![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfanta Scriputra contine Cuvantul lui Dumnezeu si este o carte care raspunde in primul rand la 2 intrebari: Care este scopul vietii omului? Cine este Creatorul existentei? (universul: materie, spatiu, timp, legile stiintei...)
Ea arata CINE este: "Calea, Adevarul si Viata". Ea nu trebuie interpretata ad litteram mai ales in ceea ce priveste creatia ci trebuie traita si inteleasa in Duh Sfant si in Adevar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desi am dat ce spun sfintii despre creatie tu tot sustii parerea ta. Toti sunt fanatici si fundamentalisti, doar tu esti cunoscatorul. Da-mi un singur exemplu din Romania din ortodoxie care sa sustina sa ceva. O sa ne apucam sa contrazicem si Scriptura acum, de exemplu la cele zece porunci Domnul spune ca sas lucram sase zile sa o cinstim pe a saptea, ca inj sase zile a facut Dumnezeu lumea. In interpretarea evolutionistilor teisit ar insemna sa lucram sase ere si o era sa ne odihnim? Citat:
Despre acest subiect am citit un articol cu aproape trei ani in urma, un ateu avea aceleasi intrebari si asa am gasit articolul. De fapt articolul este un raspuns celor ce nu sunt credinciosi, nu cred ca s-a gandit nimeni ca ar fi si ortodocsi care sa aiba aceste conceptii. Arca era foarte mare, avea cam 137m in lungime (un bloc de 45 etaje), avea trei etaje, in total 13,7m, deci aproape un bloc cu cinci etaje. Din calcule reuese ca puteau incapea cam 125.000 de animale de marimea unei oi. Probabil animalele erau tinere, ca sa se poata imperechea. Majoritatea animalelor au o dimensiune mai mica decat a unei oi. Speciile marine nu au intrat in arca (normal), iar in articol scrie ca in prezent sunt cam 18.000 de specii terestre. Atentie, au intrat doar speciile. Rasele se pot crea in timp. Unii creationisti, mai fundamentalisti, cum spui tu, spun ca animalele de la creatie nu au suferit deloc modificari. Restul spun toti ca vietatile pot suferi mici modificari, iar acestea sunt rasele. Asa sutinea si cartea ortodoxa despre genetica. Si asa sustine si stiinta. Despre plante nu scrie nimic in Biblie. Si ce nu scrie putem doar sa presupunem. Oricum, animelele scrie ca trebuiau sa aiba hrana. Si se pare ca nu existau atunci animale carnivore. Nici oamenii nu au fost o perioada carnivori, ci vegetarieni. Cam astea se stiu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eugen, adevarul e bucurie, ceva ce nu e adevarat nu are cum sa ne aduca bucurie. Ii mai putem si sminti pe altii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vin cu dorința de a contrazice teoria evoluționistă. Nu sunt în măsură. Nici nu vreau să „te prind” cu ceva. Vreau, pur și simplu, să înțeleg niște aspecte și, cum văd că ai citit mult în domeniu, îți pun înainte unele nelămuriri personale.
Nu am reușit până acum să înțeleg din perspectiva evoluționismului cum se explică dobândirea unor comportamente elaborate de către ființele mai mult sau mai puțin superioare. Recent m-a pus pe gânduri un fapt banal: am aflat că o cloșcă își întoarce ouăle (tot a fost vorba de ou aici) cu ciocul la un anumit interval de timp (nu știu exact care e intervalul și cât de precis îl respectă). Însă cert este că le întoarce, iar scopul este fie încălzirea uniformă a lor, fie, poate, ca embrionul să nu se lipească de coajă. M-am mirat și m-am întrebat cum a ajuns cloșca, pe calea evoluției, la această știință. Să fie de vină variabilitatea genetică? Adică din cauza mutațiilor genetice aberante, s-a născut o găină care s-a apucat să facă chestia asta și apoi celelalte au murit? ![]() Ar mai fi și multe alte observații de genul ăsta, însă aștept întâi un răspuns pentru asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit ca atmosfera era alta inainte de potop, mai propice vietii. Nu am timp sa scriu si despre evolutionism, deocamdata trebuie sa scriu doar despre evolutionismul teist. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si citind acele carti realizam ca de fapt toata teroia evolutionista e doar in imaginatie, practic nu prea exista nicio dovada, mai mult stiinta pana la momentul actual nu nuamic a nu o confirma, ci o infirma. De exemplu nu s-a putut arata ca se poate trece de o anumita limita a mutatiilor in cazul speciilor mai evoluate. Deci s-a aratat ca o specie nu poate trece in alta specie. Uite alte exemple in genul aratat de tine: http://www.creationism.info.ro/sectiune6/index.php |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
voi cei ce adaugati/inventati mereu noi interpretari. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si cine stabileste ce este adevar istoric si ce este alegorie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|