În prealabil postat de lore86
Saracii bunicii nostrii!
In ce conditii inumane traiau! Si in pofida acestui fapt copii lor erau muncitor, harnici, lucrau toata ziua fiecare avand cate o sarcina. Mancau impreuna, la aceeasi masa, chiar daca scaune nu aveau si asterneau un tol si stateau jos pana mancau(unoeri chiar si din aceasi oala).
Astazi, slava Domnului, avem de oferit conditii umane copilului. Ii oferim o camera a lui, si ii lasam ca prieien de nadejde calculatorul. Ii oferim toate jucariile pe care ni le cere, si il transformam intr-un egoist. Ii facem cate un fratior, uneori ptr a-i oferi conditii mai bune, il lasam fara, ptr a-i putea oferi totul lui, transformandu-l intr-un mofturos si capricios.
Avam un singur odor/ doua odoare in casa cum sa ii mai punem la lucru? Mai ales cand? ptr ca ar vrea si ei, micutii sa se relaxe un pic la tv sau calculator.Las ca face mama...
Fiecarea mananca ce vrea, cand vrea, unde vrea. Ce deliciosi sunt cartofii prajiti in fata tv-ului!
Mesele in familie? o comoara uitata...Glumesti, cine mai are timp de ele?
Si iata asa, conditiile umane ne slabaticesc copiii. Am avut neplacuta ocazie sa ajung la spitalui de PSI, la o verisoara. Imi venea sa plang cati copii bolnavi sunt acolo! cate mame disperate. Si stiti cum s-a imbolnavit verisoara mea? Petrecea ore intregi pe facebook, pana a intrat in contact cu un individ din Mare Britanie.Acesta a convins-o ca poseda anumite puteri cu care poate face diferite lucruri, inclusiv sa-si faca"dusmanii sa sufere". Ca sa nu mai vb de idei despre Biserica, preoti s.a. Cert e ca fata s-a imbolnavit pshic grav(Cu ocazia asta, va rog frumos sa o pomeniti pe Madalina).
parerea mea e ca, din dorinta de a le oferi copiilor prea multe, ca sa nu zic totul, ii distrugem, ii imbolnavim.Ii transformam in niste oamenii viciati, niste persoane care vor deveni o pacoste ptr cei din jur.
Nu sustin sa crestem 10 copii in 2 camere, dar moftul ca fiecare sa aiba camera lui mi se pare inutil. Copilul nu are nevoie de asta!
Poate imaginea noastra deformata, fustrarile din copilarie da, dar copilul nu! Copilul are nevoie sa socializeze, sa vorbeasca in permanenta cu parintii, fratii, sa stea in preajma lor.
Si daca exista momente de suparare, de fustrare in mod sigur nu le va depasi stand in fata calculatorului singur! Acolo e nevoie de mama, sau d eoricare alt suflet cald....sau cand chiar e nevoie sa fie singur, o plimbare prin parc il poate linisti. Repet nu monitorul, ci Dumnezeu, oamenii, natura sunt cei care pot aduce pace si bucurie in sufletul copilului! Nu izolat intr-o camera, ci in mijlocul familiei, in Biserica, in parc! Chiar daca copilul simte nevoie de singuratate! O vizita cu tata la pescuit, in care juniorul sa fie singur, sau la picnic unde de asemnea sa stea singur, sa se reculeaga sau sa citeasca o carte.Sau.... variante , cu siguranta exista, trebuie doar cautate.
Asta in varinata cu orasul....la tara e mai simplu
|