Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2012, 17:01:25
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu tot nu inteleg de ce ar avea o influenta rea o activitate naturala a parintilor.
Pentru două motive:
1. Pentru că este păcat
2. Pentru că starea mamei din timpul sarcinii se trasmite copilului, așa cum copilul se hranește din hrana mamei, așa cum copilul își ia oxigen de la mamă, tot așa primește toate celelalte informații plan fizic și sufletesc. Mama se roagă, se împărtășește cu Sfintele Taine, petrece cu dragoste de Dumnezeu, așa va fi toată viața copilului ce se va naște, și nu va avea bătaie de cap cu el că nu crede, că n-ascultă și umblă după rele”

Citat:
Si faptul ca unii duhovnici spun asta nu inseamna ca asa si este.
Ne recomanzi un duhovnic bun, care să nu fie de acord cu acei "unii"?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 17:03:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Fani, ce scriu eu citeƟti? Te üntreb, ca să nu mai scriu degeaba.
Da, sigur ca citesc Ovidiu. Dar am sintetizat raspunsurile pt ca nu am timp si scriu de pe telefon.
Vechi 25.10.2012, 17:03:53
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Eugen, a fi constient de neputintele tale tine de discernamantul duhovnicesc.
Draga Fani, toti suntem pacatosi iar eu sunt primul dintre pacatosi. Da trebuie sa ne vedem neputintele si sa nadajduim in Hristos Iisus "caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta".

Citat:
Insa nu sunt de acord ca idealul este pentru oricine a il lasa pe Dumnezeu sa ne faca planningul familial. De altfel Dumnezeu ne-a dat trup si ne-a dat minte sa luam hotariri.
Cea mai buna hotarare pe care o putem lua este sa facem voia lui Hristos Iisus... si nu sa incercam sa Il facem pe EL sa faca voia noastra.
Maica Domnului ne indeamna sa facem TOT ce ne spune Hristos Iisus.

Sa nu crezi ca sunt un "sfintisor"... imi plang neputintele, inclusiv in aceste aspecte pe care le discutam. Sunt precum vmesul care imi bat pieptul constient fiind de neputinta si pe pacatele proprii...

Citat:
A decide din start sa nu ai copii ca sa nu iti complici viata este una, a decide sa nu faci unul pe an sau sa te opresti la un moment dat este alta. Tine de autocunoastere si de discernamant.
Asa cum am spus anterior... acestea sunt lucruri delicate care trebuie discutate cu preotul duhovnic... pentru binele nostru, pentru mantuirea noastra.
Una este sa ne cunoastem, sa fim constienti de boala noastra, inclusiv impatimirea sexuala si sa ne dorim firescul... si alta este sa consideram ca noi suntem sanatosi desi suntem bolnavi.

Doamne ajuta.

P.S. Te rog sa nu ma intelegi gresit.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 17:07:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Da, sigur ca citesc Ovidiu. Dar am sintetizat raspunsurile pt ca nu am timp si scriu de pe telefon.
Cred că ar fi mai bine să lăsăm pe altă dată discuția. În felul acesta se pierd detalii foarte importante.

Referitor la faptul că nu înțelegi. Chiar nu te-ai trântit de nici o carte legată de viața de familie în care să se pecizeze cam ce ar trebui să facă soții în timpul sarcinii? Cred că o carte te-ar putea convinge mai bine, noi din păcate suntem neputincioși.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 17:24:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ce e mai dureros este faptul că faci parte din mediul pedagocic, iar informația pe care o deții o trasmiți mai departe.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 17:42:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred că ar fi mai bine să lăsăm pe altă dată discuƣia. În felul acesta se pierd detalii foarte importante.

Referitor la faptul că nu ünƣelegi. Chiar nu te-ai trñntit de nici o carte legată de viaƣa de familie ün care să se pecizeze cam ce ar trebui să facă soƣii ün timpul sarcinii? Cred că o carte te-ar putea convinge mai bine, noi din păcate suntem neputincioƟi.
Am citit partial cartea pari.temui Arsenie Boca pe care o citezi. Dar nu m-a co.vins. Ba chiar m-a revoltat.

Ca sunt profesoara.. Nu prea ajungem la astfel de fineturi. Elevii mei nu sunt prea inbisericiti. Trebuie revenit la lucrurile mai de la baza.
Vechi 25.10.2012, 17:43:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Dar nu mă refeream la cartea Pr Arsenie, mai sunt cărți.

E bine că te-a revoltat și nu te-a lăsat indiferentă, binele va dăinui, ai să vezi.

Last edited by ovidiu b.; 25.10.2012 at 17:46:16.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 18:35:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Pai din ce spui reiese ca se compara activitatea sexuala cu dependenta de alvool.
Eu tot nu inteleg de ce ar avea o influenta rea o activitate naturala a parintilor.
Prin care acel copil a fost el insusi zamislit...
.... Mi se pare absurd.
Si faptul ca unii duhovnici spun asta nu inseamna ca asa si este.
O activitate normala(chiar banal de fiziologic) este sa mananci.
Totusi,ni se cere sa postim in anumite zile in semn de ofranda,sacrificiu;insa ca si tratament profilaxic impotriva imbuibarii si impatimirii.
Si activitatea sexuala este oprita in unele conditii,ceruta de biserica ,indiferent cat este de fireasca ea in cadrul familiei.
Nu inseamna ca daca esti casatorit esti absolvit de post trupesc fiind deasupra altor muritori!
Dar depinde si cat de ravnitor esti si cat de mult iti intinzi limitele.

Asta este ceea ce am inteles eu...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 19:15:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred că ar fi mai bine să lăsăm pe altă dată discuƣia. În felul acesta se pierd detalii foarte importante.

Referitor la faptul că nu ünƣelegi. Chiar nu te-ai trñntit de nici o carte legată de viaƣa de familie ün care să se pecizeze cam ce ar trebui să facă soƣii ün timpul sarcinii? Cred că o carte te-ar putea convinge mai bine, noi din păcate suntem neputincioƟi.
Am citit partial cartea pari.temui Arsenie Boca pe care o citezi. Dar nu m-a co.vins. Ba chiar m-a revoltat.

Ca sunt profesoara.. Nu prea ajungem la astfel de fineturi. Elevii mei nu sunt prea inbisericiti. Trebuie revenit la lucrurile mai de la baza.
Vechi 25.10.2012, 19:17:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ai mai postat acest mesaj, ți-am și răspuns la el.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02