![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, e bine ca le vine mintea la cap, si nu mai ii ataca pe preotii legitimi, adica pomenitori. Partea nasoala e ca inca sint grecoteii leading guitar in orchestra asta, in special grupul radical (cum altfel?) de pitecantropi in negru, pardon, "calugari aghioriti cu viata sfinta". (!!!!).
Deasemenea, par sa inceapa sa inteleaga, greu si incet inca, ca doar un Sinod ortodox (facut cu epsicopi valizi si reprezntativ pe bune) poate rasturna Sinodul din Creta. Sindoul din Creta nu a fost eretic, ci dubios, confuz si plin de laxisme si ambiguitati, probabil intentionate de Bartolomeu si mai ales de cei dinn spatele lui. Ca de obicei, eu imi dau seama ca lupta dintre ecumnistii extremisti/sincretisti si antiecumenistii nepomenitori e de fatada, fiind toti mainile aceluaisi trup: un trup care miroase nu a mir sau tamaie, ci a amoniac sau hidrogen sulfurat. Vulgul normal ca nu intelege nimic, ca de obicei cand e vorba de turma pietista si aproape idolatra, si se aglutineaza orbeste in vreuna din tabere, anume "avem acelasi Dumnezeu, nu conteaza dogmele" vs "doar nepomenitorii si cei care ii urmeaza sint ortodocsi cu har, restul nu au". Sper sa apuc ziua cand enervantul monahism rasaritean va fi curatat de uscaturi fanatice, sau chiar desfiintat pe bune. Oricum, trebuie pus in slujba Bisericii, nu a fanatismului local sau jocurilor de putere intre eunucii barbosi in negru.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar o iei pe aratura. Nu ar exista ortodoxie fara monahismul asta care te incurca pe tine. Dar nu ma mira ca te incurca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios acum, tie nu ti-e mila de ortodoxia asta autohtona, ce forte centrifuge in rasa monhaal o trag in toti vectorii posibili? :) Justin Parvu, cipofob si legionar; Teodot, cipofob si ciudat; astiasde acum, pupatori de grecotei si antiecumenisti-vedete. Pe vremea regimului de dinainte de 1945: stilistii, tot monk-based. La alte popoare ortodoxe: la rusi, stilistii, nu mai zic de rascolnici, agitatorii erau indeosebi calugari si ieromonahi. La greci, schismele stiliste: provocate de egoul unor episcopi si mai ales de termitiera agitata din Athon, care avea exercitiul nepomenirii inca din anii '70. Pe vremea lui Papailor copti Sf. Chiril cel Mare si Dioscoros, parabolanii au omorat oameni in bataie, namely pe Hypatia si apoi pe Sf. Flavian, si asta inainte sa fie categorisiti ca eretici euthieni, nota bene, erau inca "ortodocsi" cand au comis astea. Prin anii 470-520, erau mii de monahi siriaci si nitrieni care raspandeau monofisizmul si miafizismul, cu predica si cu bata, in Egipt, actualele Liban, Siria si Iordania. In regula, imi retrag afirmatia cu desfiintarea, aici am exagerat eu, prosteste, recunosc. Errata: Recunosc ca perceptia mea este biasata: pentru mine, acestia sunt genul de oameni care duc trairea credintei pana la un nivel periculos de entropic, vecin cu posedarea lor de catre credinta, pana la violenta impotriva aproapelui in numele puritatii dogmatice (sau, mai realist si plauzibil, a unor interese foarte lumesti a celor care le trag sforile bietilor faantici in negru). Pentru scepticul caldicel irecuperabil si soarecele de biblioteca complet lipsit de evlavie care sunt, a trai o credinta sau o idee cu patima, a trai, a muri sau chiar ucide pentru ea, este de neconceput. Singura violenta pe care o practic e cea verbala, si asta imi trece rapid, de obicei de frica. Fanaticii, fie "ai lor", fie "ai nostri", fie "ai unei tabere cu care nu avem treaba", sunt exact intruchiparea a ce urasc mai mult: credinta (in sensul cel mai larg posibil, nu sariti in sus, deci inclusiv "credinta" ateista a ideologului militant) traita cu toata fiinta, cu anularea individualitatii si glorificarea organizatiei si scopului. Dar, macar sa fie pusa manastirea complet sub controlul ierarhului, 100%, nimic sa nu miste fara episcop. Ti se pare normal ca oricand un monah aude voci sau viseaza erezii sa poata instiga massele la nesupunere fata de ierarhi? Mie, nu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Primii monahi se bateau cu "cazutii", astia de acum, cu proprii episcopi si cu Biserica insasi. Si mai numesc asta "eroica si patristica ingradire de erezie". Vai si amar!
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca citesti Epistolele Apostolului Ioan, o sa vezi ca existau "nepomenitori" inainte de a exista monahi.
![]() Deci nu monahismul este problema, intotdeauna va exista o minoritate de asta zelotista care va interpreta credinta in felul asta. Dupa cum va exista si o una relativista care va interpreta credinta cam asa cum o interpretezi tu. E mai greu de gasit calea de mijloc dar poate o putem gasi mai usor daca vedem punctele de vedere ale extremelor. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...ciudatul cipofob si iustinparvuit si boccait de Teodot a scris, din toata gasca evlavioasa, cel mai lucid articol despre aglutinarea sub steagul zelotismului. Eu unul stau linistit: merg la biserica, mi se rupe de ce s-a stabilit in Creta, si ma intereseaza doar mantuirea mea si a celor dragi. Aiureli de calugar care a auzit voci in muntele din peninsula chalcidica, nu ma intereseaza. Punct.
Sa ii lasam pe nepomenitori si pe stilisti sa se spele cu textele lor stupide pe cap, si sa isi pregateasca cu acrivie drumul spre Josul cel mai de Jos. Noi suntem in Sfantul si Marele Post al Pastilor, iar lucrarea celui rau nu ne intereseaza. Amen! https://monahulteodot.wordpress.com/...ilviu-chirila/
Don't think of yourself as an ugly person. Think of yourself as a beautiful monkey. Last edited by suslik; 06.04.2017 at 21:57:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact!
https://www.youtube.com/watch?v=fkTQvrhLw2o In ce situatie au ajuns "marturisitorii". S-au pus singuri in conflict cu Bisericile care nu au acceptat Creta, doar pentru ca acolo oamenii au putut marturisi si fara sa arunce cu anateme in stanga si in dreapta. :) Si acum scoate Sava iconomii din burta, adica le spune alora din Bulgaria ( care vorba aia nu ne dau nici anafura ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
http://sinodultalharesc.tk/video-ghe...irii/#comments
Fii atent la ce zic fanaticii de la comment, indeosebi "el" (care e de o isterie religioasa sinistra). E unul care zice ca...preotii de mir nu vad atatea precum monahii (in chestiuni dogmatice). Tipic. E cum ziceam eu: exista un cult pietist al monahilor si monahismului ortodox, absolut ilogic si ridicol. Eu ii vad pe monahii contemporani mai ales ca pe paraziti agresivi si trancanitori. Isterici, semidocti si fanatici in rasa. Toate smintelile din BOR, de la anticip la astia de acum, vin de la monahi, indeosebi de la monahi greci si romani slugarnici fata de "ellada".
Don't think of yourself as an ugly person. Think of yourself as a beautiful monkey. Last edited by suslik; 07.04.2017 at 07:01:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Niciodata nu am inteles de ce chiar tineri casatoriti, si in general oameni "din lume", cu probleme mai complexe decat niste certuri dogmatice, prefera sa se spovedeasca la...ieromonahi! E superstitie pietista, bazata pe memoria faptelor unor monahi din vechime in apararea ortodoxiei. Multi oameni au fost salvati de pompieri. Ce facem, zicem ca pompierii sunt superiori medicilor?! Sau preotilor de mir, for that matter?! :D
Duhovnicul meu e preot de mir. In nici un caz nu comit blasfemia sa gândesc ca...harul lui preotesc sau intelegerea lui dogmatica sunt inferioare celor ale unui ieromonah, doar fiindca acela e necasatorit si are barba mai lunga, eventual ca sa ii acopere ipocrizia, cum e la Savva asta. Lui Savva asta nu i-as acorda incredere nici sa il trimit dupa tigari.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|