Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2010, 23:52:56
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
apropo daca daca nu te inchini la sfintii ca sunt morti,atunci inseamna ca la Sf Ilie dupa cum relateaza scriptura a fost urcat la cer cu tot cu trup deci e in viata asa ca aveti un sf dupa cum VREI TU.....atunci ce te retine sa te inchini la sf.Proor.Ilie???????????deci astept rasuns de ce nu il cinstiti?indeplineste condita relatata de tine......
Sfintii in viata au refuzat inchinarea si ne-au indeamnat sa ne inchinam numai lui Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos. Am adus citate din Sfanta Scriptura unde sfintii si ingerii refuza inchinarea noastra. Le gasesti aici:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=96
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 00:07:26
Scotianul
Guest

Implicit pt dl.vasinec65

Interesanta interpretare.Am auzit mai multe interpretari si eram curios sa vad inca un punct de vedere.O ultima intrebare(daca se poate bineinteles)>considerati ca cele spuse de dvs cu privire la cele 2 pasaje mentionate de mine>se confirma in cele spuse in I Corinteni 15:35-58?

Multumesc pt amabilitate.PS>ca sa evit confuziile>eu folosesc KJV.Am inteles ca dvs utilizati Biblia ortodoxa.
PS2>ar fi excelent daca cineva ar posta si interpretarea ortodoxa/catolica.Iarasi multumesc cu anticipatie.

Last edited by Scotianul; 06.06.2010 at 00:10:40.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 00:11:22
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pai de aia zic.Daca apostolul a fost inaltat inca din viata ,si a stat doar putin in al 3 lea cer,pe cand era inca pacatos,cum credeti oare ca mort fiind ,Dumnezeu nu il va inalta la El?El ,care i-a dat inca din viata sa guste desfatarea cerului,credeti ca il va mai lasa sa astepte atat?
Pai, de ce atat graba? Oricum, cel mort nu stie nimic; nu sufera in asteptare. Dumnezeu nu l-a inviat si inaltat nici pe patriarhul David ("om dupa inima lui Dumnezeu"). Ne-o spune chiar Sfantul Apostol Petru:"Caci David nu s-a suit la ceruri."(Fapte 2:34)

Totusi, Dumnezeu ar putea sa-i inalte pe Sfintii Apostoli. Dar, nu inainte de a-i invia. De ce tot ocoliti invierea mortilor si prezentati o imagine a unui Dumnezeu inconjurat de morti?

Citat:
Si de ce se roaga apostolul ca mai bine ii este sa moara ,,decat sa stea in trup.Oare nu pentru ca era nerabdator sa ajunga in imparatie ?
Sa nu intelegeti ca Sfantul Apostol isi dorea sa-i iasa fantoma (inventia aceea fara trup dar constienta si plina de simturi) din trup si sa se duca la Domnul. In alta parte Sfantul Apostol explica mai detaliat cum vede aceasta scapare de trup; prin inlocuirea cu un alt trup (nemuritor si nesupus putrezirii), la revenirea Domnului si invierea mortilor:

""Iatã, tainã vã spun vouã: Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba, Deodatã, într-o clipealã de ochi la trâmbita cea de apoi. Cãci trâmbita va suna si morþii vor învia nestricãciosi, iar noi ne vom schimba. Cãci trebuie ca acest trup stricãcios sã se îmbrace în nestricãciune si acest (trup) muritor sã se îmbrace în nemurire. Iar când acest (trup) stricãcios se va îmbrãca în nestricãciune si acest (trup) muritor se va îmbrãca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghititã de biruintã. Unde îti este, moarte, biruinta ta? Unde îti este, moarte, boldul tãu?".(1 Cornteni 15:51-55)

Sfantul Apostol descrie mai multe evenimente, printre care si schimbarea trupurilor. Abia atunci vom avea biruinta asupra mortii si vom mosteni viata vesnica. Abia atunci vom putea spune ca suntem nemuritori. Dar, pana se vor implini acestea, murim de-a binelea cu totii (sfinti si pacatosi). Nu avem nimic nemuritor.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 00:27:36
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Interesanta interpretare.Am auzit mai multe interpretari si eram curios sa vad inca un punct de vedere.O ultima intrebare(daca se poate bineinteles)>considerati ca cele spuse de dvs cu privire la cele 2 pasaje mentionate de mine>se confirma in cele spuse in I Corinteni 15:35-58?
Cred ca invierea din Matei 27:52-53 (inviati spre a fi marturie pentru puterea lui Dumnezeu, cum a fost inviat si Lazar), este diferita de cea din 1 Corinteni 15:35-38 (inviati si schimbati pentru viata vesnica) . Despre talharul din Luca 23:42-43 cred ca va avvea parte de inviarea finala (pentru vesnicia cu Domnul) descrisa in 1 Corinteni 15:35-58.

Multumesc pentru intrebari si pentru tonul politicos (totusi, te-as ruga sa mi te adresezi mai direct, ca unui prieten).

O noapte odihnitoare iti doresc.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 00:43:39
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

"Cine crede in Mine nu va fi judecat ,ci a ttrecut din moarte la viata"

Deci cei care au facut voia lui Dumnezeu,au si trecut la viata,nu mai are sens pt ei judecata urmata de inviere.Ei sunt orcum vii
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 07:52:00
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
"Cine crede in Mine nu va fi judecat ,ci a ttrecut din moarte la viata"

Deci cei care au facut voia lui Dumnezeu,au si trecut la viata,nu mai are sens pt ei judecata urmata de inviere.Ei sunt orcum vii
Interpretarea ta este gresita. Daca luai in seama si versetul urmator celui postat de tine, vedeai ca este vorba despre inviere(tare va mai incurca invierea). De fapt, ce altceva poate sa insemne trecerea de la moarte la viata?

Iata versetele:
"Adevãrat, adevãrat zic vouã: Cel ce ascultã cuvântul Meu si crede în Cel ce M-a trimis are viatã vesnicã si la judecatã nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viatã. Adevãrat, adevãrat zic vouã, cã vine ceasul si acum este, când mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si cei ce vor auzi vor învia." (Ioan 5:24,25)

Nu inteleg de ce nu acceptati ceea ce ne invata Mantuitorul si Sfintii Apostoli, care vorbesc, des si explicit, despre invierea mortilor. Preferati teoria pagana a mortului nemuritor?
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 10:15:19
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
Preferati teoria pagana a mortului nemuritor?
Sufletul dumitale e muritor?!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 10:57:26
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Sufletul dumitale e muritor?!
Bineinteles. De vreme ce sufletele sunt muritoare:

Sufletul care pãcãtuiete va muri.(Ezechiel 18:20)
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 12:21:25
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Interpretarea ta este gresita. Daca luai in seama si versetul urmator celui postat de tine, vedeai ca este vorba despre inviere(tare va mai incurca invierea). De fapt, ce altceva poate sa insemne trecerea de la moarte la viata?

Iata versetele:
"Adevãrat, adevãrat zic vouã: Cel ce ascultã cuvântul Meu si crede în Cel ce M-a trimis are viatã vesnicã si la judecatã nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viatã. Adevãrat, adevãrat zic vouã, cã vine ceasul si acum este, când mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si cei ce vor auzi vor învia." (Ioan 5:24,25)

Nu inteleg de ce nu acceptati ceea ce ne invata Mantuitorul si Sfintii Apostoli, care vorbesc, des si explicit, despre invierea mortilor. Preferati teoria pagana a mortului nemuritor?
uite cum te contrazici singur....."ci s-a mutat de la moarte la viata;"..pai sf apostoli au ascultat cuvantul Domnului si s au mutat de la moarte la viata.....uite propiul argument pe care tu singur il aduci dovada intaririi sfintilor prin cuvantul lui Dumnezeu... Cel ce asculta cuvântul Meu si crede în Cel ce M-a trimis are viata vesnia si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata..........!

Last edited by piedonee; 06.06.2010 at 12:23:33.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 12:38:16
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Bineinteles. De vreme ce sufletele sunt muritoare:

Sufletul care pãcãtuiete va muri.(Ezechiel 18:20)
intrebarii
1.de de i protestanti sunt impartiti in N ramuri ...totusi vorbiti dupa interpretarea bibilica de ce sunteti separati?????????????. În cadrul protestantismului există diferite biserici, printre care [COLOR=#002bb8]lutheranismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]calvinismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]unitarianismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]anglicanismul[/COLOR], [COLOR=#ba0000]presbiterianismul[/COLOR], dar și bisericile neoprotestante cum sunt [COLOR=#002bb8]baptismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]adventismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]penticostalismul[/COLOR] și altele........dece voi insasi nu va intelegeti?si dece nu interpretati bine?
2.de ce atii aparut asa tarziu?pt ca 1500 de ani omul a fost intunecat si abea la venirea voastra s au luminat!!!!!!!!!penibil?nu...
3.e adevarat ca la un imparat nu poti ajunge decat prin intermediari???si care ar fii intermediari?daca Hristos insasi e Dumnezeu....
4.de ce as crede eu interpretarea ta ca e buna?????????ca tu aduci citate pe care le interpretezi dupa bunul tau plac ...de ce teas crede?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 01:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 17:37:10
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? AlinaEM Generalitati 38 14.03.2011 08:39:51
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20