![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ti se pare foarte greu (ca sa nu zic imposibil) pentru Dumnezeu sa fie in acelasi timp si in "ceruri" dar sa fie in acelasi timp si Om pe pamant? Daca raspunsul tau e da, atunci cum ramane cu omnipotenta si omniprezenta? Nu stiu ce concept ai tu, sa nu zic despre Dumnezeu, ci despre divinitate. Ar trebui sa sti ca Dumnezeu nu este numai mai mult decat poate stiinta lumii explica ci chiar mai mult decat isi poate omul imagina. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
De aceea foloseste termeni caracteristici umani (tristete, neputinta, sacrificiu etc)
![]() Nu mi se pare greu sa fie, ceva omniprezent, si aici si acolo, chiar mi se pare imposibil sa nu fie undeva Nu, mi-ai dat explicatii din cele mai bune (care se pot da) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi credem ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iar pentru ca perceptia umana este limitata, explicatiile date de cei care L-au cunoscut pe Dumnezeu sunt date in termeni pe care noi (sau majoritatea oamenilor) putem sa-i intelegem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() E ceva mai completa dar contine in fapt aceleasi ilogisme. Sper ca nu te-ai suparat ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu asteptam laude si evident nu ma supar asa de usor...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Totodata, jertfa ne arata modul spre o viata desavirsita, probabil a universului fara libertate, pentru ca vom fi una cu Persoanele? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu IQul meu limitat, presupun asa: in sfatul mai inainte de veci, Tatal a propus sa creeze Universul. Asta presupune sa fie locuit de fiinte create dupa modelul divin si chemate spre asemanarea cu Divinitatea. Nu putem vorbi de timp cand discutam despre Dumnezeu. Oricum, in termeni "pamantesti", Dumnezeu a inteles instantaneu ca raul va intra in lume, ca omul va cadea si ca tot El va trebui sa-l scoata din ghearele raului. Deci Fiul (Cel ce este Amin) a fost de acord sa creeze lumea, fara sa predestineze nimic, si sa coboare in acea lume pentru a-i arata calea catre Viata, catre El, chiar de-ar fi cazut un ultimul grad de rautate. El, ca Ratiune a lucrurilor, a fost pregatit cu o solutie pentru orice istorie posibila ar fi urmat evenimentul prim al Creatiei. Asa ca a zis: Amin, sa fie! Si in "momentul" in care a gandit arithectura lucrurilor, Duhul Sfant a inceput lucrarea care este o lucrare vesnica, mai presus de presupunerile noastre si ale ingerilor necazuti si decazuti. Citat:
Noi suntem si vom ramane persoane distincte de Persoanele Treimii. Nu ne vom contopi in absolut pierzandu-ne identitatea (atman-ul) in Brahman cel impersonal, cum cred hindusii, ci vom ramane intr-o comuniune de iubire reciproca intre noi, Biserica, si cu Persoanele Lui Dumnezeu.