Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 14:08:15
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu argumentul asta chiar l-ai dat gata.

stiu .....
Vechi 19.02.2010, 14:10:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai tocmai asta fac o femeie si un barbat: creeaza vieti
Nu creeaza, ci folosesc ceea ce deja aveau fara nici un merit pe directia asta.

Citat:
Nici macar unul omnipotent si omnibenevolent? :)
Ba da, ar putea dar i-ar rapi libertatea.
Greu de impacat dragostea cu libertatea in cazuri din astea.

Citat:
Pai e o calitate care sta la bazele evolutionismului
E un principiu enuntat in religie cu mult inainte sa apara ideea de evolutionisms si dupa cum indirect recunosti, este unul pozitiv.
Atunci de ce il acuzi pe Dumnezeu ca il lasa sa se desfasoare?

Citat:
Hehehe, vise.
Deloc. Exprimarea ta lasa sa se inteleaga asta.

Citat:
Pina una-alta, e un progres f.mare din partea voastra daca recunoasteti ca exista ceva care nu e creat de creatorul unic si vesnic :)
Nu stiu la ce te referi.
Vechi 19.02.2010, 14:15:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Daca ai fi fost atunci tiar fi parut normal ca sati arunci copilul in foc pentru nustiuce necesitate personala a cetatii in care locuiai si acum multiplica aceste acte pe care le savirsiau oamenii de atunci ne mai vorbind de inchinarea la fel de fel de lucruri.In acel timp omul nu avea acelas liber arbitru ca acum era conditionat de anumite legi pe care leau facut oamenii de atunci individualismul nu era atunci era mai important sa fii Atenian decit sa fii tu insuti si tot asa.Liberul arbitru era la DUMNEZEU dar oamenii lau incalcat prin legile care si leau facut singuri.
Pai si atunci oamenii credeau ca Dzeu sau tot felul de alte zeitati le-au dat legile acelea (sa inteleg ca nu le-a dat Dzeu, nu?). Acum nu e la fel?
Vechi 19.02.2010, 14:18:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cu argumentul asta chiar l-ai dat gata.
Cred ca mi-a gasit punctul slab :)
Vechi 19.02.2010, 14:23:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu creeaza, ci folosesc ceea ce deja aveau fara nici un merit pe directia asta.
Pai si Dzeu avea, de-o vesnicie

Citat:
Ba da, ar putea dar i-ar rapi libertatea.
Greu de impacat dragostea cu libertatea in cazuri din astea.
Greu, chiar si pentru un omnipotent?
Oricum libertatea va disparea odata cu viata de dupa moarte, nu?

Citat:
E un principiu enuntat in religie cu mult inainte sa apara ideea de evolutionisms si dupa cum indirect recunosti, este unul pozitiv.
Atunci de ce il acuzi pe Dumnezeu ca il lasa sa se desfasoare?
Pentru ca nu mai trebuie sa imi demonstreze principiul, am priceput cum sta treaba :)
Evolutionismul nu e ceva nou, din vechi rastimpuri oamenii si-au dat seama cite ceva din mersul lucrurilor (mostenire, aproape etc)
Citat:
Deloc. Exprimarea ta lasa sa se inteleaga asta.
Mai citeste o data

Citat:
Nu stiu la ce te referi.
La faptul ca nu Dzeu a creat raul, deci de ce nu ar exista posibilitatea sa nu fi creat si alte lucruri, cum ar fi universul nostru sau viata sau omul :)
Vechi 19.02.2010, 15:23:52
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
Pai si atunci oamenii credeau ca Dzeu sau tot felul de alte zeitati le-au dat legile acelea (sa inteleg ca nu le-a dat Dzeu, nu?). Acum nu e la fel?
E greu ca sa retii ce ti se spune sau o faci doar asa de a tine o discutie deschisa la nesfirsit.

Tiam mai spus si eu si alti oameni pe acest sait cind DUMNEZEU a creat omul avea legea firii care nu tine cont de religie,legi unmane si tot asa dar cind omul sa departat de DUMNEZEU a intervenit in legea firii prin faptul ca siau facut legi umane care nu mai respectau legea firii ci propriile placeri si dorinte.In ziua de azi e la fel cind respecti legile umane chiar daca esti un escroc sau un criminal ai sanse destul de mari de a nu fi pedepsit iar asta stii si tu si sint atatea cazuri si nu are rost sa iti dau unul ca ex. .

Problema este ca DUMNEZEU cind a vazut ca oamenii se folosesc de legile lor mai mult decit de legea firii a dat unele legi (cele 10 porunci) care sa nu fie subiective cum sint legile pe care le face omul iar cind a vazut ca nici aceste legi nu sint respectate a trimis pe HRISTOS pe pamint si a reinoit legaintul cu legile care ni lea dat HRISTOS care nu le respecta se duce dupa fapte in locul care ii corespunde iar care le respecta are locul lui dupa fapte.
Vechi 19.02.2010, 15:55:35
topcat
Guest

Implicit

Citat:
E greu ca sa retii ce ti se spune sau o faci doar asa de a tine o discutie deschisa la nesfirsit.

Tiam mai spus si eu si alti oameni pe acest sait cind DUMNEZEU a creat omul avea legea firii care nu tine cont de religie,legi unmane si tot asa dar cind omul sa departat de DUMNEZEU a intervenit in legea firii prin faptul ca siau facut legi umane care nu mai respectau legea firii ci propriile placeri si dorinte.In ziua de azi e la fel cind respecti legile umane chiar daca esti un escroc sau un criminal ai sanse destul de mari de a nu fi pedepsit iar asta stii si tu si sint atatea cazuri si nu are rost sa iti dau unul ca ex. .

Problema este ca DUMNEZEU cind a vazut ca oamenii se folosesc de legile lor mai mult decit de legea firii a dat unele legi (cele 10 porunci) care sa nu fie subiective cum sint legile pe care le face omul iar cind a vazut ca nici aceste legi nu sint respectate a trimis pe HRISTOS pe pamint si a reinoit legaintul cu legile care ni lea dat HRISTOS care nu le respecta se duce dupa fapte in locul care ii corespunde iar care le respecta are locul lui dupa fapte.
Inteleg ce vrei sa spui, dar si tu intelege punctul meu de vedere: anume ca acele legi pe care acum tu le numesti umane aveau atunci pretentia ca erau de la Dzeu.
Vechi 19.02.2010, 16:40:48
Banned

Implicit

Citat:
Inteleg ce vrei sa spui, dar si tu intelege punctul meu de vedere: anume ca acele legi pe care acum tu le numesti umane aveau atunci pretentia ca erau de la Dzeu.
Nu este adevarat ce spui asta e o inventie de a ta.
Ai inteles gresit ce ai citit despre legile din trecut de asta crezi ca erau de la DUMNEZEU sau de la acei zei pe care ii venerau oamenii in functie de zeu.

Moise insusi a facut legi pe care nu i lea dat DUMNEZEU lea facut pentru firea omului din acele timpuri.
Vechi 19.02.2010, 16:43:15
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Nu este adevarat ce spui asta e o inventie de a ta.
Ai inteles gresit ce ai citit despre legile din trecut de asta crezi ca erau de la DUMNEZEU sau de la acei zei pe care ii venerau oamenii in functie de zeu.

Moise insusi a facut legi pe care nu i lea dat DUMNEZEU lea facut pentru firea omului din acele timpuri.
waitwhat
Adica 10 porunci nu au fost date de Dumnezeu ci concepute de mintea lui Moise? Si cand spui de firea omului din acele timpuri, lasi in aer posibilitatea ca firea noastra din timpurile astea sa functioneze / aiba nevoie de alte legi?
Vechi 19.02.2010, 16:58:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
waitwhat
Adica 10 porunci nu au fost date de Dumnezeu ci concepute de mintea lui Moise? Si cand spui de firea omului din acele timpuri, lasi in aer posibilitatea ca firea noastra din timpurile astea sa functioneze / aiba nevoie de alte legi?
Nu ai urmarit discutia de asta ma intrebi daca Moise a dat cele 10 porunci.Eu vorbesc de alte legi pe care lea dat Moise poporului israel pentru timpurile de atunci acum nu se mai pot da acele legi datorita faptului ca omul a evoluat pe plan spiritual a devenit mai independent.

Omul de atunci traia in popor si dependent de popor iar acum nu mai este la fel omul poate sa spuna despre el ca este EU nu cum era inainte cind spunea ca el este spartan sau atenian pentru ca atunci era mult mai important sa apartii unei rase sau cetati decit sa fii tu insuti.

Omul din timpurile noastre are legea pe care a dato HRISTOS dar acei oameni din trecut nu ar fi putut respecta aceste legi aduse de HRISTOS ar fi fost prea greu pentru ei din cauza ne libertatii de popor sau rasa.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58