![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ginduri la amiaza zilei
Si acum, in miezul zilei, iti multumesc, Doamne, pentru lumina Ta cea din cer si cea din mine. Ce minunat este sa stii si sa marturisesti ca Dumnezeu este in tine. Ca in fiecare celula a corpului Viata Lui lucreaza.Ca este in gindurile cuminti si in faptele smerite. Dumnezeu se arata cu masura si cu bucurie. Ce extraordinar lucru sa stii ca masura Lui este totul. Ca limita lucrurilor este desavirsirea. Ca netulburarea este si Bucurie si Pace si Lumina. Dar, este mai ales, Viata.
|
||||
|
||||
![]()
La ceas de cumpana
Intareste-ma, Doamne, si transforma frica si durerea mea in pace si bucurie. Alunga, Doamne, toate gandurile care nu vin din Tine, Dumnezeul meu, si nici din dreptatea Ta. Coboara-ma in Lumina Ta si ma lumineaza!
|
|||
|
|||
![]()
RUGĂCIUNE PENTRU ÎMPĂCARE, ÎNȚELEGERE ȘI ÎNMULȚIREA DRAGOSTEI
Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește, Doamne, pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc și ne ocărăsc; așijderea și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie. Doamne, Dumnezeul nostru, caută dintru înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, ce sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din harul Sfântului Tău Duh coborând peste Dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire. Așa, Doamne, înmulțind dragostea în inimile noastre, păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul cel dintre noi și totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe altii și să facem tot binele, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Psalmul 145
1. Laudă, suflete al meu, pe Domnul. 2. Lăuda-voi pe Domnul în viața mea, cânta-voi Dumnezeului meu cât voi trăi. 3. Nu vă încredeți în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire. 4. Ieși-va duhul lor și se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor. 6. Cel ce a făcut cerul și pământul, marea și toate cele din ele; Cel ce păzește adevărul în veac; 7. Cel ce face judecată celor năpăstuiți, Cel ce dă hrană celor flămânzi. Domnul dezleagă pe cei ferecați în obezi; 8. Domnul îndreaptă pe cei gârboviți, Domnul înțelepțește orbii, Domnul iubește pe cei drepți; 9. Domnul păzește pe cei străini; pe orfani și pe văduvă va sprijini și calea păcătoșilor o va pierde. 10. Împărăți-va Domnul în veac, Dumnezeul tău, Sioane, în neam și în neam.
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciune pentru cei aflați departe
Doamne, cât de mult ne doare depărtarea uneori și cât de mult am vrea să nu mai existe nici spațiu, nici timp, nici granițe, nici țări străine, ci numai o dragoste uriașă care să ne apropie tot mai mult și să ne unească inimile. Dar știm că nu se poate. De aceea te rugăm cu lacrimi pline de durere, dar și de speranță, îndură-te de cei aflați departe de noi, peste mări și țări, de cei pe care cu gândul și cu rugăciunea îi putem atinge, dar mâna noastră nu îi poate mângâia în clipa deznădejdii. Tu cunoști inima fiecăruia dintre ei și dragostea care ne leagă. Tu cunoști și pricina pentru care acum nu suntem laolaltă și înțelegi durerea lăsată de această separare în sufletele noastre. Pentru că nimic pe lume nu se întâmplă fără voia Ta. Întinde-Ți mâna peste ei și dăruiește-le o mângâiere destul de mare ca să acopere dorul și tristețea ce-i macină. Fă-i să tresalte de bucurie în duhul lor, văzând cât de uriașă și minunată e mila și bunătatea Ta față de ei. În genunchi, cu umilință, te roagă sufletul meu: ai milă de cei pentru care inima mea sângerează în fiecare zi, de cei care odată mi-au fost aproape dar acum sunt departe. Fii alături de ei în orice situație și întoarce orice împrejurare spre binele lor. Adu-le în cale oamenii de care au nevoie și umple-le viața de satisfacții și bucurii. Revarsă peste ei lumina Ta dătătoare de viață și, dacă este voia Ta, apropie revederea și fă să ne reîntâlnim curând sănătoși și fericiți. Amin |
|
|||
|
|||
![]()
Rugăciune pentru sănătate și vindecare
Doamne Dumnezeule, Știu că Tu m-ai creat în perfecțiune după chipul și asemănarea Ta. Vă rog, pe Tine, pe Sfântul Duh și pe Arhanghelul Rafael, să mă ajutați să cunosc și să trăiesc această stare de sănătate în trupul meu material. Doresc să elimin orice gânduri și comportament care au creat iluzia de boală și durere. Știu că tu ești omniprezent, deci Tu exiști în fiecare celulă a trupului meu. Te rog, ajută-mă să simt iubirea Ta în trupul meu material, ca să ca să pot ști că mă legeni chiar acum în sfintele tale brațe. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
"Doamne, Dumnezeul nostru, Care ai răbdat pri*gonirile, batjocurile si chiar moartea pe cru*ce pentru mântuirea noastră, Cel Ce ne-ai spus că "prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre", arată-mi, mie, păcătosului, milele Tale cele bogate si dăruiește-mi duhul răbdării, ca sufletul meu cel încercat sa dobândească alinare.
Vezi deznădejdea care mă ispitește, vezi în*cer*carea prin care trec si ajută-mă să ies din ea curățit de păcate si pregătit sa-ți slujesc în toate zilele vieții mele, si sa slăvesc numele Tău cel sfânt, cântând împreună cu toți îngerii si sfinții: Aliluia!" |
|
||||
|
||||
![]()
Psalmul 45
1. Dumnezeu este scăparea și puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară. 2. Pentru aceasta nu ne vom teme când se va cutremura pământul și se vor muta munții în inima mărilor. 3. Venit-au și s-au tulburat apele lor, cutremuratu-s-au munții de tăria lui. 4. Apele râurilor veselesc cetatea lui Dumnezeu; Cel Preaînalt a sfințit locașul Lui. 5. Dumnezeu este în mijlocul cetății, nu se va clătina; o va ajuta Dumnezeu dis-de-dimineață. 6. Tulburatu-s-au neamurile, plecatu-s-au împărățiile; dat-a Cel Preaînalt glasul Lui, cutremuratu-s-a pământul. 7. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob. 8. Veniți și vedeți lucrurile lui Dumnezeu, minunile pe care le-a pus Domnul pe pământ. 9. Pune-va capăt războaielor până la marginile pământului, arcul va sfărâma și va frânge arma, iar pavezele în foc le va arde. 10. Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu, înălța-Mă-voi pe pământ. 11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, în Tine sunt toate cântecele mele nescrise, pe obrazul Tău toate lacrimile mele neplânse, în inima Ta dorul meu neostoit după Tine. Cu lumina Ta neîncepută luminează-mă, pentru ca ochii mei orbi să vadă și în oglinda lor să-Ți poți privi chipul ca într-o apă limpede.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1.Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta.
2. Să ajungă înaintea Ta rugăciunea mea; pleacă urechea Ta spre ruga mea, Doamne, 3. Că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat. 4. Socotit am fost cu cei ce se coboară în groapă; ajuns-am ca un om neajutorat, între cei morii slobod. 5. Ca niște oameni răniți ce dorm în mormânt, de care nu ți-ai mai adus aminte și care au fost lepădați de la mina Ta. 6. Pusu-m-au în groapa cea mai de jos, întru cele întunecate și în umbra morții. 7. Asupra mea s-a întărâtat mânia Ta și toate valurile Tale le-ai adus spre mine. 8. Depărtat-ai pe cunoscuții mei de la mine, ajuns-am urâciune lor. 9. Închis am fost și n-am putut ieși. Ochii mei au slăbit de suferință. 10. Strigat-am către Tine, Doamne, toată ziua, întins-am către Tine mâinile mele. 11. Oare, morților vei face minuni? Sau cei morii se vor scula și Te vor lăuda pe Tine? 12. Oare, va spune cineva în mormânt mila Ta și adevărul Tău în locul pierzării? 13. Oare, se vor cunoaște întru întuneric minunile Tale și dreptatea Ta în pământ uitat? 14. Iar eu către Tine, Doamne, am strigat și dimineața rugăciunea mea Te va întâmpina. 15. Pentru ce Doamne, lepezi sufletul meu și întorci fața Ta de la mine? 16. Sărac sunt eu și în osteneli din tinerețile mele, înălțat am fost, dar m-am smerit și m-am mâhnit. 17. Peste mine au trecut mâniile Tale și înfricoșările Tale m-au tulburat. 18. Înconjuratu-m-au ca apa toată ziua și m-au cuprins deodată. 19. Depărtat-ai de la mine pe prieten și pe vecin, iar pe cunoscuții mei de ticăloșia mea.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
3 rugaciuni | tamadu | Rugaciuni | 0 | 02.10.2012 18:40:17 |
mai multe rugaciuni | patricia2006 | Generalitati | 6 | 22.08.2012 23:36:27 |
Rugaciuni... | silvia55 | Rugaciuni | 23 | 10.04.2012 09:42:20 |
Rugaciuni? | Noesisaa | Intrebari utilizatori | 1 | 27.05.2011 16:36:50 |
|