![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne gandim, totusi, ca in Postul Mare sunt multe ispite. Totusi nicaieri Danion nu-i numeste eretici nici pe parintele Cleopa si nici pe parintele Arsenie Boca. Poate ar fi putut sa atraga atentia asupra unor greseli cu voie sau fara voie din operele celor doi duhovnici cu mai multa dragoste. Dar greseala este greseala indiferent cui ii apartine. Daca este aratata in scopul protejarii semenilor eu nu cred ca este grav.
Nu cred ca parintii Arsenie Boca si Cleopa isi doresc sa fie idolatrizati. Au facut multe lucruri placute lui Dumnezeu pentru care merita sa fie pretuiti sincer. Intr-o viata de om chiar si un mare duhovnic poate avea momente dificile cand nu are taria de a se mai lupta pentru fiecare provocare. Noi care ii pretuim, fie trecem sub tacere aceste momente, fie le spunem, asumandu-ne un risc, insa: de a deveni incomozi pentru cei care ii idolatrizeaza. Daca trecem sub tacere o eroare, aceasta poate fi citata ca sursa de referinta pentru alte erori si mai grave. De aceea, cred ca, primeaza iubirea fata de Dumnezeu in toate si apoi fata de aproapele, indiferent daca este duhovnic sau crestin de rand. O critica constructiva este binevenita pentru oricine. Ocara este mai buna ca lauda adesea. Caci atunci cand ne arata cu sinceritate greselile, cei care ne par adversari sunt de fapt prieteni necrutatori. Lauda poate contribui la accentuarea mandriei, a trufiei si slavei desarte, in timp ce critica poate duce spre progres duhovnicesc, caci ne invita la autoanaliza. Sper ca Danion va avea puterea de a-i ierta pe cei care i-au rastalmacit cuvintele si va tine cont de remarcile facute cu caldura sufleteasca de crestin. De asemenea, imi doresc ca disensiunile sa se anihileze, caci e usor sa darami, dar greu e sa costruiesti tu insuti ceva. |
|
||||
|
||||
![]()
am citit aseara un raspuns al dl.Danion ..cred ca pe razboiintru cuvint mam gasit linkul spre altceva..nu mai retin linkul dat de razboiintrucuvint
|
|
|||
|
|||
![]()
nu mi-a placut niciodata acest individ suspect; Danion,numai citindu-i biografia,mi-am facut de la inceput o idee proasta despre el, deoarece nu am incredere in oamenii fluctuanti ( mi se par slabi de minte !). Biografia lui stiu ca era o varza,cu tot felu de experiente,si nu mi s-a parut un om de incredere ! Dar D-zeu sa-l lumineze,nu vreau sa-l vb de rau,ca nici nu il cunosc deloc !
Acuma intrebarea centrala, care nu s-a prea pus pe aici e, una : cine e in spatele acestei actiuni de dezbinare,si ce forta politica externa,si cu ce interese patroneaza acest demers ??? Serviciile de interes, straine,stiu foarte bine, ca pentru a dezechilibra o tara ,trebuie mai intai sa-i dezbini oamenii,si asta se face cel mai eficient dezbinand o biserica ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum sa tolereze pe cineva care le spune verde-n fata ce se-ntampla pe la facultatile de teologie, ca sunt si pe acolo masoni si ca li se preda ecumenism viitorilor preoti? Care va fi soarta Bisericii? Lui Danion ii pasa. Dar noua? Nu Danion dezbina Biserica, ci aceasta se dezbina in ritm alert din interior daca nu suntem vigilenti. Danion si-a asumat riscul de a trage niste semnale de alarma. Adevaratele motive nu cred ca i se imputa in mod explicit in presa. |
|
|||
|
|||
![]()
Parerile sunt impartite.
Pozitia stilistilor o stim, le place de Danion la nebunie. Din pacate mai sunt si unii care se considera ortodocsi si care au gasit o metoda foarte inedita de a se simti mai duhovnicesti decat sunt in realitate facand opozitie la BOR in numele a tot felul de chestii care mai de care mai nastrusnice: evrei, masoni, cipusoare, ecumenism, etc. TOATE fara nici o legatura cu problemele REALE ale Bisericii vs. societatea romaneasca. Si in loc de a taia in patru firul vorbelor lui Danion care sunt lungi, plictisitoare si lipsite de substanta duhovniceasca, el insusi fiind lunecos ca un peste atunci cand trebuie sa dea socoteala pentru propriile prostii care le rosteste cu nonsalanta in public, cel mai bine ar fi sa-l intrebe cineva daca se mai impartaseste in BOR. Si daca nu, din ce motiv - daca este vreo unul dogmatic. In functie de asta ar trebui sa stim daca mai trebuie luat in seama sau nu, pentru ca multi inca ii mai dau atentie prin prisma faptului ca ar fi totusi ortodox "de'al nostru". Ori, daca se dovedeste ca nu e asa, dorinta de perfectiune spirituala care poate fi o boala, ducandu-l de la extrema yoga la cea stilista, atunci i se va oferi exact locul care il merita. Adica daca nu poate pune o frana si lua o pauza cum fara doar si poate toti prietenii l-au sfatuit, o va face macar din lipsa auditorului. In orice caz, ramane de vazut ce organizatii ortodoxe sau in legatura cu ortodoxia romaneasca, in afara de cele patronate sau influentate de el insusi, il vor mai invita sa tina vreo conferinta dupa ultima boacana. Last edited by AlinB; 11.04.2010 at 00:44:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E usor sa judeci pe cel care FACE, e mai greu sa faci insuti ceva. E usor sa denigrezi fapta altuia, e mai greu sa aduci tu fapta ta ziditoare. Ai idee pe cati a ajutat acest frate, pe cati aflati in deriva, in cadere, in indoiala - pe cati i-a ajutat sa inteleaga credinta si viata crestina? Ai idee cat bine a facut? Te trezesti cerand socoteala, judecand, dand sentinte - ti se pare ca te situezi atat de sus? Eu nu spun ca este un om absolut perfect, sau ca nu ar putea si gresi - dar nu greselile care i se arunca in spinare! Marturisirea lui de credinta si lucrarea lui misionara sunt de mare folos, dar sunt de folos celor care vor sa isi asume aceasta cale, a jertfei, a credintei, nu celor care sunt pusi numai pe anchete de tip securist si pe sentinte asemenea! Trebuie sa fim cu mare bagara de seama, pentru ca firul e foarte subtire. Sa te ajute Dumnezeu sa ajungi la adevar si la mantuire!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar intrebarea centrala pe care ti-o pui este aceea a unui cadru serios si de nadejde, stima noastra si mandria, fiu constiincios al partidului, exemplu demn de urmat de catre toate cadrele pe calea construirii... Nu-i asa, tovarasele? Suntem toti convinsi ca matale ai un dosar bun, si nu o biografie varza, ca a suspectului de mai sus... Daca nu ar fi mai degraba de plans, cred ca ar fi tare ilar...
|
|||
|
|||
![]()
hai fratilor mai spuneti ceva despre stilisti,
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ecumenismul parca propovaduieste dragostea, numai ca multor ecumenisti aceasta le lipseste cu desavarsire. Problemele BOR nu sunt de natura politica, ci de natura duhovniceasca, asa cum ii sta bine. Danion se smereste in fata cui trebuie, si stiu sigur ca apartine de BOR, asa ca sesizeaza din interior anumite aspecte perfectibile ale Bisericii din care face parte. E cumva gresit? Rufele murdare se spala in familie. Iar noi toti ortodocsii alcatuim o familie. Nu cred ca e bine sa ne impartim in tabere. Cand cade unul trebuie sa-l ajutam sa se ridice, cand cade un ierarh in masonerie, la fel. Nu e corect sa sustinem masoneria numai pentru exista si ierarhi care au cazut in aceasta secta satanica antihristica. Sa avem curajul sa ne privim sufletele in duh ortodox, daca ne numim ortodocsi. Invatatura ortodoxa ne cere sa-i ajutam si pe fratii nostri sa inteleaga aspecte care privesc mantuirea lor. BOR suntem si noi, credinciosii, de rand. Daca mantuirea aproapelui depinde de un sfat pe care eu refuz sa i-l dau inseamna ca mie mi se socoteste pacat faptul ca am tacut. Iata de ce e bine sa luam aminte si sa facem voia lui Dumnezeu cu vorba, cu fapta si cu gandul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |