![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce nu inteleg e de ce nu m_a lasat sa cred in ce vreau eu atata vreme cat nu deranjam shi nu jigneam pe nimeni...?
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar poate te lasa...dar tu sigur DOAR ATIT voiai?.. sau nu ne spui tu toata povestea
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca in conceptia ortodoxa se spune ca omul trebuie sa se mantuiasca, adica sa intre in Imparatia Cerului acolo la Dumnezeu, iar asta nu se poate face decat sa fii la fel ca ea, iar ea nu accepta ca tu nu poti accepta aceste reguli: adica sa te spovedesti, sa tii canon si eventual sa te impartasesti daca ai facut canonu cum trebuie. Plus ca nu stiu de ce am eu impresia ca parintii ei au si anumite standarde in ce priveste viitorul sot, adica sunt genul de oameni conservatori in religie, ceea ce dnota multa exigenta, daca nu chiar si pretentii de genu sa devii preot, dupa cum bine ti-a adus la cunostinta Ioana. Din aceasta cauza ea nu accepta sa crezi cum vrei tu, chiar daca nu jignesti si nu faci rau nimanui, sau chiar daca nu ai anumite vicii. Stii, in scrierile sfintilor se spune ca noi atunci cand suntem credinciosi nu facem decat sa ne facem datoria ca niste slugi netrebnice ce suntem, iar ca sa dobandesti Raiul trebuie sa faci mai mult decat sa te feresti de a nu face rau si a nu jigni, trebuie sa iti iubesti semenii(dusmanii), ceea ce pentru multi pare absurd si fara rost. Asta crede si prietena ta Ioana...:D
|
|
|||
|
|||
![]()
A fost dragoste la prima vedere...credetzi ca m_am gandit sa o duc in pat a doua zi?Credetzi ca m_ash fii luptat atat doar pentru asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine, asta cred ci eu, adica sunt de partea Ioanei in aceasta privinta, dar nu sunt de acord ca ar vrea ca tu sa devii preot, pentru ca aici este cariera ta in joc, iar daca tie un iti place sa te preotesti, crede-ma ca nu vei putea sa o faci nici daca ai fi platit cu varf si indesat! Aici nu are dreptate si nu ar trebui sa intervina in cariera ta, pentru ca preotii au simtit chemare pentru slujba lor, pentru ca este cea mai grea slujba de pe pamant: ai misiunea de a ajuta oamenii sa se mantuie, ceea ce nu este deloc usor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai pe scurt am vrut sa spun ca chiar sa vrei sa devii ca ea din prima si tot nu poti! De asta toti ti-au spus aici in topic, in mod repetitiv, ca Ioana sa iti dea o perioada de acomodare, timp in care relatia voastra sa continuie. Sa stii ca mie mi-au luat aproximativ un an pana sa iau decizia sa ma schimb, si nu mai spun cat imi ia in continuare sa ma tot acomodez, ca eu o tin numa intr-o continua adaptare la regulile canonice. De fapt nu fac mai nimica, decat sa imi irosesc mereu timpul cu gandul ca voi posti, voi face aia si aia si parca ceva ma indeamna sa aman de pe o zi pe alta, de nu mai stiu cum s-o scot la capat, ca e tare anevoiasa calea asta a credintei!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sincer...nu ma ashteptam ca la varsta asta sa trec prin ce trec acum...e ceva...nu shtiu...nu pot sa descriu....
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma cam depaseste...
|
|
|||
|
|||
![]()
Te depaseste pentru ca nu ai fost crescut in ideologia de viata crestina, de asemenea cum am fost crescut si eu: in fata blocului la joaca cu baietii sau eventual la tara pe ulita. Nu ai cum sa intelegi si nici sa accepti asa repede pentru ca nu ai cum, chestiile de genu asta cu credinta le descoperi singur si daca iti convine accepti sau nu, cu voia ta si nesilit de nimeni.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | lore86 | Nunta | 166 | 09.11.2009 13:59:12 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|