Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2009, 21:21:09
Anca-Miha
Guest

Implicit

Silverstar, probabil ca nu compari, ca mine si ca orice turisti, situatia de acum cu cea de acum doi ani. Numai detasandu-te o vreme, poti vedea cu ce pasi repezi se schimba Romania. Sa fii sigura ca se schimba de la an la an, in bine!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 21:37:51
eduardd
Guest

Implicit

Sau.. poate Anca, inima buna pe toate le vede bune iar inima mandra mereu e nemultumita.. Tara suntem NOI Silverstar. NOI! NOIII intelegi asta? Iaca de aceea sar in sus si spun ca am vandut-o pe un pumn dolari.... Sunt constienta ca ai si tu dreptatea ta, dar ce facem noi, tara, romanii de aici concret sa ajutam la schimbarea ei in bine? Ne lamentam si atat... Romania...e mizera...e infecta...e...e...e... Romania, Biserica suntem NOI!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 21:58:52
eduardd
Guest

Implicit

Si pentru ca am fost intrebata tendentios pe mp ( uite de asta il restrictionasem..) eu ce fac, de ma dau mare pe aici. Spun pe forum pentru toti nu numai pentru cea ce m-a jignit. Eu, fac ce pot in dreptul meu pentru tara mea. Am copii ii educ sa fie buni sa fie la randul lor pilda in scoala, in viata, in lume. Asta fac, de reusesc sau nu, Domnul stie eu macar ma straduiesc cat pot in dreptul meu atat! NU iti cer tie celei din afara sa faci ceva dar macar poarta-te ca un OM/ crestin adevarat sa nu faci neamul de rusine.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 22:10:36
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit Asta e!!!

Caci tu nu ai iesit de dupa gard sa vezi si in alte parti cum e dar eu zic ca Romania este o tara frumoasa(macar cu gropile ei) pe care multi dintre noi nu am avut timp sa o cunoastem inainte de a pleca. Eu vreau sa-ti spun ca dupa pensie ma voi intoarce.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 22:12:07
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Caci tu nu ai iesit de dupa gard sa vezi si in alte parti cum e dar eu zic ca Romania este o tara frumoasa(macar cu gropile ei) pe care multi dintre noi nu am avut timp sa o cunoastem inainte de a pleca. Eu vreau sa-ti spun ca dupa pensie ma voi intoarce.
Mesajul era pentru Silverstar
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 22:15:56
eduardd
Guest

Implicit

Unde ati vazut in 'afara" atata bucurie, cum am gasit eu aici la acest batranel frumos ce traieste intr-o manastire fara curent electric? Intr-un loc unde lemnele se cara cu spatele din padure? Exista curatenie, zambete "obligate" dar bucuria..bucuria unde e??
Attached Images
File Type: jpg CIMG2132.jpg (92,7 KB, 7 views)
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 23:37:25
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Cand traiesti "in afara" ai tendinta sa idealizezi locul pe care il cosnideri acasa. Este absolut normal ca atunci cand vii in tara in vacanta dupa o perioada mai lunga de timp, in care de abia asteptai sa vii sa ti se para ca lucrurile sunt mai frumoase, ca peisajele sunt cum niciunde in lume, ca totul merge spre bine. Bineinteles ca gropile nu mai sunt vizible.

Lucrurile apar in alta lumina cand stai in Romania nu doar in vacanta. Stand zi de zi in Romania te lovesti de tot felul de nimicuri si tot felul de probleme care in alta parte nici nu ar exista, dar care te macina.

De exemplu, zi de zi mergand cu autobuzul esti imbulzit de oamenii care pur si simplu nu au rabdarea sau politetea sa astepte ca cei care vor sa coboare sa coboare si dau navala in autobuz, calcandu-se in picioare, infingandu-si coatele in burta, etc. La inceput (adica imediat ce te intorci dupa o perioada de "afara") ti se pare amuzant. Apoi te gandesti ca e zi de lucru si oamenii se grabesc. Apoi vezi ca acelasi lucru se intampla si duminica. Ceea ce inseamna ca lipsa de politete este de fapt un obicei. Or fi autobuzele noi, de firma, nu ca harburile alea de acum cativa ani, dar oamenii au ramas aceeasi, cu lipsa de politete (ca sa nu spun mai urat) in sange. Cat poate fi de greu sa stai linistit pana coboara cei care au de coborat, si apoi sa te urci in autobuz??

Sau ce poate fi mai enervant cand ai de rezolvat ceva la o institutie publica, aflata intr-un sediu luxos, care are program cu publicul pana la ora 3, si ajungand pe la 2 afli ca nu se mai uita nimeni la tine. Dimpotriva, mai esti luat si la rost, ca unde ai fost pana la ora aia?? Cand este de datoria lor sa te serveasca pana la 3 fara nici un fel de intrebari.

Sau cand mai auzi de examene la universitate cumparate, cand vezi afise prin oras ale unor oameni care se ofera sa vanda lucrari de licenta si de master. Si atunci iti dai seama ca o fi univeristatea mare si frumoasa si moderna, dar "studentii" care ii trec pragul sunt mai rai decat cei de acum 20 de ani.

Cat despre bucurie interioara...sa nu vorbim de exceptii. Chiar de Ajunul Craciunului am fost la un concert de colinde sustinut la manastire. Corul a cantat foarte frumos, colindele superbe, dar m-am uitat pe fetele oamenilor din biserica si nu am vazut macar un zambet. Sau macar pe cineva sa fi vazut ca isi misca buzele in cuvintele colindei. Din pacate nu. O fi fost concertul chiar dupa vecernie, si poate ca unii erau obositi, dar asa, macar un pic de bucurie ca se naste Hristos?

Ce vreau sa spun: da, la suprafata lucrurile se schimba. Mai apar cladiri frumoase prin oras, parca e mai curatel pe strazi, parca...parca...parca. Dar totul este foarte, foarte lent. Si mentalitatea multor oameni la fel a ramas. Si asta nu iti dai seama decat stand si traind in Romania.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 23:46:52
dorinastoica14
Guest

Implicit

Daca pierdem speranta inseamna ca am pierdut totul.Eu nu vreau sa o pierd si de aceea incerc sa vad doar partea buna a lucrurilor.Cand fci in casa ta renovari si imbunatatiri e atat de rau si de urat incat iti vine s-o iei razna.Din diferite motive o astfel de treaba poate dura destul de mult.Dar si cand este gata? ce bine va fi!! Intr-o zi va rasari si la noi soarele
Reply With Quote
Vechi 16.01.2009, 00:48:58
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
am primit si eu poza asta de la cineva si o daruiesc mai departe

Doamne-ajuta!

Doua genii care ne invata ca hotarele unei tari nu sunt hotarele unui neam.

Doamne-ajuta!

Attached Images
File Type: jpg Parintele Romania si Eminescu.jpg (48,2 KB, 84 views)
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 16.01.2009, 02:11:22
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Sau.. poate Anca, inima buna pe toate le vede bune iar inima mandra mereu e nemultumita.. Tara suntem NOI Silverstar. NOI! NOIII intelegi asta? Iaca de aceea sar in sus si spun ca am vandut-o pe un pumn dolari.... Sunt constienta ca ai si tu dreptatea ta, dar ce facem noi, tara, romanii de aici concret sa ajutam la schimbarea ei in bine? Ne lamentam si atat... Romania...e mizera...e infecta...e...e...e... Romania, Biserica suntem NOI!
Jenica draga, sigur ca privesc cu dragoste, dar si cu simt critic si de multe ori ma necajesc si eu de unele lucruri. Cand am fost data trecuta in Romania a trebuit sa umblu dupa niste acte. Am fost trimisa de la Ana la Caiafa!!! Am pierdut o gramada de timp pentru ca lucrurile nu sunt puse la punct. Birocratia e in floare si oamenii nu sunt informati. Am inteles cu aceasta ocazie de ce oamenii nu-si fac curat in fata casai, sau a blocului: pentru ca altii le rapesc timpul!
Am insa o bucurie in suflet sa vad toate schimbarile in bine si sa constat chiar ca in unele privinte e mai bine decat in alte tari considerate mai civilizate decat Romania. Nu exagerez. Sunt convinsa ca daca nu ar fi avut anii comunismului, Romania ar fi fost "fruncea"! Dar timpul inca nu e pierdut. Om trai si om vedea. Iar peisaje ca in Romania ...mai rar! Si ape curgatoare!
In ceea ce priveste "pumnul de dolari", chiar daca noi , cei din afara nu recunoastem, totusi asa este. Am lasat totul in urma, pentru ca am cautat un trai mai bun; dar pentru acest trai mai bun am sacrificat poate altceva mai de pret. In primii ani nu iti dai seama; abia dupa mai multi ani realizezi, daca te trezesti, ca ai dat ceva de pret pe ceva efemer.
Sa nu-i judecam nici pe cei, care privesc Romania mai critic; ei vad in amanunt ce ar trebui sa fie altfel, mai bine; ei se lovesc neincetat de aceste lucruri si isi doresc o Romanie mai buna, cu legi, care se respecta; cu politicieni, care se respecta si din respect fata de sine isi fac datoria. O Romanie cu respect fata de om, ca creatie a lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tara Sfanta Lyllyana Pelerinaje la locuri Sfinte 24 04.09.2015 05:42:19
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor Scotland The Brave Generalitati 15 25.01.2012 05:24:16
vacanta la tara lore86 Generalitati 2 26.01.2011 15:24:43
preotii de oras si cei de la tara rentea Preotul 19 27.10.2009 00:08:14