![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mulți oameni de știință au fost și sînt masoni. Nu toți, o parte din ei. O să fii uimit cum experimente din fizică sînt măsluite astfel încît anumite lucruri să rămînă ascunse sau ca adevărul să fie obturat de minciună.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e vorba de potrivire sau de putere, ci de simplul fapt că dacă ar fi corect modelul PP înconjurat de dom, ape șamd, atunci toate astea nu ar fi apărut fără Un Creator. Varianta oficială ar permite niște portițe de scăpare de genul brane cosmice care se ciocnesc generînd Universuri, timpul îndelungat, spațiul incomensurabil și șansa pentru crearea condițiilor vieții etc. Aici e șmecheria, că ei încrearcă să scape de Creator. Deci nu e vorba că Domnul poate să facă o Creație mare sau mică. Tu uiți că în descrierea Cosmosului, creștinismul așează deasupra lumi întregi de ființe mai presus de înțelegerea noastră. Minim nouă Ceruri, ierarhii de Îngeri și de Sfinți care ocupă locuri din ce în ce mai aproape de Dumnezeu, chiar și o Împărăție care-i cazează pe aceia care au greșit sensul existenței... Așa că n-ai de ce să pici în capcana zeilor ateilor pe nume Timp, Spațiu, Atracție Gravitațională între oricare două obiecte din Univers, Materie Întunecată și Energie Neagră plus N altele. Și dacă a fost un Big Bang acum 14 miliarde de ani, Universul nu are cum să fie infinit.
|
||||
|
||||
![]()
Mie îmi pare de domeniul evidenței și al bunului simț că Pământul este o planetă între altele, într-un sistem solar cunoscut.
Rațiunea, însă, poate demonstra, cu multă inteligență chiar, orice; chiar și că oul este cubic, dacă ții neapărat. Dar asta înseamnă să o irosești aiurea și e păcat. Iar pentru ca omul să încununeze Creația nu este necesar ca Pământul să fie centru al Universului și cu totul altceva decât celelalte corpuri cerești, chiar dacă suntem un fir de praf la scara Universului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Tu ai vazut ce echipament complicat aveau aia cand au facut experimentul ala? Si faceau asta cu bilute de polistiren. Pai de cata energie crezi ca ar fi nevoie sa ridici o ranga de metal pe care o vezi plutind intr-un spatiu deschis pe ISS? Pe langa ca ar sparge orice timpan sau fereastra din jur, crezi ca este un scenariu realist?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://youtu.be/KFPvdNbftOY |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Treaba asta nu are legătură neapărat cu religia. Și unii musulmani cred în PP, chiar și o parte dintre atei.