Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2007, 22:24:59
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

prin asta am trecut si eu... si cred k toti :) numai k nu am timp acum sa detaliez, am sa vorbesc strict despre subiect.

aceasta intrebare "kre e diferenta dintre un om si celelalte vietuitoare?" ne-a pus-o o dna profesoara kre preda logica, psihologie si filosofie... toti am incercat s-o dam pe spate cu raspunsurile: ratiunea, limbajul, capacitatea de a construi etc... dar si celelalte au aceste capacitati, si celelalte gandesc, si celelalte comunica.... intr-un mod diferit sau intr-o mai mica masura... insa ceea ce ne deosebeste pe noi de celelalte vietuitoare se numeste CREDINTA... de aici eu inteleg k ateii se coboara la nivelul dobitoacelor...

imi cer scuze pt pauza... am avut mici probleme cu calculatorul si am sa mai lipsesc 2 saptamani.

Vechi 13.06.2007, 22:43:52
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cat2kity
Da,ateii sunt niste oameni prosti!!!Oricum o data si o data tot rostesti numele Domnului!!!Au mai fost atei care in situatie grea a inceput sa se roage!!
Ai dreptate.Sunt fraieri as putea spune,dar tot a prost suna.:D:D:D Sunt orbii lumii care nu vor decat viata asta sa o traiasca,cealalta nu ii preocupa,de aceea probabil ca Sarsaila a dus multi ca ei acolo jos.
Vechi 13.06.2007, 22:48:31
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
Sigur este ca tot ceea ce se considera supranatural este natural, dar omul nu cunoaste totul. A spune ca nu este nevoie de probe, este pentru ca nu se pot avea, fiind un mit sumerien si rescris in alte forme de ceilalti. A avea nevoie de mai mult decit de naturalul cunoscut, a mentine ideea minunii, este a face dintr-o parte de realitate, iluzia nemuririi.
Poate te va lumina Dumnezeu sa crezi,atunci cand vei fi simtit si tu "partea intunecata" care este ascunsa sub un val de placeri lumesti,o aburire totala.Dar tot va fi nevoie si de un efort din partea ta,sa iesi din trandavie si sa te rogi,sa crezi,sa traiesti ca o crestina.Pana atunci vei ramane prinsa in lumea Disney cu multe animalute pufoase de pe Marte si multa "placere".
Vechi 13.06.2007, 22:53:32
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Trebuie sa va contrazic un piculet. Ateul nu-i prost (ma rog nu toti) si are o sansa mare sa ajunga credincios tocmai prin faptul ca rosteste numele lui Dumnezeu mai des decit unii credinciosi iar stiinta il poate ajuta si ea (ca si pe mine de altfel) sa-si dea seama ca exista un Dumnezeu iar teoria cu ciorba proteica si marele bum este o idiotenie, ca si alte teorii de altfel.
Mare atentie insa cind judecati asa "nemilos" pe cineva. Tilharul ateeu fiind a ajuns in rai in timp ce Iuda nu cu toate ca erea apostol.
Ma simt vizat ca "judecator".Nu judec ci evidentiez un adevar,intelegi tu sigur.De aceea omul a si deschis topicul,ca sa se lamureasca el si altii insetati de cunoastere aici.Poata ca nu debordez de cunostinte,dar de obicei aduc argumente si am un punce de vedere valabil,sau mai corect spus,nu e punctul meu de vedere,e cel biblic.Ateii sunt periculosi si pentru alti oameni pe care i-ar putea indoctrina cu astfel de idei pierzatoare.

IN CONCLUZIE:NU EZITATI A SPUNE LUCRURILOR PE NUME.Daca devdenim "umanisti" e vai si amar de noi.
Vechi 13.06.2007, 23:05:31
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de niceboyrom
Eu sunt ateu. Ateu inseamna fara credinta. Nu cred ca exista divinitate. Consider ca lucrurile ca exista lucruri care pot fi explicate insa pentru moment nu avem informatiile necesare pentru a fi explicate. Daca ai fi spus in Evul Mediu ca Pamantul este rotund ai fi fost ars pe rug. Stiinta a dovedit ca de fapt pamantul nu este plat, ca ciuma nu este pedeapsa de la dzeu samd.

Eu nu va cred prosti (asa cum ma numiti voi) eu va numesc simplu credinciosi.Voi puteti crede, eu nu. Pentru a crede am nevoie de o explicatie rationala. Mi se spunea "daca vei crede vei intelege". Pai este normal, daca tu crezi ca eu sunt prost, pot sa vin cu 10 diplome, tu crezi ca eu sunt prost si nimic nu ma poate salva.

La fel cum sunt si credinciosi ipocriti, care renunta la Dzeu imediat ce situatia o cere, exista si atei ipocriti...

Insa nimic din ceea ce spuneti voi nu ma va face sa ma simt inferior voua..
Si nici faptul ca voi credeti nu va face sa fiti superiori mie. La fel cum nu consider ca voi imi sunteti inferiori.

Apelativele de genul "prosti", "limitati" nu stiu daca izvorasc din rautate sau din nestiinta.
In primul rand:Ateismul este o prostie,deci esti prost,sau,destul de neevoluat spiritual.
2.Vai de rationamentul tau;daca tot esti asa destept si te crezi asa de tare ca nu ai nevoie sa crezi ca Dumnezeu a facut totul,atunci explica-ne tu,domnule egocentrist,cum au fost facute,in vederea ta?Lumineaza-ne.
3.Da.faptul ca au ars pe rug a fost greseala lor,nu ii judecam.Asa cum poate faci mata.
4.Intradevar,nimic nu te poate salva daca nu te pocaiesti pentru hulismele si pacatele tale.
5.Credinciosii ipocriti nu cred ca exista.Ori esti asa ori asa.Mukti au murit pentru Dumnezeu,aceia au fost credinciosi cu tarie.
6.Tu esti inferior din d.p.d.v. spiritual de exemplu,unui calugar de pe muntele Athos.Da,esti inferior.Asa cum dracii sunt inferiori ingerilor,asa esti si tu,nu te speria ca vei mai avea multe surprize pe parcursul vietii si dupa,"desteptule".
7.Aceste "apelative" izvorasc din stiinta ca tu esti prost fata de altiic are au o cunoastere mai buna ca a ta.Tu te crezi pe acelasi prag cu Sfintii sau ce?
Vechi 13.06.2007, 23:22:17
romandragut romandragut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2007
Implicit

prefer sa raman ateu in prostia mea, decat sa fiu un mare crestin care jigneste pe cei care nu au o ideologie similara.

evolutia ta spirtuala iti permite sa faci afirmatii de genul "esti prost" sau "lesbiana scarboasa"?

Vechi 13.06.2007, 23:23:59
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Mda...nu ateismul este totuna cu fanatismul religios:ignora pe deplin ideea de POATE. Pana una-alta, nu exista nici o dovada irefutabila ca D-zeu exista sau nu.Tine strict de credinta fiecaruia.
Cristi...daca vorbesti serios...te felicit...putin oameni ajung sa aduca fanaticul crestin la doar un pas de terorist fundamentalist.Daca nu...din nou...te felicit.
Tu ai calea pierzaniei frate.Nu trebuie a vedea pt a crede,ci invers.Daca Il Cauti,Il vei gasi.Mare bucurie este in Cer cand un om se pocaieste.Nu credeti ca venit timpul si pentru voi?Ce mai asteptati?!Va pierdeti timpul din viata aceasta folositor pentru mantuire pe hule impotriva Mantuitorului.Mi-e teama sa ma gandesc ce se va intampla cu tine si cu cei care Il hulesc,spunand ca nu exista.O sa il vedeti pe dracul pana la urma cred io daca o mai tineti asa.

Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.
32. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori.
33. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi.
34. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi de-a dreapta Mea,
35. Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale".
36. Cu siguranță să știe deci toată casa lui Israel că Dumnezeu, pe Acest Iisus pe Care voi L-ați răstignit, L-a făcut Domn și Hristos.
37. Ei auzind acestea, au fost pătrunși la inimă și au zis către Petru și ceilalți apostoli: Bărbați frați, ce să facem?
38. Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt.
39. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. Faptele Apostolilor(2:31-39)
Vechi 13.06.2007, 23:27:44
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de romandragut
prefer sa raman ateu in prostia mea, decat sa fiu un mare crestin care jigneste pe cei care nu au o ideologie similara.

evolutia ta spirtuala iti permite sa faci afirmatii de genul "esti prost" sau "lesbiana scarboasa"?
Daca preferi,eu nu te voi opri cu forta.Mergi pe "drumul" tau batatorit cu blasfemii si hule si sodomii,iar noi,crestinii adevarati,pe al lor.
Da,am dreptul,"Sfintita e palma care il loveste pe eretic".Si nu neaparat fizic,ci cu vorbe,ca : poponar scarbos pleaca de aici ca ne faci greata,samd...esti familiarizat nu?Macar de ai plange pentru pacatele tale...
Vechi 13.06.2007, 23:47:25
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Salutare. Eu nu inteleg cum este crestin-ortodox cristibos56, cand el nu face decat sa jigneasca si sa-l ponegreasca atat de mult pe niceboyrom si pe ceilalti care se pretind a fi atei si homo, cand Biblia spune clar: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Eu sunt de parere ca trebuie sa acceptam pe aproapele nostru, indiferent de cum este el(ateu, homo, hot, desfranat, drogat,etc.), noi sa le spunem adevarul din Biblie, dar fara insulte si aroganta, pt ca acestea sunt roadele MANDRIEI si in rest sa-L lasam pe DUMNEZEU sa le deschida mintea si vointa de a-si reveni la viata placuta Lui. Pace!
Nu-s roadele mandriei.Sunt ale setei de dreptate.E mania cea dreapta.Ca atunci cand vezi la stiri violuri,crime si prostituate.Esti indignat nu?Esti nervos.Esti scandalizat.La fel si aici cand vad pa unu deasta ateu sau homo ca se dezlantuie cu propaganda "urat mirositoare" de un tragism comic ma enervez la culme,pe buna dreptate.AFARA CU HOMOERECTUSII ASTIA.La fel ca si pestii si proxenetii,nu sunteti mai cu mot ca ei sau mai normali.Sunteti ultimele fiinte.Cei mai mici dintre oameni.Si dovada este ca simtiti nevoia sa apareti pe forumuri crestin ortodoxe si,in loc sa cautati dragoste si adevar,cautati sa insultati si sa batjocoriti.LASATI-NE.
Vechi 13.06.2007, 23:56:10
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

da de ce nu te duci tu undeva intr-o pestera sau o padure, si urla acolo cat vrei la luna si stele, si lasa-ne pe noi, oamenii civilizati, sa convietuim in pace. nu crezi ca ar fi benefic pentru toti ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05