Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2012, 16:27:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
V-am aratat ca Iadul va fi aruncat in moartea a 2-a, prin urmare ce spuneti nu e biblic. Si nu am citit in Scripturi ca pacatosii beneficiaza de un tip al existentei ci vor fi dati pierzarii (nimiciti). Alegerea este viata sau moartea nu viata sau chinul.
Iadul va fi aruncat în iezerul de foc, da, asta e moartea a doua. Acest lucru înseamnă că acel foc îi va chinui pe păcătoși în vecii vecilor, fiind vorba de fapt despre dragostea Lui Dumnezeu care va fi un chin pentru cei răi.

Îmaginați-vă un ateu care vede că după moarte scenariul existenței sale se schimbă brusc, că Dumnezeu există și că pe deasupra îl iubește. Dar mîndria încăpățînată și celelalte păcate îl vor împiedica să răspundă cu aceeași dragoste. Cu alte cuvinte, va prefera Iadul în locul Raiului.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 31.01.2012, 16:35:43
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
Tu ai inteles mesajul pe care l-ai postat ?
Citat:
Si iti mai dau un mesaj poate intelegi, dar nu bag mana in foc ...
Bobule,

Nu am înțeles, lămurește-mă.

Dacă vrei să faci cateheze cu mine, deschide te rog un topic unde trebuie și mai vorbim acolo.

Vechi 31.01.2012, 16:39:54
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin-ionut Vezi mesajul
bobule,

nu am înțeles, lămurește-mă.

Dacă vrei să faci cateheze cu mine, deschide te rog un topic unde trebuie și mai vorbim acolo.
citeste cu atentie :

Citat:
scolii
1. Plăcerea și durerea nu au fost create, zice, deodată cu firea trupului, ci călcarea poruncii a născocit-o pe cea dintâi, spre coruperea voinței, iar pe a doua a adus-o ca osândă spre destrămarea firii, ca plăcerea să lucreze moartea de bunăvoie a sufletului din pricina păcatului, iar durerea să pricinuiască, prin destrămare, nimicirea formei trupului.
Vechi 31.01.2012, 16:47:44
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iadul va fi aruncat în iezerul de foc, da, asta e moartea a doua. Acest lucru înseamnă că acel foc îi va chinui pe păcătoși în vecii vecilor, fiind vorba de fapt despre dragostea Lui Dumnezeu care va fi un chin pentru cei răi.
Bine, dar ati citit ca mortii sunt scosi in prealabil din Iad, si ca Iadul este aruncat, gol, in Iazul de foc?
Vechi 31.01.2012, 16:52:59
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909
scolii
1. Plăcerea și durerea nu au fost create, zice, deodată cu firea trupului, ci călcarea poruncii a născocit-o pe cea dintâi, spre coruperea voinței, iar pe a doua a adus-o ca osândă spre destrămarea firii, ca plăcerea să lucreze moartea de bunăvoie a sufletului din pricina păcatului, iar durerea să pricinuiască, prin destrămare, nimicirea formei trupului.
Un suflet mort NU este un suflet a cărui existență este anihilată, NU este e ființă suprimată definitiv și irevocabil de la faptul-de-a-fi.

Aici este greșeala voastră.

Vechi 31.01.2012, 16:56:48
Banned

Implicit

Citat:
Un suflet mort NU este un suflet a cărui existență este anihilată.
unde scrie ca sufletele moarte traiesc undeva? dar in Scripturi, va rog.
Vechi 31.01.2012, 17:00:43
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Bine, dar ati citit ca mortii sunt scosi in prealabil din Iad, si ca Iadul este aruncat, gol, in Iazul de foc?
Citat complet: :)

10. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.
11. Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele.
12. Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor.
13. Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale.
14. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.
15. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc.

Și Iadul a dat pe morții lui... hm. Cum se poate dacă voi susțineți că nu există Iad și că sufletele celor morți sînt adormite pînă la Învierea de obște? Sau am înțeles eu aiurea?

Vechi 31.01.2012, 17:03:58
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
unde scrie ca sufletele moarte traiesc undeva? dar in Scripturi, va rog.
Luca 16
Apocalipa 20, 13

Or mai fi și alte locuri, nu-s eu teolog.

Vechi 31.01.2012, 17:10:03
Banned

Implicit

Citat:
Luca 16
Apocalipa 20, 13

Or mai fi și alte locuri, nu-s eu teolog.
n-am gasit nimic despre suflete in acele versete! nici nu apare cuvantul suflet.
Vechi 31.01.2012, 17:11:17
Banned

Implicit

Citat:

Și Iadul a dat pe morții lui... hm. Cum se poate dacă voi susțineți că nu există Iad și că sufletele celor morți sînt adormite pînă la Învierea de obște? Sau am înțeles eu aiurea?
nici eu si nici osutafaraunu sau grasu77 nu am afirmat ca nu stim sau nu credem in Iad.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31