicit

Citat:
vai si amar de cum le deslusesc....
Imi pareti un om deschis. Haideti sa discutam despre o profetie, pe care adventistii o deslusesc ca "vai si amar". Trebuie sa aveti si un exemplu concret, la afirmatia dvs.

P.S. Am o mare rugaminte. Sa nu ne bagati in aceeasi oala cu martorii si tunul lor de veghere. Despre ei, si eu pot sa spun "vai si amar cu deslusesc profetiile". Si pot veni cu argumente (multe si concrete).
Vechi 17.12.2011, 21:50:56
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Imi pareti un om deschis. Haideti sa discutam despre o profetie, pe care adventistii o deslusesc ca "vai si amar". Trebuie sa aveti si un exemplu concret, la afirmatia dvs.
Da, aceea cu "sfantul locas" si cu anul 1844. Nu s-a implinit.

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
P.S. Am o mare rugaminte. Sa nu ne bagati in aceeasi oala cu martorii si tunul lor de veghere. Despre ei, si eu pot sa spun "vai si amar cu deslusesc profetiile". Si pot veni cu argumente (multe si concrete).
Da, sunt in masura sa fac deosebirea intre adventisti si martorii lui Iehova.
Vechi 17.12.2011, 22:02:49
Banned

Implicit

Citat:
Da, aceea cu "sfantul locas" si cu anul 1844. Nu s-a implinit.
De unde stiti ca nu s-a implinit? Am senzatia ca dvs. confundati interpretarea lui Miller cu interpretarea advetistilor de ziua a saptea.

Intepretarea adventista la Daniel 8:14 (cu 2300 de seri si dimineti - si cu "sfantul locas") este legata de lucrarea de Preot si Mare Preot a Mantuitorului in Sanctuarul Ceresc (vedeti Evrei cap. 8,9 si 10). Nu se leaga de revenirea Mantuitorului (aceasta nu este o interpretare a adventistilor de ziua a saptea).
Vechi 17.12.2011, 22:12:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate nu am fost suficient de explicit: Eu nu contest faptul ca Sf Duh este a 3-a Persoana a Sf Treimi. De fapt eu nu ma bazez pe parerile mele personale, ci pe invatatura Bisericii. Eu doar spun ca nu reiese acest lucru din acest verset. Mai mult fara a cunoasta adevarul si analizand doar aces verset as inteleze ca este vorba de o creatie a Lui Dumnezeu. Inca o data nu va bazati pe ceea ce stiti si credeti, ci doar cititi versetul si nu cred ca vi se va parea ca se vorbeste despre a 3-a Persoana a Sf Treimi. Si totusi pentru ca este totusi a 3-a Persoana a Sf Treimi, acest lucru nu se poate baza decat pe Sf Traditie.
Și cu toate acestea înțelegerea dumneavoastră s-ar axa tot pe o prejudecată, căci de unde ar reieși faptul că Duhul Sfânt e o "creație". Textul în cauză nu spune și nu sugerează așa ceva.

Eu spun că Duhul Sfânt este a treia Persoană a Dumnezeirii pe baza Scripturii. A treia în sensul că nu am găsit decât trei Persoane ce-și pot atribuie rolul de Dumnezeu, și nu în sensul de o anume ierarhizare a Lor.
Dacă ar fi să mă iau după Sfântra Tradiție, aș putea crede că Sf. Maria este a 4-a persoană a Dumnezeirii după rolul exagerat care i se atribuie în opera mântuirii și chiar a Creației (inadecvata titulatură Theotokos).
Vechi 17.12.2011, 22:15:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Din cate stiu eu adventii cred ca profetiile sau sfarsit in nu stiu ce an de aceea ei numai au in biserica profeti!
Din câte ști tu, nu știi bine. Când nu ai toate datele e mai bine să întrebi decât să te faci de râs prin păreri eronate.

Citat:
Ei au avut insa doar o persoana care a profetit si aceea a profetit fals dupa cum am vazut!
Ai văzut strâmb, nu obliga și pe ceilalți să privească prin aceeași optică strâmbă!

Citat:
Dar sa cercetam mai atent un pasaj biblic!Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri. (1Ioa.2:19) Se stie ca membrii biserici advente au iesit din diverse biserici deoarece credeau cu tarie ca Domnul vine. Sa zicem ca acele biserici erau adevarate! Atunci adventii au iesit din mijlocul lor si au fost amagiti! Miler nu s-a mai intors in clubul adventilor dandu-si seama ca a gresit! Deci adventii implinesc astfel cuvintele scripturii in mod negativ :Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi. Si adaug eu : si nu ar fi fost prostiti!
Daca celelalte biserici nu erau adevarate care era biserica adevarata? Pentru ca nici o biserica nu a fost deacord cu amagirea adventilor! Ca si in ziua de azi cu acel adventist nu stiu ce ramura care a profetit sfarsitul lumi dar nu a fost bagat in seama de nici o biserica!
Dacă interpretarea textului este haotică și chiar amuzantă (adică bisericile protestante și neoprotestante din care au ieșit, erau "de-ai voștri"), partea subliniată este de-a dreptul o minciună sfruntată, pentru care va trebui să-ți ceri scuze! Eu înțeleg să fi confuz și neinformat, dar nu accept să minți rău intenționat. Dacă vrei să mai fi băgat în seamă, te rog să-ți revizuiești atitudinea! Pot să suport ironia și mojicia deopotrivă, dar când văd minciuna grosolană, aleg să ignor persoana respectivă...
Vechi 18.12.2011, 00:10:04
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Și cu toate acestea înțelegerea dumneavoastră s-ar axa tot pe o prejudecată, căci de unde ar reieși faptul că Duhul Sfânt e o "creație". Textul în cauză nu spune și nu sugerează așa ceva.
Duhul lui Dumnezeu. Adica e al Lui. Il poseda. Adica e mai mic. Cum e mai mic decat Dumnezeu, nu poate fi egal, logic, deci e creat ca orice altceva de catre Dumnezeu. Repet asta as intelege analizad acest verset

Citat:
Eu spun că Duhul Sfânt este a treia Persoană a Dumnezeirii pe baza Scripturii. A treia în sensul că nu am găsit decât trei Persoane ce-și pot atribuie rolul de Dumnezeu, și nu în sensul de o anume ierarhizare a Lor.
Tocmai ca din Sf Scriptura nu reiese explicit ca isi atribuie rolul de Dumnezeu.

Citat:
Dacă ar fi să mă iau după Sfântra Tradiție, aș putea crede că Sf. Maria este a 4-a persoană a Dumnezeirii după rolul exagerat care i se atribuie în opera mântuirii și chiar a Creației (inadecvata titulatură Theotokos).
Care e rolul fecioarei in creatie pe care i-l atribuie BO? Sau in opera mantuirii? Rolul ei in mantuire este a faptului ca l-a nascut pe Mantuitor. Ca altii ii atribuie un rol mai insemnat, nu e problema ortodoxiei sa raspunda ptr altii. A si da este nascatoare de Dumnezeu. Daca Hristos a fost Dumnezeu de la zamislire si Fecioara Maria l-a nascut pe Hristos normal ca L-a nascut pe Hristos si ca Dumnezeu.

Last edited by Lucian008; 18.12.2011 at 00:12:32.
Vechi 18.12.2011, 08:19:16
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:

Dacă interpretarea textului este haotică și chiar amuzantă (adică bisericile protestante și neoprotestante din care au ieșit, erau "de-ai voștri"), partea subliniată este de-a dreptul o minciună sfruntată, pentru care va trebui să-ți ceri scuze! Eu înțeleg să fi confuz și neinformat, dar nu accept să minți rău intenționat. Dacă vrei să mai fi băgat în seamă, te rog să-ți revizuiești atitudinea! Pot să suport ironia și mojicia deopotrivă, dar când văd minciuna grosolană, aleg să ignor persoana respectivă...
Nu o mai face pe prostul cu mine. Tu ai zis ca erau si inainte de adventi alte culte care tineau Legea lui Dumnezeu adica formau biserica adevarata! Conform cu versetul citat ori ati iesit din acel grup ori nu ati ascultat de el nici inainte si nici dupa anul 1844 !
Apoi arata-mi niste profetii care sa nu fie marca White! Apoi daca scrierile lui White se aseamana cu cele ale lui Smith nu au avut aceasi sursa? Sau a plagiat White?
P.S eu stiu ca imi evitati intrebarile deoarece nu va intereseaza adevarul sau poate chiar nu puteti raspunde! M-am gandit si eu asa : daca as fi adventist cum as putea interpreta acest verset (ei au iesit din mijlocul nostru). Singurul raspuns ar fi ca in America nu erau crestini adevarati ci doar in Europa. Dar deja tehnologia era destul de avansata si crestinii europeni nu au luat parte la amagirea adventa! (Inca nu as-ti spus concret cum a-ti aparut ca biserica).
P.s 2 Eu citisem ca Harold Camping a fost adventist. Oricum nu am zis adventist de ziua a saptea si am precizat ca probabil dintr-o ramura adventa! Adventii nu au profetit anul acesta sfarsitul ! Dar ca deobicei faceti din tantar armasar! Dar faptul demonstrat (daca nu demonstreaza tu invers!) ca grasu a mintit spunand despre mine ca mint pe acest fapt il omiti?!? :)))

Last edited by bairstow; 18.12.2011 at 08:34:50.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16