![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ai dreptate, moaștele n-au nimic comun cu dogma noastră, cum de altfel n-au nimic de-a face cu învățătura lui Hristos și a sfinților apostoli. |
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta este o minciună sfruntată și trebuie tratată ca atare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vezi ca a fi un bun ortodox include si sa nu minti cu nerusinare, mai ales la modul constient si impins de o mandrie fanatica. Chit ca ramanem cu textele care corespund Scripturii lor si cea a BOR si tot se gaseste ceva
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, esti cumva la dreapta Tatalui cand afirmi astea? Cam de cand un muritor poate rosti astfel de fraze colosale, in sensul rau bineinteles?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2.persoane diferite ha ha ha foarte amuzant.Bine ai dreptate El este Dumnezeu,dar este si Om in acelasi timp,dar El S-a inaltat la ceruri cu sufletul si cu trup,se pare ca si Maica Domnului a fost inaltata la ceruri cu trup si suflet fiindca ea este mama Lui si ca ea ascultat de porunca Dumnezeului Tatal si asa ca ea fost primita de Fiul ei Cel Preaiubit 3.Eu nu ma iau dupa sectari mai bine stau sub batul Pastorul care ma protejeaza de sectari si Acela este Iisus Hristos decat sa citesc cea ce nu e adevarat,mai citesc scrierile Sfintilor Parinti decat sa ascult de tine sau pe altii. 4.Fie,dar se pare ca pana la Judecata cea Particulara o sa ai tot timpul ochiul intunecat la fel si trupul,apoi si inima cea impetrita o sa vezi pe fiecare Sfant care se afla in gradina Domnului,dar mai ai daca esti tanar mai ai,dar daca esti mai invarsta atunci o sa vezi pe fiecare Sfant in Rai cum o sa te salute. Noroc si mult noroc in viata!Domnul Dumnezeu impreuna cu Sfintii Sai sa te lumineze in continuare!
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||
|
||||
![]()
am gasit de la cineva de pe un alt thread la" Secte" si acolo am gasit ceva.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
asta e topic pe care am gasit eu.
|
||||
|
||||
![]()
uite imi cer scuze,k,dar ideea este nu avem nici un comun cu NP ca si dogme,dar ce poti sa mai spui daca asta e concluzia?
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt ortodox practicant,ma duc la biserica,tin posturile,ma rog,dar nu pot sa zic ca am inteles inca bine dogma ortodoxa.Pentru ca e destul de grea.Stiu ca e adevarata,caci e nascuta in urma unei mosteniri venite din primele veacuri,care erau mult mai aproape de originea crestinismului.
Scriptura mie mi se pare mai accesibila,se adreseaza direct sufletului, cu intamplari din viata reala,si are puterea de a fermeca pe oricine,indiferent cat de necredincios ar fi. Pentru mine ortodoxia e un drum,o scara,pana ce voi ajunge sa inteleg si sa aplic invataturile sale. De aceea nu inteleg de ce respingeti pe acesti oameni ,NP,cand dogma ortodoxa e atat de greu de infaptuit,si poate lua ani intregi pt a ajunge la eliberarea sufleteasca. Acum vorbesc in numele meu:De unde sa inteleaga ei ,cand mie insumi imi e greu sa inteleg,desi cu fapta fac aceste porunci ortodoxe. In acest context mi se pare chiar interesant acest topic,de a gasi puncte comune,care dupa parerea mea nu pot fi decat in Scriptura.Pentru ca ,in rest,chiar daca pe ici pe colo,NP accepta unele dogme,totusi ,in scopul lor final,sunt profund in afara duhului ortodox. De ce mai multi oameni nu pot vorbi si in acord ?De ce nu pot arata frumusetea Scripturii de exemplu?De ce trebuie pus in evidenta,pe singurul topic care cauta acordul "Ce avem in comun...?" ,aceleasi si aceleasi diferente stiute de toti ? Oare chiar nu ar fi interesanta o discutie intre oameni diferiti ca conceptii,despre un lucru care nu are cum sa fie decat unitar : Cuvantul lui Dumnezeu ?Caci Dumnezeu nu s-a intrupat de mai multe ori ,pentru ortodoxi,pentru catolici pentru martieni.El s-a intrupat o singura data,si Cuvantul sau e Adevarul,ori din ce unghi l-am privi . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de altă parte, diferențele dintre noi nu sunt numai de cult. Nu e vorba numai că protestanții nu mai au Sacramente, ci este o altă credință. Începând cu păcatul ancestral și terminând cu nemurirea sufletului, nu este nici o dogmă care să fie aceeași între protestanți și religiile apostolice (în raport cu aceste diferențe uriașe, diferențele dintre ortodocși și catolici îmi par microscopice). Nici Cristos nu este la fel văzut: jertfa Lui este istorică și nu perpetuă, învierea Lui este promisiune și nu eliberare, etc. Este un alt Cristos. Până la urmă, singurul lucru comun pe care îl găsesc în raport cu protestanții este dorința de mântuire. Sigur, nu e puțin lucru nici asta: scopul vieții însăși.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|