![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru." Intelegi care sunt oile?Cei care au fost spalati de pacatele lor, nu cei care traiesc in pacat dar care se considera crestini. Hristos a stat cu curvele la masa, cu vamesii etc dar mesajul Lui era clar, POCAITI-VA. Maria Magdalena s-a pocait, Zacheu s-a pocait etc.Nu au ramas la acelasi stadiu la care i-a gasit Hristos. Pacatul nu are nici o scuza, si nimeni care traieste in pacat nu e "oaie" ci e lup. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum nu ai auzit de pomeni?Nu e in teologia ortodoxa invatatura ca omul poate fi mantuit pe baza faptelor bune facute de urmasi?Ca prin pomeni facute la anumite intervale de timp sufletul omului este scos din iad. Eu zic sa mai studiezi invatatura ortodoxa ca se pare ca nu o stii. De fapte bune nu ai auzit?Ca se merge pe ideea ca TREBUIE sa faci fapte bune ca sa fii mantuit?Ca si cum faptele te-ar mantui si nu credinta in Hristos. Nu ma mai fa tu pe mine mincinos , eu iti spun exact ce eram invatat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand pocainta nu e numai in post cum afirmi tu ci trebuie sa fie zilnica, lucru care i-ar nu mi s-a spus. Majoritatea predicilor erau de 10 minute la sfarsitul slujbei.Cat crezi ca ti se poate spune in 10 minute? E bine daca mai auzi cate un fost betiv ca s-a pocait. asta e important ca e "fost" betiv. Eu zic sa iti revizuiesti atitudinea si tonul, tu si cu jane, faceti oameni mincinosi ca nu va convine realitatea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci tu asculti Liturghia da practici cu totul altceva. Exemplele pot continua |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei nu cred tot in acelasi Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Afirmatiile lui le judeci dupa ce standard? Nu esti tu in masura sa spui ca le gasesti usoare in conditiile in care tu nu cunosti Sf Scriptura decat la un nivel superficial. Si fariseii l-au gasit pe Hristos vinovat, si l-au dat la moarte. Si ei ca si tine se considerau detinatorii adevarului cand de fapt erau pe langa complet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() "This video has been removed due to terms of use violation." Am reușit să găsesc totuși mărturii ale acestui fost preot ortodox și m-am lămurit. Nu e de mirare că a produs atâta panică pe acest forum. Numărul replicilor într-un timp atât de scurt și mai ales reacția emoțională spune mult... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un exemplu viu cam ce categorii de oameni ratacesc, oameni insetati dupa slava, oameni "atotstiutori".. Da, om fi cu totii lupi..plini de pacate..care dintre noi ortodocsi ar putea spune ca este bun, si este lipsit de pacate ..care dintre noi ar putea spune ca nu este lacom, zgarcit, desfranat..Cand vom spune ca suntem buni si lipsiti de aceste pacate atunci om ajunge intr-o alta tabara..intr-o mare ratacire. Ne vom ruga asa cum om putea fiecare sa ne vedem mereu pacatele si sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de mandrie.. "In afara de credinta crestin-ortodoxa, toate religiile lumii sunt mincinoase si nu-l mantuiesc pe om. O religie mincinoasa este o batjocura pentru lume. La moarte se descopera cat de temeinic este crezul omului si pe ce s-a bazat credinta lui...Cat de ingrozitoare si sfasietoare va fi starea celui care va vedea ca a fost inselat." Sfantul Teofan Zavoratul |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|