Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2010, 01:46:10
Raul Ortodox Raul Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nici macar nu cunoaste ortodoxia, se vede foarte clar....
Daca ar fi cunoscut-o, nu ar afirma ca se pazea de "pocaiti" (nimeni nu stie pocainta aproapelui si nimeni n-ar trebui sa o judece) doar pentru a nu-i lua enoriasii, din care ar rezulta lipsa profitului sau... Ar stii exact de ce sa se fereasca de sectanti... El insa vorbeste despre preotii ortodocsi exact asa cum o fac toti sectarii: cu sarcasm, cu dispret, cu ura...
Ce putem spune mai mult?!? Dumnezeu sa-l ierte pentru tot

Cred ca ar trebui sa ne rugam pentru el, fratilor
Eu personal ma rog, desi el a afirmat ca se va ruga ca Dumnezeu sa aduca la credinta "adevarata" si alti preoti.
Vechi 28.07.2010, 09:08:59
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Vezi dragul meu ca nu sti nimic..pe acesta care tu il numesti betiv poate avea o judecata mai buna ca tine. Acestia dragul meu betivii, curvarii sunt oi, vrei tu ori ba..lupul este cel ce se vinde ca mai apoi sa loveasca in adevar.
Mantuitorul n-a venit pe pamant pentru cei sanatosi..ci a venit pentru cei care i numesti tu betivi, desfranati..si uite Bunul Dumnezeu a stat cu ei la masa..nu a fugit de ei.
Vorbeste cu fratii tai..iti vor vorbi pe limba ta, macar cele elementare sa le intelegi.
Daca are o judecata mai buna atunci sa se pocaiasca. Sf Scriptura este f clara :
"Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții,
nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru."

Intelegi care sunt oile?Cei care au fost spalati de pacatele lor, nu cei care traiesc in pacat dar care se considera crestini.
Hristos a stat cu curvele la masa, cu vamesii etc dar mesajul Lui era clar, POCAITI-VA. Maria Magdalena s-a pocait, Zacheu s-a pocait etc.Nu au ramas la acelasi stadiu la care i-a gasit Hristos.
Pacatul nu are nici o scuza, si nimeni care traieste in pacat nu e "oaie" ci e lup.
Vechi 28.07.2010, 09:13:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Bati campii, zorobabele, nici macar nu erai atent la predici.
Cine ti-a propovaduit tie asa ceva ca eu nu am auzit pana acum la Liturghie si la predica lucrurile astea cu pomenile si lumanarile, despre ce propovaduire vorbesti?
Asa e ca nu erai practicant si ca habar nu ai ce e ortodoxia? De ce nu recunosti asta in loc sa minti cu nerusinare despre propovaduiri inexistente?

Orice ortodox practicant se spovedeste si asta presupune pocainta, zorobabele. De ce spui ca nu ti-a zis nimeni?
nu bat campii, e purul adevar. Daca nu ma crezi pe mine ii poti intreba si pe ceilalti NP prezenti pe acest forum si care provin din familii ortodoxe. Marturia lor va fi aceeasi.
Cum nu ai auzit de pomeni?Nu e in teologia ortodoxa invatatura ca omul poate fi mantuit pe baza faptelor bune facute de urmasi?Ca prin pomeni facute la anumite intervale de timp sufletul omului este scos din iad. Eu zic sa mai studiezi invatatura ortodoxa ca se pare ca nu o stii.
De fapte bune nu ai auzit?Ca se merge pe ideea ca TREBUIE sa faci fapte bune ca sa fii mantuit?Ca si cum faptele te-ar mantui si nu credinta in Hristos.
Nu ma mai fa tu pe mine mincinos , eu iti spun exact ce eram invatat.
Vechi 28.07.2010, 09:18:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Ca sa vezi, poi mie mi se pare ca nu esti sincer, deoarece cineva care cunoaste invatatura ortodoxa si o practica, nu afirma ceea ce dumneata ai afirmat

"Ce m-a impiedicat sa incep lucrarea caintei? Faptul ca nimeni nu mi-a zis ca omul trebuie sa se pocaiasca.Tot timpu se spunea ca pentru cei morti se fac pomeni si sunt mantuiti, ca cei vii trebuie sa aprinda lumanari, sa faca fapte bune etc.
Asta era mesajul propovaduit , mesaj care nu avea nimic in comun cu ce spune Sf Scriptura."

Aici ti se vede atat sinceritatea cat si modul "profund" in care tu ai inteles ortodoxia,
toti sunteti la fel, macar ca nu cunoasteti nimic din ce spuneti
Un ortodox practicant citeste invataturile sfintilor parinti stie care este rostul Bisericii , si nu rezuma credinta la aprinderea lumanarilor,
nu ti s-a spus de pocainta? oare ce faceai in Postul Mare cand toate slujbele vorbesc despre pocainta? oare cat ai citit din omiliile lui Ioan Guura de Aur sau ale altor parinti despre pocainta?
da, imi dau seama ce fel de ortodox "practicant" ai fost, mai aud pe cate un fost betiv care trece pe la sectari si se lauda ce mare ortodox era el inainte, macar ca el nu avea nimic in comun cu ortodoxia sau poate confunda ortodoxia cu aprinderea lumanarilor
N-am vazut pana acum un ortodox practicant, cunoscator al invataturii bisericii, sa treaca pe la "pocaiti" ba din contra toti cei care au trecut, ba nu aveau nicio legatura cu biserica ba aveau una superficiala, de genu , "daca aprind lumanari m-am mantuit" ori cu astfel de persoane nu te poti lauda
in primul rand ca sa citesc invaturile Sf Parinti ar fi trebuit sa mi le recomande cineva, ori nu mi-au fost recomandate de nimeni.
In al doilea rand pocainta nu e numai in post cum afirmi tu ci trebuie sa fie zilnica, lucru care i-ar nu mi s-a spus. Majoritatea predicilor erau de 10 minute la sfarsitul slujbei.Cat crezi ca ti se poate spune in 10 minute?
E bine daca mai auzi cate un fost betiv ca s-a pocait. asta e important ca e "fost" betiv.
Eu zic sa iti revizuiesti atitudinea si tonul, tu si cu jane, faceti oameni mincinosi ca nu va convine realitatea.
Vechi 28.07.2010, 09:22:02
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
+, ca tot zice ca mergea la Liturghie saptamanal:

Cealalta vreme a vieții noastre în pace și întru pocainta a săvârși, la Domnul să cerem. [ Ectenia cererilor, care se citeste sa auda tot poporul si sa raspunda Da, Doamne .. Zorobabel, tu ce auzeai si ce raspundeai in fiecare saptamana? ]

Sau, rugaciunea lui Manase, inainte de fiecare spovedanie (cel putin):

Tu Doamne, după mulțimea bunătății Tale, ai făgăduit pocăință și iertare celor ce Ți-au greșit și după mulțimea îndurărilor Tale ai hotărât pocăință păcătoșilor, spre mântuire. Așadar Tu, Doamne, Dumnezeule celor drepți, n -ai pus pocăință pentru cei drepți: pentru Avraam și Isaac și Iacov, care nu Ți-au grețit Ție, ci ai pus pocăință mie, păcătosului, pentru că am păcătuit mai mult de căt nisipul mării. Multe sunt fărădelegile mele și nu sunt vrednic a căuta și a privi la înălțimea cerului, din pricina mulțimii nedreptăților mele. Străns sunt eu cu multe cătușe, încât nu pot să-mi ridic capul și nu am nici loc de odihnă, pentru că Te-am măniat și rău am făcut am făcut înaintea Ta; n-am împlinit voia Ta, nici am păzit poruncile Tale, ci foarte urâte am făcut, înmulțindu-mi smintelile.

Dar acum îmi plec genunchii inimii, rugând bunătatea Ta și zicând: Am păcătuit, Doamne, am păcătuit și fărădelegile mele eu le cunosc; însă tot eu cer, și nici mă osândi la întuneruc sub pământ, căci Tu ești , Dumnezeule, Dumnezeul celor ce se pocăiesc. Arată-Ți peste mine bunătatea Ta, mântuiește-mă pe mine, nevrednicul, după mare mila Ta și te voi preaslăvi în toate zilele vieții mele; căci pe Tine Te slăvesc toate puterile cerești și a Ta este slava în vecii vecilor. Amin.

Zi Zorobabele, ce practicai tu?
eu is curios cat practici tu din rugaciunea lui Manase. Zice acolo ca Domnul mantuie omul prin pocainta, voi veniti cu teorii ca nu.
Deci tu asculti Liturghia da practici cu totul altceva. Exemplele pot continua
Vechi 28.07.2010, 10:32:46
Cristina sibiu Cristina sibiu is offline
Member

Data înregistrării: 26.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nici macar nu cunoaste ortodoxia, se vede foarte clar....
Daca ar fi cunoscut-o, nu ar afirma ca se pazea de "pocaiti" (nimeni nu stie pocainta aproapelui si nimeni n-ar trebui sa o judece) doar pentru a nu-i lua enoriasii, din care ar rezulta lipsa profitului sau... Ar stii exact de ce sa se fereasca de sectanti... El insa vorbeste despre preotii ortodocsi exact asa cum o fac toti sectarii: cu sarcasm, cu dispret, cu ura...
Ce putem spune mai mult?!? Dumnezeu sa-l ierte pentru tot

Cred ca ar trebui sa ne rugam pentru el, fratilor
De ce sa se fereasca? ai zis asa :Ar stii exact de ce sa se fereasca de sectanti...
Ei nu cred tot in acelasi Dumnezeu?
Vechi 28.07.2010, 11:52:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
pe ce iti bazezi afirmatiile? lucrezi la institutul national de statistica si ai facut un studiu serios in aceasta privinta? sau si afirmatia asta este lipsita de absolut orice fundament ca altele spuse pe aici
in ceea ce il priveste pe respectivul preot, nu ii discutam aici pacatele personale ci analizam afirmatiile lui si cantarindu-le le gasim usoare
nu trebuie sa lucrezi ca la institutul de statistica ca sa vezi ca societatea romaneasca e plina de putregai. Daca am fi o tara crestina nu am fi pe locul 1 la avorturi, nu ar fi puscariile pline de hoti, nu am fi campioni la evaziune fiscala si exemplele pot continua.
Afirmatiile lui le judeci dupa ce standard? Nu esti tu in masura sa spui ca le gasesti usoare in conditiile in care tu nu cunosti Sf Scriptura decat la un nivel superficial.
Si fariseii l-au gasit pe Hristos vinovat, si l-au dat la moarte. Si ei ca si tine se considerau detinatorii adevarului cand de fapt erau pe langa complet.
Vechi 28.07.2010, 12:57:29
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raul Ortodox Vezi mesajul
Recent am văzut un video în care un fost preot ortodox continuă și acum să arunce cu noroi în Biserica Ortodoxă.Filmulețul îl gasiți AICI http://www.youtube.com/watch?v=OAIuYeW-URE

Acesta se roagă ca Dumnezeu să "scoată și alți preoți la credință".

Câtă rătăcire!

Doamne Ajuta!
Se pare că nu doar China comunistă și Iranul taliban dețin controlul internetului... căci iată ce apare la accesarea linkului de mai sus:

"This video has been removed due to terms of use violation."

Am reușit să găsesc totuși mărturii ale acestui fost preot ortodox și m-am lămurit. Nu e de mirare că a produs atâta panică pe acest forum. Numărul replicilor într-un timp atât de scurt și mai ales reacția emoțională spune mult...
Vechi 28.07.2010, 13:13:57
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Se pare că nu doar China comunistă și Iranul taliban dețin controlul internetului... căci iată ce apare la accesarea linkului de mai sus:

"This video has been removed due to terms of use violation."

Am reușit să găsesc totuși mărturii ale acestui fost preot ortodox și m-am lămurit. Nu e de mirare că a produs atâta panică pe acest forum. Numărul replicilor într-un timp atât de scurt și mai ales reacția emoțională spune mult...
Asa si trebuie, sectarule, ca reactiile sa fie foarte rapizi si dure la adresa unui tradator al Bisericii lui Hristos !! Cu tradatorii si slugile satanei nu avem ce sa discutam: acest infam, acest papagal, acest viclean pervers si mincinos, plin de mandrie si de orgoliu satanic, acest "sfant in viata" careia Biserica se pare ca nu i-a fost suficient de recunoscatoare pentru ca Dumnezeu ne-a ploconit cu asemenea "sfant" si "preaintelept", caruia mirenii mai mult sau mai putin pacatosi nu i-au acordat inchinare si ascultare ca unui mare sfant sau guru si caruia nu i s-au gudurat la picioare spre a ii recunoaste "inaltimea sfinteniei" la care a ajuns el peste noapte, trebuie tratat foarte aspru si fara sovaire !! Doar in cazul in care va face o adevarata pocainta, si nu una falsa de tip penticostal, si se va lepada de toata adunarea eretica si blestemata a sectarilor, mai are vreo sansa la vreun cuvant in Biserica lui Hristos !! In rest poate linistit sa isi vada de propaganda mincinoasa pe care o face si sa se "inalte" spiritual prin judecarea altora, ca sigur va ajunge "departe" !
Vechi 28.07.2010, 13:40:59
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Daca are o judecata mai buna atunci sa se pocaiasca. Sf Scriptura este f clara :
"Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții,
nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru."

Intelegi care sunt oile?Cei care au fost spalati de pacatele lor, nu cei care traiesc in pacat dar care se considera crestini.
Hristos a stat cu curvele la masa, cu vamesii etc dar mesajul Lui era clar, POCAITI-VA. Maria Magdalena s-a pocait, Zacheu s-a pocait etc.Nu au ramas la acelasi stadiu la care i-a gasit Hristos.
Pacatul nu are nici o scuza, si nimeni care traieste in pacat nu e "oaie" ci e lup.
Tu sti ce spui..mi-ar fi placut sa te fi putut ajuta..incerc sa nu te judec si sa imi para rau pentru ratacirea fiecaruia..caci cu totii suntem oameni si avem neputintele noastre, dar cand ne vindem si apare mandria nu mai discernem nimic.
Este un exemplu viu cam ce categorii de oameni ratacesc, oameni insetati dupa slava, oameni "atotstiutori"..
Da, om fi cu totii lupi..plini de pacate..care dintre noi ortodocsi ar putea spune ca este bun, si este lipsit de pacate ..care dintre noi ar putea spune ca nu este lacom, zgarcit, desfranat..Cand vom spune ca suntem buni si lipsiti de aceste pacate atunci om ajunge intr-o alta tabara..intr-o mare ratacire.
Ne vom ruga asa cum om putea fiecare sa ne vedem mereu pacatele si sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de mandrie..

"In afara de credinta crestin-ortodoxa, toate religiile lumii sunt mincinoase si nu-l mantuiesc pe om. O religie mincinoasa este o batjocura pentru lume. La moarte se descopera cat de temeinic este crezul omului si pe ce s-a bazat credinta lui...Cat de ingrozitoare si sfasietoare va fi starea celui care va vedea ca a fost inselat."
Sfantul Teofan Zavoratul
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 63 23.06.2012 15:50:29
Un preot din Focsani a fost injunghiat Simply_me Preotul 23 19.06.2012 17:54:57
Ion Creanga - preot ortodox maria32 Generalitati 4 11.06.2010 00:02:09