Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2011, 14:38:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
De aceea e bine ca adminul sa mai baneze pe cate un sectant.
... mai ales când sunt date pe față subiectele sensibile. Când Scriptura și logica nu mai ajută, trecem la argumentul "forte".
Vechi 16.12.2011, 14:59:02
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Asteptam raspunsul cu privire daca existau cruci pe biserici si de la celalalt domn. In fine. Nt care este creat de biserica ortodoxa arata ca biserica va fi prigonita nu biruita! Daca adventii au creat o biserica dar erau si alte biserici care tineau Cuvantul Domnului de ce nu s-au alipit de acestea? Sincer debitezi n prostii si nu ai dovada ca erau adventisti crestini si inainte de biserica voastra. Adventisti crestini in sensul ca respectau legea biserici actuale advente nu neaparat dupa nume!
Apoi Nt nu spune sa interpretam cuvantul Domnului cum vrem noi ci sa ascultam de biserica!
Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri. (1Ioa.2:19)
Bine stateam sa ma gandesc tu nu poti pricepe ca miscarea adventa s-a nascut dintr-o amagire cum sa intelegi lucruri mai complicate? Esti indoctrinat numai adventii in aceasta problema nu pot vedea ca sunt orbi. Domnule Profet de carton apelez la dumneavoastra iara cu multumiri anticipate. Cum a luat nastere aceasta miscare adventista? Din amagire sau din dezamagire?
P.s sincer asteptam niste raspunsuri mai bune dar nici nu au cum sa le dea! Spun: biserica ortodoxa s-a format in sec 4 sau nu stiu care. Aiurea! Ce au renuntat preotii sau episcopii din biserica "nu stiu care" si au trecut la o biserica formata din neant numita ortodoxa? Cum poti sa crezi astfel de minciuni?!?

Last edited by bairstow; 16.12.2011 at 15:04:04.
Vechi 16.12.2011, 15:18:06
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Greu de crezut că primii creștini au incendiat exemplarere Sintei Scripturi. Dipotrivă: le-au copiat și multiplicat! Incendiarea Scripturii și pedepsirea celor ce o citeau a survenit mai târziu... cam pe când creștinismul a ajuns religie de stat.
Nu vorbeam de incendierea Scripturii. Si normal ca s-au multimplicat, dar e posibil, chiar fff probabil ca unii crestini sa fi invatat de la altii care au primit invatatura de la apostoli, deci nu din sursa directa a celor care au avut contact cu Mantuitorul sau din Sf Scriptura. Asta e Sfanta Traditie. Mesajul pe care l-au primit crestinii si nu este complet in Sf Scriptura.

Citat:
Să nu ne grăbim cu afirmații fără acoperire... Nu am timp să mă documentez (azi e Ziua Pregătirii și sunt foarte ocupat), dar pana atunci luați doar acest verset:

[center][font=Comic Sans MS][i]"Să nu întristați Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării." .
Este evident ca avem aceeasi parere despre dumnezeirea Sfantului Duh. Eu doar spun ca nu exista nicaieri in Sfanta Scriptura clar specificat acest lucru. Sin acest verset nu reiese dumnezeirea Sfantului Duh ca Persoana sa Sf Treimi. Putea fi vorba de Dumnezeu unul in Persoana si Fiinta, desi despre Fiinta Dumnezeiri, sau poate reiesi ca ar fi o creatie.
Doamne fereste, departe de mine sa incerc sa ma intind o capcana. Cand veti avea timp documentati-va si putem discuta. Sper sa revenit asupra acestui aspect.

Citat:
Înțeleg din felul cum ați construit fraza că cele două autorități (Duhul Sfânt și Sfânta Tradiție) sunt adverse și se exclud una pe alta. Pot accepta că sfinții părinți au fost conduși de Duhul Sfânt în selecția cărților. De altfel, nu este nevoie să fi "sfânt părinte" pentru a putea face diferența între Evangheluia după Ioan și "evanghelia" apocrifă a lui Iuda; ori între Apocalipsa lui Ioan (care afirmă inspirația dumnezeiască în scrierea ei) și o apocrifă (al cărui autor afirmă chiar că nu a fost inspirat de Dumnezeu în scrierea ei).Am dat doar două exemple extreme, pot fi și altele prin care un cercetător credincios foate decela adevărul de minciună.
Nu, nu se exclud. De altfel asta e invatatura BO, eu ma refeream doar la faptul ca e obligatorie cel putin una.
Nu vorbim doar despre evanghelia lui Iuda. Sau de ce nu a fost considerata ca fiind necanonica tocmai evanghelia lui Iuda si celelalte canonice? Se putea invers. Deci exista o invatatura: Sf Traditie.
Si daca puteti accepta ca au fost inspirati de Sf Duh Parintii cand au alcatuit canonul, cum se face ca nu acceptati celelalte invataturi formulate tot atunci?
Vechi 16.12.2011, 15:34:15
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Domnule Profet de carton apelez la dumneavoastra iara cu multumiri anticipate. Cum a luat nastere aceasta miscare adventista? Din amagire sau din dezamagire?
Nu cunosc atat de bine istoria bisericii adventiste. Imi pare rau.
Vechi 16.12.2011, 15:42:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu cunosc atat de bine istoria bisericii adventiste. Imi pare rau.
Sincer daca ati fi pastorul meu as renunta la dumneavoastra imediat! Pai e ca si cum as zice eu ca nu am auzit de miscarea baptista sau de penticostali! In fine nu trebuie sa va suparati apoi iar ati evitat intrebarea (sau a-ti uitat-o) despre cruci. Va rog frumos sa imi raspundeti.P.S faptul ca spun cea ce gandesc nu inseamna ca am ceva cu dumneavoastra. Dar deja sunt atentionat in buna masura ca trebuie sa fiu prevazator. Imi pare ca nu raspundeti sincer!Ps 2 recunosc ca am o parere despre pastori ca fiind indraciti iar despre enoriasi lor ca fiind niste oameni naivi ,iubitori si ravnitori de Hristos! Adevarul e insa la mijloc din cate mi-am dat seama. Sunt si pastori care il iubesc pe Iisus sunt insa si enoriasi neoprotestanti care pacatuiesc pe rupte! Cand gandesc cu inima prima varianta e valabila cand gandesc cu mintea varianta a doua valabila.

Last edited by bairstow; 16.12.2011 at 15:48:42.
Vechi 16.12.2011, 15:48:02
Banned

Implicit

Citat:
In fine nu trebuie sa va suparati apoi iar ati evitat intrebarea (sau a-ti uitat-o) despre cruci. Va rog frumos sa imi raspundeti.P.S faptul ca spun cea ce gandesc nu inseamna ca am ceva cu dumneavoastra. Dar deja sunt atentionat in buna masura ca trebuie sa fiu prevazator. Imi pare ca nu raspundeti sincer!
Ma scuzati, nu observasem intrebarea.
Consider ca primii crestini nu aveau cladiri pe care sa le numeasca biserici, si nu le construiau intr-un anumit fel sau cu anumite simboluri. "Biserica" desemneaza grupul de credinciosi care se aduna intr-o anumita locatie, toti fiind nascuti din nou. Cladirea unde se aduna pentru inchinare, se cheama "casa de rugaciune", eu asa am citit ca Domnul numeste cladirea.
Vechi 16.12.2011, 15:52:23
Senior Member

Implicit

Bine bine va multumesc pentru raspuns dar nu imi pare complet. Casele de rugaciune neoprotestante inainte de anul 1990 aveau cruci? Sa zicem cele facute intre anii 1900 si 1990.
Ma scuzati ca insist dar eu consider aceasta problema foarte importanta deoarece stiu ca neoprotestantii aratau cu degetul la faptul ca bisericile ortodoxe aveau cruci !
Vechi 16.12.2011, 15:53:16
Banned

Implicit

Citat:
Bine bine va multumesc pentru raspuns dar nu imi pare complet. Casele de rugaciune neoprotestante inainte de anul 1990 aveau cruci? Sa zicem cele facute intre anii 1900 si 1990.
Ma scuzati ca insist dar eu consider aceasta problema foarte importanta deoarece stiu ca neoprotestantii aratau cu degetul la faptul ca bisericile ortodoxe aveau cruci !
unele neoprotestante aveau cruci (si au si acum), mai ales cele baptiste.
Vechi 16.12.2011, 15:56:32
Senior Member

Implicit

Tata s-a dus la o biserica baptista si i s-a raspuns ca crucea este element al rusinii! Acum poate a confundat-o cu biserica adventa cea ce m-as mira ! Dar bisericile advente suta la suta nu aveau cruci!Interesant ca daca biserica poate purta o cruce enoriasul nu are voie!!! Sau am vazut acum ca la penticostali au inceput sa apara asa zisele bratari crestine!
Vechi 16.12.2011, 15:58:07
Banned

Implicit

Citat:
Tata s-a dus la o biserica baptista si i s-a raspuns ca crucea este element al rusinii! Acum poate a confundat-o cu biserica adventa cea ce m-as mira ! Dar bisericile advente suta la suta nu aveau cruci!
Mie un adventist mi-a aratat o biserica baptista proaspat construita in localitatea lui si mi-a spus ca ei, 'baptistii' au comis idolatrie pentru ca au pus acea cruce. Si am vazut cruci pe biserici baptiste dar si pe biserici penticostale.
Culmea e ca stiu si o biserica adventista cu cruce!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16