![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ei, daca zici ca nu e sex in rai, m-am linistit!
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, intrebarea e, daca intre eros si sex putem pune semnul egal, sau daca eros insemna mai mult decat sex.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul sex are in zilele noastre adesea o conotatie superficiala, de consum, corpul obiect de placere.. Noi nu la asta ne referim.
|
|||
|
|||
![]()
Daca oamenii nu ar fi atat de egoisti, nu ar mai suferi atat de mult din iubire, ci doar ar iubi...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dragostea e jerfelnicie, in orice forma ar fi. Daca nu e jerfelnica, nu e dragoste. Si unde e jerfa de sine, este dragoste. E simplu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si are si mai multe forme pervertite - ca dragostea posesiva, fizic sau psihic.
|
||||
|
||||
![]()
Da, Fani, iar aceste forme pervertite sunt caderea spre animalitate a dragostei duhovnicesti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu animalitatea in sine e rea, ci modul cum ne raportam la ea. Daca ne lasam duhul dominat de ea, atunci devine periculoasa, atunci 'ne intoarcem in tarana'. Animalitatea asa cum a vrut-o Dumnezeu era condusa de duh, care 'tinea franele', nu era anihilata de acesta. Asta inseamna 'straiele de piele 'animala)' pe care Dumnezeu li le-a dat oamenilor la Cadere: pierderea acestui echilibru. Nu 'materializarea' cum au spus unii origenisti.
|
|||
|
|||
![]()
@Anna: ai dreptate in ceea ce afirmi, insa acest caz erosul dezbatut pe acest topic nueste acelasi cu cel din textele prezentate de tine. Vorbesti de Eros si Agape, iar pe topic se vorbeste de erotism/erotic si sex. Comentariul meu se referea la cele din urma, nu la primele. ca sa-mi argumentez punctul de vedere, ca nu-l poti iubi erotic pe Isus, ma gandesc la monahism, care este apogeul dragostei fata de Isus, fara componenta erotica in sensul de pe topic (nu in sensul din textele citate).
@Fanni71 & Laurentiu: Daca ne gandim la faptul ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea sa, am putea afirma ca iubirea omului ar trebui sa fie dupa chipul si asemanarea iubirii lui Dumnezeu, iar iubirea lui Dumnezeu nu este un trunchi cu mai multe ramificatii, ci doar un trunchi. Inclin sa cred ca de fapt vorbim de nivele diferite pe acelasi trunchi, in cazul omului, si nu de ramificatii. "Animalitatea" sau formele pervertite ar reprezenta in opinia mea nivele inferioare pe acelasi trunchi, fata de dragostea erotica (in sensul de pe topic, nu in cel din textele citate), peste care ar mai exista si alte nivele, cum ar fi si dragostea de Dumnezeu - nivelul cel mai inalt.
|
|||
|
|||
![]()
Sa spun si eu ceva despre dragoste. :)
Cred ca atunci cand cineva e profund intristat ca celalalt nu-l iubeste cum ar vrea el sa-l iubeasca, adica daruindu-se cu totul, cred ca asa e si Hristos, asa e si Duhul, care ne vrea cu gelozie pentru Sine, vrea sa fim ai Lui in intregime. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|