Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2012, 21:08:32
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Scrie si este corect. Ce scrie in mintea ta este gresit.

"Ii va aduce impreuna cu El" este compatibil cu "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi"(Ioan 14:3).
nu e adevarat ."Ii va aduce impreuna cu El" este compatibil cu " Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor."
Vechi 26.01.2012, 21:19:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Scriptura arata clar ca e vorba de momentul celei de-a doua reveniri a Mantuitorului
A doua revenire ?
Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii...
...Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui...
...Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică.

unde scrie despre alta revenire ?
Vechi 27.01.2012, 08:45:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit sufletul moare (15)

"Făcut-a cale mâniei Lui; n-a cruțat de moarte sufletele lor și dobitoacele lor morții le-a dat." (Psalm 77,55 - versiunea Sinodală)

Cuuum? N-a cruțat de moarte sufletele lor? Nu se poate, nu-mi vine să cred!! Dar... parcă sufletul era nemuritor...

Sufletul moare.
Vechi 27.01.2012, 13:14:32
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
A doua revenire ?
Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii...
...Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui...
...Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică.

unde scrie despre alta revenire ?
da, nu scrie, eram obosit, am serviciu solicitant, copii de crescut, nu mai sunt tanar ca dumneavoastra.
Vechi 27.01.2012, 14:02:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
da, nu scrie, eram obosit, am serviciu solicitant, copii de crescut, nu mai sunt tanar ca dumneavoastra.
Pai si imparatia de 1000 de ani ? Nu credem noi care iscodim scriptura ca va veni Iisus odata si ii invie pe unii ca sa traiasca impreuna cu El 1000 de ani sau mii de ani ? Si ca pe urma mai vine odata ?

Sau poate asta este raspunsul ?

"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. " (Ioan 5:24-25)

Adica se poate ca "mia de ani" sa fi inceput din timpul ala ?
Vechi 27.01.2012, 14:34:12
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Pai si imparatia de 1000 de ani ? Nu credem noi care iscodim scriptura ca va veni Iisus odata si ii invie pe unii ca sa traiasca impreuna cu El 1000 de ani sau mii de ani ? Si ca pe urma mai vine odata ?

"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. " (Ioan 5:24-25)

aveti grija ca tot Scripturile specifica faptul ca dupa acea mie de ani, Satana, care fusese legat, va fi dezlegat, deci "mia" de ani este in mod sigur o perioada de timp finita, si cred ca va dura asa cum scrie, o mie de ani.
Vechi 27.01.2012, 14:43:56
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:

Cele sapte sarbatori ale lui ISRAEL :

cele trei sarbatori de primavara :

- Pastele - cand Iisus a fost rastigni (jertfirea mielului)

- Sarbatoarea azimilor - Fiul Omului 3 zile si trei nopti in inima pamantului.

-Sarbatoarea primelor roade : - Invierea Domnului, primele roade ale invierii

Sarbatorea de vara :

Pentacostul - Sarbatoarea cinci zecimii - Pagorarea Duhului Sfant - si intemeierea bisericii triumfatoare

aceste 4 sarbatori au fost implinite de Iisus Hristos !!!!!!

Si trei sarbatori de toamna care vor fii implinite de Iisus Hristos :

-Sarbatoarea trambitelor - profetii anunta venirea Imparatului si Domnului Iisus Hristos - Leul din Iuda

-Ziua ispasirii - Marele nostru Arhiereu Iisus Hristos isi curateste de pacate mireasa (poporul) - Mantuindu-l

- Sarbatorea corturilor - Hristos domneste pe pamant impreuna cu sfintii 1000 de ani , iar dupa judecata universala se intra in ziua a 8-a , si anume ziua miilor de ani,in eternitate ...

Care este treaba cu mia de ani, pai are legatura cu SARBATOAREA CORTURILOR, adica Iisus vine pe pamant, si domneste pe pamant impreuna cu cei care inviaza prima data, iar peste o mie de ani pentru cei care nu au inviat se va face judecata , si dupa judecata, se va stabilii care vor mai invia pe langa ceilalti , dupa care se va intra in ziua a 8-a
zi, ziua miilor de ani, adik ziua infinitului ...

Last edited by bob2909; 27.01.2012 at 14:47:46.
Vechi 27.01.2012, 15:41:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă te referi la 1 Petru 3, nu este un text apocrif. În schimb, nu zice de "nemurirea sufletului" și nici măcar de "suflet", citește bine.
Și acum te întreb și pe tine: tu crezi în "nemurirea sufletului", ori în "nemurirea duhului"? Ca să știu și eu cu cine am de-a face...
Răspund cu cuvintele Sfîntului Maxim Mărturisitorul:

Filocalia, volumul 3, pagina 322
In legatura cu dilema naturii trihotomice a omului, Sfantul Maxim Marturisitorul ne talcuieste asa (redau citatul contextual):

"Dar aceștia [diavolii], care au aparența că ajută omului să
umble pe calea virtuții și că zidesc împreună cu el templul
Domnului, ce minte înaltă i-ar putea descoperi? Ea poate
aceasta numai "prin cuvântul viu și lucrător care pătrunde în
toate și străbate până la despărțirea sufletului și a
duhului" (Evrei 4, 12), adică cunoaște care dintre fapte și gânduri sunt
sufletești, sau forme și mișcări naturale ale virtuții, și care
duhovnicești sau forme și mișcări mai presus de fire și
proprii lui Dumnezeu, date firii prin har (11); prin cuvântul
care străbate până la despărțirea "dintre încheituri și
măduvă", cunoscând potrivirea sau nepotrivirea dintre
modurile virtuții și rațiunile duhovnicești (12); prin cuvântul
care "judecă cugetările și intențiunile inimilor", adică
afecțiunile ascunse ale adâncului nostru față de cele spuse și
pricinile nevăzute ale acestora din suflet.

Note:

11. Despărțirea sufletului și a duhului indică deosebirea dintre virtuțile din fire, ale căror rațiuni le avem în chip firesc, și dintre cele de la Duhul, al căror har îl primim în dar. (Interpretarea aceasta înlătură trihotomismul. Sufletul e firea, duhul e harul. Sau sufletul e omul lăuntric natural, iar duhul e omul lăuntric, adică sufletul străbătut de har.) Deosebirea acestora o face Scriptura în chip clar.
12. "Măduva" este cuvântul dumnezeiesc, care nutrește ca pe niște oase gândurile dumnezeiești din noi, care la rândul lor susțin trupul virtuților. Iar "încheietura" este modul făpturii, în care se realizează unirea gândurilor cu rațiunile Dumnezeiești spre a da întregul virtuții."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 27.01.2012, 15:45:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Răspund cu cuvintele Sfîntului Maxim Mărturisitorul:
Eu te-am întrebat pe tine, nu pe sfântul Maxim. Dacă vrei răspunzi, dacă nu și așa e bine...
Vechi 27.01.2012, 16:00:32
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin-ionut Vezi mesajul
11. Despărțirea sufletului și a duhului indică deosebirea dintre virtuțile din fire, ale căror rațiuni le avem în chip firesc, și dintre cele de la duhul, al căror har îl primim în dar. (interpretarea aceasta înlătură trihotomismul. Sufletul e firea, duhul e harul. Sau sufletul e omul lăuntric natural, iar duhul e omul lăuntric, adică sufletul străbătut de har.) deosebirea acestora o face scriptura în chip clar.
dumitru staniloaie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E parfum tata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bravo florin-ionut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31