![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=96 |
|
|||
|
|||
![]()
Interesanta interpretare.Am auzit mai multe interpretari si eram curios sa vad inca un punct de vedere.O ultima intrebare(daca se poate bineinteles)>considerati ca cele spuse de dvs cu privire la cele 2 pasaje mentionate de mine>se confirma in cele spuse in I Corinteni 15:35-58?
Multumesc pt amabilitate.PS>ca sa evit confuziile>eu folosesc KJV.Am inteles ca dvs utilizati Biblia ortodoxa. PS2>ar fi excelent daca cineva ar posta si interpretarea ortodoxa/catolica.Iarasi multumesc cu anticipatie. Last edited by Scotianul; 06.06.2010 at 00:10:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, Dumnezeu ar putea sa-i inalte pe Sfintii Apostoli. Dar, nu inainte de a-i invia. De ce tot ocoliti invierea mortilor si prezentati o imagine a unui Dumnezeu inconjurat de morti? Citat:
""Iatã, tainã vã spun vouã: Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba, Deodatã, într-o clipealã de ochi la trâmbita cea de apoi. Cãci trâmbita va suna si morþii vor învia nestricãciosi, iar noi ne vom schimba. Cãci trebuie ca acest trup stricãcios sã se îmbrace în nestricãciune si acest (trup) muritor sã se îmbrace în nemurire. Iar când acest (trup) stricãcios se va îmbrãca în nestricãciune si acest (trup) muritor se va îmbrãca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghititã de biruintã. Unde îti este, moarte, biruinta ta? Unde îti este, moarte, boldul tãu?".(1 Cornteni 15:51-55) Sfantul Apostol descrie mai multe evenimente, printre care si schimbarea trupurilor. Abia atunci vom avea biruinta asupra mortii si vom mosteni viata vesnica. Abia atunci vom putea spune ca suntem nemuritori. Dar, pana se vor implini acestea, murim de-a binelea cu totii (sfinti si pacatosi). Nu avem nimic nemuritor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc pentru intrebari si pentru tonul politicos (totusi, te-as ruga sa mi te adresezi mai direct, ca unui prieten). O noapte odihnitoare iti doresc. |
|
|||
|
|||
![]()
"Cine crede in Mine nu va fi judecat ,ci a ttrecut din moarte la viata"
Deci cei care au facut voia lui Dumnezeu,au si trecut la viata,nu mai are sens pt ei judecata urmata de inviere.Ei sunt orcum vii |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata versetele: "Adevãrat, adevãrat zic vouã: Cel ce ascultã cuvântul Meu si crede în Cel ce M-a trimis are viatã vesnicã si la judecatã nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viatã. Adevãrat, adevãrat zic vouã, cã vine ceasul si acum este, când mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si cei ce vor auzi vor învia." (Ioan 5:24,25) Nu inteleg de ce nu acceptati ceea ce ne invata Mantuitorul si Sfintii Apostoli, care vorbesc, des si explicit, despre invierea mortilor. Preferati teoria pagana a mortului nemuritor? |
|
|||
|
|||
![]()
Sufletul dumitale e muritor?!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles. De vreme ce sufletele sunt muritoare:
Sufletul care pãcãtuiete va muri.(Ezechiel 18:20) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by piedonee; 06.06.2010 at 12:23:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.de de i protestanti sunt impartiti in N ramuri ...totusi vorbiti dupa interpretarea bibilica de ce sunteti separati?????????????. În cadrul protestantismului există diferite biserici, printre care [COLOR=#002bb8]lutheranismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]calvinismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]unitarianismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]anglicanismul[/COLOR], [COLOR=#ba0000]presbiterianismul[/COLOR], dar și bisericile neoprotestante cum sunt [COLOR=#002bb8]baptismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]adventismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]penticostalismul[/COLOR] și altele........dece voi insasi nu va intelegeti?si dece nu interpretati bine? 2.de ce atii aparut asa tarziu?pt ca 1500 de ani omul a fost intunecat si abea la venirea voastra s au luminat!!!!!!!!!penibil?nu... 3.e adevarat ca la un imparat nu poti ajunge decat prin intermediari???si care ar fii intermediari?daca Hristos insasi e Dumnezeu.... 4.de ce as crede eu interpretarea ta ca e buna?????????ca tu aduci citate pe care le interpretezi dupa bunul tau plac ...de ce teas crede? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 01:34:51 |
Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 17:37:10 |
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? | AlinaEM | Generalitati | 38 | 14.03.2011 08:39:51 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 01:00:06 |
Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 18:59:20 |
|