Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2009, 18:35:55
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb Iertarea iertării ...

Mă întreb cum se poate reacționa față de o persoană care nu te iartă pentru că ai iertat-o... Se simte atât de îngenunchiat în orgoliul său, încât, conștient fiind de propria greșeală , nu-ți poate ierta iertarea...
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 19:48:40
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit Iertam pentru ca iubim,...

...iar iertarea este rezultatul si manifestarea unei iubiri autentic crestine.Oare iubim cu adevarat?Stim ca legea iubirii sta la baza crestinismului, stim ca "Dumnezeu este iubire"(Ioan 1:4,8), iar noi suntem o "o particica din Dumnezeu"(Sf.Grigore de Nazianz)Atunci cand traim in ura si dusmanie - stari prezente in realitatea convietuirii noastre- ne indepartam de Dumnezeu si izgonim pe "omul launtric" din noi, pe Duhul lui Dumnezeu care lociueste in noi.Cred ca nu gresim cand spunem ca masura iubirii este iubirea vrajmasului nostru sau atunci cand reusim sa iubim pe cei ce ne urasc si sa iertam pe dusmanii nostri, daca se poate vorbi de dusmanie intre "frati".Cum putem ierta si cum putem iubi pe cei ce ne dusmanesc? Eu personal nu stiu nici acum dupa multi ani de cand m-am apropiat cu mai mult sarg de invataturile Sfintei Biserici, cum voi ajunge la mantuirea sufletului meu, stiind ca acest lucru este esential .Privind retrospectiv , multe nu am iertat.Doamne ajuta-ma!
Vechi 26.06.2009, 11:46:38
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Imi vin mereu in minte cuvintele lui Hristos: [COLOR=darkred]"Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri."[/COLOR]

Reply With Quote
Vechi 27.06.2009, 02:12:27
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Iertarea ...

... 70 de ori câte 7 ...
Reply With Quote
Vechi 29.06.2009, 17:37:56
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Imi vin mereu in minte cuvintele lui Hristos: [COLOR=darkred]"Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri."[/COLOR]
In viata noastra duhovniceasca iertarea greselilor este esentiala. Pe de-o parte, cerem iertare, pe de alta oferim la randul nostru iertare. Atunci cand indraznim a cere iertare lui Dumnezeu, fara a ierta greselile semenilor, suntem asemenea datornicului nemilostiv.

Cel mai bine este ca iertarea sa izvorasca cu adevarat din inima, ca urmare a iubirii nefatarnice si nu dintr-un simplu legalism ("iert aproapelui pentru ca Dumnezeu sa-mi ierte"), deoarece Dumnezeu oricum cunoaste taina inimii noastre.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 22:37:03
amatyyy amatyyy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Chisinau
Implicit Buna seara!

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Am o prietena foarte buna, este o fata buna, insa problema ei este ca nu poate ierta. Nu poate din cuza ca i s-a facut mult rau in viata de catre cineva drag ei.
Este foarte corecta, foarte plcut, insa din pacate nu poate reusi sa ierte.
Care ar fii consecintele pentru ea? Pentru sufletul ei?
Imi este foarte draga, dar stiu ca nu e bine sa.
"Iertarea este prima floare ce trebuie sa odrasleasca din radacina iubirii.
Nu poate fi conceputa o iubire adevarata si practica, fara iertare."
Pr. Mircea Sfichi
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se poate ierta un astfel de pacat ? marianmarian Generalitati 22 05.10.2013 09:45:59
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu ioanacluj Nunta 270 27.02.2013 10:12:37
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci mihailt Generalitati 2 05.01.2010 18:17:06