Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 09:52:48
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
vrei sa spui ca tu nu crezi in aceasta programare genetica?
te-ai ticnit?
Vechi 19.02.2010, 10:01:27
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
te-ai ticnit?
ce vrei sa spui?
Vechi 19.02.2010, 10:11:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Faptul ca am stat 12 ani in biserica imi este de ajuns sa consider ca l-am atat cautat pe Dumnezeu, cat si argumentele de a crede in el.
Atunci esti bolnav de autosuficienta.
Daca ai stat acolo pasiv, nu e de mirare ca n-a ramas mare lucru.
Daca nu ai doar "stat", poate ar trebui sa detaliezi in ce a constat practic efortul tau de a-L afla pe Dumnezeu.

Citat:
Ca aceste cautari ale mele au avut sau nu eficienta, nu cred ca mai este vina mea.
Nu crezi?Deci ai totusi credinta. In nevinovatia ta si culpabilitatea lui Dumnezeu.

Citat:
Ce stiu eu, este ca am vrut sincer, cu toata fiinta mea, sa-l gasesc pe Dumnezeu si sa cred in El.
Ce dovezi ai in sprijinul acestei afirmatii?

Citat:
Dar tu singur zici mai sus ca nu prea erau argumente pentru a crede.
Cum ziceam si mai sus, daca ai fost pasiv in credinta ta, cu adevarat nu aveai de unde sa aduni argumente.

Last edited by AlinB; 19.02.2010 at 10:18:34.
Vechi 19.02.2010, 10:28:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Greu de inteles cum se pot impaca cele doua lucruri, aparent expuse?
Ei bine, se impaca in persoana parintelui ideal, care isi iubeste copilul dar in acelasi timp nu vrea sa il inabuse, nici sa-l lase sa-si faca singur rau.

Daca ai avut astfel de parinti stii despre ce vorbesc. Daca nu, nu ai cum sa intelegi.
Dar daca ai putea intelege, ai putea fi un astfel de parinte intr-o zi.
Daca tu ca parinte ti-ai putea omori copilul (in diverse metode, care de care mai groaznice, de la boli si crime pina la cataclisme globale), mi-e mila de copiii tai.

Citat:
Corect.
Dumnezeu nu este autorul raului (ar fi exprimarea mai potrivita).
Si nici al universului si nici al vietii.
Vechi 19.02.2010, 10:28:15
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Atunci esti bolnav de autosuficienta.
Daca ai stat acolo pasiv, nu e de mirare ca n-a ramas mare lucru.
Daca nu ai doar "stat", poate ar trebui sa detaliezi in ce a constat practic efortul tau de a-L afla pe Dumnezeu.
Nu crezi?Deci ai totusi credinta. In nevinovatia ta si culpabilitatea lui Dumnezeu.
Ce dovezi ai in sprijinul acestei afirmatii?
Cum ziceam si mai sus, daca ai fost pasiv in credinta ta, cu adevarat nu aveai de unde sa aduni argumente.
In primul rand nu cred ca este cazul sa-ti detaliez tie, pentru ca nu este nici locul si nici nu ai competenta necesara sa analizezi astfel de fapte.

Eu spun ca l-am cautat sincer si tu imi ceri dovezi?
Cred ca ai pus intrebarea fara sa gandesti. Ce dovezi as putea sa aduc?
Dar tu ce dovezi aduci in sprijinul a tot ce afirmi?

Iar despre faptul ca as fi fost pasiv ... Nu am fost pasiv niciodata, in nici un domeniu.
Iarasi, nu cred ca este locul sa dau detalii. Dar pot sa-ti spun ca prezenta mea a fost una activa.

Last edited by Mariusica; 19.02.2010 at 10:31:54.
Vechi 19.02.2010, 10:35:14
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:

Eu spun ca l-am cautat sincer si tu imi ceri dovezi?
Cred ca ai pus intrebarea fara sa gandesti. Ce dovezi as putea sa aduc?
Dar tu ce dovezi aduci in sprijinul a tot ce afirmi?

Iar despre faptul ca as fi fost pasiv ... Nu am fost pasiv niciodata, in nici un domeniu.
Poate ca nu L-ai cautat cum trebuie. Trebuie sa-l cauti cu smerenie si cu dorinta de a-ti pune viata în slujba Lui. Cu alte cuvinte, sa cauti voia Lui.

Daca Îi ceri sa te ajute în ceea ce vrei tu sa se întâmple, s-ar putea sa nu-ti raspunda.
Vechi 19.02.2010, 10:49:38
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Poate ca nu L-ai cautat cum trebuie. Trebuie sa-l cauti cu smerenie si cu dorinta de a-ti pune viata în slujba Lui. Cu alte cuvinte, sa cauti voia Lui.

Daca Îi ceri sa te ajute în ceea ce vrei tu sa se întâmple, s-ar putea sa nu-ti raspunda.
E clar ca nu l-am cautat cum trebuie.
Trebuia sa pun capul in pamant, sa nu ma uit in stanga sau in dreapta si sa accept orice idee oricat de absurda mi s-ar fi parut.
Trebuia sa vad ortodoxismul ca fiind singura religie valabila.
Trebuia sa uit ca in Biblie scrie "cauta si vei afla" nicidecum "crede si nu cerceta".

Nu mai aruncati cu vorbe pentru ca nu stiti despre e este vorba.
Nu are sens sa detaliez aici cum am incercat eu sa-l gasesc pe Dumnezeu, cat de activ m fost in Biserica.
Si nu mi-am pierdut credinta pentru ca nu ar fi raspuns rugaciunilor mele.
Vechi 19.02.2010, 10:58:16
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Trebuia sa uit ca in Biblie scrie "cauta si vei afla" nicidecum "crede si nu cerceta".
Refuz sa cred ca vreun ortodox ti-ar spune vreodata "crede si nu cerceta". Astea-s tampenii pe care le spun oamenii care habar nu au despre ce vorbesc insa le place sa isi imagineze tot felul de oprelisti si piedici. E argumentul suprem al alora care nu au fost in viata lor la Biserica sau daca au fost, nu au auzit decat o lalaiala, si vin cu scuza asta, ca or zis popii crede si nu cerceta. Deci minti cu nerusinare cand spui ca ai fost practicant, NU ai fost, arunci praf in ochi.

Daca asta ai inteles tu din ortodoxie, ca iti spunea cineva "crede si nu cerceta", nu ai priceput nimic. Ca dovada faptul ca ai parasit-o.
Vechi 19.02.2010, 11:06:27
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Refuz sa cred ca vreun ortodox ti-ar spune vreodata "crede si nu cerceta". Astea-s tampenii pe care le spun oamenii care habar nu au despre ce vorbesc insa le place sa isi imagineze tot felul de oprelisti si piedici. E argumentul suprem al alora care nu au fost in viata lor la Biserica sau daca au fost, nu au auzit decat o lalaiala, si vin cu scuza asta, ca or zis popii crede si nu cerceta. Deci minti cu nerusinare cand spui ca ai fost practicant, NU ai fost, arunci praf in ochi.

Daca asta ai inteles tu din ortodoxie, ca iti spunea cineva "crede si nu cerceta", nu ai priceput nimic. Ca dovada faptul ca ai parasit-o.
Nu fi nesimtit!
Eu nu am afirmat ca cineva mi-ar fi zis asa ceva. Dar daca mintea ta intr-o dunga nu am ce sa-ti fac.
Oricum, daca as fi dat peste tine in biserica, purtarea ta m-ar fi convins, cu siguranta, ca nu am ce cauta acolo.
Vechi 19.02.2010, 11:08:40
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Nu fi nesimtit!
Eu nu am afirmat ca cineva mi-ar fi zis asa ceva. Dar daca mintea ta intr-o dunga nu am ce sa-ti fac.
Oricum, daca as fi dat peste tine in biserica, purtarea ta m-ar fi convins, cu siguranta, ca nu am ce cauta acolo.
Te-am citat pe tine insuti, frumosule si desteptule. Tu ai spus ca trebuia sa uiti. CINE TI-A SPUS CA TREBUIE SA UITI? In caz ca nu ti-a spus nimeni, inseamna ca doar prejudecatile tale te-au sfatuit prost in ceea ce priveste credinta si cercetarea.

Citeste singur ce scrii inainte de a posta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58