Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2010, 00:31:14
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu inteleg de ce o discutie poate degenera in afronturile aduse aici.Mai ales din partea celor care-si spun crestini.Un ateu in general are impresia ca este putin mai destept decat un credincios si de obicei are un vocabular bogat si intra pe un asemenea forum cu lectia invatata dinainte asa ca nu aveti cum sa-i raspundeti eficient cu atat mai putin sa-l convingeti.Vocabularul jignitor nu face decat sa le confirme ideile.Pentru Dumitru 73:dovezile palpabile sunt milioanele de oameni care au asistat la minuni si nu ma refer aici l;a icoane plangatoare sau lemne din care curge mir.Ma refer la acele minuni care nu au putut fi explicate de nimeni sau daca au fost explicate au avut un lung sir de daca.....si conjuncturi..Ma refer la zecile de mii de martiri care printe altele au murit si pentru ca tu sa ai un trai mai bun,ce i-a motivat pe ei?o himera?ma indoiesc.Simtul evolutiv?protejarea speciei?Insusi sistemul moral modern este profund inradacinat in cultura crestina..a aparut pur si simplu?sau a evoluat?Cred ca biblia nu minte,mai degraba nu intelegem noi exact ce vrea sa spuna pe alocuri si referitor la om,privita intr-un anume fel nu cred ca se contrazice cu teoria evolutiei de loc..dar in fine..ma intristeaza ca pe un forum crestin se ajunge la cuvinte de genul "zat" "mai lasati-ma ca mirositi" si multe altele.pacat...
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:10:04
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Marturiile oamenilor nu sunt dovezi palpabile. Memoria ne joaca feste in multe feluri si mai ales atunci cand o ajutam si noi.
Ce te faci cu minunile facute de fenomene care ulterior s-au dovedit cat se poate de naturale? Sau minuni produse de moaste de animale cum am vazut la stiri acu ceva timp?
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:25:42
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Marturiile oamenilor nu sunt dovezi palpabile. Memoria ne joaca feste in multe feluri si mai ales atunci cand o ajutam si noi.
Ce te faci cu minunile facute de fenomene care ulterior s-au dovedit cat se poate de naturale? Sau minuni produse de moaste de animale cum am vazut la stiri acu ceva timp?
minuni facute de animale? la crestini? nu am auzit. biserica face multe cercetari pana sa canonizeze un sfant, sau sa aprobe o minune. sunt de acord, memoria joaca feste, dar la atatea milioane de oameni?
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:27:39
Mtcrysty17's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sau maicuta domnului s-a aratat in mexic in fata a mii de oameni. probabil toti erau drogati, sau au mintit.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:29:27
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
Ati spus bine, o mare sfanta. nu toate moastele au ramas intregi. ziceti ca s-a mumificat natural. nu e ciudat k a fost mumificata o femei care a dus o viata sfanta. alti sfinti sunt impartiti in multe biserici. de ce au ramas moastele intregi tocmai unor oameni care au dus vieti inchinate lui dumnezeu. ciudata coincidenta.
Ti se pare ciudat ca s-a mumificat o sfanta, alaturi de alte cateva mii de oameni simpli, multi dintre ei fiind chiar pagani?
De ce privesti totul doar cu un ochi? Deschide-l si pe celalat.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:30:22
Mtcrysty17's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu zice nimeni ca nu sunt si minuni false, inventate de oameni bolnavi. ce dovezi palpabile vrei? atunci nu ar mai fi credinta. ar fi o certitudine. in asta consta frumusetea religiei.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:32:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ca sa vedeti ca nici eu nu cred orbeste ci incerc totusi sa explic. e vorba de apa sfintita. am apa sfintita de patru ani, care e in stare perfecta. anul acesta am incercat ceva. la mine la biserica apa se ia dintr-o biserica alaturata. am luat o sticla cu apa normala din acea fantana si dupa aceea am luat aceeasi cantitate de apa sfintita. ajuns acasa le-am pus una langa alta intr-un loc. dupa o saptamana apa normala mirosea groaznic. oare cum sa explic.
Te-as ruga sa faci un experiment: pune in sticla cu apa normala niste busuioc. Mai vorbim apoi peste o saptamina.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:33:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu zice nimeni ca nu sunt si minuni false, inventate de oameni bolnavi. ce dovezi palpabile vrei? atunci nu ar mai fi credinta. ar fi o certitudine. in asta consta frumusetea religiei.
Atunci nu mai pretindeti ca aveti dovezi si evolutionismul din contra
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:33:29
Mtcrysty17's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ti se pare ciudat ca s-a mumificat o sfanta, alaturi de alte cateva mii de oameni simpli, multi dintre ei fiind chiar pagani?
De ce privesti totul doar cu un ochi? Deschide-l si pe celalat.
Nu este doar una, sunt sute, poate mii de moaste in toata lumea. reamintesc ca de o mie de ani nu au putrezit, indiferent de conditii. plus ca izvorarc mici broboane de mir.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 09:34:01
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marioad24 Vezi mesajul
sunteti prea mult bagati in seama, tu si frati-tu topcat... cel mai bine e sa va obisnuiti cu singuratatea, ca doar nu credeti ca in momentul mortii si dupa, veti mai avea aceleasi conditii ca acum in aceasta viata... pe care o furati! caci sunteti sunteti doar hoti si profitori. Numai voi existati, toti ceilalti, de acum 50, 100, 200, 500, 1000, 2000,... nu exista! Pentru ca nu i-ati cunoscut voi.... La fel si Iisus Hristos.... Hai lasati-ma ca mirositi...
Spre deosebire de marea majoritate a celor care-si fac cruce in autobuz cand trec pe langa o biserica, eu ma spal destul de des. Asa ca nu stiu la ce te referi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07