Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2013, 23:20:01
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit ,,Salome"(Oscar Wilde)

,,Irod:A inviat din morti?Primul nazarinean:Da stapane,a inviat din morti.Irod:,,Eu nu vreau ca EL sa faca asta.Ii interzic sa faca asta.Interzic oricarui om sa invie din morti.Acest om trebuie gasit si sa I-se spuna ca i-am interzis sa invie din morti.Unde este acest om in prezent?Al doilea nazarinean:Este in fiecare loc stapane dar este greu sa-L gasim"
Reply With Quote
Vechi 12.08.2013, 14:14:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
,,Irod:A inviat din morti?Primul nazarinean:Da stapane,a inviat din morti.Irod:,,Eu nu vreau ca EL sa faca asta.Ii interzic sa faca asta.Interzic oricarui om sa invie din morti.Acest om trebuie gasit si sa I-se spuna ca i-am interzis sa invie din morti.Unde este acest om in prezent?Al doilea nazarinean:Este in fiecare loc stapane dar este greu sa-L gasim"
Nu cred ca poate fi o comparatie intre ce spune un sfant si ce gandeste Oscar Wilde, care stim ce problema a avut (a avut relatii homosexuale din cauza carora a fost inchis).
Reply With Quote
Vechi 12.08.2013, 14:20:48
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Doar tu puteai sa intelegi ironia din acel citat drept o comparatie dintre gandirea unui sfant si Wilde care,nota bene,nu s-a crezut sfant :) Cum reusesti asa ceva,sunt chiar curios.Ps:daca te superi pe mine ma supar pe tine si apoi daca suntem suparati cine ne mai impaca?:) Gandeste-te ca trebuie sa fie si nebuni ca mine :))

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 12.08.2013 at 15:08:45.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2013, 22:03:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Doar tu puteai sa intelegi ironia din acel citat drept o comparatie dintre gandirea unui sfant si Wilde care,nota bene,nu s-a crezut sfant :) Cum reusesti asa ceva,sunt chiar curios.Ps:daca te superi pe mine ma supar pe tine si apoi daca suntem suparati cine ne mai impaca?:) Gandeste-te ca trebuie sa fie si nebuni ca mine :))
Eu am vazut ironia si tocmaide aceea am scris, nu am facut deloc o comparatie, pentru ca nu era vorba de comparatie. Ci de cine spune, sper ca esti de acord ca are importanta si cine spune si ce conceptii are, daca vrem sa opunem la ce spune cineva cu afirmatiile altcuiva.
O sa dau un exemplu. Oadata am purtat o disuctie cu un ateu foarte infocat, nu stiu daca il cunosti pe cel ce avea un blog impotriva crestinismului, TPU. Se daduse un citat ca sa evidentieze cum este crestinismul, citat din Arthur Clark, suna aproximativ: "Cea mai mare tragedie din întreaga istorie a omenirii ar putea fi jefuirea moralității de către religie."
Problema pe care nu o stiau nici cei ce erau pe acel blog e ca Arthur Clark e posibil sa fi avut un motiv pentur care a spsu asta, el fiind acuzat de pedofilie in mai multe cazuri in Sri Lanka. Desi ancheta nu s-a finalizat, au fost inregistrate declaratii ale lui in acest sens.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2013, 22:08:28
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Da,am mai auzit opinii similare cu a lui Clark dar au la baza,in ateism,acelasi mecanism precum cel pe care il acuza.La Wells insa era o alta situatie,putin diferita.Inteleg ce spui,sa mergem fiecare in pace la ale noastre.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 12.08.2013 at 22:11:50.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2013, 08:55:10
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Vezi dumneata, Pelerine, că lucrurile s-ar putea într-o oarecare măsură să stea în modul în care vrei dumneata să insinuezi. Doar că, Pelerinule, treci cu vederea un principiu fundamental care funcționează în Biserica lui Hristos, anume principiul recunoașterii, al recunoașterii întreolaltă a acelora care fac parte din Biserica lui Hristos. Temelia care stă la baza acestui principiu este lucrarea tainică a Duhului Sfânt, lucrare pe care nu știu cât de mult o pricepi sau ai experimentat-o, dar te asigur că ești departe foarte de a înțelege plenitudinea ei. Probabil că de aceea îți scapă multe lucruri, și atunci faci ce faci și evadezi în culturalisme. Dar cu astea nu îi convingi pe cei ai Duhului, iar noi prin asta știm că suntem fiii lui Dumnezeu, prin Duhul pe care ni l-a dat. Deci având în vedere că nu aveți recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe, și din partea Ortodoxiei în general, și aici mă refer la Sfânta Tradiție și la reprezentanții ei recunoscuți și legitimi, eu zic că insinuările dumitale subtile nu se susțin, și zic că ar fi bine să meditezi serios la aceste aspecte.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2013, 09:05:39
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Vezi dumneata, Pelerine, că lucrurile s-ar putea într-o oarecare măsură să stea în modul în care vrei dumneata să insinuezi. Doar că, Pelerinule, treci cu vederea un principiu fundamental care funcționează în Biserica lui Hristos, anume principiul recunoașterii, al recunoașterii întreolaltă a acelora care fac parte din Biserica lui Hristos. Temelia care stă la baza acestui principiu este lucrarea tainică a Duhului Sfânt, lucrare pe care nu știu cât de mult o pricepi sau ai experimentat-o, dar te asigur că ești departe foarte de a înțelege plenitudinea ei. Probabil că de aceea îți scapă multe lucruri, și atunci faci ce faci și evadezi în culturalisme. Dar cu astea nu îi convingi pe cei ai Duhului, iar noi prin asta știm că suntem fiii lui Dumnezeu, prin Duhul pe care ni l-a dat. Deci având în vedere că nu aveți recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe, și din partea Ortodoxiei în general, și aici mă refer la Sfânta Tradiție și la reprezentanții ei recunoscuți și legitimi, eu zic că insinuările dumitale subtile nu se susțin, și zic că ar fi bine să meditezi serios la aceste aspecte.
Evanghelia dupa Luca, capitolul 3, versetele 8 si 9.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2013, 09:11:31
Banned

Implicit

Văd că ești aprig tare la răspunsuri, deși eu ți-am spus clar să stai să mai meditezi. Și da, sunt de acord cu dumneata și cu Luca 3, 8-9 întru totul. Graba cu care te-ai repezit să "îmi dai peste gură" spune multe, de aceea te-am îndreptat în modul cel mai serios și mai sincer la meditație. Și dacă se poate chiar la o meditație sub călăuzirea Duhului Sfânt.

Last edited by Decebal; 13.08.2013 at 09:15:22.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2013, 09:24:30
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Văd că ești aprig tare la răspunsuri, deși eu ți-am spus clar să stai să mai meditezi. Și da, sunt de acord cu dumneata și cu Luca 3, 8-9 întru totul. Graba cu care te-ai repezit să "îmi dai peste gură" spune multe, de aceea te-am îndreptat în modul cel mai serios și mai sincer la meditație. Și dacă se poate chiar la o meditație sub călăuzirea Duhului Sfânt.
Postul meu nu era o replica taioasa Decebal ci tot un indemn la meditatie.Daca faci parte din fii lui Dumnezeu atunci roadele tale,vrednice de aceea chemare,ma vor lumina si pe mine.Fiecare sa meditam la raspunsul celuilalt si Dumnezeu cu judecarea roadelor.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2013, 10:27:09
Banned

Implicit

Citat:
Postul meu nu era o replica taioasa Decebal ci tot un indemn la meditatie. Daca faci parte din fii lui Dumnezeu atunci roadele tale, vrednice de aceea chemare, ma vor lumina si pe mine. Fiecare sa meditam la raspunsul celuilalt si Dumnezeu cu judecarea roadelor.
Tocmai ce îți spuneam, Pelerinule, principiul recunoașterii, mă înțelegi. Dacă dumneata nu mă recunoști pe mine, atunci problema s-ar putea să fie la dumneata, concretizată într-o anumită lipsă, într-o lipsă de plinătate care nu îți dă posibilitatea să recunoști ceea ce alții pot recunoaște, întreolaltă evident. Pentru că vorbim, într-o oarecare măsură, de un cerc închis, chiar și dacă și cei din afara comuniunii ar putea să întrezărească ceea ce cei din comuniune văd și cred.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57