Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2009, 14:15:04
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
Nici eu nu te contrazic ; dar te trec totusi pe lista "celor alfati in asteptare" !
Pe lista in asteptarea a ce anume?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 14:28:21
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

...lista celor care aseapta sa se lamureasca , sa se convinga si, intr-un final, sa ni se alature. Stiu, stiu, esti ferm pe pozitie, nici vorba acum sa te gandesti macar sa te rogi in fiecare zi la ora 22:00, dar si despre Titanic se spunea ca nici Dumnezeu nu-l poate scufunda...bine, aici "scufundarea" ta va fi in rugaciune si nu in apa Hai ca termin ca deja prea inisist
Vechi 26.04.2009, 14:48:02
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
...lista celor care aseapta sa se lamureasca , sa se convinga si, intr-un final, sa ni se alature. Stiu, stiu, esti ferm pe pozitie, nici vorba acum sa te gandesti macar sa te rogi in fiecare zi la ora 22:00, dar si despre Titanic se spunea ca nici Dumnezeu nu-l poate scufunda...bine, aici "scufundarea" ta va fi in rugaciune si nu in apa Hai ca termin ca deja prea inisist
Voi ramane ferm pe pozitie oricum, oricand si oriunde, insa apreciez grija si interesul tau de a-mi aduce la cunostinta lucruri pe care le stiam deja Deasemenea iti recomand si tie ceea ce i-am recomandat lui Anca-Miha in ultima mea postare de la pagina 13, cu multa placere
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 15:17:32
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Implicit

Testam si eu terenul Nu stiu ce stii, dar banuiesc ca stii
Cu mare placere am sa caut cartea, mi se pare foarte cunoscut titlul, cred ca, inainte de a pica intr-o stare de lene totala timp de 7 ani, am mai citit-o. Ureaza-mi succes pentru ca ieri cautam prin librarii Jurnalul Fericirii si niciuna nu-l avea...
Vechi 26.04.2009, 15:42:37
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Un lucru dorit se gaseste cat de cat greu, mai ales in acest domeniu. Sa inteleg ca ai citit cartea de care ti-am spus?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 15:49:37
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Implicit

Intai sa o gasesc, o rasfoiesc si daca macar o fraza mi-e cunoscuta inseamna ca am citit-o E greu cu memoria la mine...
Vechi 26.04.2009, 16:38:03
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Atunci bine, te las sa te documentezi bine din cartea recomandata sa intelegi si tu la ce ma refer.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 18:16:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Important ca momentul, clipa rugăciunii, fie ea și la ora X sau Y să se întâlnească , să zic așa, trei elemnte :rațiunea, simțirea și voința, atunci realizăm rugăciunea de calitate. Creștinul , cel ce se roagă , devine curat cu inima atunci când mintea se întoarce în inimă și face curat. Mintea nu este obișnuită să facă acest lucru, dar dacă facem acest exercițiu zilnic, se va obișnui. Tot așa și inima nu-i obișnuită, dar , bătând la ușa inimii mereu, cu cuvintele rugăciunii ea se va deschide. Făcând acest exercițiu zilnic, vom ajunge să realizăm rugăciunea de calitate numai cu aceste cuvinte simple : "Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluiește-mă pe mine , păcătosul !" Prin această rugăciune a lui Iisus, la îndemâna ori și cui, inclusiv si a lui Ștefan, ne cultivăm voința, primit tărie sufletească și cu siguranță vom simți lucrarea harului Dumnezeiesc, care ne încinge cu putere de sus. Astfel putem lupta cu succes cu toate josniciile care se întind perfid, ca o pată ucigătoare , asupra noastră a tuturor.
Vechi 26.04.2009, 20:20:52
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Atunci bine, te las sa te documentezi bine din cartea recomandata sa intelegi si tu la ce ma refer.
Asa am sa fac !

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Important ca momentul, clipa rugăciunii, fie ea și la ora X sau Y să se întâlnească , să zic așa, trei elemnte :rațiunea, simțirea și voința, atunci realizăm rugăciunea de calitate. Creștinul , cel ce se roagă , devine curat cu inima atunci când mintea se întoarce în inimă și face curat. Mintea nu este obișnuită să facă acest lucru, dar dacă facem acest exercițiu zilnic, se va obișnui. Tot așa și inima nu-i obișnuită, dar , bătând la ușa inimii mereu, cu cuvintele rugăciunii ea se va deschide. Făcând acest exercițiu zilnic, vom ajunge să realizăm rugăciunea de calitate numai cu aceste cuvinte simple : "Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluiește-mă pe mine , păcătosul !" Prin această rugăciune a lui Iisus, la îndemâna ori și cui, inclusiv si a lui Ștefan, ne cultivăm voința, primit tărie sufletească și cu siguranță vom simți lucrarea harului Dumnezeiesc, care ne încinge cu putere de sus. Astfel putem lupta cu succes cu toate josniciile care se întind perfid, ca o pată ucigătoare , asupra noastră a tuturor.
O frumoasa concluzie !
Vechi 26.04.2009, 20:27:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Asa am sa fac !

O frumoasa concluzie !
L-ai citat tot pe Ștefănel, dar nu-i bai.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Propunere alinnasser2010 Generalitati 3 14.04.2010 21:20:38
am o propunere: maria-luisa Generalitati 36 14.01.2010 19:20:51
PROPUNERE saccsiv Generalitati 179 14.04.2008 17:02:50