Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2012, 10:37:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
I-a suflat SUFLARE DE VIAȚĂ, nu sânge. Cred că te-ai încurcat tu. Mai citește o dată Facerea 2,7.
Nu cred. Nu tu esti cel ce a zis ca sangele=viata? Dumnezeu ce i-a suflat lui Adam in fata: suflare de ce anume...de viata sau de sange?
Vechi 01.02.2012, 11:20:34
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pai stai asa amice, cate incurci in propriile afirmatii.Cum adica SANGELE E VIATA? Adica Dumnezeu i-a suflat lui Adam in nari SANGE si Adam adevenit un suflet viu?
Citat:
I-a suflat SUFLARE DE VIAȚĂ, nu sânge. Cred că te-ai încurcat tu. Mai citește o dată Facerea 2,7.

Citat:
Nu cred. Nu tu esti cel ce a zis ca sangele=viata? Dumnezeu ce i-a suflat lui Adam in fata: suflare de ce anume...de viata sau de sange?
Nu crezi deoarece nu te-ai obosit să deschizi Biblia:

"Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie." (Facerea 2,7 - versiunea Sinodală)

Acum e clar? Am spus că sângele e principalul vector al vieții. Va trebui să-ți faci o serioasă ordine în idei. Îți recomand să faci tabula rasa și să iei Biblia de la început, lasă-l pe Platon și Aristotel...
Vechi 01.02.2012, 14:58:20
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
asta de unde ai scos-o prietene? Pe ce te bazezi cand spui asta? Doamne ajuta!
din Scripturi.
Vechi 01.02.2012, 15:00:42
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
din Scripturi.
versetul prietene, versetul biblic
Vechi 01.02.2012, 15:04:21
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu crezi deoarece nu te-ai obosit să deschizi Biblia:

"Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie." (Facerea 2,7 - versiunea Sinodală)

Acum e clar? Am spus că sângele e principalul vector al vieții. Va trebui să-ți faci o serioasă ordine în idei. Îți recomand să faci tabula rasa și să iei Biblia de la început, lasă-l pe Platon și Aristotel...
nu-i vorba de Platon si de Aristotel. Tu esti cel care a zis ca omul este un suflet, dar a mai aparut ca si sangele este tot un suflet. Pana la urma cine este sufletul: omul sau sangele?
Vechi 01.02.2012, 15:07:36
Banned

Implicit

Citat:
versetul prietene, versetul biblic
Levitic 17:11
Vechi 01.02.2012, 19:34:29
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Levitic 17:11
prietene, acolo scrie ca viata se afla in sange, nu sufletul se afla in sange. Uita-te atat in Biblia Ortodoxa cat si in Biblia Cornilescu. Dar viata se afla in intreg corpul uman, nu doar in sange. Codul vietii este ADN-ul, conform geneticii, iar aici stiinta nu se inseala. Cred ca esti de acord cu mine.
Vechi 01.02.2012, 20:25:30
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Smile precizare

dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa;ce minunat dar ce inseamna asta????chip=dumnezeu are 2 ochi,2 urechi are inima samd Dumnezeu cand statea inaintea lui Avraam erau 3 barbati omul ca entitate e unul, ai o singura identitate un singur cnp etc.,dar noi stim ca conform celor scrise de ap.pavel in tesaloniceni
1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos...
avem 3 componente. tot asa cu Dumnezeul nostru e unul singur ca Dumnezeu,Creator ,Stapan dar ne arata ca in mod separat sunt 3 persoane Tatal,Fiul si Duhul Sfant. ioan14.23
Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el.....dar Faptele apostolilor 8:17
Atunci Petru și Ioan au pus mâinile peste ei, și aceia au primit Duhul Sfânt.....cine locuieste in noi??intr-adevar dumnezeu dar ca persoana Duhul Sfant.la dumnezeu este posibil ca fiecare persoana in parte sa aiba o lucrare diferita Fiul a fost rastignitRomani 8:26
Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. dar la om nu-i posibila separarea caci fara duh suntem animale,fara suflet suntem cadavre si fara trup suntem fantome
Vechi 01.02.2012, 23:15:06
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Implicit dpdv

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Ceea ce se poate spune despre dumneata din punct de vedere biblic este că ești un animal. Un simplu animal.
dpdv biologic mai cunosc cateva specii asemanatoare cu mine dar imi amintesc cu nostalgie de tatal meu care scancea de durere avand cancer intestinal nestiind ce-l asteapta dupa momentul mortii,spunea doar sa-l duca Dumnezeu unde vrea El ca El hotaraste. cu greu a inteles ca Dumnezeu a hotarat destinatia lui acum 2000 de ani cand l-a trimis pe fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre ale tuturor si ca nu-i de ajuns doar sa recunosti ca esti pacatos ci ca trebuie sa-ti ceri si iertare si nu-i de ajuns nici asta trebuie sa capeti iertarea s-o crezi din toata inima ta.,caci e darul Lui IIsus Hristos si L-a luat Domnul cu zambetul be buze si mama mea se mira si zicea uite ca rade si sufletul si duhul s-au dus iar noi am ingropat trupul
Vechi 02.02.2012, 08:17:36
Banned

Implicit

Citat:
prietene, acolo scrie ca viata se afla in sange, nu sufletul se afla in sange. Uita-te atat in Biblia Ortodoxa cat si in Biblia Cornilescu. Dar viata se afla in intreg corpul uman, nu doar in sange. Codul vietii este ADN-ul, conform geneticii, iar aici stiinta nu se inseala. Cred ca esti de acord cu mine.
ei, eu am cercetat ceva mai departe!

Latin: Biblia Sacra Vulgata
quia anima carnis in sanguine est et ego dedi illum vobis ut super altare in eo expietis pro animabus vestris et sanguis pro animae piaculo sit

in textul ebraic apare ne·peč adica: נֶ֣פֶשׁ, adica suflet.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31