Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2012, 17:29:33
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ți-am cerut (pentru că suntem off topic) să răspunzi scurt (cartea și pagina) justificându-ți cele două afirmații. În lipsa acestor dovezi, te-ai apucat ca un demn urmaș al lui D.M. Canright să înșiri colaje și însăilări disparate din Mărturii, de fapt preluări de pe ellewhiteexposeddotcom. Mulțumesc, m-am lămurit!
Dovedeste de ce sa NU il cred pe D.M. Canright!!
Pana atunci voi citi din ceea ce a scris el.. si Uriah Smith.. si A.T.Jones.. si J.H.Kellog... si multi altii care si-au dat seama de inselaciunile lui white.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu e nevoie să te mai obosești... Dacă totuși te pasionează subiectul, poți deschide un topic special... și atunci să te ții! Te sfătuiesc însă să citești mai înainte de asta cele 5-6 pagini din Mărturii, ca să poți critica în cunoștință de cauză. Te angajezi în războiul altuia și poți fi rănit nevinovat... și ar fi păcat de tine! Ai putea servi mai bine cauza cu niște argumente proprii și eventual coerente.
Nu crezi ca argumentele celor care au respirat acelasi aer toxic alaturi de white, dar care s-au pocait de credinta lor stramba, sunt demne de luat in seama? Ei chiar au cunoscut-o cel mai bine.
Sau faci din nou un apel la ignoranta, asa cum v-ati obisnuit de aproape 200 de ani? Deja v-ati impropriat ignoranta pana in sange, nu mai puteti vedea adevarul!! Sarmanilor!

Daca nu ai avut curajul sa citesti istoria sectei din care faci parte, ei bine! afla ca daca nu era aceasta e.g.white, miscarea millerito-inselatoare de la 1844 se stingea in cam 10-12 luni de zile. Dar white, prezentandu-si imaginatiile ca fiind "profetii", a reusit sa resusciteze minciuna.

Uite aici un fragment dintr-o scrisoare a dnei.Truesdail, o apropiata a e.white, si publicata in data de 27 Ianuarie, 1891 in "The Great Second Advent Movement", pp. 260-261.
Dna.Truesdail marturiseste ca intr-o zi, pe cand e.white era bolnava "spiritul" lui Dumnezeu a rapit-o pe white si i-a aratat pe locuitorii planetelor Jupiter si Saturn.

Dar va las pe voi sa va "delectati" mai departe:
"Sister White was in very feeble health, and while prayers were offered in her behalf, the Spirit of God rested upon us. We soon noticed that she was insensible to earthly things. This was her first view of the planetary world. After counting aloud the moons of Jupiter, and soon after those of Saturn, she gave a beautiful description of the rings of the latter. She then said, 'The inhabitants are a tall, majestic people, so unlike the inhabitants of earth. Sin has never entered here.'"
Vechi 22.04.2012, 17:46:45
Adriana Cluj
Guest

Implicit

ma si miram unde-a disparut threadul de joaca...
fara el forumul ar fi ca nunta fara lautari
Vechi 22.04.2012, 18:26:11
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
ma si miram unde-a disparut threadul de joaca...
fara el forumul ar fi ca nunta fara lautari

nunta?!?! joaca?!?!?

eu, cand intru la sectiunea Secte si culte si vad cat de paguboase sunt ereziile si cate elucubratii debiteaza sectarii, am impresia c-am nimerit la balamuc.
Vechi 22.04.2012, 18:41:02
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
nunta?!?! joaca?!?!?

eu, cand intru la sectiunea Secte si culte si vad cat de paguboase sunt ereziile si cate elucubratii debiteaza sectarii, am impresia c-am nimerit la balamuc.
sa deduc ca n-ai prins ironia....?
Vechi 22.04.2012, 19:06:36
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
sa deduc ca n-ai prins ironia....?

Ei, ironia e una, insa cu expresii de genul „nunta fara lautari”, nu facem decat sa dam apa la moara neoprotestantilor, care-si imagineaza ca fara „inestimabila lor contributie”, ca fara insistenta lor izbire cu piciorul in tepusa, ar fi mare plictiseala pe un forum ortodox. Am si citit la unii, zicand cu falosenie, ca de n-ar fi ei, ce-ar mai scadea rating-ul site-ului!
Vechi 22.04.2012, 20:32:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Dovedeste de ce sa NU il cred pe D.M. Canright!!
Am suficiente motive să nu-l cred și ca teologie și ca și caracter. Dar nu așa se pune problema! Când cineva critică murdar scrierile Ellenei White nu e nevoie să-i dovedești minciunile; e suficient să-i citești acele pasaje luate în discuție. Dacă ai fi făcut așa (și nu aveai mult de citit), te scuteai de situația jenantă în care te-ai plasat preluînd pe nemestecate chestiunea cu Războiul de Secesiune.

Citat:
Nu crezi ca argumentele celor care au respirat acelasi aer toxic alaturi de white, dar care s-au pocait de credinta lor stramba, sunt demne de luat in seama?
Pocăință? Hm... dar unde îți imaginezi că s-a dus acesta după ce a părăsit Biserica Adventistă? Nu-ți fă iluzii că s-a convertit la credința "dreaptă"! Deși suntem deja offtopic (te-am rugat să deschizi un topic special, eu nu vreau s-o fac din motive lesne de înțeles; dar se pare că te temi), îți redau doar o mărturie sugestivă de la 1903 a unuia dintre colegii lui Canright, cu care a absolvit cursul de oratorie la Chicago, în 1880 - D. W. Reavis:

"Niciodată n-am auzit pe cineva plângând și gemând cu un regret atât de adânc, cum s-a întâmplat atunci cu cel care a fost cândva o lumină călăuzitoare în vestirea soliei. Mi s-a frânt inima auzindu-l. Spunea că ar fi dorit să se poată întoarce în staul, cum i-am sugerat, dar, după multe gemete și plâns care-ți rupeau inima, a spus: „Aș fi bucuros să mă întorc, dar nu pot! Este prea târziu! Prea târziu! Sunt pierdut pentru totdeauna! Pierdut!” În timp ce plângea pe umărul meu, mi-a mulțumit pentru tot ce am încercat să fac pentru a-l salva din acea oră tristă. A spus: „D. W. Reavis, orice ai face, să nu lupți împotriva soliei"
(Francis D. Nichol - E. G. White and Her Critics, pag. 542)

Citat:
Uite aici un fragment dintr-o scrisoare a dnei.Truesdail, o apropiata a e.white, si publicata in data de 27 Ianuarie, 1891
Mărturia dnei. M.C. Truesdail a fost depusă la 45 de ani (!!) de la viziunea în cauză a Ellenei White. În această viziune, E.G.W. nu menționează niciun nume de planetă și nu se face nicio precizare cu privire la planetele cărora le aparțin sateliții văzuți de ea. Confuzia provine probabil din atribuirea pe care o face Joseph Bates - un adventist pasionat de stronomie- trei ani mai târziu cu ocazia altei viziuni în care apare o planetă și niște sateliții (fără a fi numiți nici aceștia de către Ellen White). Reînnoiesc sfatul să deschizi un topic specific și voi da acolo alte lămuriri suplimentare. Te compromiți inutil preluînd aceste informații mincinoase din mocirla saitului ellenwhiteexposed. Apropos, această acuzație este "opera" aceluiași Canright.
Vechi 22.04.2012, 20:35:19
Banned

Implicit

Citat:
În oglindă, îmi imaginez ce impresie mi-ar lăsa mie vizita pe secțiunile dedicate dogmelor ortodoxe.Bine că nu mă plimb pe acolo!
Vechi 22.04.2012, 20:39:10
Banned

Implicit

Citat:
neoprotestantilor, care-si imagineaza ca fara „inestimabila lor contributie”, ca fara insistenta lor izbire cu piciorul in tepusa, ar fi mare plictiseala pe un forum ortodox. Am si citit la unii, zicand cu falosenie, ca de n-ar fi ei, ce-ar mai scadea rating-ul site-ului!
Nu doar rating-ul, ci și numărul de membri - umflat artificial prin sute (ba chiar mii) de banați.
Vechi 22.04.2012, 21:06:52
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
E ca de n-ar fi ei, ce-ar mai scadea rating-ul site-ului!
pai ce-i opreste sa ne lase fara raiting? noi? nicidecum....

""În oglindă, îmi imaginez ce impresie mi-ar lăsa mie vizita pe secțiunile dedicate dogmelor ortodoxe.Bine că nu mă plimb pe acolo! ""

Asta-i super tare! pe ce forum suntem noi acum????

Last edited by Adriana Cluj; 22.04.2012 at 21:12:23.
Vechi 22.04.2012, 21:13:49
Banned

Implicit

Citat:
""În oglindă, îmi imaginez ce impresie mi-ar lăsa mie vizita pe secțiunile dedicate dogmelor ortodoxe.Bine că nu mă plimb pe acolo! ""

Asta-i super tare! pe ce forum suntem noi acum????
Pe secțiunea "secte și culte" dacă nu vă supărați
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01