Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2012, 16:01:47
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
aveti grija ca tot Scripturile specifica faptul ca dupa acea mie de ani, Satana, care fusese legat, va fi dezlegat, deci "mia" de ani este in mod sigur o perioada de timp finita, si cred ca va dura asa cum scrie, o mie de ani.
Părintele Stăniloae a tîlcuit că acea mie de ani a trecut deja și că noi ne aflăm în vremurile lui Gog și Magog. Dar poate s-a înșelat, nu e exclus.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 27.01.2012, 16:16:05
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Părintele Stăniloae a tîlcuit că acea mie de ani a trecut deja și că noi ne aflăm în vremurile lui Gog și Magog. Dar poate s-a înșelat, nu e exclus.
si a fost deci o perioada in trecut, cand satana a fost inchis? ma indoiesc, care sa fi fost acea perioada?
Vechi 27.01.2012, 16:16:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
aveti grija ca tot Scripturile specifica faptul ca dupa acea mie de ani, Satana, care fusese legat, va fi dezlegat, deci "mia" de ani este in mod sigur o perioada de timp finita, si cred ca va dura asa cum scrie, o mie de ani.
1.Pai daca o zi = 1 an in profetii atunci calculeaza cat fac 1000 de ani .
2. La noi se traduce mii de ani si nu 1000 de ani.Nu e un numar fix.Tocmai asta se arata ca numarul nu se cunoaste,pentru ca data venirii mantuitorului nu se cunoaste.Asta cu 1000 de ani a fost erezia hiliasta din primul mileniu revopsita si reinventata.
Apostolii asteptau venirea Domnului in ce fel ?

Iar Iisus le-a zis: Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-ați urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va ședea pe tronul slavei Sale, veți ședea și voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel.
Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică.

Uite la Petru :
Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!
Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea.

Unde scrie ca vine odata sa-i invie pe astia drepti dupa care mai vine inca odata ?

Poate aici ?

Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla.
Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?
Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.
Adevărat grăiesc vouă: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea pe Fiul Omului, venind în împărăția Sa.
Vechi 27.01.2012, 16:18:16
Banned

Implicit

Mia de ani incepe dupa a doua venire a lui Isus si in acea mie de ani, satana e inchis. Nu cred ca satana va fi inchis un timp nelimitat.
Vechi 27.01.2012, 16:19:06
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
si a fost deci o perioada in trecut, cand satana a fost inchis? ma indoiesc, care sa fi fost acea perioada?
Poate pînă la 1054, cînd Biserica a început să fie atacată mai înverșunat din toate direcțiile, mai exact de cînd s-a produs marea schismă.

Vechi 27.01.2012, 16:21:53
Banned

Implicit

Citat:
Poate pînă la 1054, cînd Biserica a început să fie atacată mai înverșunat din toate direcțiile, mai exact de cînd s-a produs marea schismă.
dar stiti ca in mia de ani, sau in miile de ani, hai fie, mai sunt si alte aspecte care trebuie sa se intample? de exemplu ca Isus sa imparateasca impreuna cu regii si preotii proveniti din cei care au avut parte de prima inviere. S-a intamplat asta?
Vechi 27.01.2012, 16:24:06
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
pai daca de la Apostoli, si cam toti sfintii au fost martiri , persecutati de sistemul omenesc (fiara) in spatele caruia cine crezi ca se afla ? poate .... SATANA?
Vechi 27.01.2012, 16:25:38
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dar stiti ca in mia de ani, sau in miile de ani, hai fie, mai sunt si alte aspecte care trebuie sa se intample? de exemplu ca Isus sa imparateasca impreuna cu regii si preotii proveniti din cei care au avut parte de prima inviere. S-a intamplat asta?
Eu nu știu, dar sînt convins că Părintele Stăniloae știa ce spune.

Care sînt versetele mai exact?

Vechi 27.01.2012, 16:29:38
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu știu, dar sînt convins că Părintele Stăniloae știa ce spune.

Care sînt versetele mai exact?

Apoc. 20 6. Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani.
7.Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=20

deci daca "miile" de ani s-au terminat si satana a fost eliberat inseland pe gog si pe magog, atunci inseamna ca Isus a imparatit impreuna cu acei credinciosi, ceea ce nu cred ca s-a intamplat inca deoarece nu s-a perceput asa ceva, tot timpul a fost numai rau pe Pamant.
Vechi 27.01.2012, 16:31:52
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
pai daca de la Apostoli, si cam toti sfintii au fost martiri , persecutati de sistemul omenesc (fiara) in spatele caruia cine crezi ca se afla ? poate .... SATANA?
Hm... Ce știm noi despre organizarea ierarhică a îngerilor căzuți? Care-s mai răi și care mai puțin răi? Poate că ăia mai răi au fost legați vreo mie de ani, după care le s-a dat drumul să lovească mai puternic Biserica, divizînd-o pînă la zeci de mii de secte.

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31