Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2012, 11:25:33
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Chiar nu cunoașteți nicio altă teorie privind apariția vieții, în afară de evoluționism și de creaționismul biblic ? Nici măcar una, cât de mică, mititică ?!!

E adevărat că pe alt topic ați recunoscut că nu aveți nicio pregătire științifică, iar ca argument antievoluționist ați adus cartea acelui dement islamist, aceea cu pozele de momeli de pescuit prezentate ca dovezi împotriva evoluției, dar existența unor cosmogonii diverse în istoria și cultura umană e o chestiune de cultură generală.....

Ia uitați aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_creation_myths

Sau aici, în română:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Genez%C...28mitologie%29

Sunt numai două ?!!!!
De ce e "dement"? Sunteti cumva si psihiatru? Felicitari, in cazul asta, doua facultati grele deodata... Daca nu sunteti, atunci de ce e "dement"? A, fiindca sunteti "corect politic", nu? Si cu ce e mai dement decat filosofii din rasa spalacita, pardon, occidentali, care au adus omenirea in nenorocire, prin aplicarea a felul de kantianisme, hegelisme, si alte idiotenii, pardon, filosofii inalte. Daca ceva este pus foarte des sub ochi (ca la asta se reduce tot ce inseamna propaganda, la percutarea simturilor si intelectului cu mesaje de diverse tipuri) si elogiat, burghezii cuminti iau de buna, ca de, vine de la sistem si se invata in scoala, deci e adevarat, nu se poate sa nu fie. Corect.
Dementi sunt spalacitii care sustin "darwinismul social" sau alti subumani precum Dewey, cu pragmatismul animalizant.
Fiti pe pace, daca lucrurile continua in directia actuala, o veti duce bine: aveti un dosarel frumos, spuneti doar ce e corect politic. Ce deosebire este intre creatura domestica din curte, fericita cu troaca plina, si burghezii conformisti care habr nu au avut de unde vine tavalugul, si in 1917, si in 1945, ma intreb si eu?!
On-topic: cred in creatia continua. Nu in idiotenii occidentale, bazate pe un mecanism de gandire "inalt", pur experimentalist, adica oarecum la nivelul unui copil care desface ceasul, sau ucide broasca, sa vada ce este inauntru. Nici in scripturolatri la fel de imbecile, atat de imbecile, incat unii cred ca Pamantul e plat, sau plantele pot aparea din neant sau trai in absenta...Soarelui.Si unele si altele raman stupizenii, chiar daca au fost sustinute in primul de caz de scientisti, si in al doilea de sfinti.
Off-topic din nou: Nu mai aplicati prosteste "cuius regio, ejus religio"! Occidentul nu mai e demult credincios: nici catolic, nici ortodox, nici protestant, nici al altor credinte religioase. Daca era credincios, atunci ar fi existat inca monarhii absolute (a se citi "adevarate"), murdaria de la 1789-1792, 1830, 1848 sau 1871 nu ar fi existat, Sfantul Parinte nu ar fi trebuit sa se deplaseze cu acel automobil blindat doar pentru ca ideologii concepute tot de "civilizatii si credinciosii" occidentali au instigat la asasinarea oamenilor lui Dumnezeu, etc., etc. Quod attinet atitudinea spalacitilor din zilele noastre fata de alte credinte, pana si fata de Poporul Ales nu au respect: circumcizia este banata legal in multe spitale.
Singura parte buna e ca atesimul este un antidot la fanatismul si nebunia cruciadelor si isteria relicvelor. (Inchei aici off-topicul).

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 29.10.2012 at 11:29:53.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 11:35:09
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Ce deosebire este intre creatura domestica din curte, fericita cu troaca plina, si burghezii conformisti care habr nu au avut de unde vine tavalugul, si in 1917, si in 1945, ma intreb si eu?!
Mai multe Crăciunuri prinse.
Citat:
Occidentul nu mai e demult credincios: nici catolic, nici ortodox, nici protestant, nici al altor credinte religioase. Daca era credincios, atunci ar fi existat inca monarhii absolute (a se citi "adevarate"), murdaria de la 1789-1792, 1830, 1848 sau 1871 nu ar fi existat,
Subscriu. O inserțiune, pardon, aserțiune pertinentă.
Pe bune. Dă-i 'nainte că_combați bine.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 12:04:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Mai multe Crăciunuri prinse.

Subscriu. O inserțiune, pardon, aserțiune pertinentă.
Pe bune. Dă-i 'nainte că_combați bine.
Merci. Da' nu te mai lua de ticul/stilul fratelui tau Eugen7. :P Nici eu nu inteleg cum ar merge impreuna crearea omului prin tehnici pe care, in afara de Creator, doar rabinii le mai cunosc la modul initiatic (vezi notiunea de "golem" si legenda Marelui Rabin din Praga), cu evoluarea din primate raposate care ar semana, la nivelul cel mai arhaic cu simpatica Tupaia. Insa asta e modul de gandire al dansului, si il respect. Mi-ar placea ca dansul sa imi/ne dea explicatii mai detaliate, nu doar linkuri. Nici unul din voi nu este un lingusitor si cinstitor public de funduri vestice, ca altii. Eu cu burghezii dezgustator de conformisti, care din pacate au ratat Canalul sau Siberia, sau Gulagul, am ce am. Vorbesc serios.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 12:46:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
De ce e "dement"? Sunteti cumva si psihiatru?
Era de fapt o afirmatie neadevarata a ateului Dawkins (cea cu momeala de pescuit), suparat ca cineva ii contesta autoritatea in privinta evolutionismului.

Last edited by catalin2; 29.10.2012 at 12:50:07.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 12:47:24
Senior Member

Implicit

Remintesc, nu raspund mesajelor userului catolic MihaiG, este un user agresiv si rautacios.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 14:15:40
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Pentru că n-aveți ce răspunde.

Iar faptul că idolul dumneavoastră a publicat în cartea sa poze cu momeli de pescuit și le-a dat drept poze cu animale reale este un FAPT. O realitate.

O realitate care arată în mod incontestabil care este nivelul intelectual al celor care susțin creaționismul biblic ad-literam și teoriile pîmântului tânăr. Al lor și al emulilor lor.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 19:00:16
Senior Member

Question

Sa observam cum userul catolic jigneste sfintii si majoritatea preotilor si ierarhilor ortodocsi (care sustin creationismul biblic si nu evolutionismul teist), cu ingaduinta adminului.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 21:55:25
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sa observam cum userul catolic jigneste sfintii si majoritatea preotilor si ierarhilor ortodocsi (care sustin creationismul biblic si nu evolutionismul teist), cu ingaduinta adminului.
Ați făcut d-vs un sondaj ca să vedeți cât la sută din preoții ortodocși susțin creaționismul biblic ad-literam și pământul tânăr.

Dar nu vreți să ne dați rezultatele.

Pe de altă parte, cel care îi jignește pe sfinți sunteți chiar dumneavoastră. Credeți că dacă sfinții din mileniile trecute ar fi trăit astăzi, ar mai fi susținut că pământul are 5000 de ani și oamenii au călărit pe dinozauri ?!

Credeți că dacă Sf. Vasile ar fi trăit astăzi, ar mai fi susținut că teoria atomilor este ateistă și că universul material este compus din cele 4 elemente, nu din atomi și molecule ?

Last edited by MihaiG; 29.10.2012 at 22:02:49.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2012, 21:29:45
Senior Member

Implicit

Scriu doar pentru ortodocsi, daca se intampla sa citeasca topicul.
Am scris si in mesajele trecute, Facerea face parte din Revelatie, este ce i-a spus Dumnezeu lui Moise. Sfintii doar au talcuit Facerea. In rest daca ei credeau ca luna e la un metru de pamant, ca materia e alcatuita din ce credeau ei, nu are importanta, e doar parerea lor, nu scrie asa ceva in revelatie. Puteau sa creada si ca pamantul e patrat, nu e vorba de revelatie.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2012, 21:51:50
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Scriu doar pentru ortodocsi, daca se intampla sa citeasca topicul.
Am scris si in mesajele trecute, Facerea face parte din Revelatie, este ce i-a spus Dumnezeu lui Moise. Sfintii doar au talcuit Facerea. In rest daca ei credeau ca luna e la un metru de pamant, ca materia e alcatuita din ce credeau ei, nu are importanta, e doar parerea lor, nu scrie asa ceva in revelatie. Puteau sa creada si ca pamantul e patrat, nu e vorba de revelatie.
Din păcate, domnule, cine scrie pe un forum public își asumă riscul de a fi citit de oricine are acces la forum.

Dar nu e rău, dimpotrivă, e bine. Soluția la problema existenței interpretării adliteram a Facerii, a teoriilor gen pământul tânăr, oamenii călare pe dinozauri și alte absurdități nu este ascunderea lor sub preș.

Dimpotrivă, e bine să fie exibate public. Plecăm de la premisa că oamenii inteligenți vor fi mai capabili să se ferească de niște pericole manifeste, a căror existență le este cunoscută.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psihoterapie ortodoxa semilia Resurse ortodoxe on-line 62 15.06.2015 09:38:39
Dragostea creștină, cea mai mare virtute teologică NECTARIE Generalitati 13 25.01.2011 18:01:59
Lumea 100% ortodoxa coralina Generalitati 103 10.10.2010 20:42:28
Fratia Ortodoxa mihailt Biserica Ortodoxa Romana 10 04.08.2008 22:19:41