Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2014, 10:06:01
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Dragos, exagerezi. Exista un relativism necesar, deseori echivalalbil cu luciditatea si realismul, si exista un relativism minat de putreziciuni ascunse care duce, in timp, la amoralitate si, da, la moarte spirituala.
Insa a nu fi prizonierul/tipicarul unor norme de credinta/cult pina in pinzele albe nu duce, cel putin nu intotdeaun si nu in mod sustenabil logic, la a/imoralitate si desfiintare-ca-om.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 14:15:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Atunci explica-mi de ce oficiaza preotii ortodocsi casatoriile astea.

Ete ca si eu sunt casatorita cu un reformat, ne-am csatorit la ambele biserici si nici unul din preoti nu a avut nimic impotriva, desi le-am zis din start ce si cum. Ah, preotul ortodox i-a oficiat inainte cu o zi de casatorie sotului mirungerea (ulterior am aflat ca nu era botez, ci mirungere - de unde reiese si ca botezul lui e valabil) si preotul i-a zis ca acum e si ortodox si deformat. Daca nu se poate, atunci de ce? Daca nu exista sa ai 2 confesiuni, atunci de de ti se zice asta? Nu mai inteleg nimic...
Eu ti-am mai scris odata (cel putin), ca sotul tau a trecut la ortodocsi, asa v-a casatorit preotul. Cred ca nu ai inteles ce inseamna casatorii mixte, cand cineva e reformat si trece la ortodoxie nu e casatorie mixta, ci e casatorie intre doi ortodocsi. La fel, daca era musulman si trecea la ortodoxie tot doi ortoodcsi erau.
Se pare ca preotul nu a stiut ca nasii nu sunt ortodocsi casatoriti, pentru ca nu i-ati spus, nu pentru ca a stiut si a facut si asa. Si ma indoiesc ca preotul a stiut ca va casatoriti si la un cult eretic, ca doar nu a dat dispensa. POate sa se casatoreasca si la hindusi dupa aceea, daca asa au inteles mirii credinta, preotul de unde sa stie?
Retine, sotul tau s-a convertit la ortoodcsi, nu se repeta botezul intotdeauna (desi nu e nici valabil), se face doar mirungerea. Daca el se considera tot eretic (sau reformat, e acelasi lucru) inseamna ca a facut o convertire falsa, e un mare pacat, mai mare decat atunci cand era doar reformat.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 14:58:15
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Retine, sotul tau s-a convertit la ortoodcsi, nu se repeta botezul intotdeauna (desi nu e nici valabil), se face doar mirungerea.
Se vede treaba că preotul a făcut tot ce trebuia S™i e nevinovat în ce prives™te căsătoria.

În schimb e vinovat că nu l-a botezat pe om.
Cum le mai s™tii tu, mah Cătăline. Toate tainele credint›ei. Chiar mai bine ca preot›ii.

Deci, după tine, sotul Corinushei e un convertit ortodox... nebotezat.
Dar atunci se mai pune s™i întrebarea: poate un om nebotezat să fie numit ortodox?

Last edited by Dalian; 30.08.2014 at 15:02:07.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 15:17:02
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Dragos, exagerezi. Exista un relativism necesar, deseori echivalalbil cu luciditatea si realismul, si exista un relativism minat de putreziciuni ascunse care duce, in timp, la amoralitate si, da, la moarte spirituala.
Insa a nu fi prizonierul/tipicarul unor norme de credinta/cult pina in pinzele albe nu duce, cel putin nu intotdeaun si nu in mod sustenabil logic, la a/imoralitate si desfiintare-ca-om.
Lasă, ia-l ușor pe Dragoș că abia s-a întors din vacanță...:)
Pune el mâna iar pe cărțile acelea dragi, cele cu viața de după moarte, și își reamintește cum stă treaba cu veșnicia, cu toate...
Doar că nu știu cum va reacționa când va da de disputa dintre Cristian și Sophia relativ la ne-ființă... Abia aștept replica!
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 16:41:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

N-am fost încă în vacanță.
Și nici nu cred că pup...
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 18:21:32
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Bună, mai cunosc un caz în care soțul este romano-catolic vienez iar soția e ortodoxă constănțeancă starea civilă și cununia ortodoxă au făcut-o în România la Constanța iar nunta și cununia romano-catolică au făcut-o în Austria la Viena, cei doi se înțeleg bine și nu au fost probleme ba mai mult el a învățat limba română, rămâne de văzut copiii în ce religie vor fi botezați. Încă un caz de familie mixtă în care el e nigerian musulman și ea e româncă ortodoxă, au făcut cununia ortodoxă și starea civilă în România la Seini(MM) iar cununia musulmană și nunta în Nigeria la Bauchi au 2 copii o fată și un băiat, ei locuiec momentan în România, fata e botezată la musulmani iar băiatul la ortodocși bine oricum nu sunt practicanți, dar țin să precizez că soția e fiică de preot ortodox, iar tatăl ei nu a avut nici o împotrivire în acest sens copiii au crescut cu 2 limbi nigeriană și română iar la școală învață la secția germană. Soții se înțeleg bine afară de faptul că uneori trebuie să mai facă și un drum la Bauchi, în rest nu sunt probleme.

Last edited by redemptor; 30.08.2014 at 18:26:32.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 19:40:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
soțul este romano-catolic vienez iar soția e ortodoxă constănțeancă starea civilă și cununia ortodoxă au făcut-o în România la Constanța iar nunta și cununia romano-catolică au făcut-o în Austria la Viena,
inca unii care si-au mintit preotii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 22:38:10
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
inca unii care si-au mintit preotii.
Pe Dumnezeu nu il poti minti.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 23:05:16
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ei ba bine că nu.
Nu-L mințim noi în fiecare zi?
Treaba nasoală pentru noi e că El știe tot.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2014, 07:37:08
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
fata e botezată la musulmani iar băiatul la ortodocși bine oricum nu sunt practicanți, dar țin să precizez că soția e fiică de preot ortodox, iar tatăl ei nu a avut nici o împotrivire în acest sens
Cred că tatăl ei e un preot ortodox nepracticant.
Mai ai multe asemenea povești nemuritoare?

Si nu cumva ai uitat iar să menționezi că musulmanul s-a făcut ortodox și abia apoi le-a fost oficiată cununia?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10