![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Penibili amandoi. |
|
||||
|
||||
![]()
Articolul l-am citit și eu; ''explicitarea'' nu. Am văzut că s-au inflamat niște spirite care abia așteptau un nou prilej de a-l răstălmăci, întorcându-l împotriva autorului. Cred că ceea ce lipsește tare mult în vremea asta care a început să se numească ''a post-adevărului'' e onestitatea. Pentru că așa trebuie să citești, încercând să înțelegi care e mesajul pe care autorul vrea să-l transmită, nu cum l-am putea interpreta.
În niciun caz nu e vorba de ură de clasă acolo. Nici măcar de dispreț pentru ''gurile știrbe''. Mai curând de milă pentru niște oameni care din vina puternicilor zilei n-au bani să se îngrijească și, ce-i și mai trist, e că tocmai ei îi susțin cel mai abitir. E vorba de sărăcie manipulată și injectată cu ură de cei care pretind că le poartă de grijă. E vorba de niște victime, care nu sunt disprețuite. E vorba de ''opera'' unui puternic partid care se numește ''de stânga''.
|
|||
|
|||
![]()
Iuliu, ce nu mergi la Antena 3 intr-o emisiune? Deci chiar te-as urmari. Totusi, inainte sa imparti lumina, sa ne zici ceva si despre C.V-ul tau. Ce te imputerniceste spiritual, intelectual sau moral sa transezi cu atata putere dilemele poporului?
Dar pana atunci mi-ar placea sa ne zici despre o persoana din mediul academic/artistic/politic sau chiar duhovnicesc, pe care o admiri? Sau esti un fel de Luther? Un reformator singuratic... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Saracii, sunt victimele unora care le toarna rahat in cap de dimineata pana seara, desi aveau alternativa - se puteau uita la Liiceanu si puteau primi si altceva. Sa stii ca oricat ar parea de curios, aia din anii 50 nu gandeau diferit. De aia exista reeducarea - ideea ca daca il separi pe omul rau de mediul care ii vara laturi cu hardaul in cap si ii bagi tu aur, ii vor creste dintii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre CV...nu inteleg de ce ma intrebi asta. De la ce nivel avem voie sa impartim lumea in buni si rai ? Cu ce e mai bun unul care nu are cine stie ce CV dar e de acord cu ce scrie Liiceanu decat unul care nu are cine stie ce CV dar crede ca omul ala s-ar potrivi mai bine in anii 50 ? Last edited by iuliu46; 02.03.2017 at 13:22:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Cu mica diferență că reeducarea presupunea folosirea violenței, a constrângerilor majore, mutilarea personalității.
Adevărul nu silește pe nimeni. Nu se bagă cu forța și nici n-are nevoie de tot soiul de viclenii și momeli ca să fie înghițit ca atare. La el pot avea acces și oamenii simpli, necitiți, ca țăranca Maria Rizea, admirată și publicată de Liiceanu. Dar ea trăia în munți, cultura ei era a satului și a Bisericii, n-avea un televizor care s-o bombardeze cu minciuni ambalate îmbietor. Sigur, avea și ceva în plus (o anume calitate umană), pentru că, chiar în vremea aceea, făcea parte dintr-o minoritate. Avem în societatea noastră formatori de opinie și de conștiință, dar avem și deformatori; avem oameni care construiesc și oameni care demolează cu asiduitate. E păcat (cu adevărat) să nu distingem corect între unii și ceilalți.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 02.03.2017 at 13:30:16. |
|
|||
|
|||
![]()
ca de obicei cand e vorba de politica electoratul lui munteanu bate campii, globalismul si lupta de clasa se bat cap in cap.
ma mir, totusi, ce cauta brucan la gds? daca e reala poza s-a dus sa-i manipuleze p'aia, era mai destept decat ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar hai sa vedem cum e cu adevarul care nu sileste pe nimeni : "Dar mă tem că ne zbatem degeaba câtă vreme mai mult de jumătate din populație stă pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 și de RTV. Și-atunci ajungem la instanța care ocrotește rezervorul de puroi al României, la CNA**, unde chiar sper să ajung mâine, împreună cu cei care vor fi la Piața Universității la ora 17." Deci care e solutia ? Pai intr-un fel sau altul sa-i reducem la tacere. Si atunci oamenii vor cunoaste adevarul si adevarul ii va face liberi. :) Exact cum intr-o alta vreme trebuiau bruiate programele nu stiu caror puteri straine ( care fie vorba intre noi, si ele minteau o gramada ). Dar tot deranjau, pentru ca oamenii in loc sa cumpere Scanteia sau sa se uite la Telejurnal ca sa afle adevarul, trageau cu urechea unde nu trebuie. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca spui ca lupta de clasa si globalismul se bat cap in cap, citeste manifestul comunist. Sau intreaba-te de ce a existat Cominternul. Ce anume isi propunea el, cum intreaba profesoara la clasa a 5 a ? :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
restul sunt parte din inventiile preluate si date pe goarna de grupurile de rumuni vesnic opresati de agenturi si puteri straine, care n-ati participat la nimic si din cauza asta aruncati cu rahat in orice ar fi facut, vreodata, si romanii astia napastuiti. poate reusesti sa bagi in capatana aia si ceva real: in ianuarie 90 fsn a hotarat sa se transforme in partid, nu mai retin data, 18 sau 19 ianuarie, cel mai dur si mai ferm sustinator a fost brucan. din acel moment apele s-au despartit, caramitru, sergiu mai stiu eu care, au ramas in barca fsn, plesu, dinescu s.a. au facut pe independentii, d. cornea, blandiana si mai stiu eu care, au trecut in tabara antifsn. nu stiu exact cand a luat fiinta gds, stiu ca au inceput editarea revistei 22 undeva in mai 90, daca nu ma insel. |
|