![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...ca, va dati seama, hula aceea, impotriva Sfintului Duh, de care Domnul personal zice ca nu se iarta nci acum, nici in Cealalta Lume, o spune public si repetat un...viitor preot ortodox (God forbid!).
Asta indica, a milioana oara, daca mai era nevoie, in ce vremuri traim. Vorba lui Vladimir Pustan: "daca nu realizati ca sintem aproape de sfirsit, e rau" |
|
|||
|
|||
![]()
Am mai spus ca e vorba de har, nu de Persoana Duhului Sfant. Gandeste-te invers, atunci ce este harul si ce rol are, ca nu ar mai avea rost invatatura despre har.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema in ceea ce sustine Igor este ca in invatatura crestina Divinitatea nu se afla in materie, aceasta invatatura este in panteism. Aceasta se intampla pentru ca el confunda harul cu Duhul Sfant. De aceea exista invatatura despre har in ortodoxie, Domnul lucreaza in lume prin har, care este o energie necreata. Ca si limbaj nu e tocmai gresit ce spune, doar intelegerea. Pentru ca, de obicei, se spune ca la Botez se primeste Duhul Sfant, dar e vorba de har. Iar harul este si in sfintele moaste si in alte locuri. Aceasta invatatura despre har, ca energie necreata o au doar ortodocsii. De exemplu protestantii spun ca primesc chiar Duhul Sfant, deci din punctul lor de vedere nu e gresit ce spune Igor. La catolici nu stiu exact daca spun ca primesc harul sau Duhul Sfant, pentru ca nu exista la ei invatatura despre energia necreata, care este in cauza cand se vorbeste despre lucrarea Duhului Sfant (desigur, este harul creat la ei). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Emilian (nu Igor, îl cheamă Botoș Remus Emilian) a susținut că Duhul Sfânt "INTRĂ" în diverse obiecte sau animale (prosoape, măgari ș.cl.). Logica elementară ne spune că dacă ceva INTRĂ în altceva, atunci înainte de momentul intrării acel ceva nu se afla acolo, iar asta contrazice direct atributul omniprezenței divine. Asta dacă înțelegi greșit atributul omniprezenței. Omniprezența divină nu înseamnă că Dumnezeu se află pretutindeni în Creație, din punct de vedere material sau temporal, tocmai pentru că Dumnezu transcede timpul și spațiul, acestea fiind categorii care nu I se aplică. După cum a spus cineva, nu-mi aduc acum aminte cine: "Centrul lui Dumnezeu este peste tot, circumferința Lui, niciunde".
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Si uite asa o ajuns Igor Sfant, talmacit de Sfinti Parinti.. :)
|
||||
|
||||
![]()
Măi tăticu, dacă el pe forum si-a zis "Igor", apăi "Igor" e, nu Dumnezeu stie cum o fi-n lumea reală.
Dacă tu, din exhibitionism, din interes, ti-ai publicat datele reale, e treaba ta dar lui ar fi bine să-i respecti intimitatea. Èi oricui altcuiva. Da' stii si tu asta, doar că umbli la intimidare.
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 28.07.2016 at 21:29:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Știi de ce păcatele împotriva Duhului Sfânt sunt de neiertat? Cum ar fi să zicem la eretici, păcătuiesc mereu împotriva Duhului Sfânt. Fiindcă acele păcate, te opresc din a mai fi sau a deveni creștin, făcându-te eretic. Nu fiindcă Dumnezeu Treime Iubire, n-ar putea să ierte, ci fiindcă tu singur nu te ierți, cu hilirea și erezia, crezând minciuna, cum au crezut-o Adam și Eva, s-au scos singuri din Rai, ca și arienii, origeniștii, "romano-catolicii", lutheranii, penticostalii, baptiștii și alții... Domnul să aibe milă de ei... Citat:
Nu înțeleg cum lucrează demonii... Parcă nici nu vreau să aflu... Dacă Dumnezeu a făcut-o să vorbească, cum tu spui și dacă a fost un miracol de la Dumnezeu, cum tu spui, crezi că acel miracol era ce? o persoană, o ființă, ceva, cumva care "a făcut" măgărița să vorbească, din senin, fără Dumnezeu? Nu, firesc. Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost? De ce a fost nevoie să intre în măgăriță? Fiindcă vroia să-l îndrepte, avea nevoie de el, de prooroc, să lucreze prin el. Și numai putea să lucreze prin el, fiindcă el proorocul, nu-i mai permitea lui Dumnezeu să intre în el, să se facă vas al lui Dumnezeu, prin păcatele făcute de prooroc. Și atunci a ales altă cale să-l trezească pe prooroc, să-l facă din nou vas minunat al Domnului, prin care să lucreze pentru oameni, în comuniune cu oamenii. Dar proorocul era liber, ca și noi toți oamenii. Putea să nu se întoarcă de la păcat, să rămână în păcat, erezie, hulire, lipsa dragostei. Dumnezeu îi respecta libertatea? Desigur. Nu mai lucra prin el, îi respecta alegerile. De aceea când bogatul nemilostiv, cere îngerului să-l trimită pe Lazăr sau pe cineva înapoi la rudele lui, să le atenționeze să devină buni, să nu ajungă ca el, îngerul îi spune: "Au pe Moise și pe Prooroci, dacă nu îi cred pe ei, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți". Așa autoritate aveau prooroci, prin care lucra Dumnezeu. Ca și Moise, fiindcă și Moise era Prooroc. De aceea avea așa mare nevoie Dumnezeu de acel om, în care S-a pogorât și l-a făcut prooroc, cum a lucrat Dumnezeu, în desăvârșirea Noului Testament, prin Apostoli, apoi prin cei unși de apostoli, să fie episcopi, preoți/presbiteri, diaconi, adică Sfinții Părinți, luptând împotriva rătăcirilor, ereziilor, risipirilor, pentru a păstori turma lui Hristos, spre Lumină, a ține întunericul afară, până în ziua de azi și până la Înviere și Judecată. Citat:
Toiagul lui Moise, când devenea șarpe, jos, cine-l făcea șarpe? Șarpele de aramă, când numai se uitau oamenii la el, se vindecau. Prosoapele lui Pavel, puse peste bolnavi și demonizați se vindecau de boli și tot răul. Umbra lui Petru vindeca oamenii, când îi atingea. Pe cei care nu-i atingea, nu-i vindeca. Sfintele Moaște ale lui Elisei, când eu înviat un mort, nu a înviat mortul până nu s-a atins de Sfintele Moaște. Când ai să te trezești? Când o să vă împodobiți pereții locurilor unde vă adunați, cu Sfinte Icoane și cu învrednicirea Sfintelor Moaște? Deci cine transforma toiagul lui Moise în șarpe? Harul sau Duhul Sfânt? Dar ce, despărțim harul de Duhul Sfânt? Este o persoană aparte harul? Nu. Există harul separat înafara Duhului Sfânt? Nu. Lucrează harul individual de Duhul Sfânt? Niciodată. Unde este har, este Duhul Sfânt, care izvorăște harul... Asta nu înțeleg ereticii, când resping și hulesc pe Duhul Sfânt, harul lui, lucrările Duhului Sfânt, Biserica Duhului Sfânt, Ortodoxia, cu Sfinții Duhului Sfânt, cu Sfintele Moaște ale Duhului Sfânt, cu Sfintele Icoane ale Duhului Sfânt. Opriți-vă din hulire, urâtori de Dumnezeu ! Sau n-o să moșteniți Împărăția Cerurilor ! Opriți-vă din hulire, urâtori de Dumnezeu ! Citat:
"Acolo-i peșteră de tâlhari" am auzit un pastor spunând la o predică ! Fără nici un suport... Eram în oraș, aveam cămașă și pantaloni negri, culoarea pocăinței, mergînd pe jos, cum mi-e felul, a trecut un... om, pe lângă mine cu bicicleta și a început să zbiere din toate baierele inimii: "Urască-vă dumnezeeeeu. Voi sunteți popi? Să vă blesteme dumnezeeeeeeu" În inima acelor oameni, e iadul... Acolo când atinge sfințenia, cât timp acolo-i ură, hulire peste hulire, alungarea smereniei, îmbrăcarea mândriei, uciderea ascultării, acolo când vrea sfințenia aduce smerenie, arde. Sfinții Părinți, da aceia, vor judeca pe toți neo-protestanții: "Nu știți că Sfinții vor judeca lumea?" - I Corinteni 6, 2. Și practic judecata Sfinților, nu va fi o judecată lungă, plină de argumente, ci scurtă și concisă: "Uitați-vă și primiți ce a-ți ales încă din șansele date vouă pe pământ, la fiecare răsărit de soare, a-ți ales hula și minciuna, a-ți dorit neascultarea, a-ți urât smerenie și a-ți înmulțit acestea, a-ți ales o viața fără noi, Sfinții Sfintei Treimi, acum a-ți câștigat o veșnicie fără noi." Am lungit prea mult expunerea, tot din dragoste pentru voi. Nu am găsit un text al Duhului Sfânt, printrun Sfânt Părinte, (l-a fel cum Duhul Sfânt și Hristos prin Duhul Sfânt a fost și în Pavel, când scria revelația), fiindcă nu am nevoie de acel Sfânt Părinte, care să spună ce? "Eu, Duhul Sfânt, vă spun că intru în animale". Am Biblia. Cu zeci de versete în care ne arată că El Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Când nu înțeleg Biblia, adică în 99% din cazuri, merg și citesc din alții oameni plini de Duhul Sfânt asemenea lui Pavel, Ioan, Iacov, Petru și alții care au scris Biblia, acei alți oameni Ioan Gură de Aur, Dionisie, Vasile, Grigorie, Chiril, Maxim, Marcu, Fotie, Grigorie, Simeon Noul Teolog și lucrez mântuirea mea, la fiecare răsărit de soare, fără să mă cred niciodată mântuit și salvat, nici în ceasul morții, și atunci plângându-mi păcatele și așteptând mila Domnului. Întoarce-ți-vă ! Veniți la mântuire. Veniți în Biserică. Veniți în Ortodoxie, vă așteptăm la dragoste, smerenie și ascultare, cum au făcut Hristos, Apostolii, Mucenicii, Părinții, adică sfințenia. Ca să vă mântuiți...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 13:08:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toate rătăcirile neo-protestante, se bucură, doresc să vină sfârșitul, Apocalipsa e cartea lor de bază, fiindcă acolo sunt demascate lucrările demonilor și acei oameni, neo-protestanții, asemenea dracilor care lucrează furibund să adune cât mai mulți cu ei, nu pot să dorească îndepărtarea Apocalipsei spre un timp cât târziu posibil, ci grăbesc venirea Apocalipsei, prin necredința, neiubirea, neascultarea, nesmerenia lor, ca să nu se mai demaște lucrările lor, ci să se termine odată totul... Vai lor... Deci, chiar așa Adriane (cu usere: Romowe, Intrarea Vagonului, Barsaumas, Valkorion, Vitiate, etc.) acest Vladimir Puștan, unealtă a diavolului fiind, cât timp stă înafara Bisericii Ortodoxe, și el ca tine și ca mulți, grăbește Apocalipsa, și indică a milioana oară, că Sfântul Ioan Gură de Aur, avea și are dreptate: "Dar ereticii, răstălmăcind Scripturile după capetele lor și căutând mereu argumente împotriva mântuirii lor, nu-și dau seama că se aruncă singuri în prăpastia pierzării. Că pe Fiul lui Dumnezeu, nici lauda nu-L face mai slăvit, nici hula nu-L vatămă. Nu are nevoie Ființa cea necorporală, de lauda noastră. Ci după cum cel ce spune de soare că e strălucitor, nu-i adaogă lumină la lumina lui, nici cel care spune că soarele e întunecos, nu-i micșorează strălucirea, ci el orb fiind, cuvintele lui, sunt dovada propriei orbiri, tot așa li ereticul dă dovadă de nebunia lui, iar care cunoaște slava Lui, își arată propria-i înțelepciune ce i sa dat. Nici acestea nu Îi folosesc, nici acelea nu Îl vatămă, ci unul luptă împotriva mântuirii lui, iar celălalt pentru mântuirea lui și a tuturor. Deci ereticii, răstălmăcind Scriptura, caută doar, doar, vor găsi un text, care ar părea de acord cu rătăcirea lor. Să nu-mi spui mie că Scriptura e de vină. Nu-i vorba de Scriptură, ci nesocotința și mândria lor. Și mierea e dulce, dar când omul e bolnav, o simte amară. Nu mierea e de vină, ci boala. Tot așa și nebunii, care nu văd lucrurile așa cum sunt ele, nu sunt de vină lucrurile, ci mintea stricată a celui nebun. Dumnezeu a făcut Cerul, ca să-i vedem creația și să ne închinăm Creatorului, dar păgânii însă au considera creația lui Dumnezeu, un dumnezeu. Nu e de vină creația, ci nesocotința acelora. După cum omul nesocotit nu are niciun folos de nicăieri, tot așa și omul cu judecată singur își este de folos. Poate fi cineva egal cu ființa lui Hristos? Nu! Dar Iuda nu s-a folosit. Poate cineva fi mai rău ca diavolul? Nu! Și Iov a fost încununat. Hristos nu i-a de folos lui Iuda, fiindcă acela era nesocotit, nici diavolul nu l-a vătămat pe Iov, fiindcă Iov era un om cu judecată și toată virtutea. Spun acestea pentru ca nimeni să nu hulească Scripturile, pentru rătăcirile ereticilor, ci să biruiască nesocotința acelora care răstălmăcesc învățăturile cele bine spuse, fiindcă nu Scripturile sunt de vină, ci mintea care tălmăcește rău, cele bine spuse." Sfântul Ioan Gură de Aur, La Sfântul Sfințit Mucenic Foca și împotriva ereticilor, Cuvintele din Psalmul 141: "Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu la Domnul m-am rugat, partea a III-a, în volumul Predici la Sărbători Împărătești și Cuvântări de Laudă la Sfinți, pag. 520-521. "...el, Pavel, numește câini pe cei ce amăgeau pe credincioși, zicând -Păziți-vă de câini- Filipeni 3, 2, iar altă dată îi numește -îngerii Satanei- și -cu conțiința înfierată-" -Sfântul Ioan Gură de Aur, Tâlcuirea Epistolei întâi către Corinteni, Omilia XXVII-a, pag. 283. Au venit ereziile neo-protestante, aduse de câinii și îngerii satanei, cu conștiința înfierată, din America și s-au numit penticostali, baptiști, adventiști, iehovniști, mormoni... Au venit câinii și îngerii satanei cu conștiința înfierată în 1054, în 1518, romano-catolicii, lutheranii, calvinii, și alături de ei, au tras pe mulți cu ei, în iad... asemenea Satanei, care a tras cu el, o treime din îngerii Domnului, cu minciunile lui... Vai lor, vai acelora mulți... ce mult ne doare pentru ei...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe urma, nu i-a dat nimeni adresa de acasa sau i-a promis vizite neprogramate cu verisoru' ca sa se simta intimidat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"După părerea mea evident greșită", tu și toți ereticii care cred în ereticul cel mare, "papa" de la Vatican, sau episcopul Romei, sau toți ereticii protestanți și neo-protestanți, știți nimic despre omniprezență, Duhul Sfânt, harul Duhului Sfânt, Taine, credința creștină... Și tot nimic o să știți cu toții, în toți anii cât timp stați înafara Bisericii... Bisericii Ortodoxe ! Vai, vai, vai... Să nu vă prindă moartea în erezii... Să nu vă prindă eretici... Că nu o să vă mânuiți. Veniți în Biserica Ortodoxă, adică în Creștinism, ca să lucrați la mântuirea voastră în fiecare zi. Citat:
Rămâi în ele, înmulțeștele și dăruiește tot ce ai primit și înmulțit cu Domnul. Iar pe ei, cei care au nevoie de ajutor, lasă-i, dacă eu nu le răspund nimic, nu le răspunde nici frăția ta. Le răspundem dacă știm, dacă putem, dacă vrem, cu multă dragoste și rugăciune, acolo unde trebuie, cât trebuie, după măsura noastră. Mai departe ei, în libertatea lor, vor face ce vor crede, ce vor voi, ce vor putea. Probabil, s-a referit la numele care e pus la profilul meu aici pe forum... :) Deci lasă-i, răspunde-le cu dragoste, ce poți, din talantul dragostei ce ți s-a dat și-ai înmulțit. Bucură-te-n Domnul ! :)
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 14:24:47. |
|