Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2011, 22:21:30
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Cred ca am ajuns acolo unde se striga ..."ADEVARUL" si asta este defapt greu de acceptat...
Doamne lumineaza calea si deschidene mintea!
mai exact foarte greu de acceptat,sincer inima omului impietrita nu vede adevarul pe care cineva ii arata ca-i asa,dar nu asculta.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 08.08.2011, 22:24:46
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
mai exact foarte greu de acceptat,sincer inima omului impietrita nu vede adevarul pe care cineva ii arata ca-i asa,dar nu asculta.
Sper sa ingaduie Dumnezeu sa fiu si eu luminata si sa vad ...se pare ca in relatia cu Dumnezeu sunt surd, orb si mut ...Dumnezeu sa ma ierte si pe mine o pacatoasa ca inima mea este asa indoielnica.
Vechi 08.08.2011, 22:41:03
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Sper sa ingaduie Dumnezeu sa fiu si eu luminata si sa vad ...se pare ca in relatia cu Dumnezeu sunt surd, orb si mut ...Dumnezeu sa ma ierte si pe mine o pacatoasa ca inima mea este asa indoielnica.
Doamne Iisuse Hristoase,miluieste-ne pe noi,pacatosii si nevrednicii!Amin.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 08.08.2011, 23:33:05
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu te supăra pe mine, dar tu faci exact ce acuzi: arunci cu praf în ochi! Eu semnalez o realitate (un cuvânt introdus în textul sacru) și tu te agiți încercând să-mi explici că hermeneutica și semantica unui anume verb permit o anume traducere. Vreau să te aduc cu picioarele pe pământ spunând că aceasta nu înseamnă traducere, ci omiletică pură. Cine ne dă dreptul să confiscăm textul sacru, să-l explicăm conform propriilor noastre prejudecăți confesionale după care să enunțăm pompos: "aceasta este o traducere!" Semantica ne permite... Nu, stimată doamnă! Chiar dacă (accentuez: dacă) ne-ar "permite semantica", nu ne permite Dumnezeu să facem adăugiri la textul sfânt. Apoc.22,18.

Și acum îți fac hatârul și hai să vedem cum e cu semantica prafului în ochi:

Mulțumesc pentru confirmare. Apreciez faptul că în lupta cu amorul propriu a învins în sfârșit adevărul!

Mulțumesc pentru invitație.

Verbul άναλύω (în text în forma sa infinitiv aorist activ άναλύσαι) înseamnă „a dezlega”, „a desface”, folosit cu privire la dezlegarea unei corăbii sau la desfacerea unei tabere, prin urmare, are sensul de „a pleca”. Ni-l putem imagina pe Pavel tăind funiile care îl țin legat de lumea aceasta sau strângându-și tabăra vieții înainte de a pleca spre lumea viitoare. El folosește o imagine asemănătoare cu cea din 2 Timotei 4,6, unde forma substantivală la feminin άναλύσεώς se traduce prin „plecare” „dezlegare [de țărm]” sau „despărțire”. Despărțire de [cei dragi], nu despărțire în [cioburi]. Nici aici, nici în Filipeni 1,23, nici aiurea în Scriptură, nu găsești "despărțirea sufletului de trup". Aceasta este o invenție străină Bibliei și trebuie tratată ca atare.

Desigur, Dumnezeu nu ne permite sa facem adaugiri la textul sfant, care sa schimbe sensul si mesajul.

Te-ai intrebat vreodata si daca Dumnezeu ne permite sa rastalmacim textul sacru conform propriilor conceptii adventiste si sa sustinem ca omul dupa ce moare nu e constient desi Hristos a zis ca va ramane in cei ce cred in El (cum altfel decat viu si constient, facandu-i si pe ei vii duhovniceste chiar daca trupul s-a intors in tarana)?

Tricessimus, despre despartirea partii materiale de partea nemateriala, n-o sa ma apuc sa mai scriu inca o data si pe acest topic.

Ti-am facut chiar dedicatii speciale pe topicul celalalt, la care inca mai astept niste raspunsuri punctuale macar incepand de la postarea 210 incolo. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=13337&page=21

Ti-am scris despre ce se intelege in ortodoxie prin trup, despre constitutia noetico-psiho-somatica a omului inainte si dupa caderea in pacat, ti-am scris despre semnificatia "vesmintelor de piele" si despre transmutarea post-edenica a omului intr-o realitate corporala, ti-am dat si explicati semantice asupra celor doi termeni pt. moarte: "thanatos" si "nekrotes", asupra celor doi termeni pt. viata: "Zoe" si "bios".

Ar mai fi multe de nuantat despre soma, psyche si pneuma, dar nu are rost sa vorbesc singura la pereti. Daca inca nu operezi niste distinctii intre psyche si pneuma (suflet si duh), intre partea materiala si partea nemateriala o omului, nu-mi explic cum intelegi tu Eclesiastul 12, 7 - trupul din pamant se intoarce in tarana de unde a fost luat iar suflarea se intoarce la Dumnezeu, Cel care a dat-o.

Daca nu sesizezi nici macar ce e evident si anume ca e vorba de o separare, despartire a partii materiale de partea imateriala si continui sa sustii ca nu exista nicaieri in Scriptura ideea de despartire a partii materiale de partea imateriala, atunci chiar NO COMMENT!

Am zis ca nu te zoresc sa dai raspunsuri doar asa sa intorci mingea din terenul tau, dar macar tine cont de toate explicatiile pe care le-ai primit de cand stai pe forumul asta si NU MAI RASPANDI MINCIUNI ANTI-ORTODOXE!

Esti liber sa crezi in ce vrei, esti liber sa dezbati critic, sa pui intrebari daca ai nedumeriri, dar NU MAI FACE INSINUARI ANTI-ORTODOXE DOAR PT. CA TU NU INTELEGI ORTODOXIA!

Hristos Domnul sa ne lumineze pe toti! Si sa ne invete! Dupa ce in prealabil ne lasam dezvatati de toate falsurile si conceptiile stricatoare de suflet.
Vechi 09.08.2011, 00:04:01
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Verbul άναλύω (în text în forma sa infinitiv aorist activ άναλύσαι) înseamnă „a dezlega”, „a desface”, folosit cu privire la dezlegarea unei corăbii sau la desfacerea unei tabere, prin urmare, are sensul de „a pleca”. Ni-l putem imagina pe Pavel tăind funiile care îl țin legat de lumea aceasta sau strângându-și tabăra vieții înainte de a pleca spre lumea viitoare. El folosește o imagine asemănătoare cu cea din 2 Timotei 4,6, unde forma substantivală la feminin άναλύσεώς se traduce prin „plecare” „dezlegare [de țărm]” sau „despărțire”. Despărțire de [cei dragi], nu despărțire în [cioburi]. Nici aici, nici în Filipeni 1,23, nici aiurea în Scriptură, nu găsești "despărțirea sufletului de trup". Aceasta este o invenție străină Bibliei și trebuie tratată ca atare.

Ai cumva idee cum de grecii (si toti restul in afara de adventisti) inteleg toata bogatia de semnificiatii si nuante a verbului aναλύω, cu referire la despartirea partii materiale de partea nemateriala, a partii grosiere de partea "soft" ?

Cum esti deja "expert in innuendoes", nu mai comentez insinuarea ta si numai a ta cu cioburile.
Vechi 09.08.2011, 07:26:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Desigur, Dumnezeu nu ne permite sa facem adaugiri la textul sfant, care sa schimbe sensul si mesajul.
Nu ne permite să facem adăugiri nici măcar în sensul corect. Unde ar ajunge Scriptura dacă s-ar umple de "floricele" inutile? Dar știi ce este interesant? Folosiți ca argumente exact acele versete care au fost falsificate cu adăugiri ce "nu schimbă sensul și mesajul".

Citat:
Ti-am facut chiar dedicatii speciale pe topicul celalalt, la care inca mai astept niste raspunsuri punctuale macar incepand de la postarea 210 incolo. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=13337&page=21
O să încerc să-ți răspund acolo în limita timpului disponibil. Poate așa vom salva topicul acesta de spam...
Vechi 09.08.2011, 07:28:59
Banned

Implicit

Citat:
Ai cumva idee cum de grecii (si toti restul in afara de adventisti) inteleg toata bogatia de semnificiatii si nuante a verbului aναλύω, cu referire la despartirea partii materiale de partea nemateriala, a partii grosiere de partea "soft" ?
Nu am idee, posibil moștenirea culturală a lui Platon să fi influențat întrucâtva ideea aceasta a "nemuririi sufletului".
Nota Bene: ei (grecii ortodocși) n-au considerat necesară parazitarea versetului cu acel "trup" ca în versiunea ortodoxă românească. Până la proba contrarie (mai trebuie verificate versiunea sârbă și bulgară) sinodala românească e unică.
Vechi 09.08.2011, 09:34:46
Banned

Implicit

Iată și bonusul:

"23но съм на тясно между двете, понеже имам желание да отида и да бъда с Христа, защото, това би било много по-добре;" (Nici ortodocșii bulgari n-au inserat "trupul")

"Тягнуть мене одне й друге, хоч я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше." (ucrainienii asemenea)

"A oboje mi je milo, imajuæi Ÿelju otiæi i s Hristom biti, koje bi mnogo bolje bilo" (și în fine, nici sârbii)
Vechi 09.08.2011, 15:13:35
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Aveți dreptate părinte. Măcar pe topicul acesta încercăm să nu interpretăm sau să [răs]tălmăcim Scriptura. Să semnalăm doar diferențe între versiuni, eventual să aflăm cauzele lor. Că de corectare se vor ocupa specialiștii, nu noi oamenii de rând. Doamne ajută!
Multumesc; dar nu sunt preot, ci un simplu mirean.
Vechi 09.08.2011, 18:12:37
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu am idee, posibil moștenirea culturală a lui Platon să fi influențat întrucâtva ideea aceasta a "nemuririi sufletului".
Nota Bene: ei (grecii ortodocși) n-au considerat necesară parazitarea versetului cu acel "trup" ca în versiunea ortodoxă românească. Până la proba contrarie (mai trebuie verificate versiunea sârbă și bulgară) sinodala românească e unică.
De ce va bagati unde nu este treaba dumnitale,fiindca noi avem texte perfecte,nu mai trebuie sa scoatem nimic si in plus Ortodoxia nu va fi invinsa de voi.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 21:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 14:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09