Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2016, 13:17:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vascul este considerat o planta medicinala, e adevarat ca nu se folosesc fructele.
Se folosesc si fructele, tinctura preparata din fructe uscate de vasc recoltat de pe mar e prevazuta in farmacopee.
Pentru amatorii de fructe de vasc recoltate personal: pana la doza de 3 grame nu riscati viata. Mai departe, nu garantez.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 14:21:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu toti avem androizi translatati in romana :)
Tre' doar tastatura.
Citat:
Care va sa zica de aia postezi asa telegrafic, tastatura virtuala bat-o vina
Nu, nu prea am ce zice, doar mă bag și eu în seamă din când în când.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 15:18:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Doamne, tu citesti ce scrie ala sau vrei doar sa fii gicacontra.
E adevarat, la o citire rapida a textului se poate intelege ca e vorba de calugari crestini. De aceea am scris "din ce reiese din citat" (am vrut sa scriu initial "daca cititm textul cu atentie"). Partile care ne arata ca e vorba de pustnici precrestini sunt "În Spațiul primordial al Europei", "după principiile dreptății", "sărbătoarea Crăciunului, a Crăcilor sacre, vindecătoare, a fost instituită, demult, în preistorie". De aici rezulta, foarte clar, ca e vorba de acea perioada. Era culmea, majoritatea istoricilor spun ca aceste sarbatori (Rusalii, Sanziene, Dragaica) erau precrestine, iar autorul, care e dacolog, sa spuna ca sunt dupa.
Inainte sa scriu acel mesaj m-am informat un timp pe net, dar acum m-am uitat si pe lucrarea intreaga: http://gandirea.ro/originea-cuvintului-craciun/
Autorul spune ca dacii nu au fost crestinati, pentru ca ei aveau deja o traire crestina. Mai mult, autorul spune ca locuitorii aveau un trai isihast: "În Terra mirabilis se arată că în Spațiul Carpatic, doctrina arhaică hesychia (= liniște, repaos), o tehnică similară cu Yoga, dar mai dezvoltată și mai profundă, a continuat să fie practicată în Dacia și după cucerirea unei mici părți din Dacia de către romani." De aici autorul spune in citat de calugari isihasti si manastiri.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 15:19:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Se folosesc si fructele, tinctura preparata din fructe uscate de vasc recoltat de pe mar e prevazuta in farmacopee.
Pentru amatorii de fructe de vasc recoltate personal: pana la doza de 3 grame nu riscati viata. Mai departe, nu garantez.
Stiam ca e si otravitor, nu mai stiam ce anume.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 15:26:57
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Ionele...

Deci...

Sa zicem ca azi e sarbatoare. Crestina, desigur. Ma duc la Biserica. Dar azi, sa zicem, e si "Black Friday" si ma duc dupa ce ies de la Biserica si imi cumpar un Televizor.

Sunt pagan?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 15:51:06
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Ionele...

Deci...

Sa zicem ca azi e sarbatoare. Crestina, desigur. Ma duc la Biserica. Dar azi, sa zicem, e si "Black Friday" si ma duc dupa ce ies de la Biserica si imi cumpar un Televizor.

Sunt pagan?
esti mai "pagan" decat a fost Anton Szandor Lavey
Vechi 15.06.2016, 16:03:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
Pai cauta si tu , daca nu ai in biblioteca ta , sau in casa sa zic asa carti de cultura generala , carti de Etnografie , carti despre spiritualitatea geto-dacilor etc, si acolo o sa vezi, nu mai trebuie sa-ti zic eu cartea cu autorul si citatul.
mai bine, ai numerota tu cateva din asa zisele obiceiuri pagane in cultul crestin ortodox
ps: recunosti aceste poze ale cultului tau? Au sau nu pe ele simboluri pagane antice egiptene?
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (32,8 KB, 14 views)
File Type: jpg 2.jpg (47,8 KB, 12 views)
File Type: jpg 4.jpg (34,3 KB, 10 views)
File Type: jpg 5.jpg (24,2 KB, 10 views)
Vechi 25.06.2016, 16:50:58
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Smile

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mai bine, ai numerota tu cateva din asa zisele obiceiuri pagane in cultul crestin ortodox
ps: recunosti aceste poze ale cultului tau? Au sau nu pe ele simboluri pagane antice egiptene?
Acum nu vom face o descriere a simbolurilor , nu pentru ca nu poate , dar cum bine stii si tu, si ochiul lui Dumnezeu are origine pagana , nu numai la religia egiptenilor, simbol gasit azi si in masonerie , si pe unele Biserici Ortodoxe din tara. Crucea ansata o au azi crestinii copti , adica Biserica copta . Si apoi am mai zis si altora ca eu am vazut anii trecuti o emisiune pe National TV , emisiune despre Masonerie , unde erau doi invitati masoni cu grad mare , unul era Olimpian Ungherea si cineva prin telfon , sau reporterul a intrebat , macar ca nu era in discutie despre Martori,, daca Martorii faca cumva parte din masonerie. Raspunsul a fost categoric ,nu. Asta deoarece chiar daca unii asa cred, idealurile doar caritabile ale masoneriei , si faptul ca sant ACCEPTATI ,in masonerie doar crestini( ortodocsi , catolici , greco , romano, etc) , si musulmani , sintoisti, budisti , hindusi, cu conditia ca toti sa creada desigur in Dumnezeu , si sa nu fie atei. Ce intelegere sa fie intre un talmes-balmes , de comun acord cu ceea ce a spus Hristos Iisus, ,,Sa aveti toti acelasi gand,, cand sant atatea diferent, atunci. Regretatul tracolog istoric preot ortodox Dumitru Balasa a scris in cartea s-a ,,Dacii de-a lungul mileniilor , ca exista si URME DE OFISM, in cadrul Bisericii ortodoxe. Stii cred ce este ofismul.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2016, 16:52:22
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Ionele...

Deci...

Sunt pagan?
Ce au cumparaturile , cu faptul ca esti crestin,,,?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2016, 19:14:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai da, Martorii iubesc si ei "Blac Poamanday" de ce sa se ia de ea?
Nu e obicei pagan in definitiv, e unul modern.
Ca si traducerea stramba pe care au facut-o Sfintei Scripturi.
E moderna, e dupa doctrina, deci e "cool".

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32