Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2018, 15:29:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
E inventia Apostolului Pavel.
El afirma, dincolo de orice indoiala ca cei care vorbesc in limbi nu comunica cu oamenii ci cu Dumnezeu.
1 Corinteni 14:2 Cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu
Nu e inventia Sfantului Apostol, e doar inventia penticostalilor, care talcuiesc ca sa corespunda ratacirii lor. Ti-am mai spus ce scrie acolo, iar ultima oara ti-am scris ca nu mai vreau sa-ti repet de fiecare data. In tot capitolul scrie de "vorbeste in limbi" nu "se roaga in limbi". Acolo Sfantul Apostol spune ca cel ce vorbeste intr-o limba straina nu vorbeste oamenilor, pentru ca nu-l inteleg daca nu exista talcuitor, vorbeste lui Dumnezeu, singurul care-l intelege. Dar ai tot eschivat sa raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o de cateva ori, nestiind ce sa raspunzi repeti acelasi lucru de fiecare data. Daca vorbirea in limbi este rugaciune, de ce e nevoie sa talcuiasca cineva celorlalti ce se roaga cel ce vorbeste in limbi? Cred ca ai inceput si tu sa vezi ca nu exista o explicatie, penticostalii nu s-au gandit la asta cand au inventat invatatatura lor.
Vechi 12.02.2018, 15:38:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
In lumea noastra sunt multe milioane de catolici, am afirmat.
Nu noi, penticostalii, spunem asta despre ei. Ei insisi o spun.
Uite aici link-ul: http://reinnoirea-carismatica.ro/Ist...x#140_milioane

Aici ei, catolicii afirma ca sunt peste 100 de milioane de carismatici catolici.
Ce zici, o suta de milioane sunt multe milioane sau putine?
Nu, acolo nu catolicii afirma asta, ci carismaticii catolici. Care isi umfla cifrele, asa cum si unele surse penticostale spun ca toti impreuna ar fi 600 de milioane. Dar nu numai penticostalii si carismaticii fac asta, de exemplt catolicii si greco-catolcii sustin ca in Romania sunt peste 700 de mii de greco-catolici, in timp ce la recensamant a reiesit ca sunt doar 150 de mii. Daca ar fi sa respectam proportiile si in cazul carismaticilor, ar iesi 20-30 de milioane de catolici carismatici. Eu nu cred ca sunt nici atati.

P.S. E chiar mai problematic, in articol scrie ca stiudiul statistic a fost facut de altcineva, de niste cercetatori penticostali sau neoprotestanti.

Last edited by catalin2; 12.02.2018 at 15:42:14.
Vechi 12.02.2018, 18:06:27
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu, acolo nu catolicii afirma asta, ci carismaticii catolici.
Carismaticii catolici sunt hindusi?
Citat:
Daca ar fi sa respectam proportiile si in cazul carismaticilor, ar iesi 20-30 de milioane de catolici carismatici. Eu nu cred ca sunt nici atati.
Cati crezi tu ca sunt la numar catolicii carismatici, Catalin?
Hai arata-ti abilitatile de statistician!
Ziceai ca ai predat matematici superioare. Ar trebui sa mai stii cate ceva...
Citat:
P.S. E chiar mai problematic, in articol scrie ca stiudiul statistic a fost facut de altcineva, de niste cercetatori penticostali sau neoprotestanti.
Pare a fi foarte probabil ca penticostalii sau baptistii au mers si i-au numarat pe catolici. Asa ar fi fost normal, cel putin.
Asta e Marea Insarcinare a neoprotestantilor: sa-i numere pe catolici. Si sa umfle cifrele. Si sa se mire incantati cat de multi sunt.

Last edited by Penticostalul Traditional; 12.02.2018 at 18:34:36.
Vechi 12.02.2018, 18:23:05
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Aproape tot ceea ce ai scris e eronat, faci supozitii in necunostinta de cauza. Iar consideratiile tale teologice au importanta doar pentru tine, tu marturisind o alta credinta, ecumenismul, dar si acela mult diluat spre secularism. Nu sunt habotnic, asta spun ecumenistii care si-au facut o varza din toate invataturile cultelor si nu-i agreeza pe cei ce nu adera la varza lor. Conceptiile ecuumensite nu sunt gresite doar din punct de vedere teologic, dar sunt aberante si din punct de vedere al logicii. Ca o comparatie, pun la un loc ce crede o persoana, ca o oaie are patru picioare, cu ce spune altcineva, ca ar avea sapte picioare si afirma ca cei doi nu gresesc cu nimic, au doar pareri diferite.

Legat de lucrarile stiintifice, te tot lauzi cu ceea ce stii, eu pana acum n-am vazut nimic, te ascult cu ingaduinta, la fel ca in cazul cunostintelor teologice. Eu nu am vrut sa ma laud cu aceste lucruri, dar stiu si despre istorie mai multe decat stii tu, probabil. Mi-a placut cel mai mult istoria, am fost si la olimpiade si apoi am citit multe carti de specialitate. Ai inteles ceva gresit, se iau in considerare toate punctele de vedere, dar se construieste un punct de vedere adevarat doar pe baza surselor corecte, nu si a celor false. Tu iei in considerare informatiile false ca si cum ar fi adevarate, le pui pe picior de egalitate cu cele adevarate. Si in privinta religiei faci acelasi lucru.

Spui de cei ce isi pot schimba cu usurinta conceptiile, cei care fac asta sunt cei ce nu inteleg prea multe lucruri sau cei ce nu au gasit adevarul. Probabil nu intelegi ce este adevarul, pentru ca intelegi prin prisma adevarului relativ. Cand ai gasit un adevar nu mai ai cum sa il cauti in continuare in alta parte. Daca incerci sa afli care e capitala Nepalului, cand ai aflat nu te mai chinui sa cauti care este. Cred ca ti-am mai spus asta, eu nu a ajuns ortodox doar pentru ca am fost botezat si nu stiu nimic in rest. Eu am cautat adevarul, stiu ce spun credintele din afara ortodoxiei, chiar cu lux de amanunte. Nu am nicio indoiala nu pentru ca asa s-a nimerit, ci din cunoastere. Tu nu ai cunostinte, de aceea oricine iti spune o invatatura tu o crezi, mai ales ca toate invataturile au si o arguementare, cat de gresite ar fi ele. Daca nu ai cercetat care e capitala Nepalului tu so sa-i crezi pe toti cei ce spun cate ceva, ba ca e Londra, ba ca e Madrid etc. Toate ti se par adevarate. Poti avea cunostinte si incredere cercetand adevarul, dureaza putin timp sa citesti un catehism, sunt doar cateva pagini. Abia apoi poti compara, dar tu nu ai ce compara, de aceea le vezi pe toate adevarate.
nu mai insist, cred ca e vina mea ca discutia a ajuns la persoana. eu iti zic ca te inseli, tu-mi zici mie ca nu stiu nimic, asta e...
dar retine lucrul asta, cei ca tine pica cel mai repede, se aprinde un beculet la un moment dat, cine stie cum, si au impresia ca s-au inselat, cred ca totul a fost gresit si... pleaca. incearca sa fii mai deschis.

ps.printre lalaielile de rigoare, pentru ca habar n-ai ce am scris mai sus, bati campii si cu sursele, olimpicule! sursa-i sursa, buna sau rea, adevarata sau falsa, ai obligatia sa le prezinti, daca esti un adevarat om de stiinta. explici, de ce una poate fi adevarata, de ce alta poate fi falsa, etc. dar o prezinti. e ca atunci cand am discutat despre legionari, eu iti spuneam despre sursele primare, indubitable, tu-mi ziceai de perceptii internetice, eu iti spuneam de un proces international care i-a absolvit, tu bateai campii ca nu stiu ce... exact la fel faci si in religie, iei de adevar suprem credinta, dar faptele sunt de multe ori altele.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 12.02.2018, 18:45:02
Senior Member

Implicit

Citat:
In tot capitolul scrie de "vorbeste in limbi" nu "se roaga in limbi". Acolo Sfantul Apostol spune ca cel ce vorbeste intr-o limba straina nu vorbeste oamenilor, pentru ca nu-l inteleg daca nu exista talcuitor, vorbeste lui Dumnezeu, singurul care-l intelege.
Cel care vorbeste cu Dumnezeu, se roaga, Catalin.
Tu recunosti ca un om vorbeste cu Dumnezeu dar pretinzi ca nu e rugaciune.

Daca nu este rugaciune ce este atunci?

Citat:
Dar ai tot eschivat sa raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o de cateva ori, nestiind ce sa raspunzi repeti acelasi lucru de fiecare data. Daca vorbirea in limbi este rugaciune, de ce e nevoie sa talcuiasca cineva celorlalti ce se roaga cel ce vorbeste in limbi? Cred ca ai inceput si tu sa vezi ca nu exista o explicatie, penticostalii nu s-au gandit la asta cand au inventat invatatatura lor.
Teologii Penticostali au o teologie deplina. Completa.
Au raspunzurile la toate intrebarile.
Nu am evitat sa iti raspund. Insa hai sa le lamurim pe rand!

Cel care vorbeste in limbi, comunica cu Dumnezeu. Asa zici tu.
Comunicarea cu Dumnezeu se numeste rugaciune sau nu?
Si daca nu e rugaciune, ce este?

Predica, cumva? Invatatura?
Il invata omul pe Dumnezeu?
Vechi 12.02.2018, 20:27:29
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Când cazi pe spate bolborosind în limbi, tu zici că comunici cu Dumnezeu? S-o crezi tu. De fapt, vorbește dracul prin tine!
Cine nu știe, să ia aminte, la carismatici, de orice tip, așa se botează cu Duhul sfânt, se cade pe spate cu vorbire în limbi apoi intervine o perioadă de leșin - lipotimie.
Vechi 12.02.2018, 23:03:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Când cazi pe spate bolborosind în limbi, tu zici că comunici cu Dumnezeu? S-o crezi tu.
Ba s-o crezi tu!
Tu esti singurul dintre noi doi care are sanse sa creada asa ceva.
Vechi 12.02.2018, 23:30:26
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba s-o crezi tu!
Tu esti singurul dintre noi doi care are sanse sa creada asa ceva.
Eu cred ce spun, în baza unor dovezi.
Vorbirea în limbi de la pocăiți nu pare a fi o comunicare cu Dumnezeu, ci mai degrabă o stare de semi-transă. Mulți o folosesc ostentativ, de la amvon, vorbind către public, în așa fel, cu siguranță nu se adresează lui Dumnezeu. Mulți exersează vorbirea în limbi, repetând și repetând, ca niște roboți, cu siguranță nici aceștia nu comunică cu Dumnezeu. Unii scot draci cu vorbirea în limbi, nici ăștia nu par a se adresa lui Dumnezeu.
La voi este o vorbire în limbi de tip extatic, de tip spiritist, adică prin demoni.
Vechi 12.02.2018, 23:34:23
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Daca nu este rugaciune ce este atunci?

Bolboroseală de la dracul. Asta este.
Știi prea bine cât ai exersat cu acei doi frați veniți din Moldova ca să prinzi și tu o bolboroseală acolo, să fii declarat pecetluit. Ai repetat ”slavă” până ai aiurat. Asta nu este rugăciune, nici comunicare cu Dumnezeu. Este mantră păgână, repetiții pentru a induce o stare de meditație, de golire de gânduri. La fel fac și budiștii ori yoghinii.
Vechi 13.02.2018, 09:01:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Știi prea bine cât ai exersat cu acei doi frați veniți din Moldova ca să prinzi și tu o bolboroseală acolo, să fii declarat pecetluit. Ai repetat ”slavă” până ai aiurat.
Stim prea bine, amandoi, ca uneori te apuca pandaliile si delirezi pe forum.
Ca un om beat.
Ca eu nu iti accept aceste iesiri, de asemenea e stiut.

Si mai stim amandoi, preabine, ca daca recidivezi, esti pus la index.
O singura postare daca mai scrii in halul asta, doua saptamani vorbesti singur.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10