Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2012, 13:48:49
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
ca sa nu mai vorbim de cei care au pus taxa pe veniturile credinciosilor (10-20% din venitul BRUT).
Sunt fraieri, eu aș fi pus pe net.
Vechi 12.06.2012, 13:51:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
ca sa nu mai vorbim de cei care au pus taxa pe veniturile credinciosilor (10-20% din venitul BRUT).
din discutiile pe care le-am purtat cu "osutafaraunu", am realizat ca acesta agreeaza varianta ca "credinciosul" sa predea cultului 100% venitul sau! sau cu alte cuvinte, cultul sa controleze complet viata adeptilor! adeptul nici nu mai gandeste pentru sine, exista cultul care se ocupa de asta!
Vechi 12.06.2012, 13:51:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Da, doamna Ekaterina. Repet acest factor uman, poate poate va intelege ortodoxul ca mantuirea nu pica din cer, sau daca pica pica prin oameni. Apostolii au inteles ca Evanghelia trebuie propovaduita si e vai de ei daca nu o fac, si-au tocit talpile si au invatat oamenii cum sa urmeze Calea, nu au facut economie de munca si cuvinte. Astazi noi avem impresia ca Dumnezeu ar trebui sa faca tot, iar noi doar sa ne luam de altii ca nu au avut bunavointa sa caute ceea ce nici macar nu stiau ca exista. Biserica este o institutie divino-umana, de aceea in ea trebuie sa lucreze nu numai divinul, ci si umanul.
Hehe...Doriana, problema nu este ca nu au cautat, ci au cautat acolo unde nu trebuie.

Au vazut strugurii care cresteau pe sus dar pentru ca nu li s-au coborat la nas cand au batut din picior, au zis ca's acri si au preferat sa manince de pe jos.

Ce conteaza ca sunt pe jos, ca's stricati si calcalti in picioare, daca e la indemana, ti se pune mantuirea pe tava si iertarea la fel si ti se spune ca sunt gratis si fara efort.

Vrei mantuire? Considera-te mantuit.
Vrei iertare? Hristos a murit deja pentru pacatele tale acum 2000 ani, esti iertat chiar inainte sa apuci sa-ti para rau.

De pocainta nu mai vorbim, smiorc smiorc o data ca ei stiu sa creeze atmosfera, pe urma toata viata esti iertat la foc automat.

Pai cum sa nu plece omul din biserica istorica unde trebuie sa bata fruntea de pamant si sa naudeseasa in picioare la Liturghie ca sa nu mearga acolo unde nici macar nu trebuie sa deschida usa, ca au portar si stau frumos in bancuta si asculta multe catecele vesele alternate cu predici telenovelistice, talentul oratoric frizand nu de putine ori grotescul pentru a ascunde lipsa harului?

Personal n-am cunoscut nici un monument de cultura teologica si bogatie sufleteasca care sa guste din ortodoxe si sa o paraseasca de buna voie si nesilit de nimeni asa cum schimbi o camasa.

In schimb oameni cu probleme evidente da - incultura teologica,frunzareala Biblica, impresii de sine cat casa, de astia daaaa..

In plan omenesc si judecand omenesc, nici o biserica ortodoxa nu e perfecta.

Omul trupesc care gandeste trupeste poate gasi hibe o gramada.
Dar in plan duhovnicesc si pentru cel care cauta planul duhovnicesc, nu exista nici o alternativa.

Last edited by AlinB; 12.06.2012 at 13:56:08.
Vechi 12.06.2012, 13:53:55
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Hehe...Doriana, problema nu este ca nu au cautat, ci au cautat acolo unde nu trebuie.
i-au prostit cu chestii sentimentale, cam in genul cum procedeaza Ucenicul, daca este bagat in corzi pe latura teologica, incepe sa-ti vina cu fraze de astea lacrimogene, cu dragoste, iubire...incercand sa deruteze pentru a nu raspunde direct intrebarilor puse!
Vechi 12.06.2012, 13:55:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Vorbind despre mine, intr-adevar, nu sint genul tacut (cit as vrea sa fiu!) dar macar (zic eu) nu vorbesc despre mine! Asta pe de o parte. Pe de alta parte, sintem pe un forum de discutii, cum bine ati spus. Pai sa-l lasam forum de discutii si sa nu-l transformam in adunare NP.
Dvs aveti o tactica precisa: Puneti intrebari despre ce fac np si cum vad lucrurile, apoi, daca vi se raspunde la modul general spuneti ca nu vi s-a raspuns la intrebari, iar daca vi se raspunde concret spuneti ca np vorbesc prea mult despre ei sau ca forumul se transforma in adunare np. Nu suntem sfinti, e clar, dar nu vi s-a atacat credinta, nu vi s-a facut psihanaliza, nu vi s-a cerut socoteala de ce credeti asa si nu altfel sau de ce nu veniti in alta biserica, cum faceti dvs, dar totusi dvs spuneti ca vi s-a confirmat ceea ce stiati mai dinainte, ca sectantii e rai. Pai asta puteam sa va spun si eu de la inceput...

Draga mea doamna, cum as putea eu totusi sa va raspund la intrebari despre np fara sa vorbesc despre np? Marturisesc ca nu stiu cum as putea sa va multumesc, asa ca ma las pagubasa. Sper macar ca dvs sunteti multumita de dvs si ca aveti impliniri duhovnicesti pe calea pe care o urmati. Si va doresc din suflet multa propasire.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.06.2012, 14:11:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Personal n-am cunoscut nici un monument de cultura teologica si bogatie sufleteasca care sa guste din ortodoxe si sa o paraseasca de buna voie si nesilit de nimeni asa cum schimbi o camasa.
Asta am spus si eu mai inainte, Alin. Nu cunosc nici un ortodox care sa Il fi cunoscut pe Hristos si sa isi schimbe Biserica. Daca au schimbat-o au schimbat-o pentru ca nu cunosteau, nu aflasera de la nimeni si nu erau nici macar ortodocsi. De aceea ar fi ideal ca fiecarui ortodox sa ii fie prezentat Hristos si mantuirea Lui, ca sa nu mai plece prin alte parti. Sa nu ne multumim ca l-am botezat, caci conditia de mantuire este botezul insotit de credinta, iar credinta vine in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu. Sa dea Dumnezeu ca si tu si fratii tai credinciosi de pe aici sa fiti niste oameni care sa faca auzita credinta fratilor dvs si chiar railor de sectanti nedusi la biserica. Si astfel lumea va avea numai de castigat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.06.2012, 14:16:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
din discutiile pe care le-am purtat cu "osutafaraunu", am realizat ca acesta agreeaza varianta ca "credinciosul" sa predea cultului 100% venitul sau! sau cu alte cuvinte, cultul sa controleze complet viata adeptilor! adeptul nici nu mai gandeste pentru sine, exista cultul care se ocupa de asta!
Sunt sigur ca el asa face.
Banii lui de salariu se livreaza in contul cultului si se prezinta saptamanal sa-si deconteza cheltuielile.
Vechi 12.06.2012, 14:27:26
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
i-au prostit cu chestii sentimentale ...
Asta poate fi unul din raspunsurile la intrebarea "de ce parasesc unii oameni biserica traditionala": din nevoia de sentimentalism, nevoia de satisfacerea a propriei afectivitati, ce apare atunci cand religiozitatea e dominata de prioritatile psihologice. In unele medii sunt incurajate exaltarea euforica si inaltarea entuziasta, rugaciunile dinamice,totul e apreciat in functie de bucuria pe care il degaja sentimentul misticismului, totul se exteriorizeaza. Din cauza exteriorizarii puternice unii ajung sa confunde rugaciunea activa, dominata de efortul lor personal,cu rugaciunea efectiva in care se manifesta harul.In bisericile traditionale, omul se interiorizeaza,se retrage smerit inlauntrul sau si coboara prin comportamet ascetic la radacina fiintei sale pentru a se inalta spre Dumnezeu, adica exact opusul trairii din mediile evanghelice-penticostale-carismatice.

Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 14:32:20.
Vechi 12.06.2012, 14:35:51
Senior Member

Implicit

Cornel Urs/sad story stie mai bine ce l-a atras pe el la penticostali, cand umbla dupa prooroci, deci e posibil sa aiba dreptate. Inca este obsedat de pastorul - prooroc Cornel Urs, caruia i-a luat numele, si care, se stie, apeleaza deseori la sentimente si chestii lacrimogene...
Vechi 12.06.2012, 14:44:02
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dvs aveti o tactica precisa: Puneti intrebari despre ce fac np si cum vad lucrurile, apoi, daca vi se raspunde la modul general spuneti ca nu vi s-a raspuns la intrebari, iar daca vi se raspunde concret spuneti ca np vorbesc prea mult despre ei sau ca forumul se transforma in adunare np. Nu suntem sfinti, e clar, dar nu vi s-a atacat credinta, nu vi s-a facut psihanaliza, nu vi s-a cerut socoteala de ce credeti asa si nu altfel sau de ce nu veniti in alta biserica, cum faceti dvs, dar totusi dvs spuneti ca vi s-a confirmat ceea ce stiati mai dinainte, ca sectantii e rai. Pai asta puteam sa va spun si eu de la inceput...

Draga mea doamna, cum as putea eu totusi sa va raspund la intrebari despre np fara sa vorbesc despre np? Marturisesc ca nu stiu cum as putea sa va multumesc, asa ca ma las pagubasa. Sper macar ca dvs sunteti multumita de dvs si ca aveti impliniri duhovnicesti pe calea pe care o urmati. Si va doresc din suflet multa propasire.
Daca vreti sa dezvoltam: una e sa spui ca am fost la biserica si am auzit predica cutare, sau ca am fost la o nunta, sau ca m-am intilnit cu prietenii, si alta e sa spui ca eu sint smerit si ma asez la picioarele crucii, ca eu sint mintuit, ca eu il propovaduiesc pe Domnul. Aici vorbim despre trairile si experientele noastre, nu despre calitatile pe care ne imaginam ca le avem. Iar eu, ca ascultator, ma simt poluata fonic si prefer sa ignor astfel de declaratii. Le-am auzit din plin la NP, nu imi plac si incerc sa le resping.

Intr-adevar, NP nu sint nici pe departe sfinti (cu toate ca ei cred ca sint, doar este scris, nu?), dar modul lor de actiune, vizibil si pe forum, agresiv si oarecum arogant, este deranjant, cel putin pentru mine.

Iar referitor la raspunsurile pe care mi le-ati dat: pentru mine sint deviate de la subiect, asta e parerea mea. Firul rosu calauzitor al raspunsurilor este ca traiti intr-o euforie perpetua, ca Domnul e de linga dumneavoastra, ca sinteti implinta si fericita.La fel si Ucenicul. EU am tras o conluzie la finalul postarii anterioare si repet concluzia: motivul pentru care va simtiti OK in confesiunea din care faceti parte este ca aici sinteti bagata in seama, pe cind in bisericile traditionale nu se intimpla asta. Poate e o concluzi gresita, insa puteati sa-mi raspundeti punctual la concluzia mea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09