Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 21:26:33
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
1 Petru 1:
15. Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra.
16. Caci este scris: "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant".
Să înțelegem că d-ta ești sfânt, așa cum scrie la Scriptură. Păi să ne spui și nouă cum e să fi sfânt în viață și cum se manifestă sfințenia în mod concret, în cazul tău?
Vechi 05.06.2012, 21:38:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
1 Petru 1:
15. Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra.
16. Caci este scris: "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant".
Si cum ati reusit?
Poate deschideti un topic nou pe aceasta tema"Cum am reusit sa fiu Sfant!"
Va asigur ca ne-ar fi de un real folos!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 21:48:58
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Să înțelegem că d-ta ești sfânt, așa cum scrie la Scriptură.
nu, nu trebuie sa intelegeti asta.

eu am expus cerinta Domnului pentru fiecare dintre noi, asta cere Domnul, prin urmare expresii de genul "ei, hai, ca n-om fi noi chiar sfinti", sunt nepotrivite, nefiind in spirit crestin.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 21:59:05
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Nu te confund. Tu ai facut o afirmatie iar eu am cerut lamuriri suplimentare. E normal,nu?

Sper sa citeasca si domnul mai sus citat!

Copiii ii mostenesc pe parinti indiferent de circumstante si legaturi intre ei. Din punctul acesta de vedere (al mostenirilor) nu e nicio diferenta intre casatorie si concubinaj. Ori nu putem sa punem semnul "egal" intre ele. Deci ce ai spus mai sus nu e nicidecum un argument.

Intr-adevar,frumos raspuns,si va multumesc enorm. Stiu si constientizez ceea ce spuneti,insa nu e asa de simplu in practica. Doar n-o sa raman burlac cu anii,trebuie sa-mi aleg si eu o fata pana la urma. Ma uit si la atatia care nu-s bisericosi si formeaza cupluri ok,devin familii reusite etc. Deci nu stiu,e destul de complexa problema...
Frumos ca va puneti aceasta problema,a casatoriei, in acest mod, fiind totusi destul de tanar. Sa va ajute Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 22:19:37
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
nu, nu trebuie sa intelegeti asta.

eu am expus cerinta Domnului pentru fiecare dintre noi, asta cere Domnul, prin urmare expresii de genul "ei, hai, ca n-om fi noi chiar sfinti", sunt nepotrivite, nefiind in spirit crestin.
Domnule, adevărații sfinți se feresc ca de foc să creadă sau să spună că au dobândit sfințenia. În Scara lui Ioan Sinaitul sunt arătate primejdiile care-i pândesc pe cei îmbunătățiți, dintre care cea mai perfidă este slava deșartă, sau automulțumirea de propria performanță spirituală.

Un lucru uimitor este faptul că sfinții veritabili îi vedeau pe ceilalți mai desăvârșiți ca ei, fără ipocrizia conformismului la tema obligatorie a smereniei. De unde putem trage concluzia că sfințenia există numai în măsura în care persoana și-o integrează în natura proprie, ca o caracteristică naturală a ființei, deci nu e un scop în sine, nici rezultatul unui comportament programat special pentru dobândirea ei.
Vechi 05.06.2012, 23:12:39
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Smile

Frunzarind topicul de fata ramai cu impresia ca baiatul/ barbatul neinsurat n-are nici o suferinta. oricum, nu una majora, si in nici un caz legata de vreo fata! Ce mai viata, fetelor, sa luati exemplu!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 23:17:27
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Frunzarind topicul de fata ramai cu impresia ca baiatul/ barbatul neinsurat n-are nici o suferinta. oricum, nu una majora, si in nici un caz legata de vreo fata! Ce mai viata, fetelor, sa luati exemplu!

Care barbat neinsurat?Toti care frecventeaza si sustin acest topic sunt chiar insurati,minus Raoul si Theodor.
Deci...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 23:46:40
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Cool Don't jump to conclusions

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Care barbat neinsurat?Toti care frecventeaza si sustin acest topic sunt chiar insurati,minus Raoul si Theodor.
Deci...
Ha, ha, asta-i buna!

PS: parca nici Stefan Florin nu e, desi ai fi jurat..
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 01:21:40
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Înainte de a te întreba ce fată să alegi, alege-L din toată inima, fără rest, pe Dumnezeu. Încrede-te în El. Iubește-L. Apoi vei vedea prin ochii Lui, vei iubi ceea ce iubește El și cum iubește El.
E drept ca asta iti va lua cel putin 150 ani si ca intre timp vei face macar o alegere catastrofala, sau ca te vei preface ani la rand ca esti barbat, fiind de fapt un baietel timid si complexat, dar te asigur, Raoul, ca merita incercarea!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 01:41:36
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Magda M. Vezi mesajul
Frumos ca va puneti aceasta problema,a casatoriei, in acest mod, fiind totusi destul de tanar. Sa va ajute Dumnezeu!
Multumesc. Si Dumnezeu sa ne ajute pe toti! Totusi,de ce nu vorbiti cu mine la "pertu"? Deduc ca sunteti (macar cu putin) mai in varsta,asa ca nu e cazul de a folosi pronume de politete. Am 22 de ani,totusi...

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Draga Raoul, trebuie sa te gandesti care dintre ele va fi o buna mama pentru copiii tai. Pentru ca tu vei forma o familie in care nu veti fi doar voi doi in ecuatie. Sa stii ca o femeie - si iti spun din proprie experienta, macar ca sunt nemaritata - se bucura mai mult atunci cand un barbat o vede ca potentiala mama a copiilor lui decat atunci cand ii sunt pretuite calitatile fizice si morale.

Eu as zice sa mai astepti "in curatie", decat sa faci un pas gresit, casatorindu-te cu cine nu trebuie si apoi sa suferiti ponoasele si voi si copiii.
Da mai sora draga,inteleg ce spui,crede-ma ca toate aspectele le constientizez si eu,slava Domnului. Insa e greu de facut o alegere,crezi ca e simplu sa-mi iau o sotie cu inima indoita,doar consolandu-ma cu gandul ca va fi o mama buna? Una e teoria si alta e practica. Ce sa facem,suntem sensibili se pare,si atata timp cat gasesc "defecte" peste care nu ma simt dispus sa trec,sau sa-mi fie greu sa le accept/ignor,nu m-as risca sa fac pasul. Stiu,chiar si atunci cand sunt "sigur" as putea sa ma insel,nu contesc. Dar totusi,mai astept,nu stiu...

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu cred că e greu de pus în practică, mai ales că te știu sincer preocupat de viața în Hristos. Sigur, până să ajungem și noi să spunem „nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine”, cred că e cale lungă. Dar măcar să dorim asta, căci nu vom rămâne fără răspuns. Vom începe să vedem lumea, oamenii, într-o altă lumină, care-i va îmbogăți pe ei și pe noi deopotrivă. Atunci nu-ți vei mai face griji că timpul trece, ci vei avea răbdare, fiind pregătit să primești ceea ce Dumnezeu îți va scoate (sau nu) în cale. Vei avea, în orice caz, ochi care să vadă, iar atunci când vei întâlni fata potrivită, vei ști că e pentru tine.

În orice caz, nu e bine să alegi cu inima îndoită. Mai bine aștepți.
Am subliniat ultimul rand,este un aspect dupa care m-am ghidat si eu. Stiu,e posibil sa gresesc,sa cad in inselare poate,insa nu ma risc sa-mi aleg o fata buna cu inima indoita,as simti ca imi bat joc de ea facand asta,ca nu sunt sincer,si m-as simti vinovat sa nu-i pot impartasi sentimentele.

Acum nu stiu cat de ravnitor sunt frate. Eu ma straduiesc,vreau mereu sa ma tot indrept,insa e greu,lupta nu e deloc usoara. Ca orice crestin,nadajduiesc in mila lui Dumnezeu si nu in dreptatea mea,caci stiu ca sunt pacatos Stiu ca si de multe ori am facut alegeri gresite in ceea ce priveste fetele,mi-e teama sa nu platesc,sa nu suport consecintele... De aceea ma framanta foarte mult aspectul ca sunt un pacatos si ca L-am suparat de atatea si atatea ori pe Dumnezeu,ma doare ca nu pot discerne intotdeauna binele de rau,ca sunt atat de slab in credinta,ca nu tratez totul mereu 100% duhovniceste etc. Sper doar ca Bunul Dumnezeu sa aiba mila de mine,sunt doar un tanar ce am nevoie de ajutorul Lui

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
E drept ca asta iti va lua cel putin 150 ani si ca intre timp vei face macar o alegere catastrofala, sau ca te vei preface ani la rand ca esti barbat, fiind de fapt un baietel timid si complexat, dar te asigur, Raoul, ca merita incercarea!
Mii de multumiri pentru incurajari frate! Dumnezeu sa te rasplateasca! (sper sa nu fiu "acuzat" ca iti vorbesc nerespectuos,la pertu,pe topicul cel proaspat deschis. Te respect si apreciez la fel de mult indiferent de modul in care ma exprim).

Citat:
Daca copilul se naste dintr-o relatie de concubinaj si nu poarta numele tatalui,posibil ca familia tatalului sa nu-l priveasca ca si mostenitor,desi prin lege este(chiar daca nu poarta numele tatalui).Iar daca nu este reconuscut de familie si de tata,prin proces+martori+test de paternitate se poate demonstra.
Asta voiam sa subliniez.
Pai asta spuneam si eu,ca un copil oricum are vocatie concreta,indiferent in ce cadru a fost conceput! Asta insa nu demonstreaza nicio recunoastere a concubinajului si nu confera nicio "facilitate" acestei legaturi.

Citat:
Desi vrei sa demonstrezi ca relatiile de concubinaj nu au nici o acoperire juridica,trebuie sa stii ca exista unele drepturi pt a se evita situatiile de escrocare,de pierdere materiala precum si a se implementa drepturile copilului.

La fel ,sunt legi si drepturi si pentru"logodnici",dar nu doresc sa te bag in ceata acum...
Baga-ma in ceata,chiar insist. Provoc cu insistenta orice discutie pe tema succesiunilor si a acestor relatii conjugale!
Logodna chiar am spus ca e recunoscuta,asa ca nu e nimic nou din ce-mi zici.

Last edited by Raoul; 06.06.2012 at 01:50:22.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Sindromul "baiatului rau" adimirea Generalitati 30 13.07.2012 10:50:16
Ajutor in suferinta Hionia Umanitare 6 13.06.2012 00:28:55
Mila si Suferinta florin.oltean75 Generalitati 0 04.04.2011 21:44:24