Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2010, 01:41:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
Ar fi de mare folos sa se vanda toate limuzinele cu care circula BOR azi.
Ar ajunge asa de o caramidutza pt noua catedrala, nu?
Si in rest... tot ce tine de lux.
Restul il dam noi, cei de pe forum, ok? (Daca o mai fi nevoie... :)))
Acest răspuns este o glumă , o concluzie sau o simplă miștocăreală de provincie ?
Vechi 28.02.2010, 01:46:51
ar14rai
Guest

Talking Te las sa ghicesti!

aha, deci esti mitica de la capitala "care este"?
Ce te ingrijoreaza ca soarele nu va mai ajunge la geamul tau din cauza catedralei prea mari?
Sau de ce esti asa suparat, crestinule din capitala?
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 01:52:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Ce te ingrijoreaza ca soarele nu va mai ajunge la geamul tau din cauza catedralei prea mari?
ESTI NESIMȚIT ! Un mare nesimțit , pentru că eu nu te-am jignit. Mâine vei vorbi singur . Te asigur ! Toate bune ție și celor de tapa ta .
Vechi 28.02.2010, 02:11:42
CRIS2010
Guest

Implicit

Citat:
Scuzati-ma , dar la astfel de postari nu stiu la ce fel de raspunsuri v-ati astepta ! ! !
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 22:58:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa nu fim ipocriti domnule Florin ! Ai impresia ca anularea construirii Catedralei va rezolva problema foametei ? Mari bezevenchi suntem !
Am zis sincer ce as face eu daca as avea banii aia: i-as ajuta pe semenii mei. Incearca sa fii empatic cu cei nevoiasi.

Oare nu sunt suficiente biserici deja construite? De-ar fi destui ortodocsi care sa le umple Duminica. Nu noi avem nevoie de catedrala aia, ci inaltii nostri pentru gloria pamanteasca.

Stii Cristi, mie-mi place sa fiu sincer si sa spun ce am de spus chiar si cu riscul de a fi banat de pe forum. Fara nici o prefacatorie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:03:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da-ne si noua un exemplu printr-un plan coerent de "bataie". Cum ai implementa tu PRACTIC acest lucru?...nu gargasiseala, cum bine a remarcat Cristian
Un exemplu practic?

Spunea un binecunoscut preot la o conferinta, ca ar trebui sa invatam din lectiile pe care ni le dau sectarii.

De exemplu, cultul cutare, avea in anul cutare 500 pastori si 5.000 membri.

10 ani mai tarziu avea 50.000 membri. Cum au reusit acest lucru?

Au trecut de la 500 pastori la 5000.

Preoti in cativa ani am gasi. Sunt destui fara parohie, sunt suficienti care se inghesuie sa faca teologia. De calitatile lor duhovnicesti nu cred ca e cazul sa discutam pentru ca devenim subiectivisti.

Nu stiu cati sunt constienti, dar la oras nr. de biserici sunt total insuficiente.
Eu sunt intr-un oras in care exista cca. 20 biserici la 200.000 oameni.
Sa zicem ca doar 80% sunt ortodocsi.
Asta inseamna 160.000 oameni la 20 biserici, adica 8000 oameni intr-o parohie.

Sa zicem ca doar un sfert ar putea sa vina la biserica. Asta inseamna 2000 oameni.
Pai cred ca ar trebui cate o catedrala in fiecare parohie.
Ca sa nu mai vorbim ce ar insemna sa spovedesti 8000 oameni asa cum trebuie.

Cum putem aduce mai multi oameni la Dumnezeu?
Suntem ortodocsi, nu putem trimite preoti sa bata din usa in usa cu Biblia in mana (desi poate n-ar fi o idee tocmai rea).

Trebuie sa construim biserici, ca oamenii sa vina la Biserica.

In mod clar, cei cu o credinta so-so, chiar daca dispusi sa vina la biserica, nu se vor obosi prea mult in aceasta etapa a credintei lor, sa se inghesuie intr-o biserica arhiplina, sau sa stea pe la usi.

Ca exista potential, asta fara nici o indoiala.
Stiu o bisericuta care era aproape plina, in fiecare duminica. A fost daramata pe bucati si reconstruita la dimensiuni mai mari. Tot s-a umplut.
Poate nu cu inghesuiala de inainte, dar macar are fiecare om loc in biserica fara sa-si dea coate cu vecinul.

Si peste tot unde s-a facut o biserica noua, s-a umplut.
Stiu chiar si una care practic nu are parohie, fiind undeva pe la marginea orasului. Cu un preot vrednic, s-a umplut si aceea.

Caminul de batrani are drept biserica o camera cam cat o sufragerie de bloc, iar majoritatea celor care vin acolo sunt oameni din zona - prea putin loc si prea putin confort pentru cei din camin.

De inghesuiala nu mai vorbesc.

Uite ce se pot face cu banii, lucruri practice.

De ce nu se face in bucuresti cate o biserica in fiecare cartier (unde este loc), decat sa ne incalzim cu iluzia ca 5000 oameni vor da buzna din toate colturile bucurestiului sa umple in fiecare duminica o catedrala exorbitanta, construita cu costul a 2000 biserici care ar fi putut aduce la Dumnezeu 200.000 oameni din toata tara?

Cu cat ma gandesc mai bine, cu atat devine mai evident faptul ca acesta este un proiect menit sa ingroape constructia de biserici din Romania, pentru cel putin zece ani de acum inainte.
Toate resursele si fondurile BOR vor fi aruncate in groapa de pe dealul Arsenalului.

Sa termini in 5-6 ani pe astfel de vreme de criza si la astfel de costuri o catedrala de 400 milioane de euro este o ambitie faraonica.

Durata reala a constructiei poate depasi cu usurinta 10 ani iar suma finala, cea reala, poate creste cu peste 50%.

Din statistica prezentata aici:
http://www.romanialibera.ro/evenimen...doua-zile.html

Vedem ca in Romania, BOR a construit cca. 200 biserici noi pe an.

Avand in vedere ca viitoare catedrala urmeaza sa coste cat cca. 2000 biserici noi, avand practic utilitatea duhovniceasca doar cat cca. 20-30, mi se pare destul de evident ca ea este menita sa inghita fondurile pentru construirea de biserici cat in urmatorii 10 ani in toata tara.

Eu nu stiu cati din cei care se numesc ortodocsi (cu adevarat) si au o gandire limpede (cat de cat), pot consimti la asa ceva.

Sa ne facem iluzii ca in vremurile astea de criza, se vor gasi de doua ori mai multi bani pentru constructia de biserici, astfel incat sa continue constructia in tara in ritmul actual cat si constructia catedralei "manturii-la-gramada" in ritmul propus, e mai mult decat naivitate, este inconstienta.

Fara doar si poate cum zicea cineva, trebuie sa ne asteptam la un jug suplimentar in sarcina parohiilor, pe langa fondurile care se aduna acum va fi probabil si un "fond de catedrala" obligatoriu si deloc modest.

Ca sa nu mai vorbim ca preotii vor fi obligati sa predice in biserica in acest sens, desi nu cred ca nici macar 1% sunt convinsi de necesitatea unei astfel de constructii megalomanice.

In nici un caz cei care duc pe umerii lor cu responsabilitate si grija problemele parohiei si cunosc adevarata dimensiune a problemelor duhovnicesti ale romanilor.
Pe care nici un fel de zinduri nu-i poate mantui la gramada sau izbavi din pacat.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:06:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Acest răspuns este o glumă , o concluzie sau o simplă miștocăreală de provincie ?
Cristi, poate problema a fost aici..
A ridicat o problema cum a crezut de cuviinta, eu nu-i dau dreptate ca nu cred ca toti episcopii au limuzine (desi si cei care au, transmit un mesaj prost..) dar nici nu cred ca la o mistocareala aiurea se poate raspunde cu o alta la fel fara ca lucrurile sa o ia razna si mai mult.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:09:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ar fi de mare folos sa se vanda toate limuzinele cu care circula BOR azi.
Ar ajunge asa de o caramidutza pt noua catedrala, nu?
Si in rest... tot ce tine de lux.
Restul il dam noi, cei de pe forum, ok? (Daca o mai fi nevoie... :)))
Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?

De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume?

Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!

Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:21:10
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?

De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume?

Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!

Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!
Adio mantuire ( n-am nevoie de raspuns pentru -ca cu astfel de concluzii si vocabular < popi > nu o sa fiu partas ) . . .si asa m-am tulburat vazand atatea fete la unii . Alin a fost singurul consecvent in toate postarile lui , indiferent de subiect ! " Popa te boteaza , "Popa' te ingroapa , Florine ! ! ! Prin felul asta de a te comporta iti vei atrage muuulte energii negative . . .
Vechi 28.02.2010, 23:22:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
"Pe saraci ii veti avea MEREU" ne povatuieste Hristos
Asta este o interpretarea cica ortodoxa dar in stil protestant a Scripturii.

Stii in ce context a spus Hristos aceste cuvinte?

Crez ca are nevoie Hristos azi si acum de o astfel de cinstire?

Despre ce "mantuire a neamului" vorbim cand neamul asta trimite la moarte cate un milion de copii nenascuti in fiecare an.
Si daca ar fi asta singurul pacat..

Citat:
Sub nici o forma resursele materiale nu trebuiesc irosite NUMAI pe actiuni caritabile.
Crezi ca "irosit" este termenul corect?
Care ar fi folosul just, dupa tine?

Citat:
Priveste ce se intimpla in Africa..le dai pina nu mai pot, termina resursele ca niste lacuste, se umfla de proteine, sum impulsul animalic IAR fac copii si..tot asa... ciclul iar se repeta...deci cu mare grija
Serios?
Dar cine a investit atat de mult sa "umfle cu proteine" pe cei din Africa? Din cate stiu li se dau prezervative si probabil li se ofera gratuit intreruperi de sarcina (ceea ce cred ca au demnitatea sa le refuze mai mult decat noi, astia "aproape 90% crestini ortodocsi") .

Si nu zice tocmai Biserica noastra, ca suntem datori sa facem cati mai multi copii, ca le poarta Dumnezeu de grija?

Citat:
Suntem prea mici si neinsemnati pentru a intelege rolul marilor catedra le europene, de exemplu.

Cea de la Chartre de ex se stie ca a influientat intreaga civilizatie crestina a Europei si continua sa aibe prin felul mistic-esoteric in care a fost construita( de neinteles pentru noi astia cei mici).
CEI care au construit-o au ramas anonimi!
Abia astept sa aflu de la tine cum mai exact a influentant "intreaga civilizatie crestina a Europei".

Si din umilele mele cunostinte, "esoterica" are mai de graba de a face cu "New Age" decat cu crestinismul.

Si chiar, cum urmeaza, practic sa influenteze megalitul nostru civilizatia crestina? Nistei idei, directii, ceva?

Vine occidentalul la noi si zice: "Bai frate, ia uite amaratii astia ce chestie au putut construi in vremea asta de criza. Acu' nu ca e tare impresionanta, hotelul nostru din Dubai terminat acu 10 ani e de doua ori mai inalt si de 3 ori mai constisitor. Si sa vezi ce construim acum prin Thailanda. Dar sunt pe drumul cel bun, parca au invatat ceva de la noi."

Last edited by AlinB; 28.02.2010 at 23:30:56.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 22:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41